Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Typowe PiSowskie łgarstwo. Byłem tam dziś, 50 tysięcy, a może i więcej. Tylko fajfusy łapią się na kaczystowską propagandę. Widocznie zabolało, skoro PiS i ich ratlerki uruchamiają przemysł pogardy.

Ale miałem ciekawe spostrzeżenie. Ci którzy manifestowali dziś to inni ludzie niż ci z krzyżykami z pisowskich manifestacji. I tu, i tu byli ludzie młodzi i ludzie starsi. Ale ci z dzisiejszej manifestacji jakoś inaczej mówią, wypowiadali się składnie do mikrofonów, argumentowali co im się nie podoba i nie wylewali piany nienawiści. Ci z krzyżykami( bo z Bogiem i prawdziwą wiarą nie ma to nic wspólnego) nie potrafią sformułować żadnych argumentów i ich krzyki ograniczają się do wylewania nienawiści. To zupełnie inni ludzie.

Prezes już powiedział, że jesteśmy gorszym sortem Polaków. Żałosny frustrat. Cierpienia nieinternowanego Wertera. Zero. A prawicowe szujki wybiorą sobie wygodne kadry i będą bawić się w Goebbelsów.

Masz rację, Sylwek. Dziś szła normalna Polska.

I jeszcze jedna ważna rzecz. Kaczyński z obrzydzeniem wyraża się o tych, którzy wstydzą się Polski i krytykują ją za granicą!! Czyli myślał o Dudzie i o Kurskim? Bo to oni najbardziej krytykują za granicą własny kraj.

Jeszcze raz się okazało,że są dwie Polski.Ta nienawistna,nieracjonalna i fanatyczna i ta spokojna,merytoryczna oraz odpowiedzialna.

Może podział kraju byłby jakimś rozwiązaniem?Jak za Krzywoustego.

I jeszcze o prawackich kłamstwach odnośnie Marszu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Rozumiem,że nienawidzić powiedzmy 30% jest OK?

20% to ci co ich Dottore lubi. To pislamiści.

Błąd - nienawidzę

Powinieneś się leczyć. Nienawiść to nie jest zdrowy objaw, ale oczywiście nie namawiam. Czasami nienawiść jest siłą napędową człowieka. PiSowca.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Dzisiaj było słychać ostatni kwik świń odrywanych od koryta hehe tzn KOD

Od jutra będzie słychać tylko kwik świń biegnących do koryta tzn PiS.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Od jutra będzie słychać tylko kwik świń biegnących do koryta tzn PiS.

Już dziś było słychać. W TV Czarnecki tłumaczył, że jak Kali ukraść krowę to dobry uczynek a jak Kalemu ukraść krowę to zły uczynek. Odniósł się w ten sposób do przedstawionych mu relacji jak to dawniej PiS donosił i skarżył się w Brukseli na Polskę. Nazbierał sobie prezes tych zdrajców do swojej partii co niemiara.

Podsumowujac.

12359886_1021682394549395_6451996989935950548_n.jpg?oh=7c943d0271fd3bff1fb5de05ba622ca6&oe=5720329D

Teatrzyk „Czerwona Gęś”

Klasę człowieka najlepiej poznaje się w momencie gdy spotyka go klęska. Wtedy ukazuje swoją prawdziwą twarz. Podobnie chyba jest z instytucjami. Od kilku dni jesteśmy świadkami spektaklu, który w założeniu pewnie miał być dramatem, ale – jak zwykle w teatrzyku „Czerwona Gęś” - skończyło się żałosnym kabaretem.

Platforma Obywatelska długo odgrywała rolę, w jakiej chciały widzieć ją postkomunistyczne media. W TVN Platforma wciela się w rolę damy wykształconej, obdarzonej urokiem i światowym polorem. Specjaliści od pudru i światła robili wszystko, aby uosabiała kulturę, takt i głęboką troskę o sprawy kraju. Była nowoczesna i z delikatnym uśmiechem wyższości spoglądała na swoich oponentów. O jej względy starali się medialni arbitrzy elegancji. Taki był prolog przedstawienia.

Nastąpił jednak zwrot akcji: przyszła wyborcza porażka i....powabna dama nagle zaczęla tracić swój urok. Najpierw przybrała twarz zagubionej, prowincjonalnej lekarki, a potem staczała się już w tempie zastraszającym.

Naraz dama objawiła się nam jak rozparzona ulicznica, żywcem wyjęta spod latarni. Szminka jej się rozmazała, a na twarz wypełzł zły, mściwy grymas.

Nawet w TVN nie da się już wystarczająco przypudrować krostów wyłażących na jej oblicze.

W sejmowej debacie nad wyborem nowych sędziów Trybunału Konstytucyjnego Platforma Obywatelska pokazała twarz Łukaszenki. Jej ludzie wrzeszczeli, odgrywali marne jasełka czyniąc z parlamentu prowincjonalny magiel.

Brak klasy, chamskie maniery i żulerskie zachowanie – oto co naprawdę wyszło spod wykwintnych - do niedawna – makijaży ludzi ancien regime.

