Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Wspomaganego w tym wypadku przez komunistów i Polskę Ludową, która propagandowo wspierała robotników brytyjskich a cichaczem sprzedawała za bezcen polski węgiel znienawidzonej M. Thatcher.

(...)

Rząd PRL prowadził w tym momencie realpolityk.

Nie wyjeżdżaj tu z neoliberalizmem bo PiS to neokomuna.

PiS nie likwidował brytyjskiego górnictwa, a ty zaatakowałeś mnie jak wytrawny PiSowiec. I po co ta agresja? Wzmacnia wymowę tego, co napisałeś?

Szkoda, że nie doprecyzowałeś w jaki sposób i przy pomocy jakich środków. Przeciwko ok.180 000 górników do rozmów stanęło ok, 140 000 uzbrojonych policjantów. Wojna o Falklandy i wojna z górnikami były brytyjskiej premier bardzo potrzebne do wzmocnienia własnej pozycji politycznej. Strajk górników miał też polskie akcenty. O tym wszystkim można przeczytać tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Polecam, bo artykuł jest naprawdę ciekawy i dobrze napisany.

"-wyngiel! Wyngiel! WYNGIEL je we wiosce!!!

- Wojna bydzie. Pszet wojno tyz był..."

To jest dobrze napisane.

Ukryta Zawartość

(...)

Cechą dzikiego socjalizmu jest m.in. "praca" dla strat.

W przypadku brytyjskiego górnictwa też nie zarobiono na jego likwidacji. Wprawdzie generowało ono "ok. 250 mln funtów strat rocznie". Szacuje się, konserwatywny rząd wydał na wojnę z górnikami 6 mld funtów oraz 26 miliardów funtów na likwidację tego sektora. Zatem zysk był tu wątpliwy i chyba nie on był głównym powodem działania premier Margaret Thatcher.

Strajki górnicze w UK były finansowane przez ZSRR.

Były. I przez Kadafiego też. Tak przynajmniej wynika z treści artykułu. NSZZ "S" tez był finansowany przez Zachód, w tym przez CIA.

Oraz pedofil Jankowski. Okaże się, że jego pedofilia to odreagowanie po stresie wywołanym współpracą z CIA.

No i BND jakby lepiej poszukać.

Jestem Europejczykiem.

Szkoda, że tak słabo i krótko.

(...)

To nie było bezinteresowne finansowanie. Zachód dobrze zarobił na tzw. polskiej transformacji. I jeszcze długo będzie Polskę doił. I za to Bolka kochajom.

(...)

Mąż stanu liczy koszty na dziesięciolecia, populista-demagog w skali roku albo i krócej.

Mąż stanu? Raczej nienawistna baba z wielkimi ambicjami. W dodatku w czasie sprawowania rządów też uprawiała demagogię.

To nie było bezinteresowne finansowanie. Zachód dobrze zarobił na tzw. polskiej transformacji. I jeszcze długo będzie Polskę doił. I za to Bolka kochajom.

Tak Zyzol, za PRL Polska była krainą mlekiem i miodem płynącą, prawie jak ZSRR. Potem CIA zapłaciła Bolkowi, Bolek rozwalił komunę i zaczął się trwający już trzydziesty rok. Ale nie bardzo mogę sobie to zgrać z tym, że Bolek był agentem. No ale to już wyższa szkoła jazdy logiki PiSowskiej.

Jestem Europejczykiem.

Tak Zyzol, za PRL Polska była krainą mlekiem i miodem płynącą, prawie jak ZSRR. Potem CIA zapłaciła Bolkowi, Bolek rozwalił komunę i zaczął się trwający już trzydziesty rok. Ale nie bardzo mogę sobie to zgrać z tym, że Bolek był agentem. No ale to już wyższa szkoła jazdy logiki PiSowskiej.

Nie napisałem, że Polska mlekiem i miodem płynąca była ani, ze Bolek był agentem. Fakt, że Zachód zrobił z Polski neokolonię, a Bolek co tydzień wygrywał w totolotka. A skoro poruszyłeś już temat agentury, to:

Ukryta Zawartość

Wygląda, że cała opozycja przed 1989 rokiem gdzieś donosiła. :-)

Ukryta Zawartość

A to akurat wiedziałem już dawno od znajomego który pod koniec komuny miał epizod pracy w SB. Ale to oni wygrali ma nie SB.

I nie jesteśmy już kolonią ZSRR za czym jak widać jeszcze kilka osób tęskni.

Jestem Europejczykiem.

dmowski jest zrozpaczony .Taka pienka idea a tu szlag ja trafił.Ale widac ze sa nastepcy.Tylko ze jego mozna zrozumiec .......

I nie jesteśmy już kolonią ZSRR za czym jak widać jeszcze kilka osób tęskni.

kolonią ZSRR

Przynajmniej przemysł mieliśmy, nie było też w USA ustawy 447, przypomnij sobie też demografię, oraz stwierdzenie Olexego, - mafie kosmopolityczne rozkradły Polskę.

