Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

W Finlandii ze 100 Somalijczyków ,przyjętych w roku 1990 do roku 2015 ,zrobiło się 13 tysięcy.Nie wiem o ile procent wzrosła ta liczba do dnia dzisiejszego, ale policz sobie co może wyniknąć z przyjęcia 7000.

W zeszłym roku Ryczard na swoim blogu o tym wypisywał, szkoda tylko że raczej gówno prawdę niz święta prawdę. W Finlandii od 2015 roku raczej liczba uchodźców zmalała niż wzrosła. Bo akurat Finowie jakoś nie mają z uchodźcami i ich weryfikacją żadnego problemu, jeszcze w zeszłym roku w styczniu ogłosili, że deportują prawie 20 tysięcy ludzi, którzy ubiegali się u nich o azyl, a dotarli do nich z krajów, które teraz uważane są za bezpieczne, min. Somalia właśnie. Odrzucili prawie 60% wniosków o azyl. Pozwolili tym ludziom przetrwać u siebie wojenna zawieruchę, a gdy zrobiło się już u nich bezpiecznie, odesłali ich z powrotem. Robią to na podstawie wewnętrznych przepisów dotyczących imigrantów, które mają mniej restrykcyjne niż my. Zostawiają tych, którzy uciekli z terenów nadal objętych zagrożeniem i tych którzy są dla nich przydatni ze względu na wykształcenie czy umiejętności. Resztę pożegnali ozięble. I Unia się do nich nie przypieprza, bo do realizacji wewnętrznych przepisów przypieprzać się nie może.

W zeszłym roku Ryczard na swoim blogu o tym wypisywał, szkoda tylko że raczej gówno prawdę niz święta prawdę.

Ja pisałem o danych z 2015r. Nie wiem co później wypisywał Rysiek w roku 2016.Łatwo przecież to można sprawdzić,nie.

Homo sapiens do myślenia potrzebuje całego mózgu, a nie tylko lewej strony

Ja pisałem o danych z 2015r. Nie wiem co później wypisywał Rysiek w roku 2016.Łatwo przecież to można sprawdzić,nie.

Jasne, odpowiedziałem na Twój post, bo napisałeś w jego dalszej części , że nie wiesz jak to u nich teraz wygląda, dlatego piszę jak jest teraz. W każdym bądź razie akurat Finowie to w sprawie uchodźców powinien dobry przykład dla nas. Zrobili to z rozumem, ich państwo raczej na tym skorzysta niż straci, a unia nie ma się do czego przypieprzyć. I tak powinno być u nas. Czysty bilans zysków i start.

O Ryczardzie napisałem w formie anegdoty, bo swoje sensacje o somalijskiej zawierusze w Finlandii opublikował akurat wtedy gdy już Somalijczyków Finowie zaczęli deportować i wyszedł na głupa.

W Finlandii ze 100 Somalijczyków ,przyjętych w roku 1990 do roku 2015 ,zrobiło się 13 tysięcy.Nie wiem o ile procent wzrosła ta liczba do dnia dzisiejszego, ale policz sobie co może wyniknąć z przyjęcia 7000.

Wszyscy są nierobami i potencjalnymi terrorystami ? Uwaga mam dane codzienne ze Szwecji z miejscowości Upsala.

Czyli w ciągu 25 lat podczas których wielokrotnie zmieniała się sytuacja, mieliśmy kilkanaście konfliktów w Afryce, Finlandia stała się członkiem UE, Schengen i strefy Euro.

No cóż, demagogia nie zna granic.

'matoole' i wszystko jasne ;-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Może przeczytaj jeszcze raz to co napisałem. Wyniknąć może dokładnie, to co i jak z tematem zrobimy.

I tak Ci, którzy chcą tylko socjalu od nas wyjadą.

My będziemy ok, a Niemcy i Unia po prostu muszą wesprzeć u nas tą sprawę finansowo.

Z kolei oni muszą wystawić solidną fakturkę Amerykanom. Jeśli główni odpowiedzialni za ten kryzys nie chcą przyjmować uchodźców, niech finansują Europę, która to robi. I przede wszystkim cała Unia i Stany powinni robić co się da, żeby rozwiązać problem na miejscu.

Jeżeli mamy do czynienia z uchodźcami, a nie emigrantami, to po uspokojeniu sytuacji, większa część powinna zostać odesłana.

Realnie to znaczy, że uchodźcom musi się opłacać wrócić czyli hajs na socjal i większy powinien zostać zainwestowany i wtłoczony w tamte rejony, a ucięty tutaj.