Oto z pozorów kultury wyłonił się rozjuszony cham. Tym razem jednak filipiki chama nie robią już wrażenia na nikim rozsądnym. Henryka Krzywonos wdziera się na sejmową mównicę, ale jej głos brzmi już jak popiskiwanie przydeptanej myszy. Nikt poważnie nie bierze słów osoby, która usiłuje robić karierę na jednym epizodzie ze swojego życiorysu. Były minister Grabarczyk zachował jedynie nienagannie ułożoną fryzurę. Z ust kombinatora, który musiał odejść ze swojej funkcji, gdy wyszły na jaw jego krętactwa, padały słowa o praworządności i szacunku dla konstytucji.

Platforma nadal mówi o praworządności, klasie i szacunku dla prawa, jednak już z daleka widać wiechcie słomy wychodzące z jej butów i twarz rozparzonego chama, który nie potrafi zrozumieć nowej rzeczywistości.

Jaki z tego płynie wniosek? Ano taki, że polska demokracja nie może z jej strony spodziewać się niczego dobrego.

Po utracie władzy, a przed utratą posad i synekur, Platforma trzęsie się ze złości i miota. Z ust jej dewotów padają groźby. Z coraz większym rozbawieniem i niesmakiem możemy w nich posłuchać o doprowadzeniu do „kryterium ulicznego”.

Dalej więc panowie i panie z PO – wyjdźcie na ulicę, spróbujcie mieszać i podjudzać rozruchy.

Tam na ulicy spotkacie nas!

Potraktujemy was tak jak na to zasłużyliście. Dalejże więc chodźcie na tą ulicę, tam panują uliczne zwyczaje. Ciekawe jak sobie poradzicie wydelikaceni w swoich luksusowych gabinetach.

W momencie klęski spadają maski, wracają naturalne proporcje. Teraz okazuje się, że rządzące dotąd „elity” były teatrzykiem. Ich właściwa formacja genetycznie wyszła im na oblicza w momencie porażki. Formacja fornali, którzy ubrali – co prawda – drogie garnitury i garsonki, w duszy jednak pozostali dziećmi swoich rodziców.

Upadający PRL miota się nieestetycznie. Poseł Święcicki – były członek Komitetu Centralnego PZPR – krzyczy na sali sejmowej „precz z komuną”!

Ludzie adiutanta towarzysza Balcerowicza bełkoczą o „upadku demokracji” i „białoruskich standardach”.

Funkcjonariusze dawnego departamentu trzeciego SB uruchamiają na uczelniach swoją najgłębszą, nierejestrowaną agenturę, tylko po to, aby mnożyły się głosy potępienia dla polityki nowych władz.

Teatrzyk „Trzecia RP” boleśnie zmierza do swojego finału

----

W sumie to ciesze sie ze jestem daleko od tej calej szopki jaka ma miejsce teraz w Polsce.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Tyle narodu było przeciw PiS.

I cały czas rośnie...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Rośnie ale poparcie.Nie chcą cię słuchać Polacy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

odpier**l się od mojego Szczecina. w dupie byłes, gówno widziałeś.

Akurat Szczecin znam. Jest to smutne, depresyjne miasto, brzydkie, aż oczy bolą.

Więc nie bardzo Cię pojmuję - co ja mogę mieć do tego Szczecina? Ani się tam nie wybieram, ani na nic mi Szczecin potrzebny... Jest cały Twój! :) Maszeruj tam sobie z niemieckimi faszystami do woli! Niech wesoła melodia Horst Wessel Lied znowu odbije się od oblazłych fasad szczecińskich kamienic! :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

CeZik -hi hi hi hi hi hi

Trudno jest byc w kraju czlowiekim sukcesu...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Punkt widzenia wg opcji politycznej:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Brzydzę się takimi którzy w żywe oczy kłamią

miejcie ( mówię do popierających obecną bande rządzącą)chodż trochę swojego zdania na obecne wydarzenia ,

obserwowałem w telewizjach dzisiejsze demonstracje wstyd i hańba jak za czasów komuny nazywać te fałszywe memy do jakich kłamstw dopuszczają się środowiska wiadomo jakie.....

jestem dumny z Was którzy tam byli którzy popierają ludzi demonstrujących w obronie demokracji

W moim miescie KOD organizuje demonstracje jutro chodz człowiek już bardziej domatorem się staje będę tam......serce się raduje że jest jeszcze w Polsce tyle osób wiekowo różnych ale mający cel obrone swoich wartości ,wolności i SWOJEGO MYSLENIA nie takie jak nam prezes próbuje wmówić.....dziś usłyszałem że wielki wodz nazwal mnie i ludzi którzy mają swoje zdanie nazywa ludzmi gorszego sortu

Jestem człowiekiem gorszego sortu i jestem z tego dumny

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Marian Kowalski w nastroju refleksyjnym.

12246652_738035366328353_8051587952834491978_n.jpg?oh=1d99df1399fcc96e761d9e9615c98b25&oe=56E809F0

Punkt widzenia wg opcji politycznej:

Ja mam coś lepszego! :) PIŃĆSET!!! Kto da więcej? :)

12376152_513882228785270_3594344124204834883_n.jpg?oh=4ab094ab0d6264dd708025d25a57b38b&oe=5718E0F8

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.