Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Wydupczenie załatwili poprzednicy...

Pisiory mają już argumenty aby w tej cenie wziąć w łapę i jeszcze mieć więcej śmigłowców... z polskiej fabryki...

Grzesiu, zlituj się!

Znowu zabierasz głos na tematy, o których nie masz pojęcia. Nie ma polskich fabryk śmigłowców. Dwie zagraniczne są w Polsce, z czego prawdziwa tylko jedna, w Świdniku.

Z tym, że zawarcie umowy z Leonardo (Świdnik) jest bardzo mało prawdopodobne, zostaje więc Mielec. A Mielec to skorupy i montownia, szału nie ma. Od Amerykanów - jak pokazuje doświadczenie - żadnego transferu technologii nie będzie.

Jestem Europejczykiem.

Duda w trakcie kampanii pokrzykiwał, że nie będzie notariuszem. A teraz co Panie Maliniak?

Cisza, głucha cisza, milczenie. Pytany o zdanie na temat aborcji milczy. Czyżby szykował się do sezonu narciarskiego i nie miał czasu na takie duperele?

Jestem Europejczykiem.

Mimo, że podobnie to widzę to trochę popolemizuję...

Fabryki nie polskie... powiadacie...

A w innych wątkach jak wasi oponenci wyśmiewają tzw. inwestycje w Polsce... jakoś dziwnie macie inne zdanie?

A więc PIS zostawiłby przynajmniej te, jak piszecie, nędzne pensje w kraju... nie gdzieś we Francji...

No i czekam aż PIS wsadzi kilku kolesi z PO za podpisanie papierów na Caracala...

A jeśli to PIS mota, to PO za jakiś czas będzie miało tę okazję i posadzi kilku Pisiorów...

Zapewne Polska traci na takich jajach "politycznych"...

Widzisz Jaro. Z tobą dyskusja to nie ma większego sensu. Bo twój adwersarz zawsze... "nie ma pojęcia".

A jeśli to PIS mota, to PO za jakiś czas będzie miało tę okazję i posadzi kilku Pisiorów...

Nie wsadzą. Są zbyt bojaźliwi. Pewnie dlatego że jedna pani lekkich obyczajów drugiej pani lekkich obyczajów łba nie urwie ;-).

Zapewne Polska traci na takich jajach "politycznych"...

Pogłębi się tylko izolacja Polski w Europie. Widać sojusznicy nie są nam (PiS-owi) potrzebni.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Widzisz Jaro. Z tobą dyskusja to nie ma większego sensu. Bo twój adwersarz zawsze... "nie ma pojęcia".

No bo niestety nie masz, za każdym razem pokazuję ci to palcem. Wolałbym dyskusję na przyzwoitym poziomie, jak ci na niej zależy to podciągnij się trochę.

Nie wsadzą. Są zbyt bojaźliwi. Pewnie dlatego że jedna pani lekkich obyczajów drugiej pani lekkich obyczajów łba nie urwie ;-).

Nie Kolego. Nie wsadzą, bo niczego nikomu nie udowodnią.

Gdyby mogli, już by to zrobili.

Jestem Europejczykiem.

Nie Kolego. Nie wsadzą, bo niczego nikomu nie udowodnią.

Gdyby mogli, już by to zrobili.

Mogli, ale tego nie zrobili z ministrem obecnego rządu.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Mogli, ale tego nie zrobili z ministrem obecnego rządu.

Nie przeczę, że można uznać, że przetarg był ustawiony, ale odbyło się to na etapie wymagań technicznych. Wojsko podało taką a nie inną ilość żołnierzy z pełnym uzbrojeniem, które to wymaganie spełniał tylko Caracal jako maszyna największa. Politycy, nawet jak coś kombinowali mają wytłumaczenie.

Dlatego twierdzę, że żadnego procesu nie będzie i nikt nikomu niczego nie udowodni chyba, że PiS postanowi olać prawo. Co w sumie jest możliwe, ale to już będzie oznaczało pójście na całość.

Jestem Europejczykiem.

To był ustawiony, czy nie był.

Coś wiesz to do prokuratury...

Grzegorzu, naprawdę nie masz litości! Mam ci wszystko zdaniami prostymi tłumaczyć?

Myślałem, że to forum dla ludzi inteligentnych.

Jestem Europejczykiem.

Caracale udupione, a wraz z nimi niszczenie okrętów podwodnych i lotnicze ratownictwo morskie.

Nie znam się na konwencjach międzynarodowych, ale chyba jak ktoś się w naszej strefie utopi z braku śmigłowców ratownictwa to skarb państwa może nieźle zabulić w razie pozwu.

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Beatka zrobiła z siebie idiotkę:

"- Zakłady w Świdniku i Mielcu mają szansę. Są przygotowane, zresztą chciały brać udział również i w tym przetargu. Poprzedni rząd miał inną filozofię, inne spojrzenie na podejście do zakupu sprzętu wojskowego. My mówimy wyraźnie: polski przemysł ma być kołem zamachowym naszej gospodarki. Chcemy reindustrializować kraj. Świdnik i Mielec to były kiedyś polskie zakłady. W wyniku transformacji nasi poprzednicy niestety tę politykę wyprzedaży polskiej gospodarki kontynuowali. "

No chyba, że za tego złego poprzednika wyprzedającego polską gospodarkę uważa Kaczyńskiego, bo to on Mielec sprzedał.

