Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Cała ściana za kolumnami to jedna wielka adaptacja oraz za tą ścianą bo bas dość mocno uciekał do tyłu i jeszcze wejście do pokoju którego nie widać.Co najważniejsze kobitka zaakceptowała bo po prostu nic nie widać co więcej jak dla mnie adaptacja dodaje uroku pomieszczeniu

Na scianie za kolumnami jest naciagnieta tkanina , a za nią są ustroje akustyczne ?

Na razie tak to u mnie wygląda .Pokój z aneksem kuchennym ok 42m adaptacja akustyczna w wykonaniu AcusticLab.Jestem z niej bardzo zadowolony.Piszę że tak to na razie wygląda bo kolumny są wystawione na sprzedaż więc pewnie troszku się pozmienia.

widzę,że ushery do sprzedania....a co w zamian?

Dużą poprawę zauważyłeś po podpięciu N500 przez DAC-a?

DACa miałem wcześniej i gra trochę lepiej niż po analogu z N500.

?👈

Najlepsze standy ,hehe

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) post-48848-0-16153100-1458369875_thumb.jpegpost-48848-0-20864500-1458369888_thumb.jpeg

sub w szafce to juz ignorancja :) a standy jak sztywne to nie ma problemu :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak wystarczy spróbować podobno nie boli

Swoje już spróbowałem, miała byc przepasc jak zwykle i było też jak zwykle.

?👈

sub w szafce to juz ignorancja :) a standy jak sztywne to nie ma problemu

Spokojnie,komputerek za 3700 z obudowa Bitfenix,obi tez za suba hihi
Najlepsze standy ,hehe

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) post-48848-0-16153100-1458369875_thumb.jpegpost-48848-0-20864500-1458369888_thumb.jpeg

W jakiej cenie te standy high end

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2x45 zł.ale jest pod kolor i gra gitara.mebelki sie robią bo po remoncie pusto trochę ,te zdjecia to.miał być raczej humor adaptacji ale co tam

Nie wierzę w kable, a już na pewno zasilające. Używam oryginalnego. Przykro mi, hehe.

U mnie oryginalny kosztuje ponad 200 €

ten pierwszy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2x45 zł.ale jest pod kolor i gra gitara.mebelki sie robią bo po remoncie pusto trochę ,te zdjecia to.miał być raczej humor adaptacji ale co tam

I był mnie to akurat nie rusza że stoją nie na drogich wypasionych kawałkach metalu.

Mogą stać na czymkolwiek ważne że grają

sękju mr Ziko

cepiano

na bank długo kolorystycznie dobierałeś bo wyszło ci "zawodowo"

jak dla mnie bomba

Widzę że też zainwestowałeś w ten zielony rozpraszacz 3D a może i 7D mam u siebie podobny model tylko czasami zapomnę podlać i wtedy zaczyna górą siać

pozdro

Najlepsze standy ,hehe

Ukryta Zawartość

Miałem identyczne, hehe:

c0ac463317b73794e0e7aac0176d2752_1.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez rafal735r

?👈

Moja 11 letnia córka jest zachwycona swoim nowym systemem a i żonka ma swoje przysłowiowe radyjko w kuchni.

:]

Ukryta Zawartość

IMG_0151.jpg

IMG_0153.jpg

Pozdrawiam.

P.S. Foty niestety telefonem trzaśnięte.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez qqrydza

Może i ja coś wrzucę, oto moje zabawki

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pięknie powiedziane ;-)

Nic dziwnego dac stello to przecież Ayon CD 2 nawet tak go widzi i czyta komp a Ayon to nie jest w ciemię bity cedek .

Może i ja coś wrzucę, oto moje zabawki

Miło, że płyt sporo! A ustawienie głośników optymalne?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

????

Nic dziwnego dac stello to przecież Ayon CD 2 nawet tak go widzi i czyta komp a Ayon to nie jest w ciemię bity cedek .

Ale cytat dotyczył Denona na lampach :)

