Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Z kim miałby rozmawiać?

Z opozycją upaćkaną majonezem z kanapek?

Naczelnik tak powiedział i taka jest linia partii. Co tam rzeczywistości. Ona tylko Brudzi, jak majonez.

Okazuje się, że pucz organizował PiS, tylko nie powiedzieli Prezesowi, bo chcieli mu zrobić prezent pod choinkę.

A jak spieprzyli, to bali sie powiedzieć prawdę i Prezes dalej niczego nie wie.

Jestem Europejczykiem.

Naiwnością byłoby sądzić, że wśród miliona przyjezdnych nie znajdą się przestępcy. Co do bezdomnych, zawsze pijanych Polaków, to wystarczy odwiedzić supermarket Hit przy dworcu Zoo na chwilę przed otwarciem. Ten wyścig do półki z piwem za 40 centów zaraz po otwarciu drzwi... W sztafecie prawie sami rodacy. Typowe zakupy, to trzy butelki i jedna bułka. Tak, na dobry początek.

Naiwnością byłoby sądzić, że wśród miliona przyjezdnych nie znajdą się przestępcy.

A wcześniej mamiono nas wizją samych cenionych fachowców - neurochirurgów, inżynierów itp.

Jak pamiętam wpisy dotyczące tej fali imigrantów to byli i tacy,którzy twierdzili,że ci szczwani Niemcy to sobie wybiorą neurochirurgów i inżynierów a hołota trafi do Polski.A wyszło jak wyszło.

Co do bezdomnych, zawsze pijanych Polaków, to wystarczy odwiedzić supermarket Hit przy dworcu Zoo na chwilę przed otwarciem. Ten wyścig do półki z piwem za 40 centów zaraz po otwarciu drzwi... W sztafecie prawie sami rodacy. Typowe zakupy, to trzy butelki i jedna bułka.

To ja nawet nie pytam co TY tam robisz o 7:00 rano :D

Jak podaje "Bild", Polak jednak został postrzelony na kilka godzin przed zamachem.

Czyli wszystkie podejrzenia, że to Policja zostały automatycznie oddalone.

To pomnika i medalu też w takim razie raczej nie będzie.

Cóż, nie ma to jak niezależny niemiecki patolog :P

Policja stwierdziła, że to wymysł "Bilda". Nie dziwię się, to w końcu bulwarówka.

Jestem Europejczykiem.

Okazuje się, że to jednak komputer pokładowy włączył automatyczne hamowanie.

"Nach Informationen des SPIEGEL löste der Bordcomputer des Lkw, mit dem der mutmaßliche Attentäter Anis Amri über den Weihnachtsmarkt am Berliner Breitscheidplatz raste, eine Vollbremsung aus. So konnte das Fahrzeug nicht noch mehr Menschen überrollen.

Der Lastwagen ist mit einem System ausgestattet, das mithilfe einer Kamera und Radar Hindernisse erkennt und bremst, wenn der Fahrer auf ein Warnsignal nicht binnen einer Sekunde reagiert."

No właśnie. Ciężarówkę, którą zamachowiec 19 grudnia wjechał w tłum na jarmarku świątecznym w Berlinie, zatrzymał automatyczny system hamulcowy - poinformowała w środę niemiecka gazeta "Sueddeutsche Zeitung". (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jestem Europejczykiem.

Obserwowałem ostatnio jego wzrok w jakimś clipie tv - oczka miał niespokojne, latały mu po całej orbicie - coś jest nie tak z prezesem Kaczyńskim. Powiedziałbym, że niepokojącą nerwowość ujrzałem w jego twarzy - zresztą bardzo zimnej twarzy. Enigmatyczny charakter, Iguessso?

200_s.gif

Parker's Mood

Powątpiewałem od razu w ta bohaterskość Polskiego kierowcy.

Po pierwsze wyglądało to mi na zamydlenie oczu.

Po druge jaki zamachowiec majac bron trzyma zakładnika tylko pocietego nozem.

Po trzecie - chyba ze to wszystko sfabrykowane mialo byc inaczej a cos poszlo niezgodnie z planem.

W innym przypadku trzymanie zywego zakladnika w kabinie jak juz auto ruszylo mija sie z celem.

Ostatnio Prezes całkiem na poważnie opowiadał kompletnie odjechane brednie o jakiejś próbie puczu podjętej przez opozycję. Zostało to wyśmiane przez wszystkich, oprócz zdeklarowanych wielbicieli i członków własnej partii (czyli również wielbicieli).

