Skocz do zawartości
IGNORED

SERIALE ZAGRANICZNE

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli brytyjski, to mini serial (2 sezony w sumie 8 odc.) od BBC "WINA".  (C+)

(w sensie - nie alkohole 😉)

Jestem po pierwszym sezonie i polecam. 

Kryminał, coś jakby brytyjska odmiana "Fargo".

"Już mnie nie oszukasz" - Fincher zrobiłby z tej historii drugie Gone Girl a tak mamy rutynę netflixową - "6" - może być.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

4 minuty temu, Yodzisław napisał:

"Już mnie nie oszukasz" - Fincher zrobiłby z tej historii drugie Gone Girl a tak mamy rutynę netflixową - "6" - może być.

Po tym co ostatnio zrobił Finczer,nie byłbym taki pewien.

6 godzin temu, broniasz napisał:

Po tym co ostatnio zrobił Finczer,nie byłbym taki pewien.

To prawda. Ten reżyser miał wyjątkowo długą passę do robienia wybitnych filmów, coś się z nim stało ostatnio niedobrego...

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

- "For All Mankind" 4 sezon OK! Pędzą bimber na Marsie i w ogóle dużo się dzieje. Jeden z lepszych sezonów.

Ja kończę 3 sezon i póki co też wydaje mi się najlepszy jak dotąd. Ogólnie - niezmiennie dla mnie b.dobry serial.

BTW.
Oglądam kilka seriali i muszę powiedzieć, że kończę też równolegle 1 sezon "Wszystkie Kwiaty Alice Hart" (Prime). Przetrwałem i po moich grymasach po pierwszych 2, 3 odcinkach warto było.

W dniu 3.02.2024 o 20:10, iro III napisał:

P.S. do serialu "Wina"

Grają tu także płyty winylowe, sklep z płytami, trochę rozmów o muzyce. 

Obejrzałem wczoraj dwa odcinki, jest w porządku. Dzięki za polecenie.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

W dniu 24.01.2024 o 20:54, soundchaser napisał:

ten słynny Yellowstone i wyłączyłem w połowie pierwszego odcinka.
Nie wiem czy mam ochotę akurat teraz na tego rodzaju tematykę. Niby Kevin Costner powinien przyciągać do oglądania...i mnie przyciągnął, ale początek jest dla mnie tak mało interesujący, że mnie skutecznie (na razie) zniechęcił. Może zrobię kiedyś drugie podejście. 😉

Yellowstone dla mnie jest świetny. Jeden z lepszych ostatnio. Zacznij dalej, na pewno cię wciągnie. Też mi pierwszy odcinek się ciągnął. Ale im dalej tym ciekawiej

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Kończę "Griseldę" na Netflix. Niestety - kto liczył na nowe Narcos, ten się przeliczył. Ujęcie tematu dość płytkie, niby są dragi i strzelaniny ale jakoś tego nie kupuję. Powierzchowne bardzo. Najlepsza w tym serialu jest muzyka z epoki, przemycana w scenach z dyskoteki. Nie miałem pojęcia że w Miami grali Boney M a nawet "Dolce vita". No i fajne supersamochody z tych czasów. Porsche, Lambo... Poza tym - takie sobie.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

W dniu 3.02.2024 o 08:06, il Dottore napisał:

Bardzo polecam wszystkim miłośnikom brytyjskiego humoru!

Dzieki za polecenie. Dawno sie tak nie ubawilem. Szkoda tylko ze jednak drugi sezon troche siada, chyba nie mieli do konca pomyslu. Ale pierwszy jest od poczatku do konca OK.

Kończę "Griseldę" na Netflix. Niestety - kto liczył na nowe Narcos, ten się przeliczył. Ujęcie tematu dość płytkie, niby są dragi i strzelaniny ale jakoś tego nie kupuję. Powierzchowne bardzo. Najlepsza w tym serialu jest muzyka z epoki, przemycana w scenach z dyskoteki. Nie miałem pojęcia że w Miami grali Boney M a nawet "Dolce vita". No i fajne supersamochody z tych czasów. Porsche, Lambo... Poza tym - takie sobie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ja wymiękłem w połowie 1 odcinka

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bo trzeba trochę poszukać, a nie łykać to co wyskakuje po zalogowaniu się. Te wszystkie seriale, które reklamują jako nowe, czy najpopularniejsze na ogół są kiepskie.

15 godzin temu, SZROT napisał:

Dzieki za polecenie. Dawno sie tak nie ubawilem. Szkoda tylko ze jednak drugi sezon troche siada, chyba nie mieli do konca pomyslu. Ale pierwszy jest od poczatku do konca OK.

I ja dałem sobie spokój po pierwszym odcinku drugiego sezonu. Ale pierwszy bardzo mi się podobał.

W dniu 27.01.2024 o 12:46, broniasz napisał:

Mimo, że australijski,Mr Inbetween,świetny.

Serdecznie dziękuję za tą perełkę! Pierwszy sezon obejrzałem ciurkiem, jeden z lepszych seriali, jakie ostatnio widziałem.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

7 minut temu, d-t-x napisał:

I ja dałem sobie spokój po pierwszym odcinku drugiego sezonu. Ale pierwszy bardzo mi się podobał.

Serdecznie dziękuję za tą perełkę! Pierwszy sezon obejrzałem ciurkiem, jeden z lepszych seriali, jakie ostatnio widziałem.

Cieszę się, że pomogłem.

Ktoś oglądał kryminał SF Infiniti na Canal+? Warto? Mam z torrentów 4 odcinki, serial ma 6, czyli muszę jeszcze czekać 2 tygodnie bo seriale lubię oglądać ciurkiem a nie czekać tydzień na nowy epizod.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

3 godziny temu, Ajothe napisał:

Nieładnie tak piracić

Nie mam czasu oglądać TV. 😄

Nie mam czasu oglądać TV.
Ale jak powstanie serial Smoleńsk - Zemsta Ryżego w reżyserii sióstr Karnowskich to czas znajdziesz i nie będziesz okradał tfurcuf ?

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

3 godziny temu, remak123 napisał:

Ale jak powstanie serial Smoleńsk - Zemsta Ryżego w reżyserii sióstr Karnowskich to czas znajdziesz i nie będziesz okradał tfurcuf ?

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

A wtedy to co innego, oczywiście. 😄

Ostatnio "Silos" obejrzany i książki(trzy części ) przeczytane -wiele różnic nie jestem tak krytyczny względem serialu  ... książka idzie dalej niż serial (1 tom)

Fargo 5 do połowy całkiem spoko, nawet lewactwo wypada pociesznie na tle solidnych pozostałych treści... No ale co się odpierdala w drugiej połowie to ręce opadają - z jednej strony propaganda level hard (w skrócie: elektorat Trumpa ogląda Yellowstone, bije żony i chce obalić państwowość amerykańską) z drugiej fabuła się robi debilna jak w modzie na sukces... Omijać szerokim łukiem.

HBO zapowiada The Regime ze śmietanką brytyjskich aktorów!

15 godzin temu, Yodzisław napisał:

Fargo 5 do połowy całkiem spoko, nawet lewactwo wypada pociesznie na tle solidnych pozostałych treści... No ale co się odpierdala w drugiej połowie to ręce opadają - z jednej strony propaganda level hard (w skrócie: elektorat Trumpa ogląda Yellowstone, bije żony i chce obalić państwowość amerykańską) z drugiej fabuła się robi debilna jak w modzie na sukces... Omijać szerokim łukiem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

18 godzin temu, Yodzisław napisał:

Gdzie to?

• Pokaż nowe odpowiedzi