Skocz do zawartości
IGNORED

Polskie CD-najlepsze realizacje

rosim

Rekomendowane odpowiedzi

> Roland

to są głośniki z serii pentagon.jest to ich (phonara) hi-endowy głośnik zbudowany wyłącznie

z przetworników scan-speaka. Ciała ani wypełnienia nie brakuje.

Płyta jest porządnie zrealizowana. Na wielu systemach zagra dobrze. I gra.

pozdr,

nie zakładaj nic z góry; bądź nieskazitelny w słowach; nie bierz nic do siebie; rób wszystko najlepiej jak potrafisz.

:D moim bardzo skromnym i subiektywnym zdaniem płyta Agi jest b. fajna i b.dobrze nagrana... Wiem o czym Roland mówi, bo od czasu do czasu słucham jej w różnych salonach audio i domach;P, no i spora część "audiofilskiego" sprzętu się na niej wykłada:D ale jesli już zagra to jest pięknie;) Jeszcze lepsza jest jej nowa płyta "Gdy umiera piękno"... pozdr

>jp_ronin

Mam też My Lullaby Agi Z.

Z chęcią zapoznam się z "Gdy umiera piękno"

U mnie Aga gra pięknie. Inne kobiety też.

pozdr,

nie zakładaj nic z góry; bądź nieskazitelny w słowach; nie bierz nic do siebie; rób wszystko najlepiej jak potrafisz.

polecam albumy

Alamut oraz Skalpel.

Treść niezła, a realizacja świetna. Mile wspominam zwłaszcza Alamut.

Utwór nr 5 jest genialny. Nadaje się do testowania lamp. Tak samo jak płyty

Skalpela.

• 2 lata później...

Popieram kolegę głaz-a płyta Janusza Radka, dziś dostałem i szaleje, niesamowita. Piękne wokale i atmosfera koncertu podobna jak na żywo na którym miałem okazję być w Szczecinie.

PIĘKNIE ZREALIZOWANA.

• 2 lata później...

Wydaje mi się że Budka Suflera -Akustycznie, jest też godna polecenia.Słucham także Renaty Przemyk i myślę że z realizacją jest O.K.Mam też kilka płyt których nie da się słuchać np. Metallica-Master Of Puppets.

Jak to w audio coś zagra dobrze, a coś źle nie bacząc na cenę i pochodzenie.

Pozdrawiam.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Płyty A.M.Jopek nagrane rewelacyjnie nie są ,ale brzmia bardzo przyjemnie i dość poprawnie

Cała ta płyta fajnie brzmi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dla mnie rewelacyjnie nagrana jest płyta Zbigniewa Preisnera "Głosy". W sumie to chyba moja najlepiej zrealizowana płytka.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie w Polsce nagrane, ale świetnie zrealizowane jest m.in. niedostępne już duo Pierończyk/Możdżer - Live in Sofia. Też Not Two.

Posiadam ten krążek. Krążek - nie pliki. Kupiony w sklepie. Muzyka - absolutny odlot. Ale... czy nie jest to przypadkiem nagranie monofoniczne??? :)

Jak w przypadku nagrań monofonicznych oceniamy realizację? Na podstawie jakich aspektów brzmienia?

Ze swojej strony do dobrze nagranych polskich płyt chcę dodać "Live at Carnegie Hall" Budki.

Wkrótce po nabyciu tego krążka słuchałem Budki na żywo i muszę powiedzieć, że realizator zrobił super robotę przy nagraniu tego koncertu. Jest wykop, jest dynamika - naprawdę słuchając tej płyty zaraz po koncercie nie czułem niedosytu.

Aaaaaaaaaa - i "Masakra" Republiki - drive wywalony w kosmos, świetna robota!

I jeszcze "Akustycznie" Dżemu - nie mogę się do realizacji przyczepić. Taka... akustyczna! :)

Co do Jopkowej, bo zdania są podzielone: koncertowa część albumu "Szeptem" wydaje mi się nagrana wręcz wzorcowo.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Abraxas - CENTURIE

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Dopiszę tylko kilka:

- Kucz/Kulka - "Sleepwalk"

- IncarNations - "Radio Retro"

- Maria Peszek - "Miasto Mania"

- Nosowska/Osiecka

- Hey - "Re-Murped!"

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Rozumiem, że mówimy o produkcjach polskich zrealizowanych przez Polaków. Chyba o to w tym chodzi.

W każdym razie przy takich założeniach moim skromnym zaniem jest kilka interesujących produkcji.