Niestety, po prostu trzeba za to zapłacić, chyba inaczej się nie da. Ale takie kraje jak Polska powinny ponieść minimalne udziały w tych kosztach.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Póki co, to większe zagrożenie od emigrantów :)

Ukryta Zawartość

O ja, ale Major i Konon jadą na Wuwunia :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czyli cała ta zagrywka musi mieć inny cel, bo bez celu, za friko nikt przecież z siebie chyba głupa nie robi i nie traci dużo, żeby zyskać niewiele lub nic.

Cel jest zupełnie jasny. Że pozycja i siła negocjacyjna Polski pod rządami pisiarstwa zjechała do zera, to jedyne co zostało to targi o uchodźców. Oni nie są tu zresztą zupełnie istotni, chodzi o to co można wytargować za zgodę na ich przyjęcie. Stawiam na układ następujący: uchodźcy za wyciszenie czy rozmydlenie sprawy TK i innych w ramach procedury ochrony praworządności. Problem tylko w tym, że kaczorek nie rozumie, że jego tupanie nóżką po 27:1 na nikim już nie robi najmniejszego wrażenia, by się targować trzeba mieć coś w ręce, a jak te tragi poprowadzi oberdyplomatomatołek to nie tylko będzie pełna procedura ochrony praworządności, sankcje, ale i finalnie nie 7, a 20 albo 37 i to bez warunków jakie kiedyś postawiła Kopaczowa.

"Reporterka TVN24 Anna Borkowska-Minko rozmawiała w piątek z pracownikiem biura Anny Marii Anders. Jak usłyszała, senator wybrana z okręgu numer 59 w swoim biurze była jeden raz - podczas jego otwarcia, czyli w maju ubiegłego roku. Pracownik dopytywany, czy Anders przyjeżdża na dyżury, w ramach których mogłaby spotykać się z wyborcami, odpowiedział: - Nie przypominam sobie, żeby był taki dyżur. Na otwarciu była. Reporterka usłyszała, że senator Anders w Suwałkach w swoim biurze interesantów nie przyjmuje, bo takich interesantów po prostu nie ma."

Ukryta Zawartość

Co się stało się???

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Na kanale Marcin Tel wyjaśnienie powyższej sytuacji:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

56jpg_sneewse.jpg

z21834120V.jpg

pgd76ytz1n62yfmuccne2rx2yvwbkady.jpg

Najlepszy sposób to opuścić UE. Wróćmy do komuny tylko w czarnym wydaniu. To chyba cel przeciętnego PiS-owca.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

...[]...

z21834120V.jpg

...[]...

"Docenił go orderem prezydent Lech Kaczyński. Timmermans od lat walczył o upamiętnienie polskich żołnierzy w Holandii"

"Premier Beata Szydło, tuż po ogłoszeniu decyzji KE sugerowała, że Timmermans nie patrzy obiektywnie na polskie sprawy, ponieważ... "został przez poprzedniego prezydenta, Bronisława Komorowskiego odznaczony wysokim odznaczeniem państwowym"."

"Szkopuł jednak w tym, że pierwsze polskie odznaczenie Timmermans otrzymał w 2006 roku za prezydentury Lecha Kaczyńskiego. Odebrał Krzyż Oficerski Orderu Zasługi Rzeczypospolitej Polski wraz z innym politykiem z Holandii Hansem von Baalendem w dowód wdzięczności za działania na rzecz upamiętnienia polskich żołnierzy walczących w Niderlandach.

Ojciec maskotką polskich żołnierzy

Pamięć o polskich żołnierzach jest w rodzinie Timmermansa żywa do dzisiaj. Podczas odbijania Bredy w październiku 1944 roku żołnierze z 1 Dywizję Pancernej generała Stanisława Maczka zatrzymali się w rodzinnym domu dziadków polityka. Jeden z Polaków był z zawodu krawcem i uszył dla 6-letniego ojca Timmermansa miniaturowy mundur. Żołnierze bardzo polubili malca i w czasie pobytu w Bredzie był on swoistą "maskotką" oddziału.

Pamięć o wyzwoleniu przetrwała w rodzinie Timmermansa i zapewne to był jeden z wielu powodów dla których mocno lobbował za przywróceniem właściwej pamięci dla polskich żołnierzy. Pracował w tym czasie w Ministerstwie Spraw Zagranicznych i zajmował się m.in. współpracą z polskimi historykami.

O upamiętnianiu polskiej historii napisał nam w mailu nasz czytelnik - Cezary Nowak, fotograf mieszkający w latach 2008-2014 w Holandii: " 2011 roku, w czasie sprawowania przez Rzeczpospolitą Polską Przewodnictwa w Radzie Unii Europejskiej fotografowałem tematyczne wydarzenia przy Ambasadzie Rzeczypospolitej w Hadze i wiele rocznicowych spotkań na szlaku wyzwolenia Holandii przez polskich żołnierzy. Niezwykle żywa pamięć Holendrów o polskim poświęceniu, ich szczera wdzięczność za odzyskaną wolność praktycznie bez cywilnych ofiar."

