Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 18.07.2023 o 20:24, kangie napisał:

Wracam do starych filmów...

Stare filmy powiadasz: Excalibur, 1981 (CDA) - właśnie zaczynam oglądać ale wiem jaki będzie efekt: ten film jest lepszy niż Trylogia Tolkiena, Upadek Królestwa i wszelkie adaptacje Wiedźmina razem wzięte.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

W dniu 5.08.2023 o 20:33, Natalia Cattiva napisał:

Żywioł. Deepwater Horizon (2016)  Również CDA

Trzymająca w napięciu historia, która wydarzyła się naprawdę!

Na ogromnej platformie wiertniczej dochodzi do wybuchu. Załoga musi walczyć o życie.

i fajna ścieżka dźwiękowa.

Godzinę temu, szymon1977 napisał:

Stare filmy powiadasz: Excalibur, 1981 (CDA) - właśnie zaczynam oglądać ale wiem jaki będzie efekt: ten film jest lepszy niż Trylogia Tolkiena, Upadek Królestwa i wszelkie adaptacje Wiedźmina razem wzięte.

od wiedźmina to akurat wszystko jest lepsze 🙂

W dniu 23.07.2023 o 17:54, Krzychu72 napisał:

Pokolenie zła. CDA. Bardzo dobry i mocny film. Polecam.

Dobrze zrobiony film. Bardziej wrażliwym osobom odradzam.

2 godziny temu, soundintruder napisał:

Skoro zagościła tematyka SF to pozwolę sobie zarekomendować serial Pod kopułą - bardzo przyjemnie się oglądało.

Oglądałem dawno temu. Podobał mi się.

Edytowane przez Mrok
3 godziny temu, iro III napisał:

Czy to jest w/g S. Kinga

Zgadza się, obecnie nie wiem, oglądałem jak jeszcze był dostępny na platformie streamingowej.

W dniu 13.08.2023 o 01:19, Mrok napisał:

Dobrze zrobiony film.

Takiż sam jest antyczny "Miliony Brewstera". Oglądany przeze mnie w latach osiemdziesiątych sto razy.

Tylko trzy noce teraz przy nim zasypiałem, aż wreszcie w ostatnią niedzielę go capnąłem i obejrzałem w całości.

😃

Niepokonani (2010) CDA

Dramat, Przygodowy, Historyczny, 

W 1940 roku grupa śmiałków pochodzących z różnych krajów ucieka z sowieckiego gułagu, pokonują pieszo w morderczym mrozie i upale 6000 kilometrów.

'Prawdziwa siła człowieka tkwi nie w uniesieniach, lecz w niewzruszonym spokoju.' 

"Gran Turismo". Oglądałem z zięciem, który też lubi wirtualnie poszaleć furą. Nie wymaga myślenia, wartka akcja, na faktach. 

Polecam dla relaksu. 

W dniu 15.08.2023 o 21:23, Natalia Cattiva napisał:

Niepokonani (2010) CDA

Dramat, Przygodowy, Historyczny, 

W 1940 roku grupa śmiałków pochodzących z różnych krajów ucieka z sowieckiego gułagu, pokonują pieszo w morderczym mrozie i upale 6000 kilometrów.

Mała uwaga, to byli Polacy .

Mroczne wody (2019) CDA

"Adwokat odkrywa mroczny sekret, który łączy rosnącą liczbę niewyjaśnionych zgonów bydła z jednym z największych koncernów chemicznych na świecie."

Konkretnie chodzi o E. I. du Pont de Nemours and Company, szerzej znany jako DuPont oraz wynaleziony i opatentowany przez niego produkt, który chyba każdy posiada w swoim domu - Teflon.

'Prawdziwa siła człowieka tkwi nie w uniesieniach, lecz w niewzruszonym spokoju.' 

Eksperymentator (2015) CDA

Kontrowersyjny psycholog przeprowadza serię eksperymentów sprawdzających podatność na posłuszeństwo zwierzchnikowi.

Do badań skłoniły go wydarzenia II wojny światowej i pamięć o obozach zagłady.

Pod sztandarem nieba , jak dla mnie warto obejrzeć, do czego wiara może doprowadzić, więcej nie napiszę , aby nic więcej nie zdradzić. Obejrzyjcie.

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

3 godziny temu, lolek126 napisał:

Pod sztandarem nieba , jak dla mnie warto obejrzeć, do czego wiara może doprowadzić, więcej nie napiszę , aby nic więcej nie zdradzić. Obejrzyjcie.

Gdzie dostępny?

• Moderatorzy

Heart of Stone - Misja Stone (netflix)

Wakacyjne, feministyczne kino sensacyjne z klimatu Mission Imposible z Gal Gadot w roli głównej. Antagonista Grey wypadł mocno słabo...

Film do obejrzenia jeśli mamy alko i coś do popicia a nie chce nam się szukać czego innego.

Jeśli go nie zobaczymy to żadna strata.

Po seansie naszła mnie refleksja, że na stare lata nie będę oglądał filmów bo będę przesycony miałkimi produkcjami.

+ za kilka fajnych starych utworów w ścieżce dźwiękowej.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

2 godziny temu, soundintruder napisał:

Gdzie dostępny?

"Disnej" pozdrawiam.

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Stary człowiek polecam.. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

W dniu 27.08.2023 o 15:14, soundintruder napisał:

Gdzie dostępny?

Jak coś to następnym razem tutaj sobie możesz sprawdzić: 

Ukryta Zawartość

Pozdr. 

Ukryta Zawartość

.

7 godzin temu, Neon47 napisał:

Można obejrzeć przy chipsach i piwku.

W takiej konwencji z drugą Połówką polecam "Głęboka woda" na Amazon Prime Video.

On 8/20/2023 at 1:00 PM, Neon47 said:

Ostatnio oglądałem film "Przymierze" na Amazon Prime Video.

Bardzo dobry.

Warto obejrzeć.

Polecam.

Guy Ritchie nie zawodzi jako rezyser. Jednak dla pelnego komfortu ogladania lepiej wylaczyc mozg i jakiekolwiek krytyczne myslenie zwiazane z tematem owego filmu. Mysle , ze Pentagon i administracja Bidena  w calosci pokryly koszt produkcji i promocji filmu bo zawiera on taki stek idiotyzmow jaki tylko moze wykreowac kawaleria Stanow Zjednoczonych pod wplywem srodkow halucynogennych. 

Wkladam do szufladki -"dobre kino akcji science-fiction.

W tej szufladce trzymam dobrze wyrezyserowane i zagrane filmy wyprodukowane z budzetu III Rzeszy na potrzeby propagandowe a takze Stalinowkie kobyly ktore dobrze sie oglada z tych samych powodow. Dobra robota to dobra robota. 

• Pokaż nowe odpowiedzi