Skocz do zawartości
IGNORED

SERIALE ZAGRANICZNE

Rekomendowane odpowiedzi

Ja kontynuuję ciągle "Outlander". Codziennie 1 odcinek, jak czas pozwala.
Jestem w drugim sezonie. Na razie nie mam dość.
Jakie są Wasze opinie o tym serialu? Proszę - nie zdradzajcie szczegółów, tylko napiszcie swoje zdanie.

Edytowane przez soundchaser
W dniu 1.02.2022 o 22:31, soundchaser napisał:

kontynuuję ciągle "Outlander". Codziennie 1 odcinek, jak czas pozwala.
Jestem w drugim sezonie. Na razie nie mam dość.
Jakie są Wasze opinie o tym serialu? Proszę - nie zdradzajcie szczegółów, tylko napiszcie swoje zdanie.

Fajny serial. 

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

My z żoną zaczęliśmy dopiero Hause of Card. Kapitalny serial. Dla władzy można zrobić dosłownie wszystko - bez żadnych hamulców. Jeśli uświadomicie sobie, że to dzieje się naprawdę to życie w takim świecie staje się prawdziwym koszmarem. Lepiej nawet nie myśleć.

Nie wiem czy było o serialu Wąż na Netflix. Również polecam. Film na faktach o parze, która w brutalny sposób zabijają niewinnych turystów dla kasy. Scenariusz i fabuła na najwyższym poziomie a zważywszy że to kiedyś naprawdę miało miejsce dodaje dodatkowo dreszczyku emocji.

Ja kontynuuję ciągle "Outlander". Codziennie 1 odcinek, jak czas pozwala.

Ja się przymierzałem dwa razy. Dotrwałem do drugiego odcinka ale jak to bywa z serialami może trzeba by się przełamać.

To samo miałem z serialem "Dom z papieru" wytrzymałem ze 4 odcinki i mnie znudził a podobno to bestseller.
Godzinę temu, piorasz napisał:

Ja się przymierzałem dwa razy. Dotrwałem do drugiego odcinka ale jak to bywa z serialami może trzeba by się przełamać.

Pierwsze 2 moze 3 odcinki ciagna sie, potem extra

Godzinę temu, piorasz napisał:

Pierwsze 2 moze 3 odcinki ciagna sie, potem extra

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

W dniu 14.02.2022 o 06:51, piorasz napisał:

Jak serial wciąga od razu,to często później jest do dupy.
Akcja musi rozwijać się powoli i zainteresowanie widza stopniowo wzrastać.
Tak było np. z Breaking Bad. który od początku wydawał mi się mało interesujący, a później okazało się że to dla mnie serial wszech czasów...wszystkie sezony są znakomite.

W dniu 14.02.2022 o 06:51, piorasz napisał:

To samo miałem z serialem "Dom z papieru" wytrzymałem ze 4 odcinki i mnie znudził a podobno to bestseller.

W przypadku tego serialu mam podobne odczucia. Nie rozumiem skąd ta popularność. Nie mogłem się przekonać i też poległem po kilku.

Właśnie zacząłem 3 sezon "Outlander". Naprawdę ciekawy serial.

22 minuty temu, soundchaser napisał:

Tak było np. z Breaking Bad. który od początku wydawał mi się mało interesujący, a później okazało się że to dla mnie serial wszech czasów...wszystkie sezony są znakomite.

Hmmm obejrzałem z 5 odcinków 1 sezonu i tak czekałem i czekałem na właściwe rozwinięcie, rozkręcenie.. I nic. Nie doczekałem się niestety...

Wiele dobrego słyszałem, czytałem o breaking dead ale niestety czegoś zabrakło....

Choć przyznaję, w 2 lub 3 odcinku kiedy chłopaki przetrzymywali w piwnicy więźnia umieralem ze smiechu😀

Hmm może zrobię jeszcze jedno podejście?

Mnie Breaking Bad wszedł od razu. Oczywiście były słabsze odcinki jak to w serialach ale ogólnie to jeden z lepszych seriali podobnie jak Ozark.

2 godziny temu, piorasz napisał:

Mnie Breaking Bad wszedł od razu. Oczywiście były słabsze odcinki jak to w serialach

Zwłaszcza ten jak w laboratorium gdzie wytwarzali metę gonili muchę. 😁

Zwłaszcza ten jak w laboratorium gdzie wytwarzali metę gonili muchę.
No to nie są śmichy, hihy.... Laboratorium musiało być sterylne dlatego robili najlepszy towar
Podejście było w pełni profesjonalne.
Ćpuny miały czystszy towar jak konsumenci artykułów spożywczych
22 godziny temu, soundchaser napisał:

Zwłaszcza ten jak w laboratorium gdzie wytwarzali metę gonili muchę. 😁

Tak, ten odcinek to jakaś pomyłka.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

W dniu 18.02.2022 o 08:19, d-t-x napisał:

Tak, ten odcinek to jakaś pomyłka.

