Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Patrioci

Patrioci odpowiednio zachowaniem witali polityków, każdego według zasług....widziałeś relację ?

Ty

Ja Tobie naprawdę współczuję Kolego, pamiętam jak zaczynałeś tu w polityce swoją aktywność, wklejałeś jakieś żenujące obrazki wielkości całych stron, dostrzegam że ucywilizowałeś się i zamieszczasz miniatury...wielki szacunek i powodzenia, w beznadziejnej walce o powrót by było tak jak było..

wklejałeś jakieś żenujące obrazki wielkości całych stron

Mylisz mnie ze sobą, wracaj na salę. Ale przedtem posprzątaj miasto.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

posprzątaj miasto.

No tak, na przemówieniu byli tylko zwolennicy Prawa i Sprawiedliwości..

Nie daje spokoju mi myśl, że pewna Gazeta i pewna stacja telewizyjna promowała wsadzanie polskiej flagi w ...wszyscy wiedzą w co, nie czyniły tego media patriotyczne, naturalną konsekwencją jest to, że osoby, którym wiele rzeczy w życiu się myli, w dostępny sposób traktują podobnie barwy narodowe, jestem ciekaw czy podczas niemieckich uroczystości wszystkie symbole narodowe traktowane są z należytym szacunkiem, czy może jednak ktoś pozwoli sobie na wrzucenie go do śmietnika.

Po za tym, kolejna fotografia jest tylko wykonana w sposób zapewniający większe prawdopodobieństwo zaistnienia zdarzenia, nikt z patriotów, świadomych obywateli nie umieszcza barw narodowych w śmietniku, to czynią barbarzyńcy, jeszcze więksi fotografują i pokazują publicznie, kiedy dotyczy to barw ich własnej ojczyzny a już zwykli pospolici głupcy, powielają to, jeśli nawet dotyczy to barw narodowych strategicznego sojusznika, od którego zależy być albo nie być jego własnej ojczyzny, gdzie mieszka jego rodzina.

Człowiek przy zdrowych zmysłach nie poniża w żaden sposób własnej ojczyzny.

Nawet dziś TVN wił się jak mógł, ale nie drażnił widzów agresywnym antypolskim nastawieniem, czy krytycyzmem przemowy Prezydenta.

W jednym miejscu jest dziś, a w innym jutro, poza tym szczęśliwi ludzie czasu nie mierzą, a trudno nie być szczęśliwym po takiej masakrze piłą mechaniczną przeciwników Boga, rodziny, duchowości, niezłomności, etc, jaką doznały osoby o nastawieniu anty.

Jutro czyli dziś będą zapewne pełniejsze komentarze, jak wszyscy ochłoną i dotrze do pełni świadomości to co się wydarzyło za sprawą Prezydenta.

Nie widzę dobrego wyjścia, wszystkie są złe i jeszcze gorsze, nie wyobrażam sobie teraz oferty formacji postkomunistycznej PO, czy .N, albo nowej innej, która byłaby w kontrze do zaprezentowanych przez Prezydenta tez, zostanie zmyta z powierzchni z siłą wodospadu..

To koniec Szanowni Państwo.

Co za pech..

To koniec Szanowni Państwo.

Tak jest.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

co się wydarzyło za sprawą Prezydenta.

Gówno się wydarzyło. Więcej, nigdy nic się nie wydarzy. Marionetki i pacynki, nie mają żadnej mocy sprawczej. Występują i są pokazywane ku uciesze gawiedzi. Taka ich jedyna rola.

Dla podbudowania swojej reputacyji, Kuklinowscy, mogliście Trumpa zawlec do budynku TVPiS i pokazać księgi finansowe z dokonaniami choćby ostatniego roku.

Chłopina w tym biegły, zaplusowalibyście i tu.

A nie szarpać typa po ruinach...

Lewactwo nie ma dziś łatwo, musi wspomagać się i wyszukiwać jak to czynisz.

Nie oglądałem TV w czasie wizyty Trumpa, jedynie trochę komentarzy po wylocie. Próbowałem też znaleźć coś w necie.