?👈

Jeśli mamy na myśli głośniki i ich rozstawienie to gram obecnie na tych szarych, postawionych na podłodze, które są prawie niewidoczne .Wychodzi na to że najlepię im w ustawieniu na wprost. Brązowe DIY na Scanach i Fotexach , poszły w odstawkę tak jak i Isophony Vescowa powędrowały do paczek. Jestem pod wrażeniem ,a nawet oszołomiony brzmieniem tych nie pozornych skrzynek .Takiego brzmiena to jeszcze w tym pokoju nie było. Scena jak i stereofonia jaką budują nie ma sobie równych , coś podobnego słyszałem u znajomego który gra na Adriatisach. Wspomnę o scenie ,jest rozbudowana w pionie i pozimie sięga do sufitu a nawet sprawia wrażenie jakoby dżwięk nie miał ograniczeń w tej warstwie , w poziomie jest podobnie niektóre żródła pozorne trafiają do uszu jak by od tyłu. Tło jest głębokie, też jakby tworzyło kilku poziomów w stecz , dzwięk przy przeważającej liczbie realizacji jest wielo poziomowy jakby stopniowany od dołu w górę. Namacalność instrumentów , wokali , jest niezwykle wiarygodna, wręcz przesadna jeśli chodzi o wokal , to tak jak by ktoś stał przed tobą i śpiewał ci prosto w twarz , oczywiście przy odpowiedim wzgłośnieniu . Powiem krótko , to nie jest dżwięk rozłożony pomiędzy dwa głośniki - głośniki jako żródło pochodzenia dżwięku w odbiorze nie istnieją, po prostu ich nie ma , dzwięk jakoby był samoistną substancją wywodzącą się z niewiadomego żródła . Przesadził bym twierdząc że jest tak z każdym rodzajem muzyki i z każdą płytą , ale przy dobrych rfealizacjach jest to norma , co mnie mile zaskoczyło, a wręcz zaszokowało że tak można zrobić nagranie , z tym że takie realizacje dzisiaj są już w mniejszości . Wychodzi nato że jeszcze 15-20 lat temu ludzie się w takie niuanse bawili , po prostu rozumieli istotę stereofonii i wymogów z nią związanych.

Ukryta Zawartość

Zapomniwałem wyjąśnić , że są to monitory aktywne pochodzące z Wiedeńskiego studia nagraniowego z połowy la t 70 , dokładnie 75 rok produkcji . Mam je obecnie na testach , nie wyglądają zbyt atrakcyjnie , mimo to brzmienie przebija ich brzydotę i chyba już zostną u mnie . Ładnie je obuduję w dąb , coś na wzór jaki preferuja japońce , oczywiście nie ingrując w konstrukcję.

attachment=341764:20161149.JPG]

post-49656-0-99571900-1458549990_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez pelot

faktycznie wyglądają dosyć industrialnie ;) ale ma grać.

dobrze zobaczyć jakieś wnętrze klasyczne na forum bo niestety z reguły mamy tu "polski dezajn".

????

Dziękuję że ktoś docenił . Z vinylami jest jeden problem . Zawężony obszar w czasokresie muzycznym ,to lata 60 do początku 90tych , zaledwie 30 lat , mam na myśli stereo, to tak jak i z taśmami, tam jeszcze mniejszy asortyment . Aczkolwiek wczśnięjsze tłoczenia monofoniczne, w niektórych realizacjach są doskonałe, w niczym nie ustęopując formatowi stereo. To z kolei jeszcze krótszy czasokres , trwający zaledwie 10-15 lat, oczywście mowa o dobrze brzmiących nagraniach.

faktycznie wyglądają dosyć industrialnie ;) ale ma grać.

dobrze zobaczyć jakieś wnętrze klasyczne na forum bo niestety z reguły mamy tu "polski dezajn".

Jeszcze raz dziękuję. Ten styl został mi niejako narzucony , pomieszczenie z niektórymi meblami to scheda po teściach. Ja z kolei nawiązuje do tego co zstałem 20 lat temu . Bardzo dobrze się w tym odnalazłem a mnogość ,,gratów" w pomieszceniu, oraz meble z drewna, sprzyją akustyce , Zwłaszcza neo romańska sztukateria na ścianach wokół kinkietów i na suficie, co zapobiega powstawaniu fal stojących.
Gość

(Konto usunięte)

Przesadził bym twierdząc że jest tak z każdym rodzajem muzyki i z każdą płytą , ale przy dobrych rfealizacjach jest to norma , co mnie mile zaskoczyło, a wręcz zaszokowało że tak można zrobić nagranie , z tym że takie realizacje dzisiaj są już w mniejszości

Daj jakieś przykłady...lubię sobie potestować...

Fajne klamoty...

Pozdrawiam :-)

Edytowane przez Gość

Namacalność instrumentów , wokali , jest niezwykle wiarygodna, wręcz przesadna jeśli chodzi o wokal , to tak jak by ktoś stał przed tobą i śpiewał ci prosto w twarz

No dobra, ale czy ta "namacalność" ma oznaczać prawie pocałunek się z wokalistką:-), czy takie rzeczy maja miejsce w trakcie realnych wykonań:-)

No dobra, ale czy ta "namacalność" ma oznaczać prawie pocałunek się z wokalistką:-), czy takie rzeczy maja miejsce w trakcie realnych wykonań:-)

Nie myl namacalności z macalnością:)

Daj jakieś przykłady...lubię sobie potestować...

Fajne klamoty...

