Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Nie napisałeś tego na poważnie .

Pewnie że nie :-)

Napisałem to aby uzyskać to:

To jest wpis w celu otrzymania bana w temacie polityka od moderatora Vlado.

- a to po to, aby sam mój kochany samolocik był świadom ile znaczą Jego deklaracje, kiedy całkowicie rządzi nim jedynie imperatyw :-)))

Obawiam się, że dopiero po solidnym gospodarczym tąpnięciu. Wcześniej rodacy raczej nie zmądrzeją.

Po solidnym tąpnięciu będzie już za późno, a ono nadchodzi.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Po solidnym tąpnięciu będzie już za późno, a ono nadchodzi.

Podparte takimi słowami: Krystyna Pawłowicz do posłów opozycji: "zamknijcie mordy".

Gratuluję wyborcom PiS reprezentantów! Żenujące, wstydliwe, pełne pogardy zachowanie tej kobiety nie od dziś ukazywało prawdziwą twarz "katolickiej miłości bliźniego". Ale te słowa, to zdanie jakże proste i jakże wymowne odkrywają fałsz Toruńskich nauk pewnego "ojca".

Gratulacje wyborcom, nam reszcie bez względu na poglądy polityczne pozostaje przyznać - żyjemy w smutnych czasach ludzi pokroju takich person jak Kaczyński, Pawłowicz, Piotrowski, Suski czy Gosiewska.

Czasy paskudne jak ci ludzie, wstrętne jak ich poglądy i odrażające jak ich mowa.

I za to umierali ludzie by Polska była wolna? Nie na darmo ceniony i cytowany w mojej rodzinie Otto von Bismarck powiedział dawno temu: "Dajcie Polakom rządzić, a sami się wykończą".

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Najgorszy sort łapy świerzbią

Ukryta Zawartość

Najgorszy sort

Jakim prawem innych ludzi nazywasz najgorszym sortem? Bo Twój idol zwany prezesem tak wyrażał się do swoich oponentów politycznych? Bo tak nazywał ludzi, którzy nie zgadzali sie z jego polityką i zachowaniem?

I Ty masz czelność dobijać się o sprawiedliwość oraz poszanowanie dla siebie? Żałosne gdy ludzie w imię politycznych poglądów opluwają innych ludzi.

Ale także rozumiem Twoje zachowanie - wywodzi się ono wprost z głoszonej miłości do bliźniego jaką słyszymy i widzimy wśród zwolenników katolickich mediów Toruńskich, zwolenników Rydzyka czy polityków rodem z PiS.

Tak, tak - popychanie ludzi jest godne potępienia. Można to zrobic jedynie w obronie własnej o swojej rodziny/bliskich lub słabszych (chorych czy dzieci).

Ale to Ciebie nie upoważnia do nazywania innych ludzi "najgorszym sortem".

Żegnam.

I wierzysz w to, co napisał? On ma jak jego guru "już, już jestesmy bliżej prawdy, juz dochodzimy".

Jak słusznie ktoś zauważył, Kaczyński co miesiąc wchodząc na drabinkę dochodzi coraz bardziej, tylko dojść nie może. Niektórzy towarzysze za to odchodzą i odejść nie mogą.

O to jak widzi się Kaczyńskiego. Na co komu Jezus czy nawet sam Bóg? Toż to Żydowskie nasienie, a w myśl nawet na Forum AS szerzonych opinii przez zwolenników PiS "żaden żyd nie będzie nam z Polski robił Judeopolonii".

O to słowa obecnego sędziego Trybunału Stanu:

"osoby protestujące przed Sejmem to "grupa przestępcza", której przedstawiciele tylko dzięki "miłosierdziu Jarosława Kaczyńskiego" nie zostali postawieni w stan oskarżenia.

Żyjemy w czasach absurdu!

Podparte takimi słowami: Krystyna Pawłowicz do posłów opozycji: "zamknijcie mordy".

Gratuluję wyborcom PiS reprezentantów! Żenujące, wstydliwe, pełne pogardy zachowanie tej kobiety nie od dziś ukazywało prawdziwą twarz "katolickiej miłości bliźniego". Ale te słowa, to zdanie jakże proste i jakże wymowne odkrywają fałsz Toruńskich nauk pewnego "ojca".

Gratulacje wyborcom, nam reszcie bez względu na poglądy polityczne pozostaje przyznać - żyjemy w smutnych czasach ludzi pokroju takich person jak Kaczyński, Pawłowicz, Piotrowski, Suski czy Gosiewska.

Czasy paskudne jak ci ludzie, wstrętne jak ich poglądy i odrażające jak ich mowa.

I za to umierali ludzie by Polska była wolna? Nie na darmo ceniony i cytowany w mojej rodzinie Otto von Bismarck powiedział dawno temu: "Dajcie Polakom rządzić, a sami się wykończą".

