Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Czyim krewnym jest Misiewicz ?

Ponawiam prośbę o tym razem 20 przypadków nepotyzmu za rządów PIS.

Na mapie widzę tylko łupy wojenne.

Czy ty masz coś z głową gazior, niania ci usiadła?

Czy dla podatnika jest jakaś różnica, że Partia wsadzi na stołki oddanych towarzyszy - taksówkarzy zamiast np. cioci?

Zawracasz mi dupę, a jakbyś sobie poszukał, to miałbyś chociażby niejakiego Tomaszewskiego, pociotka Prezesa który panoszy się w TVP, braciszka Pana Zbyszka który dostał posadkę w PZU, żonę Pana Zbyszka która dostała ciepłą posadkę w Link4.

Jest przypadek posła Sasina i jego rodzinki.

"Brat, żona, kuzynki i mąż jednej z nich. Do tego sznur kolegów. Rodzina i współpracownicy posła PiS Jacka Sasina dostają posady w urzędach państwowych i samorządach."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Następny przykład:

"Europoseł Bolesław Piecha potrafi zadbać o rodzinę. Wśród zatrudnionych przez polityka PiS znaleźć można jego syna, żonę syna, teściową syna, przyszłą synową, brata i bratową. Członkowie rodziny Piechy nawet "dziedziczą" po sobie stanowiska."

Ukryta Zawartość

Rodzina na swoim. Córka ministra Szyszki dostała pracę w instytucie, który podlega jej ojcu.

Ukryta Zawartość

"Izabela Kloc to wpływowa posłanka PiS ze Śląska. Od lat przyjaźni się też z partyjnym kolegą Krzysztofem Jurgielem. Nieraz w Sejmie pieszczotliwie nazywała go misiaczkiem, zresztą specjalnie się z tym nie kryjąc. W katowickim oddziale Agencji Rynku Rolnego, podległej Jurgielowi, córka posłanki jest od czerwca starszym specjalistą w Sekcji Administracyjno-Finansowej.

Janusz Kloc, mąż, lat 56. On też skorzystał na „dobrej zmianie”. Od kwietnia zatrudniony w Agencji Nieruchomości Rolnych. Jak twierdzi nasz informator z resortu ministra Jurgiela, małżonek posłanki PiS pracuje w Biurze Prezesa ANR."

Ukryta Zawartość

Jednam słowem rodzina na swoim :-).

A tu fajny przypadek lokalnej PiSowskiej sitwy, powiązań rodzinnych za którymi tak tęsknisz nie brakuje:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

W pewnym sensie tak, ale wiem kiedy ta władza chce mnie zrobić w bambuko i nie myślę, albo udaję, że chcą mi zrobić dobrze.

Władze lokalne to jedynie marionetki. Dostają kawałek pizzy i to wszystko. Nie jest jednak ona krojona według ich woli.

Co do Rothschildów czy Rockefellerów, to owszem pojawiają się jako jednostki na listach najbogatszych, ale 500 mld, czy nawet więcej to będzie raczej łączny majątek rodziny na którą składają się setki osób.

To co napisałeś świadczy w ogóle mnie nie dziwi i świadczy jedynie o kompletnej ignorancji, na którą są chore współczesne pokolenia. Rodzina Rockefellerów przy Rothschildach to ubodzy krewni.

A nie zawsze, jak to w rodzinie będą oni mieli wspólne interesy, to też są ludzie. Na politykę monetarną mogą mieć wpływ jak Soros manipulując np. kursem walut.

Kruk krukowi oka nie wydziobie. Soros przy Rothschildach jest dla odmiany co najwyżej czyścibutem. ;)

Owszem władzę mają TNC, w tym mniej znane korporacje typu Unilever itd. ale oni wpływają przez lobbystów na sprawy mające wpływ na ich interesy, inne rzeczy ich specjalnie nie interesują.

