Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

Tak się składa,że oba filmy widziałem z wnukami.I absolutnie nie mogę powiedzieć,że Coco jest zły a Kubo o dwie klasy lepszy.Oba są bardzo dobre tylko odwołują się do innej kultury,tradycji,sztuki.Coco do wierzeń i sztuki Meksyku a Kubo Japonii.I oprócz przygodowej treści mają duże walory poznawcze.A w sferze wizualnej,graficznej to po prostu raj dla oczu.

Pixara doceniam , Toy Story super , Odlot genialny , W głowie się nie mieści już trochę wydumany ale i tak nośnik BD zakupiłem . Coco też fajny , jak kolega napisał powyżej graficznie i kolorowo genialny , może nie oszołomił mnie tak jak pierwsze przeze mnie wymienione

Death Wish

Życzenie śmierci 2018

Jakie miłe zaskoczenie - Bruce Willis zagrał... tak zagrał w dobrym filmie. Choć jest to remake z filmu z udziałem Bronsona - teraz dostajemy znacznie dynamiczniejszy i bardziej brutalny obraz "wezmę sprawiedliwość w swoje ręce". Akcja nieco przysłania pierwotne przesłanie "odkrywania przyjemności z zabijania" przez zwykłego człowieka - ale nie odpiera to frajdy z oglądania. To drugie dno nie jest głównym trzonem - ale jest logicznym uzasadnieniem postępowania bohatera. A działa bardzo radykalnie ;) Parę ciekawych zestawień (w jednym ujęciu bohater szykuje broń i ratuje życie po postrzeleniu). Dobrze wprowadzone nowoczesne media - filmiki instruktażowe na youtube, relacje medialne, komentarze polityczne... wartka akcja i szybkie cięcia.

Jak dla mnie: jeden z lepszych filmów akcji ostatnich lat i w tej kategorii daje: 8/10

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tylko mogę potwierdzić,to kapitalny film

Rola Sama rewelacyjna,aktor to naturszczyk,zresztą reszta na bardzo wysokim poziomie

W tym filmie brak słabych punktów

Ukryta Zawartość

Ja ostatnio obejrzałam krótki 48 minutowy polski film "Czarna kawa wcale nie jest taka zła". Przedstawione są tam trudne relacje ojca z synem. Marian Dziędziel, Wojciech Mecwaldowski dobry film, bo o kinie ciężko powiedzieć :)

hym... ocenię "po swojemu" - nikogo nie namawiam do oglądania - tylko proponuje raczej jako ciekawostke egzotyczną w Polsce:

historia: 3 (i to naciągane - nawet jeśli to jest na faktach)

aktorstwo: 7 (2 krótkie sceny dialogowe Więckiewicza i obie genialne! )

reżyseria: 3 (po co te pierwsze, brutalne sceny z kobietami?)

scenografia-charakteryzacja: 6

zdjęcia: 9

szkoda - to mógłby być dobry film z możliwością wypromowania naszych świetnych aktorów...

Pitbull Niebezpieczne kobiety - ponieważ od ok. 30 lat nie byłem w W-wie, trudno mi ten film ocenić. Urodziłem się w szemranej dzielnicy, gdzie morderstwa też się zdarzały. Po 89 kontakt z Policją miałem kilkanaście razy, z dochodzeniówką też. Nie przypominam sobie kretynów tej miary i podobnych zachowań. Tak czy inaczej, jeśli ten film opiera się w choćby w 50% na faktach, to od W-wy lepiej trzymać się z daleka. Nie chodzi nawet o skalę przestępczości, ale o liczbę niedorozwoi na 100 potencjalnych mieszkańców.

Edytowane przez Mrok

Avengers - mega pozytywnie mnie zaskoczył. Godne polecenia

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Avengers - mega pozytywnie mnie zaskoczył. Godne polecenia

Właśnie zastanawiałem się czy to oglądać i na razie byłem na nie bo podejrzewam kolejne g..o z superbohaterami.

chwilowy brak działalności w audio.

Wszystko zależy od tego co się lubi.. mi też się podobał, anie jest to łatwe połączyć tylu bohaterów w jednym filmie.

