Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

No ale przecież Macron po prostu stwierdził fakty, więc gdzie tu obraza?

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Do BN

Jakos nie trudno bylo mu wykazac podstawowe braki w jego wiedzy, i wszechogarniajaca obsesje katolami, takze daruj sobie tego swiatlego inteligenta:)

Co do czytania, polecam kogos od was.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I dzieki za zaproszenie. Jak bedziesz u nas to, mimo wszystko, zapraszam do siebie.

Jak sie nie boisz:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Tak, tak, dobre porownanie, i tutaj nie ma pola do interpretacji, i tam nie ma pola do interpretacji.

Tutaj w ogole nie chodzi o poglady, tutaj chodzi o matme:)

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Boję się i nie skorzystam. Ale - miło Ci dziękuję za zaproszenie.

Polska. Jedyny kraj w Europie, gdzie jadąc tam (nieczęsto) - włączam w aucie kamerę. Tę od zadka - też. Zresztą specjalnie po to je kupiłem. Bo tu we Francyji nuda. Najwyżej ktoś komuś błotnik zagnie. Machnie ręką, ulepi nowy ze scotcha i wio. Z lusterkami takoż☺️.

Nie to, jak w Anglyji, Panie dzieju - nayebany Polak (znaczy katolik, tuż po spowiedzi) jechał tirem. I bęc! Całą rodzinę rozdyźdał, śpiewając Godzinki.

(ale oni to chyba "ciapate" byli. Inaczej - bozia by strzegła. Przecież po to jest, między innymi).

Chlopie, Irish Republican Army nie jest tematem tego watku

Jak najbardziej jest.

Wszak "Master Race", jak śpiewali moi ukochani New Model Army.

ZSRR i inne kraje tzw. "demokracji ludowej" również oburzały się gdy Zachód zarzucał łamanie podstawowych zasad demokracji. Argumentacja była identyczna: oficjalna propaganda coś tam bredziła o "interpretacji".

Otóż tutaj nie ma co interpretować. Fundamentalne zasady demokracji są jedne.

Nie to, jak w Anglyji, Panie dzieju - nayebany Polak (znaczy katolik, tuż po spowiedzi) jechał tirem. I bęc! Całą rodzinę rozdyźdał, śpiewając Godzinki.

Nie jestem pewien czy piszemy o tym samym.

Ten którego ja mam na myśli, to nie jechał tylko stał na środku autostrady, bo zmożony procentami zasnął. A rodzinka wjechała w niego.

Nie usprawiedliwiam go, ale... trzymajmy się faktów.

Dwie moje najbardziej niebezpieczne sytuacje na drodze w tym roku:

1. Bladym świtem na autostradzie wyprzedzam TIRa. Gdy jestem na wysokości kabiny kierowcy ten skręca w moją stronę. Ledwo uciekłem. Popatrzyłem w lusterko - wrócił na swój pas. Chyba się obudził.

2. 120-140 na lewym pasie autostrady, nagle widzę, że samochody przede mną stoją. Rozpaczliwie hamowanie, potem spojrzenie w lusterko, jak rozpaczliwie hamuje samochód za mną. W ostatniej chwili zjechał na pas trawy i zatrzymał się obok mnie. Gdybyśmy nie zdążyli wyhamować, to pewnie byłaby nasza wina, bo nie zachowaliśmy odpowiedniej ostrożności.

Podobnie jak kierowca z rodzinką.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Owszem, może coś przeinaczyłem. Wiesz - mało casu, kruca bomba, czytanie ńjusuf na kolanie z ajchona w tunelowym korku. Cosik mi ućkło, stąd przekłamanie. Przepraszam.

Ale - Godzinki zapewne mamrotał. Pijany bandyta. W Anglii dodadzą "polski".

To działa, z biedą dla porządnych ludzi.

Ja mówię o regule w pewnej grupie religijnej, ty kontrargumentujesz wyjątkami, jakimi są przestępstwa.

A jakaż to "reguła", wedle Ciebie?

Przykład: mam swoje lata, toteż wszystko mnie ustawicznie boli

.Pojawia się proste pytanie - po co Szydło i Waszczu obrażają Macrona? Co to niby ma dać oprócz kolejnej porcji propagandowego szitu na użytek odbiorcy wewnętrznego.

To też, ale dochodzi do tego jeszcze to, że znają się na dyplomacji jak świnia na gwiazdach. Zresztą na czym innym pisiarstwo się zna? jedynie w robieniu rozpierduchy w każdej możliwej dziedzinie jako tako się orientują.

PiSowskiego bojówkarza.

