Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

LS znikają przy nich. Chyba lepiej na basie? Co to w ogóle jest?

Gibson Les Paul LP6(LP8?) Reference Monitor.

Studyjne monitory ;)

Wygląd mocno łudzący.

Edytowane przez Przemysław_51508

Piękne Xaviany

znamy je :) napewno muzykalnie u Ciebie jest :)

Jest muzykalnie, jest tak, że ostanio utraciłem potrzebę poszukiwań. Słucham słucham słucham....

LS znikają przy nich. Chyba lepiej na basie? Co to w ogóle jest?

Ciepło i przytulnie,

Żona dba o tłumienie...

Żyrandol to masz bracie hipsterski :-)

Skandynawia Panie....

*****************...bo najważniejsza jest muzyka!!!...*****************

Jak grają te gibsony?

Ja nie dawałem rady przesłuchać na nich żadnego utworu nawet do 30 sekundy dźwięk z nich wydobywający się to pomyłka .

Ja nie dawałem rady przesłuchać na nich żadnego utworu nawet do 30 sekundy dźwięk z nich wydobywający się to pomyłka .

Dlaczego?

Co było nie tak?

Jak grają te gibsony?

Jacm juz odpowiedzial. Da sie sluchac tylko ok. 30 sek, kazdego utworu, pozniej to pomylka. :)

W moim odczuciu natomiast jest dobrze. Dzwiek zrownowazony, kloumny graja pelnym pasmem, bas z 20 cm glosnika to inne granie, anizeli z malego wooferka. Srednica dokladna, detaliczna ale przyjemna. Gora dopelnia calosci, slychac kazde musniecie talerza, szelest blachy, nie sa przy tym krzykliwe jakby sie moglo wydawac. Ogromna dynamika, kazdy impuls odczuwalny jest natychmiast.Dzwiek wbrzmiewa do konca kiedy trzeba i wygasa takze w odpowiednim momencie. Nadmienic nalezy przy tym, ze pelne pasmo jest slyszalne juz od najnizszej skai glosnosci. Tak wiec nawet przy wieczornych czy nocnych odsluchach mamy wrazenie pelnego brzmienia. Nie bardzo potrafie opisywac wrazenia dzwiekowe, ale ogolne wrazenia sa jak najbardziej pozytwne.

Ponizej test, ktory lepiej opisuje wrazenia soniczne z mniejszymi monitorami Gibsona - LP6 i ja pod tym testem podpisuje sie obiema rekami.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez kichanadeta

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

20cm jest moim zdaniem lepszy niz np dwie 16cm. Lepiej wypada na basie. Szkoda ze tak malo monitorów na takim wooferze.

?👈

Jest muzykalnie, jest tak, że ostanio utraciłem potrzebę poszukiwań. Słucham słucham słucham....

Żona dba o tłumienie...

Skandynawia Panie....

iambr jedno pytanko

jak daleko masz odsunięte kolumny od ściany

i czy bliższe podsuniecie do ścian jest możliwe ( jak blisko ?)

Jak słuchałem ich w salonie myślałem jak to brzmiało by u mnie......

Ponizej test, ktory lepiej opisuje wrazenia soniczne z mniejszymi monitorami Gibsona - LP6 i ja pod tym testem podpisuje sie obiema rekami.

Ukryta Zawartość

Da się je wypozyczyc w PL? Znaczy ósemki. Trzeba by do nich jakieś zrodlo, daca z reg głośności.

Ukryta Zawartość

?👈

Gość Junior_AudioMix_Konin

(Konto usunięte)

Poza tym jak zagraniczne fora długie i szerokie, wszyscy pochlebnie wypowiadają się o tym zestawieniu Apollo-R + Brio-R+ DM 2/7. Tylko na naszym podwórku, nasi OMNIPOTENTI ZNAFCY, twierdzą zupełnie inaczej. Klasyka gatunku...

No to normalne. Ja tam jednak widzę, że lepiej po prostu słuchać muzyki niż wypowiadać się o zestawach bo tutaj prawda jak dupa, każdy ma swoją.

Co jak co, to zestaw Rega Brio + Apollo gra zarówno z Focus 160 jak i DM2/7 bardzo dobrze. Fakt, może było tak, że w przypadku Focusa dużo robił Siltech Signature, ale tak czy siak przyjemnie się tego słuchało.