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Ukryta Zawartość

wczoraj obejrzałem, jako niedzielny popołudniowy odstresowywacz zupełnie niezłe :)

Ukryta Zawartość

Ant Man II obejrzany, zacznę od głównego bohatera, którego lubię i fajnie, że jest Go bardzo dużo w tej odsłonie filmu i równie fajnie zagrał swoją rolę nie kto inny jak właśnie P. Rudd. Fabuła jak to w Marvelach nie jest zbytnio powalająca, ale myślę że wszyscy co lubią te filmy zdążyli się już przyzwyczaić do tego faktu. Natomiast to co jest innego w tym filmie patrząc do I cz. to znaczne więcej jest E. Lilly, która ma dużo scen akcji i naprawdę fajnie wypadła grając tytułową pierwszą planową bohaterkę. Na pewno dużo zdrowia ją kosztowało przygotowanie się fizycznie do tego aby dała radę w tychże scenach, a do tego trzeba powiedzieć, że jest świetna choreografia, o której wypada właśnie wspomnieć. Oglądając film zabawa jest przednia, zmniejszające czy też zwiększające się przedmioty powodują , że mamy uśmiech na twarzy i jest to wykonane naprawdę dobrze, ale tak jak i w pierwszej cz. trzeba to oglądać z przymrużeniem oka. Film generalnie nic nie wnosi do Marvela, tak jak niektóre inne pozycje z tej „stajni”, nie ma tego przysłowiowego „ratowania świata” a idzie w kierunku humoru i ma zadanie do wykonania aby ludzie oglądający dobrze się na seansie w kinie bawili. Choć bohaterowie mają zadanie i wszystko robią aby je wykonać. To co jest słabe, albo mogłoby być na lepszym poziomie to wątek anty bohatera, a właściwie anty bohaterki, która w tej odsłonie Marvela została deko pominięta i potraktowana jako mniej znacząca dla całego filmu. A szkoda, bo patrząc na przykładzie Avengers IW, gdzie dla wielu Thanos wymiatał (dla mnie najlepszy anty bohater jakiego oglądałem) to tak tutaj jest słabo, mówiąc po młodzieżowemu.

Podsumowując całość na pewno film nie jest gorszy od I cz, a biorąc pewne rzeczy lepiej się bawiłem w kinie niż to było w przypadku I cz, która nadmieniam również dużo radości mi i mojej rodzinie sprawiła. Dobre dwie godziny mija w kinie niczym jazda włoskim pendolino z Warszawy do Krakowa. Oczywiście po napisach również można sobie coś obejrzeć, ale to już Marvel nas do tego przyzwyczaił. Na koniec jeszcze dodam, że Imax w takich filmach rządzi.. wrażenia ze scen akcji naprawdę wymiatają podczas seansu w takim kinie.

Teraz pozostaje czekać na BR.

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Dedpool 2 - jak dla mnie wielki szacunek dla samego siebie, że wytrzymałem do końca :(

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Deadpool 2 - wytrzymałem przy tym czymś około 40 minut. A mojej opinia - glupszego filmu dawno nie widziałam zasnela po około 30 minutach ja jeszcze walczyłem parę minut zanim się poddalem.

chwilowy brak działalności w audio.

Nie za bardoz rozumiem nawet dla kogo jest ten film i na cyzm sie w nim skupić

Na pewno jest to specyficzny film( nie oglądałem 2ki) ale na pewno jest to w klimacie pierwszej części więc trzeba mieć też do tego dystans co się widzi na ekranie. Ale zobaczcie jedno, że film pomimo R-ki zarobił kupę kasy, czyli ludzie chcą raz na jakiś czas obejrzeć Marvela w innym wykonaniu.

po obejrzeniu, nie wiem w sumie dlaczego, jedynki deadpoola nie zamierzam oglądać dwójki - ten film jest zwyczajnie niesmaczny.

ostatnio obejrzane:

1. Odnajdę cię - nawet się to ogląda, nawet trzyma w napięciu, jednak zdecydowanie czegoś zabrakło - fabuła dość mocno w moim odczuciu naciągana, słaba końcówka, 5/10

2. Transcendencja - takie nawet dobre SF w temacie AI, trochę przewidywalne i w sumie mało wnosi do tematu, można obejrzeć 6/10;

3. I Am the Pretty Thing That Lives in the House -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - trudno mi cokolwiek powiedzieć, zasnąłem po około 15 minutach;

4. Anihilacja - całkiem intrygujące SF, coś w stylu strefy braci Strugackich, ze wszystkich wymienionych ten zdecydowanie najlepszy 7/10.

