Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro Boresk napisał,że PAD do rodaków mówi szczerze i nie prowadzi z nami żadnych gierek to....pewnie tak jest.

Zazdroszczę takiej wiary w ludzi.To chyba cecha młodości?

Nieukarana zbrodnia

Niestety ja czekam na ukaranie zdrajcow i zlodziei z KC PZPR

O kogo więc w końcu chodzi? O zbrodniarzy czy o złodziei?

Za okrąglym stołem siedziała opozycja i kościół oraz złodzieje.

Ludzie co Wy tu wypisujecie?To my teraz mamy problem z PZPRem czy z PiSem?Komuna albo już zdziadziała na emeryturze albo zajmuje się biznesem i nie w głowie jej dobra zmiana.To co obecnie niszczy Polskę to pogrobowcy endecji i kryptofaszyści.To,że dogadano się z komuną w 89r. to była wielka mądrość,która uratowała nas przed rozlewem krwi.To w żaden sposób nie przekłada się na obecną sytuację.W 89r. Był Układ Warszawski,był ZSRR,ZOMO itd.Nikt wtedy nie miał obecnej wiedzy jak silny był to układ i do czego był zdolny.I nigdy nie dowiemy się na pewno jak było naprawdę.Żadnej hańby w Magdalence nie było.

Niestety nasz układ skończył się jak widać tak jak "Pieriestrojka" w Rosji. Zamiast władzy pracującej dla kraju i współobywateli, układ stworzył kasty oligarchów, mafie i cholote politykierów do koryta.

W.

Nieukarana zbrodnia bedzie wolac o sprawiedliwosc przez cale pokolenia. Inaczej bedzie oznaczac ze to upadly Narod, ktory oplul groby tych ktorzy za jego wolnosc polegli.

Uklad ze zbrodniarzami to haniebny uklad.

Jak się siada do układów ze zbrodniarzem i taki układ zawiera to potem nie można już udawać, że się przejrzało na oczy i jednak zbrodniarz musi być ukarany. Wtedy na początku `89 nie mieli sytuacji innych demoludów pod jego koniec. Był albo układ, albo nic. Czy postąpili wtedy roztropnie? Nie umiem odpowiedzieć, nie umiem odpowiedzieć czy gdyby wtedy do układu nie przystąpili i czekali, jesień ludów `89 by nastąpiła. Czy później czy może wcale? W czerwcu `89 był Plac Niebiańskiego Spokoju i bardzo wielu sądziło, że i w Chinach komunizm się wali. A jednak się nie zawalił. O jakiej zresztą karze za zbrodnie komuny rozprawiamy, skoro partia która dzięki antykomunistycznej retoryce (i tylko retoryce) jest u władzy, ma za etatowego pisacza nocnych ustaw kneblujących demokrację, komunistycznego prokuratora?

Zdecydowanie nadużywasz - mam nadzieję, że tylko bezwiednie i w emocjach, słów naród, hańba, upadły czy groby. Ten Naród wcale nie miał i nie ma zamiaru wywieszać komunistów po latarniach i przejmować się tylko grobami bohaterów. I bardzo dobrze, że tak pospolita na wschodzie idea zemsty, za realne i urojone krzywdy nie jest u nas czymś, dla narodu czy społeczeństwa najważniejszym.

Że politycy na takich instynktach żerują - inna kwestia, tez inna, że u sporej ilości "narodu" pada to na żyzny grunt, ale gross społeczeństwa myśli racjonalnie i czy rozumowo czy instynktownie wie i czuje, że zemsta choć daje chwilową przyjemność jest wyjątkowo bezpłodna. Bo po akcie zemsty trzeb jakoś żyć dalej, a jak za cel życia ma się wyłącznie zemstę to co robić potem...

Niestety nasz uklad skonczyl sie jak widac tak jak "Pieriestrojka" w Rosji. Zamist wladzy pracujacej dla kraju i wspolobywateli uklad stweorzyl kasty oligarhow, mafie i cholote politykierow do koryta.

W.

