Skocz do zawartości
IGNORED

Dzieła wybrane Matki_Kurki

jar1

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli niczym nie różnisz się od tych prawaków jak ich nazywa Jaro.

Drążysz aby zdezawuować.

Wiadomy jest z moich wpisów na Forum mój stosunek do religii.

Nie potępiam ludzi za to, że kupili świeczkę w Caritasie.

Sam przypominam wskazałem w jakimś wątku niedomówienia związane ze sprawozdaniem Caritas za rok działalności, na niekorzyść Caritas...

Nic podobnego.

Ja też nikogo nie potępiam oprócz myśliwych oczywiście.

Lud niech kupuje świeczki gdzie chce.

Zapytaj lampy. Lampa bucha to Cię wysłucha! - powiedzonko dziecięce

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Spoko- bałem się że PO z KOD-omitami robą jakąś poważną akcję: to znaczy, że mają zlecenie i je realizują, ale jak się pokazało to tylko ostatnie podrygi (chocholi taniec- za duże określenie) odchodzących formacji. Ważniejsze były wakacje- i całkiem słusznie, bo SPRAWA funta kłaków nie warta.

Gra idzie o niewyobrażalne pieniądze- i to nie dla naszego kraju, który wszakże znalazł się na linii ognia. Do tego stopnia, że wyląduje tu 4000 amerykańców-wyzwolicieli hehehe a z jedwabnego szlaku II nie zostaną nawet pończochy.

Kijowski? Schetyna? Nie bądźcie śmieszni...

Ukryta Zawartość

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Ile Wassermanówna zarobiła na zamachu*/katastrofie*?

Ukryta Zawartość

*nie właściwe - usuń.

Wiem, że chcesz z nią chodzić, ale czy ona zechce chodzić z Tobą?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

bez przekonania, ale może...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

• 4 tygodnie później...

Znakomity felieton Matki Kurki o zakłamaniu lewackich pismaków i celebrytów

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 miesiące później...

Czytuję - okazjonalnie ale dość regularnie - tego gościa od czasów, kiedy jeszcze pluł na Kaczyńskich, według mnie jest to po prostu inteligentny oportunista, który doskonale wie jak ustawić chorągiewkę żeby się opłacało być blogerem, totalny cynizm i wykorzystywanie idiotów, którzy uwielbiają utwierdzanie się we własnym przekonaniu. Kiedyś na jego forum widywałem jakiś pluralizm, obecnie każdy komentujący, który nawet do pewnego momentu jakoś podążał za linią, ale nagle zaczyna mieć inne zdanie jest blokowany i całe "forum" to jedna wielka groteska i klub wzajemnej adoracji. Trzeba być doprawdy ciężkim durniem żeby cenić opinie tego osobnika i uważać je za obiektywne.

Ten sam MK:

"Mały kapral, partyzant, mówi o Polsce dla Polaków! Głosujcie i pilnujcie witryn !