Pawłowicz do jednego z posłów opozycji powiedziała coś jeszcze ciekawszego - "jak skończymy z sądami to we wrześniu zabierzemy się za was".

Czyżbyśmy mieli być świadkami działania słynnego "pakietu demokratycznego dla opozycji"?

Jestem Europejczykiem.

Czytałem, ze powiedziała to do jakiegoś dziennikarza, czyli chodziło jej o wraże media :)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Krystyna Pawłowicz do posłów opozycji: "zamknijcie mordy".

Potem zarzucała opozycji, że nie potrafi się grzecznie zachować.

Diabeł w ornat się ubrał, na mszę dzwoni i o grzeczności prawi

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Pawłowicz do jednego z posłów opozycji powiedziała coś jeszcze ciekawszego - "jak skończymy z sądami to we wrześniu zabierzemy się za was".[...]

To było do dziennikarza (w tym przypadku akurat z Onetu, ale generalnie porządnego):

Ukryta Zawartość

To jest w sumie groźniejsze, niż wygrażanie opozycji, bo godzi w wolne i obiektywne media.

Ukryta Zawartość

O to słowa obecnego sędziego Trybunału Stanu:

"Wybranego" w sposób nieprawny. Co więcej doskonale wiedzącego, że każdy wyrok TK w którym orzekał zostanie uchylony, a on sam wyrzucony z grona prawników, o ile nie wsadzony do pierdla. Wszystko zresztą wskazuje, ze i ten "miłosierny" jeśli nie zdąży w odpowiednim momencie umrzeć, też się od pierdla nie wywinie.

Jestem daleko ale czasami zaglądam na polskie portale.

Ciekawy czas...

Jak rano Kolega powiedział o wybryku Kaczyńskiego to nie wierzyłem.

To jednak prawda.

Za takie słowa facet powinien być skończony.

Ale co tu można zrobić?

Co za kraj...

Co za kraj...

Jak w Afryce. Jest już Finlandia, Islandia, Grenlandia to czekam tylko na zmianę nazwy zamiast Polska - Kaczylandia... Też ładnie ;)

[...]

Za takie słowa facet powinien być skończony.[...]

Jak na razie - konus się pławi w samozadowoleniu (z tv sprzed paru minut):

[...] Marzę o takiej Polsce, w której to my rządzimy, bo uważam, że nie ma w tej chwili partii, która robiłaby to lepiej, i w której jest normalna opozycja. To nie znaczy, że jesteśmy idealni, ale nie ma lepszych [...]

Jest ogromna szansa, że będziemy mieli na zmianę Polski 8 lat albo i więcej [...]

Gdzie takie dragi rozdają ???

Czytałem, ze powiedziała to do jakiegoś dziennikarza, czyli chodziło jej o wraże media :)

Masz rację. Nie oglądałem tego tylko słyszałem stąd pomyłka. Ale w takim razie robi się jeszcze ciekawiej.

Zwróciłem uwagę, że Mularczyk był dziś wyjątkowo bezczelny wobec red. Łaszcz. To samo Czarnecki wobec Olejnik.

Można podejrzewać, że PiS rzeczywiście planuje akcję z mediami na jesień, a Pawłowicz coś wie i chlapnęła.

Jestem Europejczykiem.

Una wi, co muwi.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Żyjemy w czasach absurdu!

Sami żeśmy do tego doprowadzili wybierając ludzi chorych na władców absolutnych Polski. Niestety ciemnogród w zdecydowanej większości popiera tych psychopatów. To źle wróży Polsce na przyszłość. Dlaczego tak łatwo w Polsce udało się unicestwić osiągnięcia z ubiegłego wieku ?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Sami żeśmy do tego doprowadzili wybierając ludzi chorych na władców absolutnych Polski. Niestety ciemnogród w zdecydowanej większości popiera tych psychopatów. To źle wróży Polsce na przyszłość. Dlaczego tak łatwo w Polsce udało się unicestwić osiągnięcia z ubiegłego wieku ?

I co gorsza Lechu to nie koniec..............

I co gorsza Lechu to nie koniec..............

Wiem, jak wojsko się nie wtrąci do tego, a raczej się na to nie zanosi, to Polska wróci do komuny pod przywództwem Prezesa. To osoba w komunie wychowana i jak widać czująca do komuny olbrzymi sentyment.

Dlaczego tak łatwo w Polsce udało się unicestwić osiągnięcia z ubiegłego wieku ?

Głupotą i ignorancją PO? Zwykłym lekceważeniem społeczeństwa rzucanymi słowami przez ludzi nagranych "U Sowy"?

Z powodu pychy Platformy Obywatelskiej? Z powodu braku zaufania do polityków i polityki z jednoczesnym brakiem wiary, że wybory mogą coś zmienić?

