Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

Można zwymiotować od wszechobecnego patosu, drętwych, komicznych wręcz dialogów, niedorzeczności i bzdur.

god bless america!

A czego się spodziewałeś po filmie o ataku na biały dom? Głębokiego kina drogi z przemyśleniami?

Spodziewałem się dobrego kina sensacyjnego, a nie takiego patetycznego gówna, ale zostawmy już to, bo widzę że raczej nie znajdziemy tu płaszczyzny porozumienia...

"Iron Man 3" - nie jestem szczególnym fanem tej serii, dwójka była jak dla mnie słaba, przegadana, natomiast "trójkę" obejrzałem z przyjemnością, bardzo przyzwoite kino rozrywkowe.

Spodziewałem się dobrego kina sensacyjnego, a nie takiego patetycznego gówna.

Amerykański film o ataku na ich ukochanego prezydenta, a Ty myślałeś, że nie będzie patetyczny?:) Ja już dawno przestałem na to zwracać uwagę, i dzięki temu patetyczność mnie nie raziła, a bardziej widziałem w tej produkcji nawiązanie do wspomnianej już wcześniej Szklanej pułapki.

The Killing - świetny serial. Polecam fanom ciekawych kryminałów.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

WIELKI GATSBY

Oszałamiające widowisko. Piękne zdjęcia. Świetna ścieżka dźwiękowa. Obraz i dźwięk na płycie BD rewelacyjny.

Ale film taki sobie. Toczy się jakoś powoli, niezbyt angażując widza w opowiadaną historię. Bardziej jesteśmy ciekawi co za widowisko jeszcze zobaczymy.

Obraz NY z początków XX w. piękny. Film jak dla mnie to taka pięknie ilustrowana bajka, nawet nie baśń.

I takie też były recenzje. Osobiście jeszcze nie oglądałem, chociaż to bardziej chyba film dla mojej żony niż dla mnie.

After Earth, rzeczywiście słaby film. Efekty dobre, a nawet sam pomysł niegłupi, ale scenariusz przedstawia historię nieciekawie, a i gra aktorska ojciec-syn pozostawia wiele do życzenia. Nie ten duet nie w tym filmie. Końcówka rozczarowuje, zbyt oczywista. Ogólnie całkowicie niewykorzystany potencjał, a ciekawe wątki całkowicie pominięte jak chociażby rysunki w jaskiniach - no chyba, że to były jeszcze te z Lascaux:)))

I takie też były recenzje. Osobiście jeszcze nie oglądałem, chociaż to bardziej chyba film dla mojej żony niż dla mnie.

After Earth, rzeczywiście słaby film. Efekty dobre, a nawet sam pomysł niegłupi, ale scenariusz przedstawia historię nieciekawie, a i gra aktorska ojciec-syn pozostawia wiele do życzenia. Nie ten duet nie w tym filmie. Końcówka rozczarowuje, zbyt oczywista. Ogólnie całkowicie niewykorzystany potencjał, a ciekawe wątki całkowicie pominięte jak chociażby rysunki w jaskiniach - no chyba, że to były jeszcze te z Lascaux:)))

Dla mnie tez taki sobie jesli chodzi o aktorstwo ale i nawet jesli chodzi o efekty to myslalem ze bedzie wiecej i lepiej... takze chyba tylko na dvd kupie.. A na allegro kupilem zupelnie inny film szybcy i wsciekli 6 zobacze jak kolejna czesc jest w kondycji :-) jak dojdzie do domu..

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Oglądałem najnowszych "szybkich" i wiadomo rozrywka na poziomie gimbusów :) Ale fajnie jest na chwilę wyłączyć mózg i po prostu cieszyć się rozwałką.

Oglądałem najnowszych "szybkich" i wiadomo rozrywka na poziomie gimbusów :) Ale fajnie jest na chwilę wyłączyć mózg i po prostu cieszyć się rozwałką.

Dokladnie przeciez to film o zero przemysleniach - chodzi wylacznie o rozpierduche, poczuc sie malym chlopcem i nic wiecej :-) a swoja droga musi im sie to sprzedawac skoro juz 6 czesc, a gdzies czytalem ze 7 juz jest w planie zaawansowanym... chyba ludzie czasem potrzebuja obejrzec cos takiego:-) a jak sie jeszcze trafi za dobra cene :-)...

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Jason Statham to aktor przedłużający niejako wyczyny Sylwestra Stalone i Arnolda Schwarceneggera, gdyż kino akcji nie jest mu obce i dobrze się w nim odnajduje i sprawdza.

