Skocz do zawartości
IGNORED

Kopia Alchemist Kraken`a

wovo

Rekomendowane odpowiedzi

No Panowie :) Klonujecie symki, Gacki, proste rywale GC z których robicie powoli hexfeta ;), a Krakena nic ?? Wątek umarł ?? W sumie jeśli będą chętni to moge dać dokładne zdięcia a jak mi się zachce to i schemat i płytke moge podrobić bo tak się składa że wczoraj kupiłem krakena :)

Wovo, ja czekam aż Ci się zachce i podrobisz płytkę bo to raczej jedyne wyjście żeby sklonować Krakena... schematów na necie chroniczny brak :)

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

nie chrzań głupot miszczu seniczu, bo każę ciebie ładnie ubrać i zaprowadzę do pana doktora

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

to ze prosta konstrukcja nie oznacza ze mozecie ja krasc! zapytajcie sie konstruktora/wlasciciela o pozwolenie na kopiowanie. Tak kaze dobry obyczaj. Ale widze panowie ze wy macie w d. wzystkie dobre obyczaje. dzicz poprostu dzicz. Audiofil musi trzymac fason a nie byc chamem i zlodziejaszkiem. mam racje?

> Senicz

A kto ci dał prawo do nazywania forumowiczów chamami i złodziejami??????

Czy układ Krakena został opatentowany?

Trochę kultury, a jeżeli jej masz chociaż za grosz w co wątpię, to przeproś za te słowa forumowiczów, jeżeli nie to spadaj!

No to powiedzcie poprostu - chcecie okrasc firme? czy nie? wedlug mnie chcecie wiec zlodziej to odpowiednia nazwa na taki zamiar. Ja wiem ze was to boli bo nikt wam nie mowil wprost co o was mysli ale niestety prawda jest okropna. Kiedys to by wam reke obcieli i juz. Teraz mozecie sie cieszyc slawa audiofila-cwaniaka. Zreszta gdyby to dotyczylo tylko krakena. A krel i inne firmy? ja rozumiem firme ktora umieszcza sch na swojej stronie i zacheca do kopiowania rozwiazan. Chco nie dokonca taki cel pewnie byl tych firm gdy service zamieszczali. Wasza chec na posiadania czegos nie usprawiedlia was przed kradzieza. I byc moze nie ma na to patentu ale dobry obyczaj powinien powstrzymac was od takich dzialan. Bo od rzemyczka do koniczka........

Śmieszy mnie "uświadamianie" dorosłych ludzi. Niby dlaczego ktoś, kto posiada Krakena nie może zrobić z nim wszystkiego co mu się podoba. Nie wyłaczając skopiowania płytek. Wogóle, po co te rozważania, chłopaki chcą coś zrobić, to niech sobie robią i czerpią z tego satysfakcję. Nikt nie może tego zabronić, więc wyluzuj Panie Seniczu.

Alchemist hifi was formed in 1989. Their first product was the Genesis power amplifier, although in their short history they went on to produce both analogue (pre, power and integrated amplifiers, a tuner and a phono stage) and digital (CD players, transports and DACS) products.

Most analogue products were designed by founder Glen Gayle, whilst much of the digital side was taken care of by Chris Found of CF Media. Alchemist also released a "Signature" series, based on their original Forseti designs, but with modifications by hifi guru Tim de Paravicini.

All products were designed and built in the UK, excepting the cheaper "AA" series which, although designed in the UK, was built in the Far East to ensure the range's competitiveness.

However, in 2001 the company closed and the assets were sold off.

Senicz, firma Alchemist Products przestała istnieć w 2001 roku, więc nie ma już kogo okradać. Zatem spadaj na drzewo z tego wątku, albo przeproś wszystkich których tutaj obraziłeś.

Jasne. Firma nie istnieje to dawaj krasc jej mienie i rozwiazania. Tfu co za poglady. Czy jest ktos kto popiera moj poglad na tym forum? a ja tak bym chcial oczyscic to forum z metow i z ................

>senicz, 5 Lip 2007, 16:55

Bredzisz jak otruty.

Idea z grubsza polega na tym, żeby na własne potrzeby sklonować wzmacniacz

nieistniejącej już firmy. Nie chcemy z nią konkurować, bo nie ma z kim.

