Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, caspian gra planami. Mysle, ze mowimy o tym samym. To bardzo przyjemny dla ucha wzmacniacz, ale z rockiem czy metalem miewa problemy. Leniwe utwory gra super. Szopen kupil mojego Caspiana, wiec czekam az cos napisze o swoich odczuciach.

Wieza STEREO Technics :)

• 3 tygodnie później...

Kompletowanie zestawu audio rozpocząłem 2 lata temu, będąc kompletnie zielonym w temacie. Zakup klocków na podstawie kwiecistych recenzji w internecie. Sporo wyborów nietrafionych, elementy nie tworzyły ze sobą synergii. Wszystkie sprzęty kupowałem nowe, także doświadczenia kosztowne, ale i sporo zabawy. Oczekiwanie na kuriera, podłączanie nowych elementów. To co z początku wydawało się świetnym wyborem, po kilku godzinach, dniach okazywało się totalną porażką. Forum AS z jednej strony pomagało z drugiej dezorientowało. Wszystko trzeba przeżyć czyli przesłuchać samemu. Kilka wzmacniaczy, wkładek, kilkanaście setów kabli później znalazłem swoje brzmienie. Wygląda jak na zdj. poniżej. Jedyne elementy, które od początku pozostały niezmienione to kolumny Audio Academy Phoebe III.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Teraz można skupić się na tym co najważniejsze czyli muzyce :)

Pzdr wszystkich, którym się udało, jak i tym którzy wciąż szukają swojego brzmienia.

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

Witam,

Oto mój odnowiony system.

Szczegóły można zobaczyć w "O mnie"

Akustycznie jest znakomicie. Panele naprawdę robią dużo dobrego ;-)

Pozdrawiam

Zarąbisty pokój! jeden z najciekawszych jakie widziałem. Genialny design. Mieszkanie czy dom?

obiektywnie o audio

Zarąbisty pokój! jeden z najciekawszych jakie widziałem. Genialny design.

A dlaczego tak uważasz?

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

No ale dlaczego "genialny"?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Co się Kot tak przyczepił.. wystarczy zastąpić słowo genielny.. np. piękny..

..i po zagwozdce masz.. ;)

Lubię słuchać.. oglądać.. czytać.. ?

Kompletowanie zestawu audio rozpocząłem 2 lata temu, będąc kompletnie zielonym w temacie. Zakup klocków na podstawie kwiecistych recenzji w internecie. Sporo wyborów nietrafionych, elementy nie tworzyły ze sobą synergii. Wszystkie sprzęty kupowałem nowe, także doświadczenia kosztowne, ale i sporo zabawy. Oczekiwanie na kuriera, podłączanie nowych elementów. To co z początku wydawało się świetnym wyborem, po kilku godzinach, dniach okazywało się totalną porażką. Forum AS z jednej strony pomagało z drugiej dezorientowało. Wszystko trzeba przeżyć czyli przesłuchać samemu. Kilka wzmacniaczy, wkładek, kilkanaście setów kabli później znalazłem swoje brzmienie. Wygląda jak na zdj. poniżej. Jedyne elementy, które od początku pozostały niezmienione to kolumny Audio Academy Phoebe III.

Ukryta Zawartość

Teraz można skupić się na tym co najważniejsze czyli muzyce :)

Pzdr wszystkich, którym się udało, jak i tym którzy wciąż szukają swojego brzmienia.

Takie systemy lubię - stosunkowo proste, minimalistyczne niemal.

Ukryta Zawartość

????

Co się Kot tak przyczepił.. wystarczy zastąpić słowo genielny.. np. piękny..

..i po zagwozdce masz.. ;)

To nie kot, to kotełeł :)

obiektywnie o audio

Po wielu latach zmęczony słuchaniem muzyki na słuchawkach postanowiłem złożyć stereo.

Nie miałem pojęcia, że tak trudno o dźwięk zbliżony jakkolwiek do Cali ;]

Ukryta Zawartość

post-24952-0-03394600-1472993060_thumb.jpg

post-24952-0-20898600-1472993067_thumb.jpg

post-24952-0-07728400-1472993073_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Talking me at last to the World where uncertainty does not exist.