A może tak bardzo chciano dac w nos "elitom" politycznym, że w szale sprzeciwu wobec tej buty PO pozwolono wyjść demonom PiS i dokonało się najgorsze z mozliwych?

Wiele czynników przyczyniło się do tej sytuacji, jednak to nie zmienia faktu, że należy zrobić wszystko by zmobilizować ludzi do tej pory biernych w demokratycznych mechanizmach państwa i pokazac im "bez was nie ma normalnej Polski, bez was nie ma normalnego zycia".

Wybraliśmy jako społeczeństwo głosami niewielkiej grupy w sposób demokratyczny ludzi pełnych demagogii, populistycznych haseł do tego niezdolnych do rzeczywistych zmian by poprawić życie w kraju. 500+ nie jest żadną poprawą. To rozdawnictwo nieposiadanych pieniędzy w budżecie.

Skalę zakłamania widać po tym jak przedstawiano Polskę i jej stan finansowy w trakcie wyborów "Polska w ruinie". Gdy PiS doszło do władzy nagle znalazły się pieniądze na 500+? Nie, ich tam nigdy nie było. PiS przesunęło pewne środki przeznaczone na inne działania i rozdało je.

Dodatkowo wprowadzono mechanizmy skarbowe dociskające śrubę przedsiębiorcom by wyciągnąć od nich część potrzebnych kwot + zadłużono się biorąc kolejne pozyczki długoterminowe (mozna sprawdzić, kilka z tych pożyczek zaciągniętych przez PiS ma okres spłaty określony 30 lat!)

Dlaczego rządzą w Polsce demagodzy, polityczni wichrzyciele i wariaci? Bo mają wokół siebie żelazny elektorat popierający ich w każdych wyborach.

Ludzi zdolnych uwierzyć w każde miłe słowo - zresztą wiara jest tutaj jakże istotnym słowem - wiara w tej grupie wyborczej jest czesto podstawą ich życie, swego rodzaju filarem. Wiara we wszelkiej maści gusła, modły, praktyki religijne, ładne słowa ludzi "bratających" się z kościołem.

A w takich się wierzy w tej grupie, bo taka polityka i tacy politycy są im bliscy mentalnie, dają poczucie siły i gwarancję "lepszego jutra" (cokolwiek to znaczy).

Ta grupa społeczna w dużej mierze składa się z przegranych zyciowo obarczających innych swoimi niepowodzeniami. Socjologicznie tworzy się wiec dla nich pewnych "winnych" i stopniowo nazywa ich tak, jak akurat władzy się topodoba.

wpierw Kaczyński mówił o "pewnej grupie wrogich sił" czy nawet "grupie wrogich interesów".

potem przyjęto, że są to "przeciwnicy patriotyzmu" i "wrogowie Polski".

Tak stworzono mitycznego "wiecznego wroga" ciągle dążącego do rozbiorów Polski. Winni "obcy" byli i są zawsze obok "nas" - "tych prawdziwych Polaków". Kim są "obcy"? To wszyscy którym obecna władza nie może "dać radę" i nie zdusiła poczucie wolnosci oraz samostanowienia o sobie.

To rowerzyści, wegetarianie, "pedały", Ślązacy, komuniści, wrogowie Polski, "obce media" itd. Każdy kto nie przyjął "jedynie słusznego" sposobu myslenia jest lub będzie wrogiem "władzy". A władza w myśl PiS to cały naród.

I dlatego nazywa się obecnie rządzących "dyktaturą" bo wszelkie działania polityczne, socjologiczne, partyjne zachowania oraz głoszone zasady są żywcem wyciągnięte z systemów totalitarnych.

Polacy budzą się zawsze wtedy, gdy odbiera im się swobodę. Nie zawsze oznacza to "wolne sądy", nie zawsze oznacza to "wolne media", czasem wystarczy odebrać cukier z półek sklepowych lub ulubiony proszek. Ale to nie ma znaczenia, każda władza absolutna ma to do siebie, że im więcej zabiera, tym jeszcze więcej chce zabrać. W efekcie kumuluje się ilość odebranych "rzeczy" i stawia ludzi pod ścianą.

A jak człowiek stawiany jest pod ścianą to nie patrzy na obrazy na niej wiszące jako na "dobro narodu" tylko zaczyna pragnąć obalenia sciany z wiszącymi na niej portretami.

Co to oznacza? Na pewno jak dziś Polacy nie sprzeciwią się masowo PiSowi - czeka nas kilka, a nawet kilkanaście lat marazmu społeczno, kulturowo, gospodarczemu.

Wtedy przyjdzie może i siłą odrzucenie obecnej władzy.

Niestety będziemy znów odrabiac straty i znów gonić innych. Juz dziś Czesi czy Słowacy żyją lepiej od Polaków. Przy czym "lepiej" oznacza "pewność jutra" i "gwarancję swobód obywatelskich". A to oznacza po prostu zadowolenie z codzienności swego życia. Czesi czy Słowacy nie żyją demonami "komuny" nie straszą siebie i swoich obywateli "innymi", nie tworzą podziały na "nasi" i "obcy".