Wczoraj byłem u znajomego, który ostatnio kupił sobie DM2/7 właśnie z Regą Brio i nie mogłem się do niczego przyczepić. Możliwe, że ktoś uprzedzony do rozmiarów systemu zawsze będzie kręcić nosem, że "małe nie zagra". To niech dalej kręcą nosem - dużo tracą, zarówno i przyjemności i pieniędzy, żeby kupować o wiele większe i droższe klocki.

Muzyka ma sprawiać przyjemność. I tyle.

Dlaczego?

Co było nie tak?

Tłusty dźwięk mocno nienaturalny przy większej ilości instrumentów jak w.większości 2 dróg na podstawkach brak rozdzielczości instrumenty się zlewają i siada dynamika czyli ogólnie robi się chaos . Dają radę i mogą się podobać w Audiofilskich nagraniach na 3 instrumenty do reszty muzyki nie dają rady .

No jezeli brak tu rozdzielczosci to ja chyba powinienem udac sie do laryngologa, aby przepisal mi jakies wkladki tlumiace do uszu.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

No jezeli brak tu rozdzielczosci to ja chyba powinienem udac sie do laryngologa, aby przepisal mi jakies wkladki tlumiace do uszu.

Miałeś od razu podpięte do CA i nim regulowałeś głośność?

Tak

Taniej wyjdzie posłuchać konkurencji która poradziła sobie z separacją instrumentów .

A jak nie wyłapiesz różnicy to faktycznie albo apararaty pozostają albo cieszyć się że ci to nie przeszkadza .

Taniej wyjdzie posłuchać konkurencji która poradziła sobie z separacją instrumentów .

A jak nie wyłapiesz różnicy to faktycznie albo apararaty pozostają albo cieszyć się że ci to nie przeszkadza .

W takim razie poprosze o propozycje zestawow w podbnej cenie.

W takim razie poprosze o propozycje zestawow w podbnej cenie.

Od lat nie interesuję się monitorami ze względu na ułomność ich dźwięku pisząc konkurencji mam na myśli konstrukcje 3 drożne oparte na dużym głośniku basowym dowolny model że szczytu katalogu dowolnej renomowanej firmy .

Większość osób nawet nie myśli o wstawianiu tu swoich zdjęć ze sprzętem bo obawia się zapewne zjebanych komentarzy domorosłych audiofilów.

:]

Pozdrawiam.

Od lat nie interesuję się monitorami ze względu na ułomność ich dźwięku pisząc konkurencji mam na myśli konstrukcje 3 drożne oparte na dużym głośniku basowym dowolny model że szczytu katalogu dowolnej renomowanej firmy .

Za 10 razy tyle. Łatwo sobie popaplać co to nie jest lepsze.

Większość osób nawet nie myśli o wstawianiu tu swoich zdjęć ze sprzętem bo obawia się zapewne zjebanych komentarzy domorosłych audiofilów.

:]

Pozdrawiam.

Nie dopuszczają do siebie mysli że ktoś ma ograniczony budżet, pomieszczenie lub nawet po prostu nie chce pakować w kolumny/sprzęt majątku. W tedy zaczyna się mądrowanie. Jakie to jest gówno, to i tamto. Bo ja to tylko szczytowe modele.

?👈

Szczytowe modele...od tego niemca co plakal jak sprzedawal... :) Juz tu takich "wyjadaczy" widzialem nie raz, co mnie i innych z blotem mieszali a pozniej sie okazywalo, ze u nich HI-END-owe ustawienie i brzmienie to tylko w teorii wystepuje :)

Nie ma sie czego wstydzic cokolwiek kto by w domu mial. Kazdego stac na co innego i kazdy ma inne priorytety. Fora sa po to by doradzac, to tutaj czesto by wysmiewac bezpodstawnie...no ale jakos wlasne ego trzeba podbic.

Swoja droga, Ci co tak pisza te bzdury to nieszczesliwi ludzie musza byc. Ja zamiast klikac non stop jakies brednie wole usiasc, zamknac oczy i delektowac sie muzyka z mojego niedoskonalego zestawu stereo :)

A dodam, ze nawet w kiepskim pomieszczeniu roznice w dzwieku miedzy roznymi kolumnami, wzmacniaczami itd sa wyraznie slyszalne. Jak czytam, ze najpierw zadbaj o pokoj i akustyke a pozniej pakuj sie w stereo to mnie krew zalewa bo 99% ludzi musialoby zamiast tego co ma kupic radio jamnika samsunga, bo tylko taki sprzet osiagnie maximum w naszych warunkach odsluchowych :) Upgrade to wyrzucone pieniadze w bloto przeciez :) A rodzine do innego domu najlepiej wyprowadzic, bo jeszcze ktos smie sie odezwac jak bede akurat sluchal... Chyba wrzuce znow zdjecie swoich "golych scian", zeby ruszyc ludzi do tych smiesznych wypowiedzi...znawcy zaraz sie zleca jak mucha do...