Ukryta Zawartość

napiszę tak: jak czytałem recenzje że to film o powrocie dwóch braci do sekty - miałem mieszane uczucia - a tu BUM! film jest zupełnie nie o tym. Ze względu na zaskoczenie dam 7/10 (ale teraz Wy już nie będziecie mieć zaskoczenia ;P

Upgrade, 2018

Sci-Fi, Akcja prod. Australia

Reż. Leigh Whannell

Wyst. Logan Marshall - Green, Betty Gabriel, Benedict Hardie

Ten film to taki swoisty (kolejny!) hat trick z filmów które polecałem wcześniej ;)

1, Kolejny, po Sweet Country, bardzo dobry film Australijski, z dobrą historią, aktorstwem i zdjęciami

2. Następny dobry SF po The Endless

3. Oraz dobre kino akcji po You Were Never Really Here

Polecam!

"To co teraz, ha?"

Po obejrzeniu Extinction w końcu zrozumiałem na czym polega fenomen Netxflixa. To po prostu taki filmowy McDonalds, produkujący taśmowo filmy, jak tamci hamburgery.

I równie miałkie i niejakie. Bez smaku i gustu, jednak tak wielbione przez gawiedź na całym świecie.

Co najmniej dziwne wydają się oczekiwania co do Netflix w kontekście producenta i jakichś wybornych filmów. Netflix, to przede wszystkim wypożyczalnia i dystrybutor. Wiadomo, że jak skosili kasę, to i wyłożyli na stół szmal i coś tam wyprodukowali, ale żeby mieć jakieś poważne oczekiwania co do ram gatunkowych tej nawet 'nie wytwórni', to po prostu zwykła przesada i bicie konia.

Podobnie Amazon - Bezos wykupił studia filmowe, co jednak z automatu wcale nie musi oznaczać, że jest on jakimś znawcą, koneserem filmu i jego produkcje będą dla koneserów. Popularna komercha nastawiona na potężną oglądalność i na zysk przede wszystkim.

Parker's Mood

Upgrade, 2018

Pierwsza połowa wtórna i przewidywalna... scenarzysta się nie popisał... natomiast potem "zabawa" przednia ;) - widać Australijczycy maj dystans do wytworów amerykańskiej papki.

Prosty przekaz, prosta akcja, prosta forma, a przy okazji parę pomysłowych smaczków (np. rysowanie ręczne jak drukarką atramentową - ha ha ha!).

Jako od odmóżdżacz - 7/10 :)

Ciche Miejsce (2018) - przy dobrym nagłośnieniu lub na słuchawkach można się bardzo dobrze bawić przy tym dość niskobudżetowym horrorze/sci-fi. Scenariusz kuleje w pewnych momentach ale nadrabia to grozą dźwięku...lub ciszy i grą aktorską głównych dorosłych bohaterów. O dzieciach w filmie się nie wypowiadam.

Jak na niskobudżetowy horror/sci-fi mocne 7/10 w moim odczuciu.

A ja obejrzałem z rodzinka Bodyguard -zawodowiec - całkiem przyjemnie się oglądało..

Operation RED SEA

Dla zwolenników strzelanin i wybuchów 9/10

Dla zwolenników dużej ilości dobrych ująć akcji z góry, boku, zwolnionym tempie 9/10

Dla zwolenników mięsa armatniego 9/10

...

Dla rekruta armii chińskiej 9/10

Film sponsorowany prze władze i armie chińska w celu zaprezentowania całego asortymentu batalistycznego - zdecydowanie lepiej to wygląda od "naszej parady" podczas obchodów wojska...

No cóż, że w opis w filmie: na kanwie prawdziwych wydarzeń - skoro 99% informacji to zmyślone nazwy państw, postaci, konfliktów...

Film nie dla mnie - 2/10 za dynamikę scen i pomysłowość jak w jednym filmie zawrzeć całe spektrum uzbrojenia współczesnej armii...

Rojst - po dwóch odcinkach całkiem całkiem. Szaro - betonowy smutek ulic i blokowisk lat 80 naprawdę przekonujaco oddany, Andrzej Seweryn jak zwykle klasa sama w sobie, Dawid Ogrodnik daje radę, muzyka trzyma klimat, dialogi słychać ( a to w polskich produkcjach wcale nie jest takie oczywiste ;-)). Piotr Fronczewski w prologu świetny, ale w serialu jeszcze go mało. Liczę ze będzie częściej na ekranie. Fabuła toczy się nieśpiesznie, dwa odcinki to dopiero zawiązanie akcji i przedstawienie postaci. Zobaczymy co dalej. Jak na razie polecam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez trebliG
  • Pokaż nowe odpowiedzi