Porównywanie sytuacji polityczno-społecznej u nas i w Rosji jest mocnym nadużyciem. I Ty to też wiesz doskonale. Choćby to, że możemy tu sobie wypisywać dowolne polityczne herezje najlepszym tego dowodem. Wprawdzie pisiarstwo robi co umie i może by i u nas była taka właśnie "druga Rosja" to jak myślę właśnie dzięki temu, że się u nas komunistów po latarniach nie wieszało, nigdy im się to nie uda.

To,że mamy taką a nie inną klasę polityczną to nie zasługa jakichś tajemniczych układów czy koterii ale wynik naszej,polskiej mentalności.Po prostu tacy jesteśmy.przynajmniej w znacznej części.PiS jest emanacją polskiego charakteru dlatego tak trafia to ludu.Znaczna część tych,którzy zarzucają władzy ( obecnej czy poprzedniej) różne grzechy typu nepotyzm,korupcja,niegospodarność,nieprofesjonalizm,zapędy dyktatorskie w sytuacji posiadania władzy robi to samo.

Wystarczy popatrzeć na naszych przełożonych w pracy.Na dowolnym.kierowniczym stanowisku.Bardzo często można dostrzec pychę,zarozumialstwo,prywatę, mobing,brak poszanowania ludzkiej godności.To pozostałości chłopskiej mentalności(bo jesteśmy nadal narodem chłopskim) pomieszanej z sarmatyzmem czyli kulturą szlachecką.To kuriozalne połączenie to polska specjalność.Pisał już o tym Gombrowicz.

To pozostałości chłopskiej mentalności(bo jesteśmy nadal narodem chłopskim) pomieszanej z sarmatyzmem czyli kulturą szlachecką.

To także w dużej mierze pokłosie postawy polskiego KK. Z cała pewnością był w okresach niewoli ostoją polskości, ale należy też postawić pytanie czemu to robił? W części ze szlachetnych pobudek patriotycznych, ale w części to wyłącznie kunktatorstwo pozwalające zachować władzę i wpływy. Albo rzymsko-katolicka "polskość" albo rozpłyniecie się w protestantyzmie i prawosławiu. Owa "polskość" była w dużym stopniu jedyną szansą na jego przetrwanie. Nic tak, o ironio nie wzmocniło pozycji KK w Polsce jak 40 lat komunizmu. Nie dlatego, że jego ideologia była dla społeczeństwa taka porywająca. Nie, nie była, ale była czymś innym jak komuna, której się nie kochało. Innej alternatywy dla owego nie kochania komuny jak KK po prostu nie było.

Oczywiście pisze emocjonalnie, inaczej nie umiem.

Jestem jak najdalszy od nawoływania do krwawej zemsty na komunistach.

Piszac rozliczenie i ukaranie zdrajcow Narodu i zbrodniarzy, mam na myśli ich zgodne z prawem osadzenie, odsuniecie od władzy i pozbawienie przywilejów. Bo tak jak jest w tej chwili, to najbardziej demoralizujący społeczeństwo układ.

Obsadzenie stanowisk ministerialnych pokomuszymi aparatczykami, to kpina z Narodu!

Ale ja raczej jestem zbyt głupi na zrozumienie poczynań mojego Narodu. A przynajmniej tej czesci, która dzisiaj buduje Polskę po swojemu.

Mnie Kochani bardzo daleko do Waszej wiedzy o polityce i jej rozumienia. Ja zajmowałem się walka z ludźmi tego pokroju, jacy dziś wracają do władzy.

Stad moje emocje. Z bezsilności i poczucia zdrady:(

Tych ktorych przez swoje uogolnienia obrazilem - przepraszam.

Wybaczcie staremu.

Włodek.

Nawet mogę zaproponować którego.

Od zawsze stałem i stoję na stanowisku, że podstawowym kryterium powinna być proporcja wpisów w wątkach merytorycznych do aktywności na Bocznicy. Jeśli ktoś ma wpisów na temat audio marny jeden lub kilka procent, a grubo ponad 90% to Bocznica - powinno być chyba dla każdego oczywiste, że nie zainteresowanie tematyką audio daną osobę przywiodło na to Forum.

Dlaczego? Przecież można zainteresować się tematyką audio, gdy na przykład na plebanii wstawi się jakieś nowe radio lub telewizor . :-))

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Moderacja banuje bardziej zawziętych forumowych trolli:)

Jednak w przypadku etatowego obrońcy układu, byłoby to błędem. Nikt bowiem z popierających PiS nie obrazuje tak wyraźnie działań osób przeszkolonych do tego rodzaju pracy. Ich charakteru, technik operacyjnych i moralności.

Gdybym go zbanował ze to, ze jest apologeta przeciwnego mojemu światopoglądowi, byłbym zwyczajna menda wykorzystująca swa funkcje, a nie forumowiczem pełniącym powierzona mi funkcje moderatora.

Natomiast jako forumowicz i Polak nie przestane wykazywać jego kłamstw i perfidnej hipokryzji jaka stosuje w swej tutaj działalności.

Ps.

Ten wpis jest moja osobista refleksja w temacie działań użytkownika Bocznicy @Maju.

Zamieszczam to wyjaśnienie, aby zgłaszając mój wpis do moderacji lub Administracji, jak zwykle nie kłamał ze to głos moderacji forum!

Włodek.

Jednak w przypdku etatowego obroncy ukladu byloby to bledem. Nikt bowiem z popierajacych PiS nie obrazuje tak wyraznie dzialan osob przeszkolonych do tego rodzaju pracy. Ich charakteru, technik operacyjnych i moralnosci.

Dokładnie. Banowanie ich lub usuwanie wpisów to błąd.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Kononowicz zapowiedział że odnajdzie i ''pokaże siłę'' wobec złodzieja laptopa majora :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ten wpis jest moja osobista refleksja w temacie dzialan uzytkownika Bocznicy @Maju.

Zamieszczam to wyjasnienie aby zglasxajac moj wpis do moderacji lub Administracji jak zwykle nie klamal ze to glos moderacji forum!

Brawo Włodek, niech lata sobie na skargę na Nowogrodzką albo do toruńskiego Belzebuba.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Na razie pomysł z lataniem do OjDyra na skargę może nas śmieszyć, ale jak PiS wprowadzi swoje pomysły w zakresie regulacji internetu to śmiech się skończy. Maju poleci na skargę i audiostereo będzie MUSIAŁO publikować jego wpisy.

Jestem Europejczykiem.

A tymczasem: Prawo i Sprawiedliwość 67.41% Kukiz'15 10.03% Wolność 6.24% Platforma Obywatelska 4.83% Ruch Narodowy 2.95% Sojusz Lewicy Demokratycznej 2.23% Nowoczesna 1.55% Partia Razem 1.37% Inny komitet 0.7% Polskie Stronnictwo Ludowe 0.68% Kongres Nowej Prawicy 0.64% Prawica Rzeczypospolitej 0.52% Inicjatywa Polska 0.23% Twój Ruch 0.19% Samoobrona 0.15% Partia Zieloni 0.11% Unia Europejskich Demokratów 0.09% Wolni i Solidarni 0.09% Głosów: 11397

Ukryta Zawartość

Czytaj więcej na

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A tymczasem: Prawo i Sprawiedliwość 67.41% Kukiz'15 10.03% Wolność 6.24% Platforma Obywatelska 4.83% Ruch Narodowy 2.95% Sojusz Lewicy Demokratycznej 2.23% Nowoczesna 1.55% Partia Razem 1.37% Inny komitet 0.7% Polskie Stronnictwo Ludowe 0.68% Kongres Nowej Prawicy 0.64% Prawica Rzeczypospolitej 0.52% Inicjatywa Polska 0.23% Twój Ruch 0.19% Samoobrona 0.15% Partia Zieloni 0.11% Unia Europejskich Demokratów 0.09% Wolni i Solidarni 0.09% Głosów: 11397

Ukryta Zawartość

Czytaj więcej na

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ewybory.eu/sonda-parlamentarna/

Ekipa Maju rozsiała wici i klepią na potęgę.

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.