Nie chcemy robić tego dla zysku, bo to mocno wątpliwe.

Nawet gdyby ktoś chciał kupić Krakena, to miałby spore trudności.

Zrozumiałeś?

Jestem Europejczykiem.

Dla mnie to nadal jest kradziez i juz. I nie wiem jak byscie te przestepstwo usprawiedliwiali to nadal jest to czyn niegodny czlowieka honoru. jesli kodeks Boziewicza wam cokolwiek mowi?

Seniczu, bądz wyrozumiały.

Weź poprawke na brak talentu kolegów z forum. Jak ktoś nie urodził sie Passem, Metaxasem, czy Seniczem musi ściągać. Sam po prostu nie potrafi.

Tacy geniusze, którzy różne Krakeny rysuja na poczekaniu z pamieci, to rzadkość.

Musisz maluczkim pomóc umieszczając kilka schematów swoich wzmacniaczy na forum. Nikt nie będzie musiał juz kopiować. Dla ciebie to chwilka roboty.

Dac im wszystko na tacy? a sami to nic? mnie wszystko tak latwo przyszlo? samoukiem jestem. A wiekszosc z nich szkolonych ze ho ho! draznie sie z nimi aby ich zdopingowac do pracy ale dupa. nic nie pomoglo.

enicz, 5 Lip 2007, 17:24

>Dla mnie to jest kradziez czyjejs mysli tak jak nie mozna kopiowac dziel objetych prawami

>autorskimi.....

Senicz ta sprawa ma 2 rózne oblicza.

Pierwsze dotyczy tych ktorzy nie wysilili sie intelektualnie no i uwazaja ze mozna skopiowac wszystko i nie jest w tym nic nagannego. Kopiujemy dla siebie, firma nie istnieje, caly swiat tak robi...ble ble ble. Internet sprzyja takim postawom, bo mozna sie skrzyknąć, poszukać zciągnąć.

Taka postawa daje zadowolenie do momentu kiedy po wielu wysilkach stworzymy cos dobrego, co inni tez by chcieli miec, ale juz bez wkladania pracy w projekt. Czesto konstruktorzy zajmujacy sie tematem nie zawodowo udostepniaja wyniki pracy zadowalajac sie staysfakcją, ale nie wszyscy. Nie sadze zeby tworcom Krakena chodziło tylko o satsfakcje. Firma nie istnieje, ale pewnie istnieje projektant, ktory ma w cywilizowanym swiecie copyright, i raczej nie da sie łatwo wytlumaczyc watpliwosci moralnych takich dzialan.

Ale kto by sie przejmowal moralnoscia......

Oczywiscie w cywilizowanym swiecie firma ktora by skopiowala taki projrkt byla by stracona. Dlatego nikt nawet bez patentow nie kradnie cudzych opracowan. Swiat konstruktorow audio jest dosc hermetyczny ale jak sobie wyobrazam nie ma miedzy nimi zarzutow o kradziz konstrukcji. Dlatego my powinnismy nasladowac wlasnie taka postawe. Wiele osob publikuje swoje opracowania autorskie np. ja sam to uczynilem na swojej stronie i nie ma pretensji o ich wykorzystanie nawet komercyjne. Nie przecze ze unz. wzajemnie sie podladaja ale za wszelka cene staraja sie nie robic kopi cudzych opracowan. No chyba ze jest sie gnoikiem.

czy można mówić o kradzieży w momencie gdy właściciel / twórca niczego nie traci? nawet potencjalnie niczego przecież nie traci.

przecież nikt z klonujących nie robi tego komercyjnie (przynajmniej mam taką nadzieję).

Jak to nie traci? my nic nie wiemy co wlasciciel rozwiazania zamierza z tym robic? a jak nie wiemy jak swoja wlasnoscia rozporzadza to nie mozemy nic z tym robic. Wlasnosc jest swieta i juz. Wielu z was oczywiscie nie wyobraza sobie sytuacji gdy jego opracowanie jest bezczelnie kopiowane bez jego zgody. Nietety ale brak szacunku do pracy innych i szacunku do wlasnosci innych jest u nas powszechne. To komuna tak zdeprawowala spoleczenstwo. W komunie wartosc pracy nie istniala. Liczyla sie tylko wartosc materialu. Tak byla np. robiona slynna kalkulacja ciagniona.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.