Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Che, che. Dziesiata gospodarka swiata gdzie papier toaletowy albo podpaski dla kobiet byly artykulami 'luksusowymi'. Trzeba byc niezle zindoktrynizowanym zeby wierzyc w te brednie po tylu latach.

Nie doczytałeś i nie zrozumiałeś. Najzwyczajniej w świecie. Widocznie jest to za trudne dla nie zindoktrynizowanych.

Tak, jak idealizowanie PRL.

Znowu jesteś. Nowy kolega ci przybył.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Ciekawa ta rozmowa z Najderem.

"PiS odwołuje się do wszystkich podobnych emocji, do których się odwoływała narodowa demokracja. Różnica jest taka, że w endecji był kapitał intelektualny, w PiS-ie nie widzę żadnego."

Fakt. Co mądrzejsi zostali wyautowani, kto ma reprezentować kapitał intelektualny, Błaszczak? Kuchciński? Brudziński?

"Zapalniczka" oczywiście. Najpierw współpraca z SB, a potem fucha w RWE czyli CIA.

Che, che. Dziesiata gospodarka swiata gdzie papier toaletowy albo podpaski dla kobiet byly artykulami 'luksusowymi'. Trzeba byc niezle zindoktrynizowanym zeby wierzyc w te brednie po tylu latach.

U emerytów dość popularna postawa. Może PRL im przypomina młodość. Mimo ze palami lali i nie raz linijka w szkole po d..e dostał i od 3 w nocy za mięsem stał ale byl młody i teskonta pozostała.

Emeryty tak mają. Oczywiście nie wszystkie.

chwilowy brak działalności w audio.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

U emerytów dość popularna postawa. Może PRL im przypomina młodość. Mimo ze palami lali i nie raz linijka w szkole po d..e dostał i od 3 w nocy za mięsem stał ale byl młody i teskonta pozostała.

Emeryty tak mają. Oczywiście nie wszystkie.

Niektórzy, jak po tym wpisie widać, dostawali nie "po d..e", ale raczej po głowie.

Niektórzy, jak po tym wpisie widać, dostawali nie "po d..e", ale raczej po głowie.

Myślę ze masz rację. I po dupie i po głowie w PRLu dostawali. Tylko dlaczego miluja swojego oprawce PRL. Psychologia w sumie to wyjaśniła.

Znowu jesteś. Nowy kolega ci przybył.

Może i przybył, ale - pewnie się zdziwisz - nie do końca się z nim zgadzam. W PRL były inne priorytety i potrzeby konsumpcyjne obywateli były na szarym końcu. Faktem jest, że wtedy z papierem toaletowym było kiepsko, ale Cegielski produkował silniki okretowe, a Mielec śmigłowce. Teraz jest na odwrót.

Jestem Europejczykiem.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Myślę ze masz rację. I po dupie i po głowie w PRLu dostawali. Tylko dlaczego miluja swojego oprawce PRL. Psychologia w sumie to wyjaśniła.

Niestety ty tylko po głowie. Bo jakbyś raz, a dobrze po dupie dostał, to teraz nie byłbyś taki mocny w gębie.

Może i przybył, ale - pewnie się zdziwisz - nie do końca się z nim zgadzam. W PRL były inne priorytety i potrzeby konsumpcyjne obywateli były na szarym końcu. Faktem jest, że wtedy z papierem toaletowym było kiepsko, ale Cegielski produkował silniki okretowe, a Mielec śmigłowce. Teraz jest na odwrót.

No widzisz. Poza tym ówczesne gazety miały całkiem dobry do tego papier, a ich tusz nie brudził dupy.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

To z zazdrości. Ani do SB nie chcieli, bo tam potrzebowali inteligentnych, ani do RWE czy tym bardziej na garnuszek CIA.

Widziałeś kiedykolwiek jakiś inteligentnych w SB szczególnie w latach 1980? Nawet taki ćwok jak Bolek im się z łańcucha zerwał.

Z tym papierem to ostrożnie bym proponował:-)

Właśnie myję winyle (qva - zaległości od prawie roku) i tak se pacze i płaczę prawie...

Właśniem umył (uśmiejecie się) Kunicką i Czerwone Gitary. Poligrafia - tego się nie da słowami opowiedzieć...:((

Cały peerel, tak chwalony przez Włodzimierza...

A po łbie to bił klecha; przynajmniej w osiedlowej salce katechetycznej. Prał do czasu, aż razu pewnego dostał po ryju od jednego z ojców.

Fajnego mam Tatę!:-)))

Widziałeś kiedykolwiek jakiś inteligentnych w SB szczególnie w latach 1980? Nawet taki ćwok jak Bolek im się z łańcucha zerwał.