Korporacje? ;) Oni mają swoim posiadaniu sieć najważniejszych banków i media, przez co mogą dyktować warunki reszcie. Wiesz w ogóle kto drukuje dolara, jaki udział ma w tym procesie prezydent USA itd.? ;) To nie jest spiskowa teoria dziejów tylko powszechnie znane fakty.

Wiesz jak wygląda na mapie rozlokowanie kwater (mieszkań) lobbystów w Brukseli? ;) Cały parlament UE jest nimi opasany. Możesz to zobaczyć na filmach youtube. Tak są forsowane interesy korporacji, czyli to co czapa finansowa pozostawia małym szaraczkom.

Dysponując majątkiem o jakim wspomniałem możesz mieć w głębokim poważaniu cały świat. Możesz kupić opiniotwórcze media, mieć dowolną grupę lobbystów na zawołanie, obalać i kreować rządy, wywoływać konflikty zbrojne itd. Tak jak napisałeś w to wszystko się w ogóle nie musisz się mieszać. Ty jedynie określasz cel i zapewniasz środki, a sposób realizacji pozostawiasz innym.

To jest największy problem od co najmniej wieku, ale w mediach na ten temat nic nie znajdziesz. W sieci natomiast znajdziesz jedynie bezproduktywne przepychanki między zwolennikami partyjek, które ze strategicznego punktu widzenia nie mają najmniejszego znaczenia. ;)

Władze lokalne to jedynie marionetki. Dostają kawałek pizzy i to wszystko. Nie jest jednak ona krojona według ich woli.

To co napisałeś świadczy w ogóle mnie nie dziwi i świadczy jedynie o kompletnej ignorancji, na którą są chore współczesne pokolenia. Rodzina Rockefellerów przy Rothschildach to ubodzy krewni.

Kruk krukowi oka nie wydziobie. Soros przy Rothschildach jest dla odmiany co najwyżej czyścibutem. ;)

Korporacje? ;) Oni mają swoim posiadaniu sieć najważniejszych banków i media, przez co mogą dyktować warunki reszcie. Wiesz w ogóle kto drukuje dolara, jaki udział ma w tym procesie prezydent USA itd.? ;) To nie jest spiskowa teoria dziejów tylko powszechnie znane fakty.

Wiesz jak wygląda na mapie rozlokowanie kwater (mieszkań) lobbystów w Brukseli? ;) Cały parlament UE jest nimi opasany. Możesz to zobaczyć na filmach youtube. Tak są forsowane interesy korporacji, czyli to co czapa finansowa pozostawia małym szaraczkom.

Dysponując majątkiem o jakim wspomniałem możesz mieć w głębokim poważaniu cały świat. Możesz kupić opiniotwórcze media, mieć dowolną grupę lobbystów na zawołanie, obalać i kreować rządy, wywoływać konflikty zbrojne itd. Tak jak napisałeś w to wszystko się w ogóle nie musisz się mieszać. Ty jedynie określasz cel i zapewniasz środki, a sposób realizacji pozostawiasz innym.

To jest największy problem od co najmniej wieku, ale w mediach na ten temat nic nie znajdziesz. W sieci natomiast znajdziesz jedynie bezproduktywne przepychanki między zwolennikami partyjek, które ze strategicznego punktu widzenia nie mają najmniejszego znaczenia. ;)

A tu w akcji 2016:

Jest lista gości tegorocznej Grupy Bilderberg. M.in. Radosław Sikorski i Anne Applebaum

Ukryta Zawartość

I w tym roku:

Ukryta Zawartość

Transparentnosc pelna:).

Macie mozliwa odp. apropo roboty w BBC

Tylko zartuje, przeciez oni sie nie spotykaja, w ukryciu, bez kamer, bez relacji tv, zadne decyzje tam nie sa podejmowane, to tylko teoria spiskowa:)

Duzo wazniejsza jest robota dla taksowkarza.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Rozpoczęliśmy nowy tydzień.

Pora zakończyć obrzucanie się dosadnymi epitetami. Już wystarczająco na siebie nawzajem nawrzucaliśmy. Stres powinien zmaleć :-)

Od tej pory każdy wulgaryzm i atak personalny znajdzie swoja nagrodę.