Bojówkarza? ( wpis obraźliwy ) Na bojówkarza trzeba mieć choć minimalne kwalifikacje. Tu o jakichkolwiek kwalifikacjach nie może być mowy.

Dla większości 2 x 2 = 4. Dla niektórych nie.

Oczywiście, że Macron stwierdził fakty.

Dla bubusi i prezesa 1 : 27 to zwycięstwo chyba w tej samej szkole matmy sie uczyli ....

wcześniej wspomniał ów bubusia o samoizolacji,eurosceptycyzmie i nacjonalizmie rządu( nie Polski) i tak go odbierają inni i w niczem sie nie mylą...

i ten nacjonalizm hmmmm:

Przyklad niedawno w regionalnej miały byc ukazane dożynki w których gospodarzami były osoby od nas z rodziny

nie pokazali bo po co lecz byl caly felieton w którym tematem były obchody związane z Inką i Zagończykiem a "bohaterami" były te gnidy demonstrujące z pod znaku zielonej szabelki (ONR)

Teraz tacy sa prawdziwymi patriotami i to nic że w wyrażeniach i napisach śmierć jest najczęściej używanym przez tych delikwentów słowem (szubienica i powieszenie tez z lubością używane )lecz w telewizorni państwowej wynoszeni na prawdziwych Polaków ....

I, wiesz? Czyste arabstwo.

Będziesz człowiekiem dla ludzi, to i" ludź" będzie.

Jako, co mój Stary gadał najmądrzej:

" Prędzej się zmieścisz z dużą dupą, niż z wielką gębą ".

Życzę Ci żebyś mógł liczyć na swoich muzułmańskich sąsiadów, nawet gdyby dobra pogoda się skończyła. Tym niemniej oni moga mieć trudny wybór - w tej kulturze dość szybko przechodzą od oskarżenia do czynów.

Popieram też postulat uprzejmości względem muzułmanów. Al Fadi jest zdania że tylko w ten sposób można do nich dotrzeć, a jego przykład dla odmiany pokazuje, że warto spróbować.

Tym niemniej masowa imigracja socjalna w stylu ostatnich lat jest błędem, bo oni zaraz wpadają w getto, w którym nie mają żadnej okazji kontaktu z Giaurami. Warunkiem na szansę asymilacji jest to, żeby dzieci imigranckich było najwyżej dwoje, a najlepiej jedno na klasę szkolną. I podobnie było z Al Fadi'm - mieszkał u chrześcijańskiej rodziny żeby lepiej poznać angielski.

Proszę o zaprzestanie prowadzenia dyskusji w postaci niewybrednych wzajemnych ataków personalnych. Jest o czym dyskutować, chamskie pyskówki nie musza zasilać tematyki wątku!

Nawet abstrahując od tego, czy Macron miał rację, czy nie grzeczna i uprzejma odpowiedź byłaby o wiele lepsza od tej bucowato-nadętej z którą mieliśmy do czynienia ze strony Szydło i Waszcza.

Jestem Europejczykiem.

A ja tam pocieszam sie tylko tym, ze ta stara k**wa Francja odcierpi jeszcze....

Vlado, jezeli kasujesz moj post, to wykasuj tez ten ameby

Rownowaga chyba powinna byc zachowana.

Wydaje mi się, że jest to wyraźna prowokacja naszego PiSowskiego bojówkarza.

Odcierpi to znaczy co? Będzie musiała słuchać uwag przygłupów piastujących chwilowo państwowe stanowiska w naszym biednym kraju?

Jestem Europejczykiem.

O ja pierd..., nie widzisz od czego zaczela sie dyskusja, i do czego nawiazuje to porownanie?

Dobra chlopaki, to nie ma sensu. Nara.

Tak. Śledzenie bredni w akurat twoim wykonaniu sensu nie ma najmniejszego.

Wydaje mi się, że jest to wyraźna prowokacja naszego PiSowskiego bojówkarza.

Odcierpi to znaczy co? Będzie musiała słuchać uwag przygłupów piastujących chwilowo państwowe stanowiska w naszym biednym kraju?

Chwilowo, hmm? Zobaczymy. Jak sie zmienia, to ja przezyje, ale jak sie nie zmienia przez kolejna kadencje to z Twoja kondycja psychiczna moze byc naprawde zle. Juz cos tam wspominales o ciezkich czasach.

Chwilowo, hmm? Zobaczymy.

Jak w przedszkolu, k**wa mać.

Nie pozostanę dłużny:

Idź. Zapoluj z Szyszką na szakala złocistego. Może cię pominą, waląc na oślep.

Zawsze możesz powiedzieć, że Pawki Morozowy są pod ochroną.

Polaku.

Wszyscy źli, jeno bubek dobry. Tak właśnie umierała Polska dawno temu.