Skończyłoby się na ogólnym śmiechu, ale jest z tym zasadniczy problem. Facet który bez ponoszenia odpowiedzialności realnie sprawuje w Polsce jednoosobową władzę wierzy w kompletnie absurdalne historie i kieruje się nimi przy rządzeniu państwem. To już śmieszne nie jest.

Jestem Europejczykiem.

mniej do zmiany konstytucji po zwołaniu tajnego spotkania klubu pisdniętych?

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Facet który bez ponoszenia odpowiedzialności realnie sprawuje w Polsce jednoosobową władzę wierzy w kompletnie absurdalne historie i kieruje się nimi przy rządzeniu państwem. To już śmieszne nie jest.

Szczególnie, jeśli uwzględni się rolę nadgorliwych przydupasów

Tak jak w normalnej biurokracji mówi się, że nic nie robienie jest bezpieczniejsze niż robienie czegokolwiek, to w „rewolucyjnej” biurokracji Kaczyńskiego jest dokładnie na odwrót. W sytuacji niepewności – bo nawet ludzie otaczający Kaczyńskiego nie wiedzą, jak daleko on się chce posunąć ani nawet, w jaką stronę chce pójść – poszczególni działacze PiS ten radykalizm antycypują. To znowu najlepiej widać na przykładzie przywołanego już tu Waszczykowskiego, który uważa, że radykalizm będzie dla niego zawsze bezpieczniejszy niż umiarkowanie. A to jest dzisiaj postawa wielu nominatów Kaczyńskiego w ministerstwach, w gospodarce, w służbach. To wszystko nie jest jednak efektem jakiegoś genialnego i diabolicznego planu Kaczyńskiego chcącego zdestabilizować i rozbić wszystkie instytucje państwa i społeczeństwa obywatelskiego aż do fundamentów. Cała ta sytuacja wynika z woli radykalizmu bez precyzyjnego planu i bez uwzględnienia ograniczeń. Zetknięcie się radykalizmu z ograniczeniami tworzy groteskę tej władzy i moment chaosu. I doprawdy, jeśli Kaczyński za cztery lata pozostanie u władzy, nie będzie to jego zasługa, ale konsekwencja słabości opozycji.

Ukryta Zawartość

Zaraz pewnie się dowiemy, czy Smolar to ubek

Ukryta Zawartość

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Less nie musi być ubekiem itp. Wystarczy, że pracuje na etacie dla George Soros. Przecież to on finansuje fundacje batorego , w której imieniu wypowiada się Smolar. Doprawdy obiektywna i rzeczowa wypowiedź niezależnego eksperta.

Proponuję sobie obejrzeć brytyjski serial the thick of it. Pomoże lepiej zrozumieć grę o nazwie polityka.

Zapraszaj tylko takich specjalistów, którzy powiedzą co chcesz usłyszeć.

Niemcy już to opatentowali blisko 100 lat temu, a Ty dalej tego nie kumasz???

Oczywiscie wiem , że lewo i prawo tak robi.

Takie reguły gry.

partia pisdniętych i spie* partią ekspertów.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Że proszę jak? Znasz język polski? To proszę go używać gdy wchodzisz ze mną w dyskusję czy tylko trolujesz???

Fakty misiu fakty.

Jest czy nie jest Smolar prezesem fundacji batorego? Odp. proszę (jednym słowem wystarczy, jeśli pełnym zadaniem za trudno)

Kto i kiedy za czyje pieniądze założył te fundacje?

Proste? Proste.

Tylko proszę merytorycznie odp. na dwa proste pytania.

Ps. czy ja coś wspominałem o pis? To po cholere o nich mówisz? Ja o Smolarze i jego pracodawcy a Ty o partii rządzącej??? Gdzie tu sens?

Rozwalają mnie faceci typu Dominic którzy z odkrywczą miną osoby posiadającej wyższe wtajemniczenie powtarzają propagandowe teksty wymyślone przez jakiegoś zawodowca celem nakarmienia plebsu propagandą.

Jestem Europejczykiem.

Cieszę się, że Ci imponuje. Jednocześnie Ciebie serdecznie zapraszam do odp. na dwa proste pytania. Krótko i na temat. Merytorycznie a nie personalnie. Mogę o to prosić czy za wiele wymagam od dorosłego mężczyzny.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.