Zupełnie innym gatunkiem filmowym jest film pt. Koliber, w którym zagrał http://www.filmweb.pl/film/Koliber-2013-639250#

To film z nieco głębszym sensem i chyba fani tego aktora mogą się poczuć nieco zawiedzeni.

Przy boku Statham'a zagrała Agata Buzek i muszę powiedzieć że rolę swą poprowadziła znakomicie.

To naprawdę bardzo dobry film.

Wartka akcja, wątek zapomnienia i zbliżenia, czyli życie byłego żołnierza sił specjalnych, i koniec tej historii który nie kazdemu z nas przypadnie do gustu.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

WROTA NIEBIOS

Niesamowity film. Historia osadnictwa na dzikim zachodzie pokazana całkowicie inaczej. I to głównie osadnictwa na naszej części Europy. Nie dziwi mnie zdecydowana krytyka recenzentów w Stanach.

Toż to wręcz antyhistoria. Polecam gorąco. Film dzieje się nieśpiesznie ale zachwyca zdjęciami i ukazanymi obrazami dzikiego zachodu, jakże innego do tego czym karmią nas westerny.

Świetna sprawa jeżeli chodzi o fotografię, jeżeli chcecie mieć wykonaną świetną fotografię na różnego typu imprezach to polecam, dla zainteresowanych link do firmy:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

PACIFIC RIM - głupi jak kilo gwoździ. Ale potwory i wielkie roboty wyrąbane w kosmos! :) Obejrzeć i zapomnieć...

KONESER (La Migliore Offerta) Giuseppe Tornatore - Co za kino!!! Angielski akcent Geofreya Rusha to jest szczyt cywilizacji! :) Absolutnie niesamowity film, polecam wszystkim znudzonym nawalankami i marnym SF. Doskonała odskocznia do zupełnie innego świata. Uczta.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

INTRUZ

Jak ktos lubi S-F to polecam. Moze byc nawet.

Mojej żonie się podobał :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Najlepsze najgorsze wakacje, te polskie tytuły spoko film na nudny wieczór z kobietą chyba że ktoś ma inne kanały xxx to impra się rozkręcić :)

A co do polskich tytułów to widziałem w Waw plakat gdzie tytuł był pol-ang "sztanga i cash" co za debil to wymyślił

A co do polskich tytułów to widziałem w Waw plakat gdzie tytuł był pol-ang "sztanga i cash" co za debil to wymyślił

Akurat sztanga i cash to zajebiście pasujący tytuł dla tego filmu. Jeden z nielicznych przypadków kiedy dystrybutorowi "się udało" polskim tytułem wstrzelić w klimat filmu.

Akurat sztanga i cash to zajebiście pasujący tytuł dla tego filmu. Jeden z nielicznych przypadków kiedy dystrybutorowi "się udało" polskim tytułem wstrzelić w klimat filmu.

Może i do filmu pasuje co raczej świadczy o jego poziomie. Mi chodziło o to, że tytuł nie jest ani polski ani angielski. Tak jak mój dziadek nie zrozumie tytułu przes słowo cash tak jakiś Anglik przez sztange.

Ps inni od tapatalka

Wysyłane z mojego ... po co wstawiacie te opisy chwalicie się sprzętem i programikiem. Szpan z mojego htc, Apple itd

Może i do filmu pasuje co raczej świadczy o jego poziomie. Mi chodziło o to, że tytuł nie jest ani polski ani angielski. Tak jak mój dziadek nie zrozumie tytułu przes słowo cash tak jakiś Anglik przez sztange.

Ps inni od tapatalka

Wysyłane z mojego ... po co wstawiacie te opisy chwalicie się sprzętem i programikiem. Szpan z mojego htc, Apple itd

To jest tytuł filmu na Polskę i raczej nie dla Twojego dziadka i jakbyś nie zauważył (no chyba że jesteś z tych wolno myślących) tłumacze odnieśli się do filmu Tango i Cash (nie wierzę że tego nie skojarzyłeś)

Ps dla Ciebie specjalnie:

Wysłano z hiend smarta HTC ONE z zajebiaszczego tapatalk (wersja płatna - chyba z 15 zeta wywaliłem)

To jest tytuł filmu na Polskę i raczej nie dla Twojego dziadka i jakbyś nie zauważył (no chyba że jesteś z tych wolno myślących) tłumacze odnieśli się do filmu Tango i Cash (nie wierzę że tego nie skojarzyłeś)

Ps dla Ciebie specjalnie:

Wysłano z hiend smarta HTC ONE z zajebiaszczego tapatalk (wersja płatna - chyba z 15 zeta wywaliłem)

Widzę ze z myśleniem to Ty raczej masz problem bo nawet odpisujesz na coś co nie było skierowane do Ciebie.