Czytelnik był zdziwiony cyniczną postawą prawicy. Timmermans bowiem jeszcze jako Minister Spraw Zagranicznych potwierdzał, że jest wdzięczny Polakom nie tylko za historię. W rozmowie z Radosławem Sikorskim polityk zaznaczał, że polscy pracownicy to wzór rzetelności i profesjonalizmu."

Tak dla przypomnienia.

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

..........................wiceszef Komisji Europejskiej Frans Timmermans mówiąc o krajach, które skorzystały na europejskiej integracji, powiedział, że Polska dzięki niej po raz pierwszy jest „panią swych granic”..............

To ten debil jest teraz waszym idolem?

Często nie znamy historii i padamy ofiarą nostalgicznego szantażu. Ale zbyt wiele nostalgii jest jak zbyt wiele wina; nie powinna ona stać się nowym opium dla europejskich narodów.

No on historii nie zna, gdyby znal to by nie pier**lil takich glupot jak wyzej, w 2m cytacie ewidentnie pije do Marksa i religii. No, ale nie dziwne, ze plaformerskim ogranicznikom sie podoba, przeciez powiedzial, ze:

.........sytuacja w Polsce stanowi fundamentalne zagrożenie dla państwa prawa.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

To ten debil jest teraz waszym idolem?

\Wygląda na to, ze debilem to jesteś ty, prawdopodobnie Polak. To przykre:(

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

\Wygląda na to, ze debilem to jesteś ty, prawdopodobnie Polak. To przykre:(

No widzisz, a dla mnie debilem jest on(szczegolnie jesli chodzi o te wypowiedz), ty(tutaj caloksztalt) i tobie podobni ignoranci podniecajacy sie tytulami ludzi roku

I to tez jest niewesole

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Co do pana T.

Ciekawy jest tez entuzjazm z jakim jako katolik promuje malzenstwa homoseksualne, u nas najchetniej tez by je wprowadzil, a nawet wiecej:

.....Kogo to obchodzi, czy tymi kochającymi rodzicami są dwie kobiety, czy dwóch mężczyzn.

Czyli jest tez mocno za adopcja dzieci przez pary homosexualne, co zapewne tez by z checia w calej Unii wprowadzil.

Ciekawe ma poglady, jako katolik, i nie dziwne, ze staje sie idolem pewnych kregow, np GW

Ależ pisdnięte mają kadry! Jawohl, Mein Prezes.

Fakt, co jeden to mądrzejszy. Głupków wprawdzie nie sieją, ale od dawna fascynuje mnie to ich lgnięcie do PiS. Wiem, ze zwykły drzymorda w dzisiejszych czasach tylko tam może zrobić karierę, bo nigdzie indziej durniów już nie chcą, ale choć wysługiwanie się i kretynami i pożytecznymi idiotami to znany od wieków sposób uprawiania polityki, to wysługujący się byli zawsze mądrzejsi. A u pisiarstwa durnota najwyższą cnotą od samego dołu do samej góry.

No nic, jednak sie przelamie i tego pana zglosze, zobaczymy czy obowiazuja tu jakies zasady.

Do Pana Zbyszka zgłoś od razu.

Jak już o Panu Zbyszku, to nie miał tchórz odwagi pojawić się na dzisiejszym Kongresie Prawników, wysłał jakiegoś pomniejszego przydupasa o nazwisku nomen-omen Warchoł.

Warchoł wygłosił prowokacyjne i demagogiczne przemówienie po czym udawał zdziwienie, że większość uczestników wyszła.

List od Dudy beznadziejny, szkoda słów.

Jestem Europejczykiem.

Ciekawi mnie ostatnia nerwowość PiSowskich politruków. Przecież tak wszystko świetnie idzie reżimowi, sukces goni sukces niczym rządowe limuzyny, naród wiwatuje na cześć Prezesa i Prezydenta, zagraniczni przywódcy pchają się drzwiami i oknami, cała Europa podziwia PiSowskie regulacje prawne, nawet w ONZ dostrzeżono sukcesy w walce o "prawdziwą" demokracje.

A oni jacyś tacy skwaszeni, ciągle coś nie tak. Co wam leży na wątrobie chłopcy?

Aha - z ostatniej chwili: w Sopocie gościnnie ma wystąpić Tercet Egzotyczny z San Escobar!

Jestem Europejczykiem.

Oj, cieniutko, słabiutko...

Aha - Kombi też nie wystąpi w Opolu.

Zastąpią ich ci wybitni muzycy:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.