Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Nawet Merkel się pogodziła z PiS, co Was jeszcze trzyma w tym minionym świecie, który nigdy nie wróci ..?

Część ludzi w Polsce nigdy nie pogodzi się z PiS. Myślisz że to nienormalne we współczesnym, demokratycznym świecie ?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Część ludzi w Polsce nigdy nie pogodzi się z PiS. Myślisz że to nienormalne we współczesnym, demokratycznym świecie ?

Czesc, dokladnie zbyt mala czesc, to chyba wiesz co moze w demokratycznym swiecie?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Ja na Twoim miejscu martwilbym sie czyms innym. Podrasuja wszystko tak, ze EU przestanie sie czepiac, i kto ich wtedy od wladzy odsunie?

Chyba nie liczysz na opozycje?

Kocham to PiSowskie odwracanie kota ogonem. Na twoje pytanie odpowiadałem już dawno temu, ale albo nie przeczytałeś, albo nie zrozumiałeś.

Natomiast robienia z siebie głupka i matoła przez dwa lata i nagła konieczność stanięcia przed tym problemem mocno mnie ciekawi.

Jestem Europejczykiem.

Kocham to PiSowskie odwracanie kota ogonem. Na twoje pytanie odpowiadałem już dawno temu, ale albo nie przeczytałeś, albo nie zrozumiałeś.

Natomiast robienia z siebie głupka i matoła przez dwa lata i nagła konieczność stanięcia przed tym problemem mocno mnie ciekawi.

Twoje podejscie przypomina dzialanie opozycji, caly czas grasz ta sama zdarta plyta.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Czesc, dokladnie zbyt mala czesc,

Nie wiadomo jak mała ;-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Nie wiadomo jak mała ;-).

No mysle, ze powinni sie bac

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Topnieje:)

Ukryta Zawartość

Twoje podejscie przypomina dzialanie opozycji, caly czas grasz ta sama zdarta plyta.

Tak jak pisałem - odwracanie kota ogonem. PiS przyznaje się, że przez dwa lata kłamał i oszukiwał. Ale ci, którzy te kłamstwa i oszustwa akceptowali i wręcz zachwalali nagle maja problem. Bo jak tu przyznać, że było się kłamcą? Trochę kiepsko, trzeba znaleźć sobie jakieś wytłumaczenie.

I właśnie ten proces racjonalizacji własnych kłamstw jest naprawdę fascynujący i obserwuję go z dużym zaciekawieniem.

Zwłaszcza, że PiS nie pomyślał o dawkowaniu tych emocji własnym zwolennikom i wrzucił im to na głowę hurtowo.

Jestem Europejczykiem.

Czesc, dokladnie zbyt mala czesc, to chyba wiesz co moze w demokratycznym swiecie?

Na PiS głosowało 19% elektoratu. Wystarczy że ci, którym przy poprzednich wyborach nie chciało się ruszyć d... z domu pójdą do lokalu wyborczego. Żadne cuda nad urną czy sformułowana przez Stalina zasada (nieważne jak ludzie głosują - ważne kto liczy głosy) PiS-owi nie pomogą.

Nie byłbym takim wielkim optymistą. PiS pozwolił bardzo dużej części społeczeństwa pokazać swoje prawdziwe oblicze, a w dodatku władza powiedziała, że jest to właśnie to prawdziwe, najbardziej narodowe i patriotyczne oblicze wstających z kolan. Nie trzeba się wstydzić strachu przed innymi, totalnej ignoracji, disco polo, antysemityzmu. "Krzywda jest nasza, i to jest nasza racja stanu". Wywleki na powierzchnię, to co w Polakach najgorsze i będą jeszcze długo czerpać z tego profity.

Nawet Merkel się pogodziła z PiS, co Was jeszcze trzyma w tym minionym świecie, któ

ty jak zwykle OBOK rzeczywistosci..Albo cala gembom na maryjce.

"Krzywda jest nasza, i to jest nasza racja stanu". Wywleki na powierzchnię, to co w Polakach najgorsze i będą jeszcze dług

to prawda...... ale kto wiatr sieje.......

tak ogolnie to mam w dupie ile bedzie wybierało PIC.Z moich obliczen motlochu moze byc nawet tego 70 % co nie zmieni mojej opinii ze ta wiekszosc to bezwolni idioci manipulowani z rosji i anglii ..W polsce mozna takiemu numerkowi wmowic co sie chce to dlaczego nie moze tego zrobic tez anglik czy putin.