Wieza STEREO Technics :)

Tak to jest Panowie jak z własnego hobby i przyjemności robi się powód do chwalenia i oceniania innych.

Wtedy zaczyna się "a mój tata ma dłuższego…węża ogrodowego" ;)

Tak jakby cały świat audio musiał składać się jedynie z naj, naj, naj…w sumie to nawet składa się zazwyczaj z naj - najlepszego dla danej osoby. Nie patrząc co powiedzą inni.

I jeśli tak jest - to o to chodzi w tym hobby. O własne przyjemności z własnym "naj".

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Tak to jest Panowie jak z własnego hobby i przyjemności robi się powód do chwalenia i oceniania innych.

Wtedy zaczyna się "a mój tata ma dłuższego…węża ogrodowego" ;)

Tak jakby cały świat audio musiał składać się jedynie z naj, naj, naj…

Myślenie naj, naj, naj... jest do bani.

Długość węża ogrodoweo trzeba dobrać do rozmiarów ogrodu, a wielkość kolumn do wielkości pomieszczenia.

O za długi szwędający się wąż można się potknąć i złamać nogę, albo wybić zęba, a przed dźwiękiem za dużych głośników w za małym pomieszczeniu może będzie trzeba schować się w szafie:).

Myślenie naj, naj, naj... jest do bani.

Długość węża ogrodoweo trzeba dobrać do rozmiarów ogrodu, a wielkość kolumn do wielkości pomieszczenia.

O za długi szwędający się wąż można się potknąć i złamać nogę, albo wybić zęba, a przed dźwiękiem za dużych głośników w za małym pomieszczeniu może będzie trzeba schować się w szafie:).

Tu sie nie zgodze do konca z kolumnami. Mialem male podstawkowe, ktore buczaly ze wzgledu na ustawienie w pomieszczeniu I akustyke. Zmienilem na duzo wieksze w zamknietej obudowie I zero poglosu. Oczywiscie wszyscy by gadali, ze to nie ma prawa grac...a jednak ma, bo patrzac na zdjecie nie jestes wstanie zrobic pomiarow fal w pomieszczeniu. Cos czego znaczna wiekszosc "ekspertow" forum nie rozumie, bo nie maja zadnych kursow w tym kierunku porobionych. Oczywiscie sa pewne utarte reguly odnosnie ustawien I paneli itd...to inna sprawa, ale jak jeden debil z drugim kaze odstawiac glosniki od scian o poltora metra w pomieszczeniu, ktore ma 15m2 bo inaczej to nie bedzie gralo to tylko strzelic mu w leb.

Wieza STEREO Technics :)

W końcu ktoś slucha muzyki a nie jakosci dzwieku...

Dla ciebie jakość dzwięku nie ma znaczenia?

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Tu sie nie zgodze do konca z kolumnami. Mialem male podstawkowe, ktore buczaly ze wzgledu na ustawienie w pomieszczeniu I akustyke.

Dlatego napisałem "może będzie trzeba schować", bo sytuacje są różne.

Co do poglądów własnych gdybym miał podejmować decyzję w 15m2 na pewno wybrałbym lepszy średniej wielkości monitor niż gorszą podłogówkę.

Edytowane przez Zwykły Drut

Spotkałem się kilka razy na tym forum ze stwierdzeniem że : "są tacy którzy nie słuchają muzyki tylko jak ona brzmi" dotyczyło to także i mojej osoby . Wydaje się być logicznym iż jeśli coś dobrze jest zrealizowane, ma dobrą dynamikę , (dobrze brzmi) słucha się tego z większą przyjemnością , a zarazem wciąga słuchacza , powodując niejednokrotnie zachwyt i zdumienie.

To tak w nawiązaniu do tematu .

Ma, lecz trzeba znac granice a nie doszukiwać sie się niedoskonałości. Zawsze da się lepiej lecz trzeba isc na jakis kompromis i cieszyc sie muzyka a nie szukac dziury w całym...

Edytowane przez michal535
  • Pokaż nowe odpowiedzi