Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

i jeszcze trochę nałuki (wiem, było, ale dobre:D ):

253550_363866383690894_1336966618_n.jpg

Według Bibli to Bóg jest niezłym bucem a ja się z bucami nie zadaję.

oj tam, od razu bucem.

Prosty chłop, tylko kompleksy jak stąd do Alfa Centauri.

Edytowane przez bady

Rozumiem Cię , a czy zmieniłbyś zdanie , gdyby Bóg się objawił wszystkim narodom ?

gdyby się objawił, to było by przezabawnie żałosne. Już widzę te nagłówki w gazetach: "Czemu mamy takiego zakompleksionego durnia za stwórcę?". "Nasz świat nie jest gorszy, żądamy boga na poziomie!".

xD

A teraz napiszę coś co wyda się dopiero nielogiczne /dla człowieka/. Wszystkie rzeczywistości, te przeszłe , teraźniejsze i przyszłe dzieją się jednocześnie.

Aleś odkrył Amerykę, przecież to oczywiste!

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

A teraz napiszę coś co wyda się dopiero nielogiczne /dla człowieka/. Wszystkie rzeczywistości, te przeszłe , teraźniejsze i przyszłe dzieją się jednocześnie.

To zależy, czy rozmawiamy o tym co można zrobić na zewnątrz, czy o tym co można odczuć na poziomie myśli - w teraźniejszości jesteśmy cały czas, a resztę sobie wyobrażamy na podstawie myśli niestety. Gdyby ktoś nawet przeżywał każdą myśl w innym powiedzmy czasie i miejscu nie mógłby się zorientować (ja przynajmniej nie), więc można przyjąć, że tak się nie dzieje z punktu widzenia myśli. Z zewnątrz może to tak wyglądać, jeśli sobie wyobrazić, że teraźniejszość świata jest jakby symulacją, którą można zacząć od dowolnego miejsca w nieskończonej ilości światów...wgrywa się sejwa i tyle...nie sposób tego udowodnić, ponieważ ew. dowody pochodziłyby z tego samego źródła, więc byłyby kolejną manipulacją. Były przypadki, że w ciągu zegarowej sekundy osoby w ciągu paru godzin odtworzyły sobie...w sumie przeżyły całe swoje życie i do tego je przemyślały - pytanie kto to oglądał z pozycji 3-ej osoby?

gdyby się objawił, to było by przezabawnie żałosne. Już widzę te nagłówki w gazetach: "Czemu mamy takiego zakompleksionego durnia za stwórcę?". "Nasz świat nie jest gorszy, żądamy boga na poziomie!".

xD

Ewangelia Św. Mateusza , rozdział 24

[29]Zaraz też po ucisku owych dni słońce się zaćmi i księżyc nie da swego blasku; gwiazdy zaczną padać z nieba i moce niebios zostaną wstrząśnięte. [30]Wówczas ukaże się na niebie znak Syna Człowieczego, i wtedy będą narzekać wszystkie narody ziemi; i ujrzą Syna Człowieczego, przychodzącego na obłokach niebieskich z wielką mocą i chwałą. [31]Pośle On swoich aniołów z trąbą o głosie potężnym, i zgromadzą Jego wybranych z czterech stron świata, od jednego krańca nieba aż do drugiego.

Piotr

Ewangelia Św. Mateusza , rozdział 24

[29]Zaraz też po ucisku owych dni słońce się zaćmi i księżyc nie da swego blasku; gwiazdy zaczną padać z nieba i moce niebios zostaną wstrząśnięte. [30]Wówczas ukaże się na niebie znak Syna Człowieczego, i wtedy będą narzekać wszystkie narody ziemi; i ujrzą Syna Człowieczego, przychodzącego na obłokach niebieskich z wielką mocą i chwałą. [31]Pośle On swoich aniołów z trąbą o głosie potężnym, i zgromadzą Jego wybranych z czterech stron świata, od jednego krańca nieba aż do drugiego.

Niech się wali. Nie lubię buców którzy próbują zastraszać słabszych.

Może jak poznasz Boga , to zmienisz o Nim zdanie ?

Taa... wystarczy mieć nadzieję, że istnieje i umrzeć.

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Mam zasady. Buc to buc nawet jak wszechmocny.

Bóg stworzył człowieka na wlasne podobieństwo, tak więc tym czy go nazywasz tobie przypisane.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

+

Jakby był wszechmocny, stworzyłby procesory a nie jakieś skały...

Nie jest też bucem.

To ludzie go stworzyli...

+

Jakby był wszechmocny, stworzyłby procesory a nie jakieś skały...

Nie jest też bucem.

To ludzie go stworzyli...

Ludzie długo walczyli aby im komputery pozwolił tworzyć, choćby taki K-202 ...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

to nie jest takie oczywiste. To bardziej cwiczenie intelektualne. Po prostu dla fotonow mknacych czas nie istnieje, czas nie plynie przy tej predkosci. Konsekwencja tego jest, to ze dla fotonow wszystko zdarzylo sie w tym samym czasie a tylko myjako istoty nie biegnace jak fotony obserwujemy czas jakby poprzez szczeline i dlatego obserwujemy iluzje . To na tyle proste cwiczenie, ze nawet baby spod magla, tj. z ntv mogly w uproszczony sposob pojac i przekazac potem artonowi.

Mowiac jeszcze inaczej caly wszechswiat polaczony jest siecia fotonowa i patrzac z jej poziomu wszystko zdarzylo sie w tej samej chwili. A potem powstaly baby z ntv ...

Edytowane przez Rambo

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

O co chodzi z tymi Babami...?

Nie znam tej teorii...

baby spod magla .... jedna pani drugiej pani a potem ta pani zasłyszane rewelacje do "Niezależnej TV" a potem Arton ten szmelc przekleja na forum ... no i to moja teoria na temat "bab" :) .

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

baby spod magla .... jedna pani drugiej pani a potem ta pani zasłyszane rewelacje do "Niezależnej TV" a potem Arton ten szmelc przekleja na forum ... no i to moja teoria na temat "bab" :) .

Masz coś na uzasadnienie? Jestem pewien, że nic. Twój "autorytet" to zdecydowanie za mało. W tej telewizji jest nieporównywalnie więcej prawdy niż tu zaprezentowałeś. A to co zaprezentowałeś jest bliskie zera. To tyle w kwestii co kto tu jest wstanie przedstawić. Tak to już jest, że na piardnięciach kończą się możliwości co poniektórych. Rambo, przyjrzyj się uważnie sobie. A jak coś wartościowego pominąłem to przypomnij te treści.

Od razu uprzedzam że mi wiara w niego nie jest do niczego potrzebna.

Widocznie nie chcesz zyc wiecznie..

Rozmawiales z Nim i poznales Go, ze tak bluznisz?

ja nawet jezdem za tym zeby sie z wielu rzeczy wytlumaczył a potem go to beczki i do wisly.

On nic nie musi.. Bedzie chcial to zrobi porzadek 123..

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.