Na PiS przypominam głosowało 19% ludzi biorących udział w wyborach. Tylko przypadek sprawił że PiS może rozdupcać nasz ustrój i demokrację, ale to chyba już niedługo się zmieni.

Gdy zabraknie kasy na rozdawnictwo wszelkie wzniosłe pseudo-patriotyczne hasła przestaną się liczyć.

Wszystkie symptomy wskazuję że kasy już brakuje, ale jeszcze gospodarka napędzana jest bezwładnością dobrej koniunktury na światowych rynkach. Niedługo Morawieckiemu ryjek jeszcze bardzie się wykrzywi.

Pokojowego przekazania władzy nie będzie, to pewne.

Oby, oby. Taki zamach stanu, czy ściślej jego próba, bo do tego trzeba i umiejętności i realnej siły wojskowo - policyjnej, a tego pisiarstwo nigdy nie miało i mieć nie będzie, to znakomita okazja by pozbyć się tego tałatajstwa szybko i raz na zawsze. Depislamizacja w warunkach zwykłych, czyli po przegranych wyborach nie będzie ani prosta, ani łatwa, ani szybka.

Czarne wizja. Ale, jak się zastanowić, i to być może:(

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Wprowadzenie stanu wyjątkowego na terenie całego kraju, ponieważ "Ojczyzna znalazła się w niebezpieczeństwie". Wybory anulowane, odłożone ad kalendas graecas.

Wichrzyciele aresztowani, zaleca się nie wychodzić z domu, ale uwaga: - dzieci nie będa odbierane matkom!

W nagłych wypadkach przepustki na opuszczenie swogo powiatu będą wydawane w Komisariatach Policji Państwowej, paszporty należy zdeponować tamże pod karą więzienia..

Ponowne włączenie zasilania elektrycznego i dopływu gazu zależy każdorazowo od opinii miejscowego biskupa. Apteki i przychodnie zdrowia zamkniąte do odwołania. Uprasza się o niekorzystanie z samochodów osobowych, ponieważ wszystkie auta są od teraz w gestii PiS.

Internet, stacje TV i radiowe oraz prasa zostają przejęte przez Skarb Państwa bez odszkodowania.

Itd, itp. Do wyboru, do koloru.

Podobny scenariusz zrealizował Jaruzelski w 1981. I co? Uratowało to tzw. "władzę ludową"? Rządy PZPR? Jedynie odwlekło o 8 lat agonię tamtego ustroju.

Czy zachowają się jak Jaruzelski w 1981

Pora zostawić zmarłych na boku. I nie piszę tego jako moderator, a forumowicz.

I nie tylko w kontekście faktu, że Jaruzelski już nie żyje, a w kontekście faktu, że czas był trudny. Niewielu wtedy Polaków miało świadomość co może być dalej w związku z motorem ogólnokrajowych protestów i zapaści państwa.

Nikt nie potrafił przewidzieć w 100% co będzie dalej i jakie skutki będą wybierając opcję A, B czy C.

Pamiętam wiele rozmów w domu rodzinnym o tamtych czasach z perspektywy osób biorących czynny udział w tych historycznych wydarzeniach.

I wiem jedno, dziś łatwo krytykuje się decyzje tych, którzy w obliczu chwili podejmowali takie lub inne decyzje.

A porównanie decyzji gen. Jaruzelskiego do obecnych władz PiS jest groteskowe. PiS to banda zakłamanych cwaniaków, chciwych na kasę i władzę aparatczyków partyjnych bez pojęcia o otaczającym świecie.

Nie porównywałbym kryzysu państwa okresu końcówki lat 70 i początków lat 80 do radosnego rozpieprzania gospodarki, pozycji światowej, praworządności i wzajemnego poszanowania obywateli przez PiSowskich ignorantów.

Inne czasy, zgoła inne przeciwności i decyzje nie łatwe, a na pewno niosące za sobą grono zadowolonych jak i przeciwników.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

• Redaktorzy

Kiedy będą mieli świadomość klęski. Kiedy pozostanie im tylko kilka godzin władzy. Co wtedy zrobią.

Czy zachowają się jak Jaruzelski w 1981, czy jak Jaruzelski w 1989?

GIGANTYCZNE czyszczenie dokumentów oraz ewakuowanie forsy w bezpieczne miejsca.

Polacy nie są narodem który pozwoli się na dłuższą metę trzymać za pysk albo robić w bambuko.

Po części Jacek masz racje ale po części cos mi mówi że nie

obserwując nawet ze swego otoczenia niektórzy to chyba wola żeby byc w to robieni..

