Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  312 członków

Onkyo Klub
IGNORED

Klub zwolennikow ONKYO

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc później...
  • 2 tygodnie później...
1 godzinę temu, Sławomir_71767 napisał:

W końcu udało się  🙂 2 lata szukałem pre-ampa.

Teraz mogę rozkoszować się płynącą z głośników muzyką.

Pozdrawiam

Resized_20210810_191902.jpeg

No ze zdjęciem się nie postarałeś 😛

Sławku, gratuluję uporu, w końcu się udało!

Zadowolony?

20 minut temu, piotralski napisał:

No ze zdjęciem się nie postarałeś 😛

Sławku, gratuluję uporu, w końcu się udało!

Zadowolony?

Zadowolony to mało powiedziane, dynamika, szczegóły, piękny kontrolowany dół, wokale. Myzyka wypełnia całe pomieszczenie. Utwory które znam brzmią inaczej, tzn, więcej się dzieje w kolumnach 😉 Miałeś rację, że preamp onkyo pokaże prawdziwe oblicze M5000R.

Przepraszam za fotke ale jestem po przeprowadzce i sprzęt nie stoi jeszcze na swoim dedykowanym miejscu 🙂

W dniu 10.08.2021 o 21:54, Sławomir_71767 napisał:

Zadowolony to mało powiedziane, dynamika, szczegóły, piękny kontrolowany dół, wokale. Myzyka wypełnia całe pomieszczenie. Utwory które znam brzmią inaczej, tzn, więcej się dzieje w kolumnach 😉 Miałeś rację, że preamp onkyo pokaże prawdziwe oblicze M5000R.

Przepraszam za fotke ale jestem po przeprowadzce i sprzęt nie stoi jeszcze na swoim dedykowanym miejscu 🙂

Z tą fotką to taki żarcik - luz 🙂

Słuchaj i się delektuj, teraz przyszedł czas na muzykę 😉

• 1 miesiąc później...
22 godziny temu, cortes napisał:

Z racji ceny z pewnością...

Ja bym kupił drugi raz 🙂

Słuchałem dużo droższe sprzęty i mógłbym zmienić, ale pozostanę przy swoim Onkyo, po prostu podoba mi się brzmienie i design.

Wiem, że nie chodzi o dogonienie królika, ale o gonienie, ale ja mam to już za sobą 😄

22 godziny temu, Maraudio napisał:

Jak bym miał gdzie wstawić, to bym brał 😄

Dziś pojawiły się nowe wersje oprogramowania sprzętowego Onkyo.

Aktualizacja wbudowanej wersji Chromecasta do wersji 1.52.

Naprawiono problem z formatem odtwarzania przekonwertowanym na format AAC podczas odtwarzania formatu audio TIDAL FLAC.

TX-NR696 : R127-1011-1140-0030

TX-NR797 : R127-0911-1141-0030

TX-RZ740 : R127-0911-1141-0030

TX-RZ840 : R127-0911-1141-0030

TX-RZ3400 : R125-0807-0260-0230

TX-8390 : R120-0611-0120-0030

• 3 tygodnie później...

Ciekawostk z przed kilku dni . Widziałem zbiórkę crundfingową w celu produkcji TX 8390.

Zebrali kilka razy więcej niż wynosiło minimum. Choć założenia nie były zbyt ambitne.

Edytowane przez marek-1969

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

• 1 miesiąc później...

Witam. Mam u siebie na półce 9150 oraz 9000r. Cały czas mnie kusi żeby podłączyć to w sposób 9150- przedwzmacniacz , 9000r końcówka.  

Próbował ktoś już coś podobnego? 

Muszę sobie sprawić jakiś dobry interkonekt i porównać czy będą jakieś zmiany +/-

9150 jest młodszym modelem z innym dac. Ja bym się nie zastanawiał tylko sprawdził. Miałem 9150 a obecnie 9070. 9150 bardzo dobrze wspominam ale sprzedałem zaraz po zakupie 9070 i nawet do głowy mi nie przyszło żeby sprawdzić. Sprawdź i opisz.

Panowie mam problem z odtwarzaczem CD ONKYO INTEGRA DX-7711.

Nie chce mi wysuwać tacki. Jeśli już mu w tym "pomogę" to nie widzi płyty.

Czy macie jakieś pomysły co może być uszkodzonego?

Ewentualnie prosiłbym na namiar na jakiś pewny serwis.

Gdyby ktoś był chętny, to zdecydowanie wymienię Onkyo 9150 czarne zakupione X.2019, pierwszy właściciel na Onkyo ns6170 też czarne. Może być z niewielką dopłatą z mojej strony.

Witam serdecznie wszystkich zwolenników Onkyo. Od niedawna jestem posiadaczem onkyo nr838 i moje wątpliwości budzi czas włączania przekaźników. Otóż w chwili, gdy nie jest w trybie "hybryd standby", tzn. gdy nie świeci się pomarańczowa dioda po prawej stronie, wówczas po włączeniu urządzenia przekaźniki zaczynają podawać sygnał na głośniki dopiero po 15 sekundach. Jednak w chwili gdy ustawiony jest hybrid standby na "ON" w przypadku network lub bluetooth włączenie urządzenia następuje po 7 sekundach - jest to wartość akceptowalna (zużycie na hybrid standby to około 7W). Ponadto zauważyłem, że jak się odłączy wtyczkę zasilającą w trybie "hybrid standby" i następnie szybko załączy, wówczas nawet w trybie "hybrid standby" przełączenie przekaźników następuje po 15 sekundach. Jedyna opcja poprawnego moim zdaniem działania przekaźników wystepuje wtedy gdy załączymy do sieci amplituner w trybie "hybrid standby", odczekamy 10 sekund i następnie włączymy amplituner. Wtedy wszystko załącza się w 7 sekund. Jeśli amplituner nie zostanie odłączony od sieci wówczas za każdym razem uruchamia się w trybie "hybrid standby" w ciągu 7 sekund. Napisałem wyżej, że "moim zdaniem jest to opcja prawidłowego załączania przekaźników", ponieważ nie wiem czy to normalny objaw, że w trybie głębokiego czuwania (0,2W poboru) po włączeniu przekaźniki uruchamiają kolumny po 15 sekundach. Bardzo proszę o Waszą opinię w tym względzie, szczególnie interesuje mnie opinia posiadaczy tego samego amplitunera. Dziękuję.

Jak wiemy Onkyo i Pioneer w zeszłym roku zostały przejęte przez Voxx.

Jak myślicie, możemy jeszcze się spodziewać dobrych klocków HiFi stereo od Onkyo, czy już pozostaje tylko wspomnienie i szukanie starszych modeli?

Ja osobiście czekam na nowy przedwzmacniacz....nowy streamer lub dac. 

Oferta jednego ze sklepów audio ..

Onkyo 9150 - 3899zl! Czas oczekiwania 3 miesiące.

Fajnie że coś ruszyło, ale ktoś tu chyba oszalał z cenami.

A ja 3 dni temu sprzedałem 9150 za 1800 i myślałem że dużo dostałem 😉

Ja w zeszłym roku sprzedałem. Kupiony za 2000 zł. i sprzedany miesiąc po upływie gwarancji za 1500 zl. Jeśli wróci do sprzedaży flagowy set to cena pewnie będzie z kosmosu biorąc pod uwagę ostatnie ceny używanych na poziomie 14-15 tyś.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.