No i szczerze mówiąc kiepsko - miałem wielki problem z jakimś rzeczowym, sensownym podsumowaniem w kilku zdaniach.

Pierwsze wrażenie to straszliwie nadęty balon oczekiwań. Spodziewano się wydarzenia na miarę przemówienia Kennedy'ego pod murem berlińskim zupełnie nie wiadomo dlaczego.

Drugie wrażenie to kosmiczny wręcz głód pochwał i akceptacji ze strony rządowo-reżimowej.

Tyle było pierdolenia o wstawaniu z kolan, a efekt jest taki, że politycy PiS sikają ze szczęścia na sam odgłos kroków ważnego zagranicznego polityka który zachciał do nas zajrzeć na kilkanaście godzin i nie opierdolić ich za azjatycki styl sprawowania władzy.

Trzecia i pewnie najważniejsza sprawa to potwierdzenie przez Trumpa paragrafu 5. o wzajemnej obronie. Tak na trzeźwo to jedyny realny efekt tej wizyty. Jeden, ale nadzwyczaj ważny i świadczący o tym, że Trump zaczyna rozumieć złożoną rzeczywistość i fakt, że czas porzucić debilne , populistyczne hasła wyborcze i zająć globalną pozycję odziedziczoną po poprzednikach.

Kwestie gazu i obronności zostawię sobie na później, żeby wiotkie umysły PiSolubnych zdołały przyswoić oficjalny przekaz.

Jestem Europejczykiem.

kiepsko

Nie mogło być inaczej, tzn lepiej.

zająć globalną pozycję odziedziczoną po poprzednikach.

Wszystko już się Tobie pomieszało od tych kiepskich wyników w dowolnym wymiarze rządu Jarosława Kaczyńskiego.

Lewactwo tak ma, Obama doprowadził USA na skraj katastrofy swoją polityką, z Polski pod Clinton i Platformą, Komorowskim bis nic by nie zostało, wszystkie instytucje i media przejęte, sądy skazujące za łapanie złodziei zamiast złodziei, wyroki za niedociągnięcia fiskalne na poziomie groszy, uniewinnienia osób złapanych za rękę na gorącym uczynku / sawicka /, to co pokazują komisję, kanały przerzutowe paliw gdzie celnikom nie wolno interweniować, miliardy kradzione na VAT, lot w rękach niemieckich to szczegół nie warty przywołania, rua NS - 2, to już szczegół pomijalny zupełnie, bieda ubóstwo głód dzieci, KOGO OBCHODZĄ POLSKIE DZIECI, NIEMCY TYM PALILI W PIECACH !, przyjęcie Euro, minister finansów Unii EUROPEJSKIEJ I po NASZEJ WOLNOŚCI, FINITO , AMEN, nawet państwa teoretycznego by nie było, Ruch Autonomii Śląska, zaraz obudziłoby się pewnie Wolne Miasto Gdańsk, kto miałby i w jaki sposób kiwnąć palcem przeciwko woli Brukseli/Berlina ???

Merkel dogadana z Putinem, kontra do USA, naciski na wojska wek z RFN i koniec, III WOJNA ŚWIATOWA - oczywiście gdzie indziej niż na terytorium Polski, przecież banksterski kompleks zbrojeniowy nie po to inwestuje w Niemieckie tereny żeby niszczyć własne fabryki/udziały w nich.

To był scenariusz, Rosja byłaby uratowana niemiecką technologią w zamian za surowce, ludzie żyli by w obozach, odgrodzonych osiedlach, na ulicach rządzili by muzułmanie, zresztą w tzw Londynie rządzą nawet legalnie miastem.

NIEMCY-ROSJA-CHINY, stworzyłyby oś, konfrontacyjną wobec USA.

To jest prawda, na temat prawdy mówił Trump, Clinton żadne z tych zdań nie przeszło by przez gardło, o Bogu, o powstaniu, o Niemcach strzelających do powstańców, o Rosji na drugim brzegu przypatrującej się rzezi w stolicy, Clinton spieła by nowe deale, Tusk miałby milion, WSI setki, a oligarchia miliardy, - my biedę !!!