No dobrze, ale banowanie, zgodnie z powyzszym, mialo byc od teraz, a nie wstecz

Trzymajmy sie swoich slow kolego VvV

pozd.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Czy możecie mi, Panowie suluben i krakon wytłumaczyć, co was skłania do zamieszczania głupawych filmików, w których ten nieszczęsny człowiek zupełnie nieświadomie obnaża swoją chorobę? Was to bawi? Śmieszy?

Mnie niezborność umysłowa tego Pana martwi i roztkliwia.

Takie filmiki raczej żenujące są. Masz przykład Niusiu jak łatwo rozbawić. Dlatego marne kabarety mają się dobrze. A tu zawodnik specjalnej troski sam się pcha na afisz.

Głupi nie lubi się zastanawiać, lecz tylko swe zdanie przedstawić. Księga Przysłów 18,2

No to w ramach łagodzenia obyczajów wątek muzyczny:

"Telewizja Polska nie zgodziła się na występ Kayah w czasie tegorocznego festiwalu w Opolu. Znana wokalistka miała zaśpiewać w czasie jubileuszowego koncertu Maryli Rodowicz. Informacje te potwierdzają menedżerowie obydwu piosenkarek."

Jestem Europejczykiem.

No dobrze, ale banowanie, zgodnie z powyzszym, mialo byc od teraz, a nie wstecz

Trzymajmy sie swoich slow kolego VvV

pozd.

Nikogo nie zbanowałem, więc czemu ma służyć ta insynuacja?

Nikogo nie zbanowałem, więc czemu ma służyć ta insynuacja?

W takim wątku to chyba w ogóle nie ma sensu banowanie. Chłopaki tu przychodzą, żeby się radośnie pookładać. To taka forma terapii grupowej;-)

Takie filmiki raczej żenujące są

A wiele tzw profesjonalnych kabaretów pokazywanych w tv nie ? Zresztą tych filmików nie należy rozpatrywać tylko w kontekście kabaretów.

EDIT:

Poza tym niewątpliwą zaletą tych filmików jest to że są praktycznie całkowicie autentyczne a nie wyrachowane i fałszywe, tj obmyślone i skalkulowane tylko na zysk. Popatrzcie tylko ilu było i jest znanych komików i aktorów którzy w realnym życiu w ogóle nie mają nic wspólnego z tymi postaciami które grają (pewnych rzeczy w pełni autentycznie zagrać się nie da, po prostu trzeba już takim być) , czego akurat w przypadku tych filmików zarzucić nie można, tj aktorzy są całkowicie tożsami z prezentowaną przez siebie treścią.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Jedynie gdy poziom agresji podchodzi pod "cienką niebieska linię" ingerujemy dla ostudzenia co bardziej zajadłych i posługujących się plugawym językiem.

No no , myślałem że bardziej się już nie da , Włodku może zaczekaj jeszcze , zobaczymy . :)

Kolega Jamowie został zbanowany, dostał chyba ze 100 punktów od kogos

Trochę nie fair, jeśli już to inni też powinni dostać, dlaczego selektywnie obdarowuje się punktami?

Czy możecie mi, Panowie suluben i krakon wytłumaczyć, co was skłania do zamieszczania głupawych filmików, w których ten nieszczęsny człowiek zupełnie nieświadomie obnaża swoją chorobę?

Osobiście czuję z Kononem zbieżność duchową. Sam uważam siebie za lekko chorego psychicznie, co potwierdzone zostało III stopniem niepełnosprawności w kategorii psychiatrycznej, które to miano aktualnie posiadam.

Konon jest świadomy, co robi. Z obecnym operatoro-montażysto-reżyserem Mexicano współpraca artystyczna wydaje się układać na zasadzie partnerskiej.