Ja widziałem. Kumpel ze studiów tam pracował.

Jestem Europejczykiem.

Za PRL`u to nauczyciel lał po łapach przymiarem liniowym 1m...

Teraz uczeń zakłada na łeb nauczycielowi kosz na śmieci...

Za PRL`u do Iraku jechała polska firma i budowała im 1000 km autostrady albo jakąś rafinerię...

Teraz nawet polnej drogi nie ma kto utwardzić...

Ale nie to, żebym tęsknił...

Jednak pewne współczesne elity mogłyby zostać w tamtym PRL`u...

...

A po łbie to bił klecha; przynajmniej w osiedlowej salce katechetycznej. Prał do czasu, aż razu pewnego dostał po ryju od jednego z ojców.

Za PRL`u nauczano religii tam gdzie było jej miejsce, przy kościele.

Teraz wpierdo...i się do szkłół jak w państwie wyznaniowym...

A że klecha dostał w ryj to dobrze...

Za PRL`u do Iraku jechała polska firma i budowała im 1000 km autostrady albo jakąś rafinerię...

Oj ma, ma jak najbardziej. Na pęczki tych którzy by to chcieli robić. Tylko zapłać, a z każdej ścieżynki zrobią minimum ekspresówkę.

Za PRL`u to nauczyciel lał po łapach przymiarem liniowym 1m...

Teraz uczeń zakłada na łeb nauczycielowi kosz na śmieci...

Ale nie to, żebym tęsknił...

Jednak pewne współczesne elity mogłyby zostać w tamtym PRL`u...

Za PRL`u nauczano religii tam gdzie było jej miejsce, przy kościele.

Teraz wpierdo...i się do szkłół jak w państwie wyznaniowym...

A że klecha dostał w ryj to dobrze...

Bo obecny system ma jedna bardzo poważna wadę. Nie potrafi rozwiązać problemu redystrybucji waluty. Myślę ze tzw globalizacja jest przeszkodą. Po prostu tworzą sie monopole i transferuja kapital do siebie i te monopole sa miedzynarodowe w tym finansowe ktore moga uzupelnic tylko poprzez zadluzenie spoleczenstwa (a więc co zgarnie silny i monopolista i korporacja itd o tyle zbiednieje spoleczenstwo) jak i państwa o silniejsze.

Nie wiadomo jak to rozwiązać. Chodzi o to ze mimo ze $ coraz wiecej to droga iche dystybucji wciąż jest taka sama spora wiekszosc trafia do kilku procent tych ktorzy mają najwięcej a ta metoda ile bys nie tworzyl zawsze brakuje na wszystko.

Rozwiazanie problemu redystrybucji waluty pokazalo by onecny system jako system dobrobytu. Chociaz mam podejrzenia ze pewne grupy interesu celowo utrzymuja system w obecnym stanie.

Dlatego chetnych na tworzenie jest dużo tylko brak narzedzia do realizacji. Waluty.

Bo waluta trafia nie tam gdzie jest potrzebna. I do tego Kapitalizacja bogactwa i uspolecznianie strat.

Niestety ty tylko po głowie. Bo jakbyś raz, a dobrze po dupie dostał, to teraz nie byłbyś taki mocny w gębie.

No widzisz. Poza tym ówczesne gazety miały całkiem dobry do tego papier, a ich tusz nie brudził dupy.

Wiem wiem wy komunisci nie możecie przebolec ze nie możecie dac oo dupie i jeszcze myśleć ze zprawujecie władze bo mozecie lac. Nie zdalo do egzaminu laliscie a i tak olali was.

Wiem wiem wy komunisci nie możecie przebolec ze nie możecie dac oo dupie i jeszcze myśleć ze zprawujecie władze bo mozecie lac. Nie zdalo do egzaminu laliscie a i tak olali was.

Dostanie tego Orła Białego, czy nie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie potrafi rozwiązać problemu redystrybucji waluty. Myślę ze tzw globalizacja jest przeszkodą.

Pozamykane granice i wysokie cła na pewno pomogą w redystrybucji waluty.

Daj już spokój.

Ukryta Zawartość

Dostanie tego Orła Białego, czy nie?

JA bym dał Kiszczakowi i Bolkowi

Ukryta Zawartość

Brencik, jutro szkoła, zabierz kredki ,plastelinę i papier. bedziecie tutkę rysować.a potem lepić bałwany, które w niej leciały.

Ale tylko w przedziale bezpośrednio sąsiadującym z kabiną pilotów, choć pewnie w przedziale pasażerskim też paru by się znalazło.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

(...)

A ty, kurka wodna, jakiś drugi Aaron jesteś, że każde zdanie po dwa razy musisz...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.