Boli chlopaki, co? No coz, sami im kolejna kadencje na tacy podajecie

Proponuje troche wiecej do kolegow z Brukseli latac, ala Buda, wtedy narod zrozumie o co wam chodzi. Bedzie 80%:)

Sie wku.....ą:)

Prowokacja, czy nie prowokacja :)

Jak w przedszkolu, k**wa mać.

Wszyscy źli, jeno bubek dobry. Tak właśnie umierała Polska dawno temu.

Jacy wszyscy, proporcje Ci sie popier....

Poprzednią próbę dyskusji na temat pracowników delegowanych storpedowały Niemcy. Nie sądzę, żeby tym razem było tak samo zwłaszcza, że Macron przed zasadniczymi rozmowami rozmawia na ten temat z kim się da i zbiera sojuszników. Nie mówiąc o tym, że nasze dyplomatołki systematycznie i skutecznie obrażają rząd niemiecki.

Jestem Europejczykiem.

sami im kolejna kadencje na tacy podajecie

Pobożne życzenia.

Proponuje troche wiecej do kolegow z Brukseli latac

Było zestawienie skarg składanych w Brukseli przez PiS na rząd PO/PSL. Więc po co ta mowa?

Nawet abstrahując od tego, czy Macron miał rację, czy nie grzeczna i uprzejma odpowiedź byłaby o wiele lepsza od tej bucowato-nadętej z którą mieliśmy do czynienia ze strony Szydło i Waszcza.

Taka odpowiedź bardziej trafia do ciemnego ludu. Ciemny lud lubi być trzymany z pysk. Po wprowadzeniu u nas demokracji i kapitalizmu po prostu się całkowicie pogubił. Teraz chce cofnąć czas żeby jeszcze raz spróbować albo nawet wycofać się z tego kapitalizmu i demokracji bo sobie w nimi zwyczajnie nie daje rady.

Bedzie 80%:)

Jak na Białorusi. To się zgadza PiS do tego zmierza. To widać, słychać i czuć.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Taka odpowiedź bardziej trafia do ciemnego ludu. Ciemny lud lubi być trzymany z pysk. Po wprowadzeniu u nas demokracji i kapitalizmu po prostu się całkowicie pogubił. Teraz chce cofnąć czas żeby jeszcze raz spróbować albo nawet wycofać się z tego kapitalizmu i demokracji bo sobie w nimi zwyczajnie nie daje rady.

Już od dawna właściwie wszyscy zauważyli, że polityka zagraniczna uprawiana przez PiS skierowana jest wyłącznie do polskiego wyborcy.

Do te pory jakichś większych strat poza wizerunkiem i prestiżem z tego tytułu nie było, ale taki stan nie będzie trwał wiecznie. W instytucjach europejskich codziennie podejmowane są jakieś decyzje, firmy działające na rynku europejskim i globalnym cały czas analizują sytuację. Jeżeli reżim dalej będzie kontynuował swoją konfrontacyjną działalność to prędzej czy później będzie miał do czynienia z realnymi tego skutkami.

Z tego, co czytam wielkie firmy zawieszają swoje przyszłe inwestycje w Polsce i lokują je w Czechach czy na Słowacji. Tyle, że rząd zawsze się wyżywi a za jego debilne pomysły zapłacą zwykli ludzie.

Jestem Europejczykiem.

wielkie firmy zawieszają swoje przyszłe inwestycje w Polsce

Zapad 2017? W Obwodzie Kaliningrad powołano 100 tys rezerwistów.

A jakie macie teorie nt sprowadzania migrantów do Europy przez Niemców? Tylko błagam- proszę nie truć o humanitaryzmie

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Skłócając się z Europą, Rosją, USA (patrz: oświadczenie rzeczniczki Departamentu Stanu w sprawie zagrożenia praworządności w Polsce) - na kogo liczymy? San Escobar?

Od tych teorii są PiSowcy i ogólnie prawacy - tam sobie poszukaj.

Manewry - obecny reżim wskutek swojej wrodzonej nieudolności najprawdopodobniej nie będzie miał niezależnych danych satelitarnych na ich temat. Podziękuj Antkowi i jego ekipie Misiewiczów.

Jestem Europejczykiem.

Na co niby? Na kolejną debilną dyskusje o niewiadomo czym w sytuacji gdy reżim poobrażał wszystkich i idzie na kurs kolizyjny z Unią? Gdy niszczy niezależność wszędzie, gdzie się da?

Pytałeś o manewry to odpowiedziałem. I co, odpowiedź nie pasuje? Po co pytałeś jak cie to nie interesuje? PiSiarskie zadymiarstwo?

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.