Kiedyś pewien austriacki kapral opowiadał w bawarskich knajpach, jak wielkie będą Niemcy. Na początku ludzie się z niego śmiali i za wszarz wyprowadzali z lokalu. Wtedy kapral krzyczał na ulicach, zbierał sobie podobnych podrzutków i wracał oknem do lokalu. Mówił tak, że i po pijaku nie dało się tego słuchać. Mówił o Niemcach, którzy zostali skrzywdzeni przez inne narody, że tylko silne Niemcy wojujące w Europie, będą Niemcami godnymi szacunku. Krzyczał, że bolszewizm zagraża światu, że światu zagrażają Żydzi spiskujący międzynarodowym kapitałem. Po krzykach, przedstawił Niemcom prostą receptę na sukces: aby Niemcy rosły w siłę, trzeba przejąć majątek żydowski i rozdać głodującym niemieckim rodzinom. Tak będzie sprawiedliwie. Te jego myśli, po latach, nazwano narodowym socjalizmem. Dalej opowiadał, że trzeba lekceważyć międzynarodowe instytucje i umowy, należy wszystkim przypominać, że Niemcy są wielkie i swój rozum mają. Niemcy mogą osiągnąć wielki sukces, ale najpierw muszą się uporać z wrogami wewnętrznymi, komunistami i internacjonałami, Żydami, a potem z międzynarodowym spiskiem upokarzającym Niemcy, z postanowieniami traktatu wersalskiego. O dziwo ten człowiek wylatujący z bawarskich knajp przekonał niemiecki naród i w demokratycznych wyborach zdobywał coraz większe poparcie. Gdy w końcu doszedł do władzy, przy pomocy swojej policji partyjnej, zastraszania politycznej konkurencji, przejmowania ówczesnej prasy, Niemcy zobaczyły potwora. Ten co krzyczał precz z bolszewizmem, podpisał z bolszewickim bandytą Stalinem, pakt, na mocy którego, dwie zbrodnicze ideologie podzieliły się wpływami w Europie. Demokratyczne państwa, Anglia i Francja, wzywały Niemcy do porządku, napominały, że Niemcy nie mogą sobie bezkarnie podporządkowywać Austrii i Czech. To wszystko były tylko słowa, a kapral robił swoje. W końcu w Niemczech, ze strachu i trochę z bezsilności, przestano apelować o rozsądek. W świecie coraz słabszymi i cichszymi słowami krytykowano "nowe silne Niemcy", z tych samych powodów. Jak się zakończyła cała rzecz, wszyscy wiemy. Wymordowaniem milionów Żydów, Polaków, Białorusinów, Ukraińców i wielu innych narodów. Czy ja aby czasem nie przesadzam chcąc przez to powiedzieć, to co chcę za chwile powiedzieć? Nie przesadzam, zachowując proporcję przedstawiam pewne analogie.

Oto mamy w Polsce kaprala, kwatermistrza, partyzanta Solidarności, który nigdy nie był żadną postacią historyczną, czy opozycyjną, a w kluczowych momentach po prostu tchórzył i uciekał w domowe pielesze. Historia jego rodziny również nie jest narodowa. Przodkowie to carscy oficerowie i po mieczu i po kądzieli posługujący się jerzykiem rosyjskim, polskim ani w ząb. Poza wojskową przeszłością w carskiej armii, trzeba wspomnieć o litewskiej szlachcie i przesiedleńcach z Odessy. Przodkowie kaprala byli spolonizowaną drobną szlachtą litewską, z domieszka żydowskiej inteligencji. Wydawałoby się, że przy takim koktajlu międzynarodowych korzeni, kapral powinien być światłym, tolerancyjnym człowiekiem, rozumiejący racje innych narodów i kultur. Jak dotąd nikt nie potrafi wytłumaczyć, dlaczego człowiek o tak rozległym międzynarodowym i wielokulturowym pochodzeniu, nagle zaczął mówić jak nacjonalista, domagający się twardego narodowego kursu i to zaczął mówić wtedy, gdy Polska była już wolna. Ten kapral nie załapał się na bieg historii, nie załapał się na "genetyczny" patriotyzm, zatem musiał stworzyć swoją własną historię, wszechpolskiego antykomunistycznego bojownika. Chodził i opowiadał o swoim wielkim antykomunistycznym dziele, prawdziwego Polaka z krwi i kości, z pokolenia na pokolenie. Gaworzył o tym, jak trzeba walczyć z komuną wszelkimi sposobami. Nie było chyba takiego środowiska politycznego, którego nie nazwałby spadkobiercami komunizmu i międzynarodowymi spiskowcami naśladującymi obce kultury, mimo że sam był międzynarodowy, wielokulturowy i komunistyczny. Na początku i tego kaprala wyrzucano z lokalów, gabinetów, kancelarii. Tułał się blisko 15 lat od domu do domu, aż w końcu zdobył władzę. Gdy zdobył władzę, podobnie jak austriacki kapral, zaczął od podpisania paktu z bolszewikami, aby podzielić się wpływami. Bolszewikom oddał wieś i agencje rolne, dla siebie zarezerwował policję partyjną i wszystkie służby specjalne. Z taka samą pogardą dla międzynarodowych organizacji i traktatów wypowiada się polski kapral jak kapral austriacki. Gardzi OBWE, ma w poważaniu prawo UE, co i rusz jako jedyny zgłasza veto. Tak rozumie polską siłę i tak rozumie Polskę dla Polaków. Polska dla Polaków ma być taką Polska, w której szambo wylewa się do ogródka sąsiada, ale żadna Unia nam tu nie będzie sąsiada bronić, a jeśli go broni, to Niemiec sąsiad i zdrajca. To co dobre jest dla Niemca, na przykład budowanie drogi tak, żeby Niemiec nie niszczył swoich rezerwatów przyrody, dla Polaka jest hańbą, potwarzą, to się trzeba po sądach włóczyć.