In Heaven or Underground..." - Mr. Doctor

Po wielu latach zmęczony słuchaniem muzyki na słuchawkach postanowiłem złożyć stereo.

Co poniektórzy na tym forum twierdzą że to takie proste

Jeszcze kilka rzeczy do zrobienia kable pod tv wiszą bo AV się popsuł więc dużo kabli do tv dochodzi.

Potem będą tylko 3 i to pod listwą.

Na dodatek i tak chata się robi więc pewnie długo taki stan rzeczy się nie utrzyma

39646b3cc1fa1bc9a48fe6f5f71d4d0d.jpg

Edytowane przez venom200

O jakie ładne kolumny ;-)

Ładnie to wszystko wygląda. Gratulacje.

O jakie ładne kolumny ;-)

Ładnie to wszystko wygląda. Gratulacje.

No gdyby nie twoje rady to pewnie bym się bujał jeszcze jakiś czas z granatami w tę i spowrotem.

Zaoszczędziłem w ten sposób pewnie mase czasu i kasy :)

Moja recepta na dobre granie to ciepełko.

Dlatego pod spodem stoi plastycznie grający Musical Fidelity Electra E10.

Do tego ciepło grający Beres i... ktoś powiedziałby, że grs to jak ciepłe kluchy. Nic bardziej mylnego.

Brzmienie systemu jest bardzo wciągające, muzykalne i niezwykle kolorowe.

Venom2000, jest prośba . Mógłbyś napisać kilka słów, jak MingDa zgrywa się z Kef-ami ? Dostatacznie kontroluje bas ?

Bas jest wręcz potężny ale nie dudniacy. Więc trzymany w ryzach mam jeszcze lampy oryginalne ale nawet nie chciało mi się ich testować do tej pory

Czuć ogrom mocy. Naprawdę ta lampa kipi mocą. I cieszę się że właśnie Kt88 kupiłem bo jest moc

DAC SMSL M8 jest na Sabre i czuć jego naleciałości mimo wszystko cały czas bez względu na wzmacniacz

Właśnie zainstalowałem oryginalne lampy do Mingda i powiem szczerze że z Kt88 elektroharmonix gra dużo lepiej.

Dźwięk jest jakiś rowniejszy lepiej dociążony.

Edytowane przez venom200

u mnie takie cos stoi: dwa 210L monitorki na AlNiCO zapiete pod lampe 2x200W. Wesolo jest, mniej wiecej jak na koncercie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez shittzu

u mnie takie cos stoi: dwa 210L monitorki na AlNiCO zapiete pod lampe 2x200W. Wesolo jest, mniej wiecej jak na koncercie.

Czy miejsce odsłuchu nie jest trochę za blisko. Nie chce się czepiać ale kolumny chyba tez trochę za blisko siebie ustawiłes.

jedyne miejsce jakie mam poki co to tam. kolumny nie sa wrazliwe na ustawienie, stereo to mam z jednej a jak graja dwie to nie wiadomo o co chodzi za blisko moze i sa one maja 80cm szerokosci a miedzy nimi jest poltora metra. Wzmacniacz estradowy, ma tylko wejscia, po galce glosnosci na kanal i wyjscia. Dzwieku jest z tego tyle ze obojetnie czy gitara uderzy czy beben tynk leci ze scian, bede musial sufit okleic styropianem w pokoju obok. Nie umiem tego opisac, tu nie ma niczego za malo, jest wszystkiego za duzo i to jest fajne. Kolumny za jakis czas bede musial pomalowac, bo to jeszcze prototypy, dostana jeszcze po glosniku wysokotonowym, cos malenkiego, 19mm albo mniejszy. i podstawki.

sa, dwa na kolumne, jeden tubowy drugi alnico. Tuba gra od 6 do 10K, papierowy od 10 do 20. Klopotem sa chki kierunkowe, i mysle ze dodanie po maluchu moze w tym pomoc, o ile znajde odpowiednio glosnego malucha zeby go bylo slychac. Te kolumny bardzo glosne sa, moze cos kolo 96-98db/vat po odkreceniu na maksa tlumikow.

Edytowane przez shittzu

Jak to przeczytalem to przypomnialo mi sie to :D

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wieza STEREO Technics :)

• Pokaż nowe odpowiedzi