Drugi raz zrobiła z siebie idiotke bredząc coś o jakimś przetargu, bo przecież Antoni już zdecydował.

Jestem Europejczykiem.

Beatka zrobiła z siebie idiotkę:

"- Zakłady w Świdniku i Mielcu mają szansę. Są przygotowane, zresztą chciały brać udział również i w tym przetargu. Poprzedni rząd miał inną filozofię, inne spojrzenie na podejście do zakupu sprzętu wojskowego. My mówimy wyraźnie: polski przemysł ma być kołem zamachowym naszej gospodarki. Chcemy reindustrializować kraj. Świdnik i Mielec to były kiedyś polskie zakłady. W wyniku transformacji nasi poprzednicy niestety tę politykę wyprzedaży polskiej gospodarki kontynuowali. "

No chyba, że za tego złego poprzednika wyprzedającego polską gospodarkę uważa Kaczyńskiego, bo to on Mielec sprzedał.

Drugi raz zrobiła z siebie idiotke bredząc coś o jakimś przetargu, bo przecież Antoni już zdecydował.

Pozwolisz Jarek na dodatek do tego ......

14566262_1755766038023666_2872703225704269194_o.jpg

Czyli to PO jest za reindustrializacją...?

Należy raczej postawić pytanie czy broszka w ogóle wie co znaczy reinidustrializacja? Nie ma bladego, bo używa tego pojęcia zamiast modnego ostatnio u pisiarstwa słowa-wytrychu - repolonizacja. Ale czego się spodziewać po broszce...

Można się było po Antku spodziewać wszystkiego, ale to co dziś odpierdzielił ze śmigłowcami, to przejdzie do historii.

Myślę... że wciąż go nie doceniasz ;-)

Należy raczej postawić pytanie czy broszka w ogóle wie co znaczy reinidustrializacja?

Ona mi przypomina tego osobnika z Time Bandits co to co chwila powtarzał: "To niewyobrażalne" :-)

Naprawdę mocne słowa , które niestety trafią ewentualnie tylko do tzw. wykształciuchów i innych szkodników, wypowiedziała na Kongresie Kultury prof. Maria Janion :

"(...) Kanon stereotypów bogoojczyźnianych i Smoleńsk jako nowy mesjanistyczny mit mają scalać i koić skrzywdzonych i poniżonych przez poprzednią władzę. Jakże niewydolny i szkodliwy jest dominujący w Polsce wzorzec martyrologiczny! Powiem wprost – mesjanizm, a już zwłaszcza państwowo-klerykalna jego wersja, jest przekleństwem, zgubą dla Polski. Szczerze nienawidzę naszego mesjanizmu"

"Naród, który nie umie istnieć bez cierpienia, musi sam sobie je zadawać. Stąd płyną szokujące sadystyczne fantazje o zmuszaniu kobiet do rodzenia półmartwych dzieci, stąd rycie w grobach ofiar katastrofy lotniczej, zamach na zabytki przyrody (...)"

Więcej można znaleźć tutaj :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja byłem pod wrażeniem sposobu ujęcia tego , co widzę i czuję a nazwać nie potrafię. Pani Profesor ugodziła w podstawy filozofii Kaczyzmu który oddala nas w tempie ekspresowym od normalności. To wielka sztuka nazwać czyjąś szajbę po imieniu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kanon stereotypów bogoojczyźnianych

to brzmij jakby Pani Profesor nie mogła zakończyć walk z Sienkiewiczem, o poetach romantycznych nie wspominając hahahah. Bardzo to romantyczne z Jej strony

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Pani Profesor specjalistka od literatury trzeźwiej widzi rzeczywistość od naszych oszołomów marzących o jakimś międzymorzu i kopiących okopy św. Trójcy.

Jestem Europejczykiem.

oszołomów marzących o jakimś międzymorzu i kopiących okopy św. Trójcy.

tu akurat zgoda

widział Kolega film "Lawa"? Trzaby go było przetłumaczyć na współczesny polski... I oglądać

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Co do międzymorza to wczoraj słuchałem rozmowy z ekspertem z Klubu Jagiellońskiego który jest zapleczem intelektualnym prawicy. Ekspert stwierdził, że idea międzymorza jest fajna, ale realnie to kompletna mrzonka.

Jestem Europejczykiem.

Co do międzymorza to wczoraj słuchałem rozmowy z ekspertem z Klubu Jagiellońskiego który jest zapleczem intelektualnym prawicy. Ekspert stwierdził, że idea międzymorza jest fajna, ale realnie to kompletna mrzonka.

No, i chociaż jeden realista wśród tej bandy oszołomów :)

No, i chociaż jeden realista wśród tej bandy oszołomów :)

Facet ma doktorat, pracuje na uczelni, nie musi robić z siebie idioty tak, jak beztalencia zależne w 100% od woli Prezesa tak, jak jakiś Błaszczak, Kuchciński czy inni.

Jestem Europejczykiem.

Lub inny Henio Kowalczyk, który prawi, że już w 2018 dostaniesz klucze od chałupy.

Istnieje szansa, że w tym PiS-ie jest ktoś normalny i mniej poyebanny, niż Kaczyński z Maciorem?

Wątpić zaczynam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.