Co ciekawe ostatnie tak dobre zadowolenie Polaków datowane jest na lata pierwszych lat rządzenia PO!

PO popsuła wiarę w demokratyczne państwo równości gospodarczej i społecznej. PiS wykorzystując te niezadowolenie buduje kraj totalitarnego zamordyzmu opartego na władzy jednego człowieka, w zależności od kaprysów rozdającego przywileje lub odbierającego "prawo" bytu.

A ludzie dla których Pis stanowi wiarygodny obóz rządzących i popierają te dyktatorskie zapędy robią to albo z czystej głupoty. nie znając praw jakimi państwo powinno się legitymować lub robią to z czystego wyrachowania korzystając na niszczeniu Polski.

Pozdr.

Polska ma optymalny klimat do produkcji wielu produktów rolnych.

Już taka aktorka amerykańska M.M. zamawiała w Polsce jakąś zieleninę. Codziennie LOT przez Atlantyk woził jakąś pietruszkę czy inny koperek...

Tylko, gdy przechodzę w obojętnie którym francuskim markecie - na półce z polską wódką wieje wiatr i bractwo czeka, łykając ślinę, aż pracownik doniesie z zaplecza.

A inne marki stoją i czekają, aż się jakiś nieświadomy zlituje i kupi.

Jak miałem swego czasu do czynienia z Francuzami to ilekroć przyjeżdżali musiałem ich wozić po Żubrówkę.

Nie rozumiałem tego fenomenu...

Aha:

"Ja wódki nie piję, najwyżej wino importowane".

Aha...

Francuskie już nie smakuje...?

Rzeczywiście, podobno polskie gronowe zaczyna być na topie...

Spoko.

Tak szybko jak pis wziął władzę, tak szybko ich Suweren zmiecie...

Paprać wymiar sprawiedliwości to jeszcze za mało, ale już wkrótce zaczną ponownie manipulować przy macicach i wówczas się zacznie... koniec...

Ja bede dzis na demonstracji przed sadem w Gdansku o 21. Sprawdzcie gdzie najblizej waszej miejscowosci, w jakim duzym miescie sa dzis demonstracje przeciw pisowi. Spotkajmy sie dzis nie w internecie ale w realu. Warto ruszyc sie z fotela. Jestesmy cos winni naszym rodzicom, naszym przodkom, naszym bohaterom, ktorzy zawsze w takich sytuacjach nie wahali sie by walczyc o wolnosc!!!

A to Leżajsk w Montrealu ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Aha...

Francuskie już nie smakuje...?

to był niedokładny ale cytat...

": Niech pije na zdrowie. ... Zenek Adamiec: Ja tam wódki nie lubię. Najwyżej wino importowane."

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Z powodu pychy Platformy Obywatelskiej? Z powodu braku zaufania do polityków i polityki z jednoczesnym brakiem wiary, że wybory mogą coś zmienić?

Na zachodzie też zaufanie do polityków jest ograniczone a społeczeństwo się tak idiotycznie nie zachowuje.

A może tak bardzo chciano dac w nos "elitom" politycznym, że w szale sprzeciwu wobec tej buty PO pozwolono wyjść demonom PiS i dokonało się najgorsze z mozliwych?

Ale dlaczego dano wyjść demonom PiS na całym froncie ? Można było chociaż zostawić prezydenta po drugiej stronie.

Spoko.

Tak szybko jak pis wziął władzę, tak szybko ich Suweren zmiecie...

Paprać wymiar sprawiedliwości to jeszcze za mało, ale już wkrótce zaczną ponownie manipulować przy macicach i wówczas się zacznie... koniec...

Na Białorusi system podobny do tego który buduje prezes i jego mafia trwa wiele lat, jestem pesymistą co do przerwania tego chorego cyrku PiS. Suweren prawdopodobnie nie będzie miał środków do zmiecenia PiS. Wybory mogą nie wystarczyć lub się nie odbędą.

Ja bede dzis na demonstracji przed sadem w Gdansku o 21. Sprawdzcie gdzie najblizej waszej miejscowosci, w jakim duzym miescie sa dzis demonstracje przeciw pisowi. Spotkajmy sie dzis nie w internecie ale w realu. Warto ruszyc sie z fotela. Jestesmy cos winni naszym rodzicom, naszym przodkom, naszym bohaterom, ktorzy zawsze w takich sytuacjach nie wahali sie by walczyc o wolnosc!!!

Przede wszystkim jesteśmy coś winni tym co narażali życie w ubiegłym wieku za Polskę w cywilizowanym świecie a szczególnie tym co to życie za wolność stracili.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.