Mogli się odnieść i do spidermena nic mnie to nie obchodzi tytuł jest beznadziejny pain and gain co to ma wspólnego ze sztanga. A tango & cash to akurat tytuł oryginalny i nikt go nie zeszmacił tak jak ten poruszany.

Kończę w tym temacie i gościu nie odpisuj bo nie ma po co. Zrozumiałem, że to tytuł, który ci odpowiada ale nie każdemu musi.

A co do mojego dziadka to się tak nie wypowiadają jak ludzi nie znasz.

Edytowane przez lucky_tommy

tu się akurat zgodze dobrze dobrany tytul dla masówki ukazujący to co jest w filmie, no i film przyzwoity bo kilka rzeczy mnie zaciekawilo i sklonilo do refleksji podczas filmu, szkoda ze glowny mozg operacji mimo dobrych celów (odebierac bogatym którzy nie zasluguja i ulepszac kraj oraz rozwijać sie) w rzeczywistości chciał tylko dostać majatek żeby przepiepszyc ten majatek - nic nie warta szumowina i wyrok jak najbardziej trafiony... Edytowane przez antymalkontent

chwilowy brak działalności w audio.

W dniu 15.09.2013 o 16:08, gość napisał:

Niepamięć.

No niestety nic wciągającego. Film przewidywalny i niestety nudny.

No jak to było nieprzewidywalne i nudne... to sobie obejrzyj "Prometeusz"

takiego syfu dawno nie widziałem, a wszyscy się sr**ą jakie to cudo.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

"Zgadzam się z przedmówcą. Przejdźmy od słów do czynów" !:)) Mam przywarę , której moja żona nienawidzi. Lubię zasypiać "przy filmie". Prometeusz jest na miejscu drugim. Na pierwszym - nieustannie od lat - "Zmruż oczy". :) Pozdrawiam - Jacek

Kac Vegas 3 - Zgodnie z tradycją, a więc pierwsza część dobra, druga taka sobie, trzecia... strata czasu.

Niepamięć - Mówcie co chcecie, ale ja już dawno nie widziałem lepszego SF chociaż ten też nie porywa.

Prometeusz - Już niech ten Cameron lepiej te swoje dokumenty kręci.

Hipnotyzer - Szwedzka wersja 07 zgłoś się. 30 lat temu może byłby wart tych dwóch godzin przed tv.

Panaceum - Wreszcie coś wartego uwagi, chociaż też można się czepiać, że końcówka przekombinowana.

Koliber - Potwierdzam wcześniejsze wpisy. Wbrew pozorom (Statham, Buzek) całkiem przyzwoite kino.

Na sprzedaż - Znakomity komik Will Ferrell w zupełnie nietypowej dla siebie roli. Ode mnie szacun.

Bankomat - Taki tam luźny i niskobudżetowy thriller. Dupy może nie urywa, ale na pewno ma to coś.

Coś - Od początku do końca męczyła mnie myśl na ch*j drugi raz kręcić ten sam film... no i dalej nie wiem.

Dexter - Wiem, że nie ten dział, bo to serial, ale właśnie wciągnąłem ostatni sezon

i zaraz zaczynam drugi raz oglądać wszystkie poprzednie od samego początku.

Jak ktoś jeszcze nie widział, to nie wie co to dobry serial, zwłaszcza w wersji z napisami,

bo to co puszczają w naszej tv ma się nijak do oryginału w sensie dialogów oczywiście.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Prometeusz - Już niech ten Cameron lepiej te swoje dokumenty kręci.

Dzięki, trochę mnie rozbawiłeś ... :)

Łowcy głów - świetne skandynawskie kino akcji.

Divide - postapokaliptyczny thriller - fajny.

Dexter - Wiem, że nie ten dział, bo to serial, ale właśnie wciągnąłem ostatni sezon

i zaraz zaczynam drugi raz oglądać wszystkie poprzednie od samego początku.

Jak ktoś jeszcze nie widział, to nie wie co to dobry serial, zwłaszcza w wersji z napisami,

bo to co puszczają w naszej tv ma się nijak do oryginału w sensie dialogów oczywiście.

Niestety ostatni sezon jest bardzo słaby. Totalnie nijaki, akcja miota się, wątek goni wątek aby zaraz umrzeć gdzieś pomiędzy kolejnymi. Można było to lepiej zakończyć. Czwartego sezonu Dextera nic nie przebije, zakończenie doskonałe.

Łowcy głów - świetne skandynawskie kino akcji.

Potwierdzam, rewelacja.

Dla mnie prometeusz tez szalu nie robi ale na camerona zlego slowa nie powiem ...

Edytowane przez lolek126

• Pokaż nowe odpowiedzi