Pozdrawiam :-)

Masz na myśli muzykę, czy klamoty? Jeśli muzyka to na przykład : Sade, Maciek Balcar akustycznie , Cesaria Evora,Enigma , Leonard Cohen (nowsze) ,Peter Cincotti , JohnLee Hooker,Stevie Rey Vaughan,Talk Talk.Jopkowa, Tracy Chapman,T love , Raz dwa trzy, wiele innych. Zauważyłem że te klamoty mają silnie akustyczne , głównie gitarowe- preferencje , ale nie tylko inne gatunki terz brzmią świetnie . I nie można ich ograniczyć takim stwierdzeniem. Co do klamotów , dostęp jest obecnie dośc ograniczony . Skośnoocy łakną tych ustrojstw ,pochodzących ze studjów radiowych i nagraniowych świata zachodniego. Czyszcząc nam przez to rynek europejski. Oni dokładnie wiedzą czego chcą , High endem współczesnym są raczej zainteresowani umiarkowanie. Z resztą wiedzą co robią i ile to warte. Te które tu zaprezentowałem miały być poddane lekkiemu face liftingowi wizualnemu i brzmieniowemu . Druga para praktycznie od ręki poszła , na Tajwan za ponad 3000$. Zajmuje się tym kolega ,nie mogę powiedzieć kto bo niewiem czy sobie tego życzy . Gdyby wchodziło w grę wypożyczanie ,to chyba nie zabardzo, ponieważ on tym handluje. Ja je wziąłem do posłuchania jedynie dla tego że mam je poprawić jak wspomniałem wyżej . Wykonuję dla niego usługi w postaci: odświerzania , odrestaurowywania ,doprowadzania do stanu pierwotnego , dose not matter ,właśnie takich klamotów . Pracuję obecnie nad dwiema parami , pierwszych monitorów stereofonicznych EMI z Londyńskiego Abbey Road Studios , zwancyh również - głośnikami Beatlesów . To chyba pierwsze głoniki w Anglii i jedne z pierwszych na świecie , służące do reprodukcji dżwięku stereofo nicznego, wykraczającego po za muzykę klasyczna w owym czaie. To tak a pro po , chyba za daleko pojechałem i odbigłem od tematu. No i tak mi przypadły do gustu właśnie te klamoty( dobrze powiedziane) że chyba, a nawet na pewno zostaną już u mnie. Za 3000$ takiego dżwięku nie kupi dzisiaj . Stolarz już był , ubierzemy je nie do poznania , zobaczycie. Edytowane przez pelot

Masz na myśli muzykę, czy klamoty? Jeśli muzyka to na przykład : Sade, Maciek Balcar akustycznie , Cesaria Evora,Enigma , Leonard Cohen (nowsze) ,Peter Cincotti , JohnLee Hooker,Stevie Rey Vaughan,Talk Talk.Jopkowa, Tracy Chapman,T love , Raz dwa trzy, wiele innych. Zauważyłem że te klamoty mają silnie akustyczne , głównie gitarowe- preferencje , ale nie tylko inne gatunki terz brzmią świetnie . I nie można ich ograniczyć takim stwierdzeniem. Co do klamotów , dostęp jest obecnie dośc ograniczony . Skośnoocy łakną tych ustrojstw ,pochodzących ze studjów radiowych i nagraniowych świata zachodniego. Czyszcząc nam przez to rynek europejski. Oni dokładnie wiedzą czego chcą , High endem współczesnym są raczej zainteresowani umiarkowanie. Z resztą wiedzą co robią i ile to warte. Te które tu zaprezentowałem miały być poddane lekkiemu face liftingowi wizualnemu i brzmieniowemu . Druga para praktycznie od ręki poszła , na Tajwan za ponad 3000$. Zajmuje się tym kolega ,nie mogę powiedzieć kto bo niewiem czy sobie tego życzy . Gdyby wchodziło w grę wypożyczanie ,to chyba nie zabardzo, ponieważ on tym handluje. Ja je wziąłem do posłuchania jedynie dla tego że mam je poprawić jak wspomniałem wyżej . Wykonuję dla niego usługi w postaci: odświerzania , odrestaurowywania ,doprowadzania do stanu pierwotnego , dose not matter ,właśnie takich klamotów . Pracuję obecnie nad dwiema parami , pierwszych monitorów stereofonicznych EMI z Londyńskiego Abbey Road Studios , zwancyh również - głośnikami Beatlesów . To chyba pierwsze głoniki w Anglii i jedne z pierwszych na świecie , służące do reprodukcji dżwięku stereofo nicznego, wykraczającego po za muzykę klasyczna w owym czaie. To tak a pro po , chyba za daleko pojechałem i odbigłem od tematu. No i tak mi przypadły do gustu właśnie te klamoty( dobrze powiedziane) że chyba, a nawet na pewno zostaną już u mnie. Za 3000$ takiego dżwięku nie kupi dzisiaj . Stolarz już był , ubierzemy je nie do poznania , zobaczycie.

To jako ciekawostke wrzuce co mi sie udalo dzis zauwazyc:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi