Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Malina z zasilaniem liniowym i wyswietlaczem dotykowym DIY, DAC Benchmark 1, i CDS od ProJecta.

Teraz kolumny za rok i moze kiedys jakis DAC ale poki co jest tak jak powinno byc ;)

A gdzie Twoje aktualizacje? :)

muszę jakoś zrobić zdjęcie, to wrzuce. Ale może poczekam na zakuk dyfuzorów i wówczas strzele zdjęcie.

.....robią wrażenie a szczególnie szpulowiec.....ale jak to gra..? , miałem kiedyś wspaniały komplet Marantzów z epoki i niestety nie wytrzymały próby czasu....trzymałem je potem tylko do oglądania ......i w końcu poszły do ludzi.....ale gratuluję i podziwiam...pozdr.

Szpulak gra pięknie, aż dziw bierze - ma przecież kilkadziesiąt lat.

Tylko wciąga taśmę strasznie - metr starcza na 2 sekundy z kawałkiem.

• 3 tygodnie później...

Wymiana paneli akustycznych i niewielkie modyfikacje w sprzęcie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-1123-0-71800100-1453023556_thumb.jpg

post-1123-0-61251900-1453023749_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez kolarz

Hej Całkiem przytulnie Co wniosły panele akustyczne mam zamiar coś pomyśleć nad takimi ustrojami.

Co to za stacja do ipoda można sterować pilotem?

Jak zgrywają się Monitor Audio Z Yamaha

Panele poprawiły akustykę na duży plus, stacja firmy TRUST (kupiona przypadkiem) można sterować pilotem. MA z Yamahą jak dla mnie jest Okej, planuję zmienić na jakieś większe kolumny. Do tego metrażu troszeczkę za małe.

Panele poprawiły akustykę na duży plus, stacja firmy TRUST (kupiona przypadkiem) można sterować pilotem. MA z Yamahą jak dla mnie jest Okej, planuję zmienić na jakieś większe kolumny. Do tego metrażu troszeczkę za małe.

Nawet na zdjęciach widać że to spory pokój

Tez muszę popracować nad akustyką pokoju zastanawiam się nad jakimiś estetycznymi panelami za kolumnami.

Masz już jakieś typy odnośnie nowych kolumn?

fajny ten układ paneli z tyłu wygląda jak obraz. Jak sam wymyśliłeś to szacun jak podpatrzyłeś to i tak fajnie.

Za kolumnami ten ciemny szary trochę przytłaczający może jasny byłby lepszy albo szachownica.

Obraz z paneli sam wymyśliłem :P postaram się wrzucić zdjęcia z bliska będzie lepiej widać co i jak. Za kolumnami akurat kolor mi nie przeszkadza (była inna koncepcja) ale jakoś mi nie odpowiadała , kolumny jak będę zmieniał to w jakimś jasnym kolorze wezmę. Co do typów kolumn to nic na razie nie mam. Na pewno będą to podłogówki firma zobaczę na jakieś osłuchy może się umówić.

Gąbki same w sobie jako absorbery szału nie robią. Wełna mineralna sprawdza się do tego celu znacznie lepiej. Miej to na uwadze, jeśli chciałbyś coś modyfikować. Panele z wełny nie są aż takie drogie, można też je zrobić samemu.

Jednak lepiej ogólnie jest uważać z pochłanianiem, bo dźwięk może stać się matowy, sterylny bez życia.

Ja bym się bardziej starał rozpraszać w miejscach pierwszych odbić.

Edytowane przez insaimz

Panele z wełny mineralnej ..?? Tej samej co używanej do ocieplania poddaszy i budynków ..?

Przecież to cholerstwo składa sie mikroskopijnych igieł szkodliwych dla zdrowia (płuc), bardzo sie to pyli w

niewidoczny gołym okiem sposób ..

Nie spotkałem sie z tym by to było stosowane wewnątrz budynków.. No może jako izolacja kominków.

Nie ufam temu.

Nie czepiam sie tylko dociekam jak by to miało być zrobione bo pierwszy raz spotykam sie z tym by ten materiał był stosowany do produkcji absorberów.

Rozwiń to prosze.

Edytowane przez birgman

"Zostałeś umieszczony w kolejce moderacyjnej. Oznacza to, że zawartość którą dodajesz musi być zatwierdzona przez moderatora"

Czytaj: Ocenzurowana przez Moderację

Panele z wełny mineralnej ..?? Tej samej co używanej do ocieplania poddaszy i budynków ..?

Przecież to cholerstwo składa sie mikroskopijnych igieł szkodliwych dla zdrowia (płuc), bardzo sie to pyli w

niewidoczny gołym okiem sposób ..

Nie spotkałem sie z tym by to było stosowane wewnątrz budynków.. No może jako izolacja kominków.

Nie ufam temu.

Nie czepiam sie tylko dociekam jak by to miało być zrobione bo pierwszy raz spotykam sie z tym by ten materiał był stosowany do produkcji absorberów.

Rozwiń to prosze.

W dziale AKUSTYKA jest temat o absorberach z wełny pt80 isover. Szkoda żebym to tu przepisywal.

Wełna obita tkanina nie sypie się, nie ma co się obawiać.

Edytowane przez insaimz

Tak, też znalazłem w między czasie.. Dzięki

Każdy robi co chce; " wolność Tomku w swoim domku"

W życiu bym tego w mieszkaniu nie zastosował, kilka lat przy tym dziadostwie pracowałem.

Mikroskopije widoczne "pod światło" igiełki podobne jak w wełnie szklanej.

Że ktoś dopuścił panele z wełny w mieszkaniu ..?

Cytat

"w dyrektywie Unii Europejskiej wełna mineralna występuje jako "substancja rakotwórcza kategorii 3" (tzn. substancja o możliwym działaniu rakotwórczym dla człowieka)! W unijnej klasyfikacji towarzyszą temu ostrzeżenia: możliwe ryzyko powstania nieodwracalnych zmian w stanie zdrowia; substancja szkodliwa, działa drażniąco na skórę; przechowywać poza zasięgiem dzieci; nosić odpowiednią odzież ochronną i rękawice.

Na opakowaniach wełny mineralnej sprzedawanych na Zachodzie widać ostrzegawcze piktogramy - rysunki przedstawiające rękawice i okulary. U nas nie. Ludzie nie mają pojęcia, że pył z wełny jest szkodliwy. "

Edytowane przez birgman

"Zostałeś umieszczony w kolejce moderacyjnej. Oznacza to, że zawartość którą dodajesz musi być zatwierdzona przez moderatora"

Czytaj: Ocenzurowana przez Moderację

dzisiejsze wieczorne posiedzenie

Czy to są Cantony GLE starsza wersja jeszcze z metalową maskownicą?

Przy odsłuchu przy biurku sporo tracisz.

Jeśli lubisz słuchać głośno i bas zaczyna dudnić to jest to kwestia Denona. Kolumny są na prawdę udane. Nowa wersja nie jest warta swojej ceny.

Pozdrawiam

Coś ode mnie

Te Minas Anor III napędzasz lampowymi końcówkami mono? Jak Ci to gra? Zestaw robi wrażenie. Lubie stereo wkomponowane w normalny użytkowany salon / pokój :)

Te Minas Anor III napędzasz lampowymi końcówkami mono? Jak Ci to gra? Zestaw robi wrażenie. Lubie stereo wkomponowane w normalny użytkowany salon / pokój :)

Minasy są napędzane monoblokami Phasta na diabełku 18W. Grają bardzo dobrze jak to Minasy :)

Do pełni szczęścia brakuje akustyki ,ale pokój jest trochę mały na lepsze rozplanowanie audio.

Minasy są napędzane monoblokami Phasta na diabełku 18W. Grają bardzo dobrze jak to Minasy :)

Do pełni szczęścia brakuje akustyki ,ale pokój jest trochę mały na lepsze rozplanowanie audio.

Mobilne panele 1d i 2d pod telewizor wsadzić i wejdą ta lala.

Czy to są Cantony GLE starsza wersja jeszcze z metalową maskownicą?

Przy odsłuchu przy biurku sporo tracisz.

Jeśli lubisz słuchać głośno i bas zaczyna dudnić to jest to kwestia Denona. Kolumny są na prawdę udane. Nowa wersja nie jest warta swojej ceny.

Pozdrawiam

To sa magnaty quantum 557, metalowa maskownica przydatna przy malym dziecku, przy bardzo glosnym sluchaniu moze i dudni, ale wtedy wystarczy odsunac kolumny od sciany, nie mniej pokoj nie jest duzy i caly czas aksperymentuje, bede chcial ruszyc cos z akustyka, jakies panele, za biurkiem mam sofe i nad nia gola sciane

jakie sugestie by poprawic odsluch przy biurku ?

557 Nie dudniły Z Denonem tak jak wspomniane Cantony GLE. To połączenie po prostu nie było udane. W twoim przypadku jest ok.

jakie sugestie by poprawic odsluch przy biurku ?

Zobacz jak poprawi się odsłuch jak odsuniesz się od kolumn o taka samą odległość jak są rozstawione, ewentualnie 1,5 razy taką.

Co do odsłuchu przy komputerze. Po prostu jesteś w linii z kolumnami. Do pracy czy oglądania filmów jest ok. Ale przy słuchaniu muzyki tracisz stereofonie.

• 2 tygodnie później...

Wrzucam foty swoich klocków, które zastąpiły inne sprzęty ze zdjęć, jakie kiedyś tu dawałem.

1

2

Ukryta Zawartość

post-53601-0-69867200-1454788312_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka

I ją się chwale. Dodalem dywan:-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Krzych L

T+A DAC 8 DSD via Silencable Wizzard XLR do KRELL s550k a ten via Velum LS-G do Audio Physic Cardeas Plus

Canton GLE jest gorszy od Quantum 557. Ale średnio je wspominam, metaliczna sredbica taki sobie bas. Cantony jeszcze gorzej.

?👈

Ukryta Zawartość

Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka

I ją się chwale. Dodalem dywan:-)

Idziesz w bdb kierunku :)

Ukryta Zawartość

Coś ode mnie

Ukryta Zawartość

Co to za zestaw Teaca jeśli można wiedzieć?

Ukryta Zawartość

Jestem podobnego zdania. Quantum radzi sobie jednak lepiej. Idaizm nie b znam tego sprzętu. Czy nadal grasz na precisionach.? Osobiście b jestem fanem tych kolumn. Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi