Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

A po co mam to czytać, sprawa jest dynamiczna, jak będzie zle to i tak przełożą.Jak będzie lepiej to nie przełożą. I tyle.

Szkoda żeby we Włoszech albo np w takiej Hiszpanii cokolwiek miało się odbyć. Oni już się popisali swoją zapobiegliwością.

Wyjdźcie może w końcu z tego kompleksu Zachodu. Oni tez strzelają babole.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

1 minutę temu, bubusia napisał:

A po co mam to czytać, sprawa jest dynamiczna, jak będzie złe to i tak przełożą.Jak będzie lepiej to nie przełożą. I tyle.

Inni byli szybsi ...

niech juz zaczną produkować maseczki dla komisji wyborczych i długopisy jednorazowe ...ups co ja pisze najpierw chętnych do komisji wyborczych ale tutaj pomoże rodzina radia maryja i członkowie gazety polskiej

Najszybsi to byli Włosi. Popisali się. Francuzy nie dużo lepsze. A Anglia cały czas w dupie. Cała EU generalnie popłynęła, ale trzeba myśleć, żeby to dostrzec. I nie patrzeć na nich jak na Bogów.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Tak ....żebyśmy  nie mieli tego co oni bądźmy mądrzejsi przed a nie po szkodzie...jak Twój idol jest taki mocny da sobie rade za pół roku ale pies jest pogrzebany z kad pis-iaki wezmą kasę na kolejna łapówkę dla ludu...?

Umowa jest ważna kto przegrywa 30 dni odjazd z tego tematu, obojętne kiedy będzie głosowanie....

30 minut temu, bubusia napisał:

Najszybsi to byli Włosi. Popisali się. Francuzy nie dużo lepsze. A Anglia cały czas w dupie. Cała EU generalnie popłynęła, ale trzeba myśleć, żeby to dostrzec. I nie patrzeć na nich jak na Bogów.

Oczywiście, że nie patrzeć, jak na bogów. Ale uczyć się czasem na przykładzie warto:

Wystarczy chłopina lub baba pod co drugim sklepem, lub na prawie każdym rogu ulicy, rozdający maseczki i rękawice.

Tak jest u mnie, w Levallois.

Masz jakieś pytania i pomysły, Bupku mój najsłodszy?

2 godziny temu, 747 napisał:

Toniemy.

Pewnie, że nie my.

Tym razem zamiast Żydów - Chińczycy.

9 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Oczywiście, że nie patrzeć, jak na bogów. Ale uczyć się czasem na przykładzie warto:

Wystarczy chłopina lub baba pod co drugim sklepem, lub na prawie każdym rogu ulicy, rozdający maseczki i rękawice.

Tak jest u mnie, w Levallois.

Masz jakieś pytania i pomysły, Bupku mój najsłodszy?

Francuzik się podniecił..............

Nie jestem twym najsodszym bubkiem

5 godzin temu, Jacchusia napisał:

Skowyt dupy POyebów w sprawie przełożenia wyborów prezydenckich jest jak najbardziej zrozumiały.

Nawet tak prymitywny i chamski agitator jak ty mógł zauważyć apel "Klubu Jagiellońskiego" o przesunięcie wyborów.

Gdybyś nie kojarzył jest to PiSowski think tank i intelektualne zaplecze partii. No chyba że wszystko co ma coś wspólnego z intelektem jest dla ciebie podejrzane.

Jestem Europejczykiem.

Jak słusznie zauważył Kolega w innym wątku szkoda tracić czas na bezsensowne przepychanki z oczadziałymi, wiec może coś na poważnie. W natłoku informacji te naprawdę istotne mogą umknąć, więc teraz coś, o czym już miałem napisać.

Wygląda na to, że Chiny otrząsnęły się już z szoku po pierwszym ataku koronawirusa i starają się wykorzystać sytuację.

"Samolot Airbus A319 Sił Powietrznych Republiki Czeskiej wylądował na lotnisku Praga-Kbely z transportem 150 tys. szybkich testów do wykrywania koronawirusa z Chin. W najbliższych dniach planowane są kolejne dostawy potrzebnych środków ochronnych i sprzętu medycznego, w tym 30 mln maseczek chirurgicznych i 6 mln masek N95. Gdy maszyna lądowała na praskim lotnisku Kbely o trzeciej w nocy 18 marca, na miejscy czekali na nią minister obrony Lubomír Metnar, minister spraw wewnętrznych Jan Hamáček i kierujący służbą zdrowia Adam Vojtěch.

Czechy nie poprzestały na tym transporcie, lecz planują kolejne, z wykorzystaniem samolotów cywilnych przewoźników, ale również potężnych ukraińskich An-124 Rusłan. Czeskie siły zbrojne mogą z nich korzystać w ramach programu NATO pod kryptonimem SALIS (ang. Strategic Transport Alliance Program), który obsługiwany jest przez An-124 należące do ukraińskiego przewoźnika Antonov Airlines. Maszyna ma przywieźć z Chin około 100 ton materiałów medycznych i sprzętu jeszcze przed końcem bieżącego tygodnia.

Już w poniedziałek intensywna korespondencja i rozmowy na najwyższych szczeblach pomiędzy Czechami i Chinami doprowadziły do kilku oficjalnych, przyjacielskich gestów. Czeski premier Andrej Babiš stwierdził, iż ma nadzieję na wzmocnienie wymiany i współpracy z Chinami w dziedzinie kontroli i leczenia pandemii, kiedy spotkał się z ambasadorem Chin, Zhang Jianminem. W odpowiedzi, podczas środowej konferencji prasowej w Pekinie rzecznik chińskiego MSZ Geng Shuang oświadczył, że  Chiny przygotowują się do zacieśnienia współpracy z Czechami w walce z nową epidemią koronawirusa."