Przykładów jest wiele, skala nieco inna, ale rozwój kariery i konsekwencje dla narodu, w przypadku obu kaprali opłakane. Dziś widziałem tego polskiego kaprala, jak przemawiał, nie w knajpie, ale do swoich kamer w telewizjach prywatnych. Nie chcę przesadzać, ale ten człowiek ma obłęd w jednym oku i determinację w drugim, to jest gotowy materiał na fanatyka. Mnie się już kończą pomysły, jak przestrzegać rodaków przed szaleńcem, ale jeszcze raz powiem, że ten człowiek skupia wokół siebie wszelkie skrajności. Widzimy jak uciekają od niego rozumni i w to miejsce przybywają fanatycy. Niemka po stronie kaprala, która opowiada Polakom, że "oni" Niemcy to są tacy źli, że da się ich powstrzymać tylko knutem. Ten człowiek jest jak magnes dla wszelkiej patologii. On zbudował partię kaprali, fanatyków. W tej partii jest Niemka, gardząca i oczerniająca swoich rodaków, która uczy godności Polaków. Jest w tej partii profesor, który uważa, że w Oświęcimiu nie było obozów koncentracyjnych, tylko obozy lekkiej pracy. Jest w tej partii syn żydowskiego komunisty, członka KPZU, KPP, PPR, PZPR, ateista, przechrzta, który w antysemickim, "katolickim" radiu opowiada o komunistycznej przeszłości i semickim spisku. Jest w partii peerelowski prokurator ścigający lewicowych biznesmenów. Jest komunistyczny sędzia oskarżający o antypolskość solidarnościowych działaczy. I jest w końcu sam kapral, potomek carskich pułkowników, litewskiej spolonizowanej szlachty i kresowej inteligencji żydowskiej. W czasach komunizmu dekownik i partyzant, dziś krzyczący "Polska dla Polaków" i "precz z komuną". Człowiek dosadny nie może się obawiać żydowskiej inteligencji, litewskiej szlachty i carskich pułkowników, rzeczy normalne, ludzkie i nie mające nic wspólnego z tym, co reprezentuje sobą człowiek, ale kiedy wielokulturowi potomkowie zaczynają mówić o wielkiej Polsce dla Polaków, ja zaczynam nerwowo zerkać, czy nie lecą szyby w witrynach. Ostatni raz ostrzegam, idźcie na wybory, to już nie są żarty."

• 1 miesiąc później...
  • 4 miesiące później...

Niedaleko pada jabłko od jabłoni

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kurka ma lekkie pióro więc nie dziwię się zaproszenia do pisania w Gazecie Polskiej i we Frondzie. Ale najważniejsze, że nie zrezygnował z prowadzenia bloga gdzie za darmo można podziwiać jego talent. A oto najnowszy felieton o resortowym "dyrygencie"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.