Z drugą naszą "gwiazdą", majorem Suchodolskim, jest jeszcze bardziej świadoma sytuacja. Od jakiegoś czasu ma własny kanał i samodzielnie wrzuca filmiki na youtuba.

Oboje, mimo pewnego emocjonalnego rozchwiania, mają konsekwentne parcie na szkło i przede wszystkim nie można im odmówić scenicznej charyzmy, czego dowodem jest sukces wizerunkowej rozpoznawalności i oddana grupa fanów, do której też, otwarcie i nieskromnie pisząc, się zaliczam.

Panowie na uspokojenie nieco trochę prasówki

Prasówka

15.05.2017

Słoneczny poniedziałek przed nami i newsy walące drzwiami i oknami. Wybaczcie proszę, że pominę całkowicie tragiczną śmierć Magdy Żuk, bo wystarczy, że media i Ziobro bawią się żałobą i smutkiem jej rodziny, czyniąc z nieszczęścia taką farsę. Skupmy się na innych „dokonaniach” PiSu i spółki. Zapraszam.

1. Ludzie kultury i sztuki też potrafią pisać listy, tyle że mają one o wiele więcej sensu niż te, pana Dudy. Ponad stu przedstawicieli świata polskiej kultury i sztuki z Polski oraz Niemiec, Ukrainy i Białorusi wezwało Szyszkę, by natychmiast wstrzymał dewastację Puszczy Białowieskiej. Już widzę, jak Szyszko się przestraszy i nagle opamięta. Dla tego faceta tylko kasa się liczy i zapewne zasada, że „a po nas choćby pustynia”. I tak Szyszko szaleje, Puszcza Białowieska niknie nam w oczach, a mnie szlag trafia, że takie indywiduum rządzi.

2. Kolejny polityka PiS, którego lojalność i przyjaźń odmierzana jest ilością stołków. Bartosz Kownacki, wiceminister MON, czyni to, co inni czyli rozdaje, co się da, swoim. Nie może więc nas dziwić Krzysztof Kozłowski na stanowisku przewodniczącego rady nadzorczej Nitro- Chemu. Jak się okazuje, 4 dniowe szkolenie specjalisty od rybek jest całkowicie wystarczające do objęcia takiej fuchy. Niezłe posadki dostali też i inni, Maciej Szota sprzedawca kebabów, teraz zastępca dyrektora Departamentu Badań i Rozwoju PGNiG SA. Są i inni. Szymon Dankowski, Stanisław Grodzicki, Magdalena Rajkowska (wcześniej społeczna asystentka Kownackiego), Tomasz Grądzki, Krzysztof Magierowski, Szymon Durlak, Tomasz Popowski, Agnieszka Laska. A wszyscy są wybitnymi specjalistami, głównie od przyjaznych stosunków z panem wiceministrem. Trzeba przyznać, ze perspektywy przez Polską wspaniałe, gdy władza w rękach takich ekspertów.

3. 27 maja ulicami Gdańska przejdzie III Trójmiejski Marsz Równości. Kołakowscy już zacierają łapki i przygotowują się do zablokowania, przekrzyczenia tych „niegodnych”, co to w marszu wezmą udział. Rodzinka z piekła rodem może wszystko, bo PiS ochroni, prokuratura Ziobry zahamuje prace sądu, więc hulaj pisowska duszo. Piękni w swej bezkarności, dumni ze swojej prawdziwej polskości wyciągną na ulice Gdańska podobnych sobie oszołomów, bo im wolno, bo są bezkarni, bo taka to praworządna obecna Polska. Pytanie, kogo będzie chroniła policja.

4. Kolejna gmina, która nie dała się PiSowi i w referendum ostro sprzeciwiła się przyłączeniu do Warszawy. Aż 96,09% tych, którym chciało się poświęcić czas w niedzielę i zagłosować w sprawie, opowiedziało się przeciwko planom PiSiątek. Jestem pełna podziwu bo nieważne, że nieRząd wycofał się chwilowo z pomysłu, nieważne, ze niby sprawa nieaktualna. Nieporęt nie odpuścił, nie dał się nabrać, jak inne gminy, że problemu nie ma. Wiadomo przecież, że PiS mówi jedno, a i tak robi swoje. Warto więc było na zimne dmuchać, przeprowadzić referendum i w razie czego mieć czarne na białym,że przyzwolenia na głupotę nie ma. Brawo Mieszkańcy Nieporętu.