Nic Ci nie napiszę Jaro, jesteś inteligentny, więc wiesz dlaczego.

Jak tu pisać na forum z Wami, nie da się, bujdy większe jedne od drugich, manipulacja goniąca drugą manipulacje, wyścigi na skalę nienawiści do rdzennych mieszkańców i ich reprezentacji politycznej, - sam widzisz nie ma miejsca na polemikę pozwalającą zachować status osoby inteligentnej jedyny kierunek to tylko stoczyć się do poziomu tu przyjętego za normę.

ŻEGNAM

Nie mogło być inaczej, tzn lepiej.

ŻEGNAM

A tak się delikatnie zapytam cz Ty już czasem wczoraj się nie ZEGNALES?

Jakby co nie mając teraz czasu to za jednym postem

WITAM

Miałem przeciwników pisiarstwa za poważniejszych dyskutantów.

Wizyta Trumpa lepsza niż się można było spodziewać.

Nie walnął żadnej znaczącej gafy w przeciwieństwie do swoich wszystkich poprzednich wizyt i wymiany komunikatów.

Co do wątku polskiego.

Najlepsze wystąpienie Prezydenta USA.

Nawet nie ma co porównywać do Obamy, którego dziadek wyzwalał Polskę, czy do Busha, który mylił Warszawę z Moskwą...

Antypisiory chciałyby aby Donald przywiózł tu swoje rakiety.

Ja bym nie chciał...

W ogóle niczego nie chcę od USA.

A dobre słowo jest zawsze miłe...

Będzie z tych pocisków offset? Czy ktoś zna cenę tego gazu?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Miałem przeciwników pisiarstwa za poważniejszych dyskutantów.

Nie walnął żadnej znaczącej gafy w przeciwieństwie do swoich wszystkich poprzednich wizyt i wymiany komunikatów.

Co do wątku polskiego.

Najlepsze wystąpienie Prezydenta USA.

+

Popieram.

Takie wizyty nie są po to, żeby cokolwiek konkretnego załatwić. One mają ewent. tworzyć podstawy i atmosferę dla dalszych działań.

A przeciwieństwie do Ciebie Grzegorzu, z wojskami amerykańskimi czuje się bezpieczniej niż bez - to pod rozwagę m.in. wszystkim tarmoszącym się z Jurijem przy każdej okazji.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Gość papageno

(Konto usunięte)

W ogóle niczego nie chcę od USA.

Ja też nie chcę, ale muszę. Bo inni chcą, a ich jest więcej i więcej mogą.

to pod rozwagę m.in. wszystkim tarmoszącym się z Jurijem przy każdej okazji

Ja bym się z Jurijem nie chciał tarmosić. No bo czym?

post-20349-0-07934200-1499418054_thumb.jpg

A przeciwieństwie do Ciebie Grzegorzu, z wojskami amerykańskimi czuje się bezpieczniej niż bez - to pod rozwagę m.in. wszystkim tarmoszącym się z Jurijem przy każdej okazji.

Sięgając w historię nie widzę żadnego związku z naszym bezpieczeństwem... niezależnie kto tu stacjonował czy z kim mieliśmy traktaty...

wszystkim tarmoszącym się z Jurijem przy każdej okazji.

Ja z Jurim tarmoszę się wyłącznie w kwestii niuansów światopoglądowych. A gdyby los spłatał nam figla i postawił kiedyś oko w oko - to jako porządny Polak w starciu z porządnym Rosjaninem, zapewne byśmy porządnie popili a tarmosić to owszem chętnie, ale wyłącznie chętne dziewuszki w sposób jaki same by wskazały:-))))

Włodek.

Gość

(Konto usunięte)

A gdyby los spłatał nam figla i postawił kiedyś oko w oko

Włodku, mam nadzieję, ze poza chlapaniem jęzorami do niczego nie dojdzie. Wódeczkę lepiej za pokój na Świecie chlastać, a z dziewuchami może być problem - żona nie jest wyrozumiała. ;)

Jurij

Co do przemówienia Trumpa które niektórzy uważają za doskonałe - skoro tyle mówił o przeszłości to znaczy, że nie miał za wiele do powiedzenia o teraźniejszości i przyszłości. Sprytnie zaspokoił nasz głód pochwał (niektórzy komentatorzy prawie szczytowali) i tyle.