Przewidywałem tylko, co sie stanie w noc wyborczą, kiedy na Nowogrodzką spłyną pierwsze wyniki wyborów, które dadzą im powiedzmy 15% głosów.

Dostaną 25 - 30% głosów. Dostają tyle od dawna i dla ich elektoratu nie ma znaczenia co, jak zrobili, robią i jakie będą skutki. Ale tyle to dla nich klęska bo rządzić mogą tylko samodzielnie, a to wymaga ponad 42, 3%, bo fuks z nieprzekroczeniem progu przez SLD już się nie powtórzy. Pytanie czy po tym co już nawyprawiali i jeszcze nawyprawiają, strach przed wiezieniami (a tego do tej pory u nas nie było bo obowiązywała zasada kruk krukowi), które następcy im bez wątpienia będą chcieli zafundować, o wyrżnięciu pisowskich aparatczyków do sprzątaczki włącznie nie wspominając, będzie na tyle silny, by siłowo próbować utrzymać się przy władzy, czy umowa o tym, że poprzedników się nie wsadza zostanie renegocjowana i odnowiona. Na dziś wygląda na to, że na dalsze trwanie tej umowy nie ma szans, nie dlatego, że politycy nie chcą. Dlatego, że wyborcy dzisiejszej opozycji po raz kolejny już tego, że Tusk umowy dotrzymał już nie wybaczą.

Nie potrafię odpowiedzieć na Twoje pytanie. Nie wiem. Mam tylko nadzieję, że nie spełni się przedstawiony przez Ciebie scenariusz. Bo to może oznaczać charataninę na większą skalę.

Podrasuja wszystko tak, ze EU przestanie sie czepiac,

Niestety ale w tym fragmencie zgodzę się z Tobą.

Pisałem na samym początku tej zadymy z sądami, że pójdą na maksa, dopóki im pozwolimy. Przejmą i zniszczą wszystko co się da w tym czasie, a potem łaskawie coś tam przypudrują i będę udawać, że jest ok. Po wprowadzeniu do KRS i Sądów swoich ludzi, teoretycznie mogą wszystko. Rozbrojenie tej bomby, może zająć bardzo dużo czasu.

Swojemu elektoratowi, jak zwykle wcisną, że jest to wielki sukces polskiej dyplomacji, rządu Morawieckiego, białej księgi. Unia zrozumiała, jesteśmy górą, racja jest po naszej stronie, co prawda poszliśmy na nic nie znaczące ustępstwa, ale przecież od początku to MY chcieliśmy kompromisu i byliśmy na niego gotowi. Wszystko okraszone zdjęciami przystojnego Morawieckiego i pijaka Junckera, doprawione kaznodziejskim tonem lektora TVPiS. I znowu zwycięstwo, to już normalnie nudne jest, ale przecież jesteśmy, dzięki waszej pomocy, tacy wspaniali.

UE może na to nie pójdzie, chociaż przy obecnych kłopatach, kto wie. Za to minie kupa czasu, zanim zmienią oskarżenia (obecne muszą wycofać), nowe głosowanie, nowa procedura. A PiS nadal będzie trzepał kaskę i psuł państwowość.

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Już dobrą chwilę temu pisałem, że Unia odpuściła sobie frontalne starcie z PiSowskim reżimem co nie znaczy, że odpuści mu wszystkie grzechy.

Skalkulowano wszystkie za i przeciw i zmieniono strategię - zamiast jednorazowej egzekucji wykonana będzie kara tysiąca cięć. Początek tego już widzimy np. w postaci niezaproszenia Morawieckiego na obrady strefy Euro. I nie ma się co łudzić, mimo oficjalnych uśmiechów takich mniejszych czy większych zdarzeń będzie coraz więcej.

Jestem Europejczykiem.

Obserwuj sondaże.

Sure we do :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ten Budapeszt dalej ma być w Warszawie?

"Amerykanie podejrzewają, że pieniądze te pochodzą z łapówek z wygranych kontraktów finansowanych ze środków unijnych. Sprawa może dotyczyć wysoko postawionych węgierskich polityków. FBI jest zdania, że ​​pieniądze były zazwyczaj brane z MKB (węgierskiego banku komercyjnego), a czasami z innych węgierskich banków kontrolowanych przez rząd. Były to transakcje gotówkowe, zazwyczaj o wartości kilku milionów euro"

Ukryta Zawartość

Chociaż sądząc po ostatnich aferach, to chyba jednak już jest.

Ukryta Zawartość

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.