5. Kolejny konflikt w nieRządzie. A wszystko przez ten nieszczęsny smog, który zabija tysiące Polaków rocznie, za który czekają nas ogromne kary finansowe z Komisji Europejskiej. Najpierw Szydło zażądała od Morawieckiego planu naprawczego na już, na teraz, ale potem wypięła się i w ramach miłości do polskiego górnictwa oddała temat spółkom węglowym, które podeszły do sprawy bardzo uczciwie, co zakończyło się kosmetycznymi poprawkami, nie naruszającymi ich interes. Morawiecki jest wkurzony, jego projekt leży odłogiem, ale najważniejsze, ze wszystko po myśli spółek węglowych, które wciąż są najbardziej świętymi krowami, takimi nie do ruszenia. Założymy się, kto w tym konflikcie wygra?

*

No tak. Dzieje się, a my wciąż pełni cierpliwości, zajęci sobą, żyjący wyborami do ZG. Może czas wrócić do priorytetów? Do jutra...

Źródło informacji

1.http://bialystok.wyborcza.pl/…/7,35241,21812072,ludzie-kult…

2.

Ukryta Zawartość

3.

Ukryta Zawartość

4.

Ukryta Zawartość

5.

Ukryta Zawartość

polecam punkt drugi czyli walka z kolesiostwem

Ps Argusie jak zwykle proszę o dokładne obejrzenie ,przeczytanie tematów ja czasu niewiele mając prośbę swą proszę :) dzięki i pozdro :)

a z mojego podwórka Pomorze KOD otworzyło swoje biuro i juz dziś dwóch delikwentów tego lepszego sortu podchmielonych odpowiednio bardzo mocno wyrażało swoje zdanie

na temat tych co inaczej na ten bałagan obecni sie zapatrują ....na szczęście nie doszło do innych czynności ....

Pytanie do Piso -lubnych czy wszyscy ( na pewno olbrzymia większość ) zieje olbrzymiymi dawkami nienawiści do swoich przeciwników?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przeciez to ty nienawidzisz. Poczytaj sie troche. Jak bys mial za grosz rozumu to darowalbys sobie takie pytania. Plujesz na maxa, kazdemu co plunie od razu dajesz laika(oczywiscie w odp. kierunku), a o nienawisc pytasz. Naprawde tego nie czujesz.

No ale coz, jak widze tylko GW, Newsweek i do tego Koduj 24. Po takiej lekturze trudno oczekiwac wywazonego swiatopogladu.

Czy nienawiścią sa prezentowane przeze mnie przykłady rządów tej władzy?

wiele ,bardzo wiele przykładów prezentowanych przez nas jeszcze nie dotarło do Ciebie że to co prezes i spółka jest co obiecywał przed wyborami jest przeinaczone lub dopiero teraz ujawnione

czego w kampanii wyborczej nie wypowiadziano

A co do nienawiści kolego wiele razy osobiście powtarzam żeby dotarło osobiście byłem świadkiem furii i to względem mnie i osobom podobnie myślących

wiec mi tutaj takich tekstów nie praw bo są pewne granice chociażby i dzisiaj które widziałem i byłem swiadkiem

Koledzy którym lajkuje ( moja sprawa komu) czasem bardziej dosadnie przedstawiają zdanie z którymi staram sie bardziej być stonowanym lecz coarz bliżej mi do stwierdzenia że z takim przeciwnikiem

salonowym tekstami nie ma co rozmawiać...

Nie wyobrażam siebie kogoś z przeciwników Pis-u fuckującego na miesięcznicy wśród ciżby prawdziwych Polaków ....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.