Jedyną tak naprawdę ważną rzeczą było potwierdzenie zobowiązań z artykułu 5 Traktatu Waszyngtońskiego.

Jestem Europejczykiem.

skoro tyle mówił o przeszłości to znaczy, że nie miał za wiele do powiedzenia o teraźniejszości i przyszłości.

W ten sposób zawsze można znaleźć dziurę w całym.

A mi podobało się, że uhonorował nasz nieszczęsny symboli narodowy - wbrew rządowi.

Gwizdy pisiactwa, gdy zostało wymienione nazwisko Wałęsy, były chyba najgorszą chwilą tej wizyty, bardzo źle o nas świadczącą, psującą podniosła uroczystą atmosferę - tak jakby nie było można po prostu przemilczeć.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

My się tu jakimś Trumpem zajmujemy, a tymczasem nasi posłowie szykują nam nowy podatek, którym obłożą paliwa. Posłowie partii jedynie słusznej i wiodącej "z przyjemnością" zakomunikowali, ze chcą nową ustawą utworzyć fundusz dróg samorządowych, a kasa na to pochodzić będzie z opłaty drogowej doliczonej do ceny wachy. "Z przyjemnością", taka ich mać...

Ukryta Zawartość

Gwizdy pisiactwa, gdy zostało wymienione nazwisko Wałęsy, były chyba najgorszą chwilą tej wizyty, bardzo źle o nas świadczącą, psującą podniosła uroczystą atmosferę - tak jakby nie było można po prostu przemilczeć.

Uświadomiony aktyw partyjny zwieziony spontanicznie autobusami do stolycy miał gwizdać na Wałęsę, to gwizdał. Jakby im powiedzieli że mają klaskać, toby klaskali. Pod tym względem uświadomiony aktyw partyjny nic a nic się nie zmienił od czasu towarzysza gamułki.

Ukryta Zawartość

O, to tak jak w Illinois - najdroższa benzyna w US. Nawet jak giełda paliw pikuje w dół i cena jest bardzo niska, to w Socjalnois jest i tak najdroższa. O Chicago już nawet nie wspomnę, bo tutaj już tylko indywidualne pierdnięcie pod kołdrą w domu nie jest opodatkowane.

Parker's Mood

Znasz jego preferencję?

Niech tarmosi co chce, byle nie okazał się pedofilem.

Włodku, mam nadzieję, ze poza chlapaniem jęzorami do niczego nie dojdzie. Wódeczkę lepiej za pokój na Świecie chlastać, a z dziewuchami może być problem - żona nie jest wyrozumiała. ;)

Jurij

Spokojnie. Ja tam ani swojej kruszynce się nie przyznam, ani Twojej gubernatorce nie doniosę :-)))

pozdrawiam,

Włodek.

sorry za off.

Ciekawa analiza po wizycie Trumpa :

Ukryta Zawartość

Tylko w propagandowym wymiarze PiS.

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Biorąc po uwagę rynek paliw w Polsce, czyli jakieś 25 milionów kubików wachy rocznie , to niechby tylko skromne 10 groszy na litrze dorzucili - z takiego funduszu armia ludzi może świetnie żyć. Siedziba główna, oddziały wojewódzkie, oddziały terenowe, w każdym prezes, kilku wice, kilku dyrektorów z zawodu, w ciul pracowników, aut służbowych i innych apanaży, kasy na akcje reklamowe w słusznej ideowo prasie i innych słusznych ideowo mediach - za 2 i pół miliarda rocznie można nieźle porządzić. A może jak się wszystkiego nie przepieprzy na głupoty, to i parę groszy na drogi samorządowe zostanie, na przykład takie dojazdowe do domów działaczy partii jedynie słusznej.

Tak że już się nie dziwię, ze ogłosili to "z przyjemnością". Mając w perspektywie dostęp do taaaaaaaaaakiego koryta też bym się cieszył.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.