"W tym samym czasie chiński ambasador Warszawie  Liu Guangyuan poinformował, że w ramach pomocy w walce z koronawirusem Chiny przekażą Polsce 10 tys. testów, 20 tys. maseczek i 5 tys. kombinezonów oraz tysiące rękawiczek i okularów ochronnych. Jak podkreślił ambasador ChRL w oficjalnym oświadczeniu,  „Strona chińska nigdy nie zapomni o pomocnej dłoni wyciągniętej przez rząd polski i Polaków w stronę Chin, gdy te walczyły z epidemią. Prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie" 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Włoski minister spraw zagranicznych poinformował we wtorek w mediach społecznościowych, że transport sprzętu potrzebnego do walki z epidemią koronawirusa zostanie przywieziony samolotem z Szanghaju. Otrzyma go służba zdrowia w regionie Lombardia, który zmaga się z największym we Włoszech kryzysem epidemicznym.

Wśród darów będzie 30 respiratorów, 400 tysięcy maseczek, 60 tysięcy zestawów testów, lekarstwa, 5,5 tys. kombinezonów medycznych i 6700 okularów ochronnych. Na pokładzie samolotu będą też dwie grupy chińskich lekarzy, pielęgniarzy i ekspertów do walki z koronawirusem. Udadzą się do Mediolanu i Florencji. To już drugi w ostatnich dniach transport pomocy medycznej z Chin. Do Rzymu przywieziono wcześniej 30 ton sprzętu. Przyjechało także dziewięciu lekarzy."

Ktoś gdzieś widział jakieś przesyłki od Trumpa? Wręcz przeciwnie.

"Według „Welt am Sonntag” amerykański rząd usiłuje zwerbować niemieckich naukowców pracujących dla CureVac, by dokończyli pracę nad szczepionka już w USA. W tym celu ma im oferować duże sumy pieniędzy. Niemieckie ministerstwo zdrowia – jak informuje telewizja „ARD” - potwierdziła doniesienia gazety. By temu zapobiec niemiecki rząd negocjuje obecnie z CureVac w celu dodatkowego finansowego wsparcia firmy, która współpracuje z rządowym instytutem Paula Ehrlicha, odpowiedzialnym za rozwijanie szczepionek i leków biomedycznych. Kierownictwo CureVac nie chce komentować sprawy, ale jak donoszą niemieckie media do niedawna prezes zarządu firmy (stracił stanowisko kilka dni temu-zapewne nieprzypadkowo) Daniel Menichella spotkał się na początku marca na zaproszenie Białego Domu z Trumpem, wiceprezydentem Pencem oraz członkami amerykańskiej coronavirus task force."

Sun Tzu się kłania. Chińczycy rozgrywają to znacznie lepiej.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

widać mocne parcie na szkło naszej władzy. Nieważne, czy po trupach smoleńskich czy na plecach koronowirusa, byle do celu.

A tak widzą to Polacy:

Instytut Badań Pollster zapytał ankietowanych, czy w związku z epidemią koronawirusa majowe wybory prezydenckie trzeba przesunąć na inny termin. Zdecydowana większość opowiedziała się "za". Zwolennikami takiego rozwiązania jest 70 proc. respondentów. Przeciwnego zdania jest tylko 12 proc. osób. Odpowiedzi "nie wiem" udzieliło 18 proc. badanych.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

11 godzin temu, skynyrd napisał:

za naszego życia

Wolisz potop roszczeń żydowskich ..?

USA to dzicz, wymordowali amerykanów, jak tylko zajdzie potrzeba zaczną mordować, - w imię bezpieczeństwa narodowego.

Zwąchali się z Izraelem, kolejnym gagatkiem.

Cała nadzieja w Chinach.

8 minut temu, 747 napisał:

Wolisz potop roszczeń żydowskich ..?

USA to dzicz, wymordowali amerykanów, jak tylko zajdzie potrzeba zaczną mordować, - w imię bezpieczeństwa narodowego.

Zwąchali się z Izraelem, kolejnym gagatkiem.

Cała nadzieja w Chinach.

Jeżeli cytujesz, nie wyrywaj z kontekstu

2 godziny temu, skynyrd napisał:

Masz osobisty stosunek, do userów?

Oczywiscie ze ma. Nawet pierdolca. Kazdego mozna tu strawic, tego niestety sie nie da. Poza skala.

Nie wiem, czy pamietasz, ale kiedys jechal te swoje wywody z kilku kont. Sam siebie lajkowal.  Po prostu....... Wstaw sam, bo mnie zaraz podp......

2 godziny temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

747

Nie życzę nikomu mieszkania w Chinach .Nawet tobie .Nie masz pojęcia o czym piszesz .

Ja parę lat mieszkałem i pracowałem. A prócz tego byłem tam dziesiątki razy. Mam bardzo pozytywne doświadczenia.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kidawa-Błońska przedstawiła program wyborczy

Ukryta Zawartość

Emerytury bez podatku, powołanie Rady Bezpieczeństwa Klimatycznego, odbudowa partnerskich relacji z UE i USA, powrót do Trójkąta Weimarskiego, zadbanie o silne miejsce w Unii - znalazły się wśród propozycji kandydatka KO na prezydenta Małgorzaty Kidawy-Błońskiej.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.