Ogarnij się.

Doucz.

Rosja sprzedała nas krwiożerczemu NY.

Miliardy z VAT gdzie płynęły za PO - na Kreml ?

Jaro, pogubiłeś się.

Rosja uczyniła z Polski bufor, silny, zachód nas rozkradł, wywłaszczył i zawłaszcza, temat emigracji, nachodźców ..LGBTIQ.

Polska była 3 drużyną świata w futbolu.

Byliśmy potęgą.

Ludzie mieli równe szanse, dziś bez układów - tylko zmywak albo ryby na Islandii.

Zobacz co się dzieje w Francji, co wyprawia tam CIA.

Gdyby mogli zorganizowaliby majdan w Moskwie, by położyć łapska na tym wielkim kraju, jego bogactwach.

Jaro, czy Ty czasem nie uległeś propagandzie zachodu ?

Powtórzę, bo poprzednio palec mi się omsknął na klawiaturze.

Tak Zyzol, za PRL Polska była krainą mlekiem i miodem płynącą, prawie jak ZSRR. Potem CIA zapłaciła Bolkowi, Bolek rozwalił komunę i zaczął się trwający już trzydziesty rok kryzys. Ale nie bardzo mogę sobie to zgrać z tym, że Bolek był agentem SB. No ale to już wyższa szkoła jazdy logiki PiSowskiej.

Jestem Europejczykiem.

Polska była 3 drużyną świata w futbolu.

Byliśmy potęgą.

Ludzie mieli równe szanse, dziś bez układów - tylko zmywak albo ryby na Islandii.

Ile ty masz ku.wa lat?

Bo z twoich pierdół wnioskuję, że max 30.

I do tego jakiś taki niezaradny i niedouczony.

I zmień ksywę, na 000, bardziej pasuje...

Przynajmniej przemysł mieliśmy

A dlaczego nie wytrzymał?

Patrz, a wungiel dalej fedrują.

Ciekawe czemu, nie?

Ręce mi już opadają, jak będziesz lądował to pamiętaj - ostra pika w dół, może twój łeb znajdzie się na właściwym miejscu.

Ile milardów $$$ długów peerelu nam darował? Ile miliardów euro "wydoiliśmy" z UE?

Nie katuj, przeca na palcach nie policzy.

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

I tak pisowskie bolszewiki wykończą ludzi....https://www.money.pl/gospodarka/unia-europejska/wiadomosci/artykul/opodatkowanie-gospodarki-obciazenia-fiskalne,7,0,2423559.html

Cytaty głupoty i obłudy tygodnia (a może dekady):

"- W Polsce trwa spór. Ten spór jest rzeczą normalną, nie ma demokracji bez sporu. Tyle tylko, że w naszej ojczyźnie jedna strona tego sporu, czyli my, uznajemy reguły demokracji i praworządności, a druga tych reguł po prostu nie uznaje – "

"– Jeśli chodzi o Trybunał Konstytucyjny... To nie my złamaliśmy Konstytucję, to nasi poprzednicy ją złamali! Wybór sędziów wtedy był nieważny w momencie wyboru. I były ostrzeżenia. To nasz wybór był słuszny i nie mogliśmy tolerować łamania Konstytucji –"

"- Nasza partia działa zgodnie z zasadami prawa i praworządności, uczciwości i przyzwoitości."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Tak, słuchałem tego z niedowierzaniem. Te hasła o łamaniu konstytucji były przekomiczne.

Ale wyglądało to tak, jakby Prezes strasznie się tłumaczył. Widać, że boją się przegrania następnych wyborów parlamentarnych i pociągnięcia do odpowiedzialności

Jestem Europejczykiem.

Cytaty głupoty i obłudy tygodnia (a może dekady):

"- W Polsce trwa spór. Ten spór jest rzeczą normalną, nie ma demokracji bez sporu. Tyle tylko, że w naszej ojczyźnie jedna strona tego sporu, czyli my, uznajemy reguły demokracji i praworządności, a druga tych reguł po prostu nie uznaje – "

"– Jeśli chodzi o Trybunał Konstytucyjny... To nie my złamaliśmy Konstytucję, to nasi poprzednicy ją złamali! Wybór sędziów wtedy był nieważny w momencie wyboru. I były ostrzeżenia. To nasz wybór był słuszny i nie mogliśmy tolerować łamania Konstytucji –"

"- Nasza partia działa zgodnie z zasadami prawa i praworządności, uczciwości i przyzwoitości."

Ukryta Zawartość

100% G.Orwell......!!!

Ukryta Zawartość

100% G.Orwell......!!!

Wg mnie to Goebbels w perfekcyjnym wydaniu.

Cieszmy się nadchodzącym Bożym Narodzeniem:

Ukryta Zawartość

Mogli jeszcze wjechać tam wielkim tirem. Z banerem oczywiście.

A tutaj dla porównania, co wywołało oburzenie kolankowego pisiorka:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.