Mi też się podobał. Trochę humoru było. Poza tym nie można widza przez cały czas trzymać w napięciu. Trzeba umieć odpowiednio sterować emocjami, dać czasem odrobinę wytchnienia i to się twórcom serialu udało idealnie.

Można 🙂 To nie horror czy thriller. Widać mamy inne podejście. Dla mnie ten odcinek był kompletną stratą czasu.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Archiwum 81. Już dawno nie bałem się na filmie. Teraz się to wydarzyło.  Serial z dusznym , przytlaczajacym, klaustrofobicznym wręcz klimatem. Jest tajemnica, jest magia , jest okultyzm i prastare bóstwa. Do tego bardzo sugestywna muzyka. Dzwieki modlitw pewnej sekty  jeszcze brzmią mi w uszach. 

Mocne 4 w skali 1-5!

Edytowane przez aryman
Archiwum 81. Już dawno nie bałem się na filmie. Teraz się to wydarzyło.  Serial z dusznym , przytlaczajacym, klaustrofobicznym wręcz klimatem. Jest tajemnica, jest magia , jest okultyzm i prastare bóstwa. Do tego bardzo sugestywna muzyka. Dzwieki modlitw pewnej sekty  jeszcze brzmią mi w uszach. 
Mocne 4 w skali 1-5!
Potwierdzam. Szkoda, że nie wytrzymali w - dość standardowej - końcówce. Wtedy byłoby 5 na 5.

Właśnie zacząłem 3 sezon "Outlander". Naprawdę ciekawy serial.

Ja skończyłem pierwszy sezon i warto jednak było. Zacząłem drugi sezon (już 3 odcinek) i zaczynam się niepokoić czy brnąć w to dalej...
3 minuty temu, piorasz napisał:

zaczynam się niepokoić czy brnąć w to dalej...

Brnij. 😉 Ja sobie później obejrzę polecany przez Ciebie Ozark.

Oglądam właśnie najnowsza odsłonę wikingów- valhalla. Jest dobrze! Co prawda jest trochę,, cukierkowato " no ale takie czasy mamy i tak się robi dziś kino. Wielka historia, bitwy,  łodzie wikingów, starcie różnych wierzeń i różnych światów.  

Oczywiście świetna jakość, super montaż. 

Edytowane przez aryman

Ja mam odmienne zdanie na temat Vikingow V. Wieje nuda. Plaskie postacie, smetnie snujaca sie akcja. Nie wiem czy uda mi sie przebrnac do konca. Biorac za punkt odniesienia pierwsza serie zrobiona przez History brak tu wyraznie zarysowanych charakterow jak np Ragnar Lodbrok, Ivar the Boneless itd. Mozna by tu jeszcze dalej wymieniac. Brak mi rowniez soczystych dialogow oraz napiecia. Wtedy na kolejne odcinki czekalo sie z niecieprliwoscia. Dzis moge wyjsc do kuchni zrobic sobie herbate z malinka bez wlaczenia pauzy. Mam poczucie ze nic mnie nie ominie. Nic tak naprawde nie zaskakuje, brak swiezosci. Do tego niejako powielony scenariusz. Kto obejrzal The Last Kingdom wie o czym mowie. Osobiscie nie jestem fanem eksploatowania tego samego okresu historycznego czy watkow. Przykladem bylby tu Henryk VIII i wszystko cos sie dzialo wokol jego osoby ale to juz zupelnie inna historia. Krotko mowiac dla mnie ten serial przestal sie liczyc. Nie czekam na kolejny sezon. Aha No i czarna/czarny Jarl...po co to bylo?

Generalnie to pisałem po 2 odcinkach .teraz jestem po 4. Duzo racji masz. Nie ogląda się tego z wypiekami na twarzy i nie czeka na kolejny odcinek. Z drugiej strony nie jest aż tak zle. Islandczyk i jego siostra to dosyc wyraziste postaci.  Doradca mlodego krola anglii tez. Ja ktos lubi takie klimaty to spoko serial. No ale tylko spoko.. jak skoncze , bede  miał wyrobione zdanie.

• Pokaż nowe odpowiedzi