Ciekawie brzmia produkcje Adasia Toczko - Skawalker Sivan i O.N.A Modlishka, z reszta ostatnia płyta Skawiskiego też jest przyzwoita. Podoba mi sie też sposób realizacji pierwszej płyty Wilków i Gemini Kowalskiej. Dwie ostatnie produkcje Quidam też. Mamy też dar interesujących rejestracji koncertów Jakubowicz Kołysz mnie i List do R Dżemu i przyjaciół. Z resztą Muza Dżemu też da się słuchać. Mam jeszcze kilka pozycji z muzyki rozrywkowej. Jest jeszcze kwestia płyt nagranych przez Grzegorz Turnaua jest także kilka pozycji przy których nie ma wstydu. Ktoś wyżej wspomniał Głosy Z. Preisnera - umówmy się że, to jest umownie polska płyta (duży udział w produkcji Air Studio).

Jeżeli zaś mówimy o płytach polskich wykonawców nagranych w wyjątkowy sposób, to poza zasięgiem innych jest wydawnictwo zespołu Arte dei Suonatori La Stravaganza Vivaldiego zrealizowana przez Holendrów. Samo miejsce realizacji ma także w tym przypadku znaczenie - Kościól w Gościkowie Paradyżu w okolicach Świebodzina.

Nasuwa mi się jeszcze taka mała dygresja, Opus 111 francuski label założony w 1990 roku przez polkę Jolantę Skurę. Posłuchajcie jak brzmią te produkcje - polecam szczególnie Cztery pory roku Vivaldiego - Europa Galante pod Fabio Biondim

Pozdrawiam

Nie myśl - słuchaj.

Coś z innej beczki Agressiva 69

Kiedyś zdarzały się też solidne produkcje.Aya RL

Mało znany Hatifnats,a szkoda bo muzyka jak i realizacja zacna.

Ukryta Zawartość

post-17887-0-39103000-1333625211.jpg

post-17887-0-95665000-1333625304_thumb.jpg

post-17887-0-58922800-1333625582_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dziwne, bo to piękna realizacja (Kayah&Goran) - szczególnie bas - dobitny, szczegółowy i dynamiczny.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Ja polecam bardzo dobrze dźwiekowo wydania:

HENRYK MIŚKIEWICZ - More Love

Dżem Akustycznie i

Dżem Akustycznie Suplement

Ten dżemik gra naprawdę rewelacyjnie :)

Ukryta Zawartość

post-11554-0-06887500-1333800065_thumb.jpeg

post-11554-0-79693400-1333800073_thumb.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Z Jopek niezłe są właśnie "Upojenie",a także "Bosa".

Marek Napiórkowski "Wolno"

Robert Kubiszyn "Before Sunrise"

wszystkie płyty tria RGG są świetnie realizowane (Tokarnia,Smoczyński robi tam kapitalną robotę)

ostatnio zakupiona dwie gitary Strączek-Cheung "Evans",przy okazji piękna płyta

świetnie nagrywa Alchemik i Grzech Piotrowski

z trochę starszych Soyka "Koncert w Klubie Pod Pretekstem"

genialna realizacja sprzed lat to Ossian ze Stańko,jak oni to zrobili!!!?

Piękny polski duet Ewa Bem i Marek Bliziński (super gitarzysta był),gdyby nie nadmierny pogłos to byłaby także świetna realizacja.

Jeśli chodzi o jazz,to mogę jeszcze sporo dobrych realizacji podać :).

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Loud Jazz Band acz muzycznie jest różnie, poza tym Śmietana - Story of Polish jazz, ciut na twarz ,ale to mnie nie przeszkadza. Słucham nawet będąc w kiblu. Dramatycznie rozczarowujące są remastery SBB(dzisiaj muzyka też) i Cześka.

Czesiek brzmi nędznie. Tym smutniejsze, że sam robił remaster... SBB również zgoda.

Ale o dobrych.

AMJ jak najbardziej czysto nagrane. A to, że leci na twarz... Zakładam, iż to środek wyrazu...;). Ale nie wszystkie lecą...

Któraś płyta Renaty Przemyk (nie chce mi się szukać teraz tytułu) modelowa. Drze tam tak japę, że doskonałe to jest do testowania systemu... :).

Moi ziomale Hey na większości płyt są OK. Nosowska indywidualnie. Acz nie lubię niektórych eksperymentów brzmieniowych...

Na razie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.