Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, Sine Metu napisał:

Niezmienny problem adminów sieciowych. Nie działa - źle, działa - jeszcze gorzej emoji23.png

Admini to też dość specyficzna grupa, tak jak księgowe, czy marketing :)

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

I do tego służy outsourcing, od klienta zależy co wybierze.

Zatrudniłbyś hydraulika na cały etat w swoim domu, bo od czasu do czasu zatyka się kibel albo woda nie dochodzi?

Głupotę.

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Rozbawiła mnie ta cała konferencja i to dęcie przez PiSowców w fanfary.

Czy oprócz kosztów będziemy coś z tego mieli? Aha, no i oprócz fotek które zrobi sobie Duda?

Sojusz dwóch opuszczonych przez wszystkich sierot.

Jestem Europejczykiem.

Mamy pierwszą reakcję Iranu: "podczas gdy Iran ratował Polaków w czasie II wojny światowej, obecnie (Polska) jest gospodarzem rozpaczliwego antyirańskiego cyrku". Ostro.

Dlaczego? Ano ze względu na sposób w jaki Amerykanie "reklamują" to przedsięwzięcie a o czym u nas na razie nikt nie zdążył powiedzieć. No to nie będziemy mieli irańskiej ropy. Super!

Jestem Europejczykiem.

Wydaje mi się, że Czaputowicz, Duda i reszta kompletnie nie mieli pojęcia w jakim kontekście Amerykanie zwołują tę konferencję i dlaczego akurat w Polsce.

Jeżeli przeczytamy wypowiedzi Pompeo to jasne jest, że dla Trumpa priorytetowe jest zbudowanie jakiegoś szerszego sojuszu antyirańskiego  a nie "budowanie pokoju" na Bliskim Wschodzie.

Unia Europejska a zwłaszcza najważniejsi gracze tacy jak Francja czy Niemcy są zwolennikami rozmów i wciągania Teheranu do współpracy. Dlatego Trump jeżeli chciał urządzić konferencję w Europie nie miał za bardzo do kogo się zwrócić bo nikt nie zgodziłby się na urządzanie u siebie imprezy na nieswoich warunkach. Nikt oprócz Polski. I w ten sposób sami robimy sobie kuku bo stajemy niejako w opozycji do unijnej polityki zagranicznej a korzyści z tego nie widać. Oprócz wewnętrznego piaru który może podziała na niezbyt rozgarnięty PiSowski elektorat.

Jestem Europejczykiem.

Zastanawiam się czy w ogóle chcę wiedzieć co tam reżimowa telewizja wygaduje bo spodziewam się najgorszego.

Nie chcę się nakręcać bo jak widać to wszystko i tak zaszło za daleko.

Jestem Europejczykiem.

22 minuty temu, daris666 napisał:

TVP i wiadomości jak zwykle stanęły na wysokości zadania. Nawet w takim dniu ....

Nie oglądam od wielu lat tv poza rzadkimi wyjątkami. Dzisiaj specjalnie włączyłem TVP1 na Wiadomości, żeby zobaczyć, czy będzie ich stać na powstrzymanie się od plucia jadem. Wcześniej jeszcze do żony powiedziałem - ciekawe czy powiedzą że to wina Tuska, Wałęsy, albo "poprzedników obecnego rządu", ale naprawdę nie sądziłem, że aż tak zgadnę. W głowie się nie mieści... I to wszystko w tle powtarzanych przez prowadzącego apeli, żeby nie wykorzystywać tragedii do celów politycznych.

Godzinę temu, daris666 napisał:

TVP i wiadomości jak zwykle stanęły na wysokości zadania. Nawet w takim dniu ....

Nie oglądam tego plugastwa od wielu dni ( od czasu jak zobaczyłem tego w qrwizji)

cenie Tych co to mają siłe oglądać....

niestety ja mam za słabe nerwy na to  i....szkoda telewizora byłoby....

Oglądałem dzisiaj wiadomości w TVP1 i nie było NIC  co sugeruje daris666 i Desant.

Włączyłem natomiast TVN24 bis i Olejnikowa rozmawiała z Borusewiczem a ten mówił o prześladowaniu Adamowicza przez prokuraturę, media i polityków.

Pytam się w takim razie jak to jest faktycznie bo wydaje mi się że niektórzy zmyślają.

2 minuty temu, witek_z napisał:

pitu, pitu

Wplątanie między innymi Woodstocku i jego organizacji w ten cały dramat w tym dniu jest dla Ciebie ok? 

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

12 minut temu, witek_z napisał:

pitu, pitu

Wysoce merytoryczny argument. 

10 minut temu, daris666 napisał:

Wplątanie między innymi Woodstocku i jego organizacji w ten cały dramat w tym dniu jest dla Ciebie ok? 

Dla PiS-iarstwa wszystko jest OK co jest po ich myśli.

16 minut temu, przemak napisał:

Organizacja i bezpieczeństwo innych koncertów jest teraz przekazem dnia. 

Czyli coś w stylu "A u was murzynów biją " ...qrwizja...

43 minuty temu, daris666 napisał:

jakbyś uważnie słuchał to byś bzdur nie pisał: mowa była o zabezpieczeniu imprezy WOŚP,  mowa była że to nie była impreza masowa w rozumieniu przepisów bo organizator nie wystąpił o takową i policja była z tyłu. Po prostu chcieli dociec dlaczego stało się jak się stało. WOŚP też tnie koszty imprezy kwalifikując ją jako nie imprezę masową, zastanawiali się że jeżeli tną koszty to  woodstock też nie jest bezpieczny w tej kwestii, ale Daris666 widocznie opacznie zrozumiał albo chciał tak zrozumieć kropka.

44 minuty temu, Bobcat napisał:

Wysoce merytoryczny argument. 

wcześniejszy argument mega merytoryczny tylko trzeba zdjąć czerwone okulary.

13 minut temu, witek_z napisał:

jakbyś uważnie słuchał to byś bzdur nie pisał: mowa była o zabezpieczeniu imprezy WOŚP,  mowa była że to nie była impreza masowa w rozumieniu przepisów bo organizator nie wystąpił o takową i policja była z tyłu. Po prostu chcieli dociec dlaczego stało się jak się stało. WOŚP też tnie koszty imprezy kwalifikując ją jako nie imprezę masową, zastanawiali się że jeżeli tną koszty to  woodstock też nie jest bezpieczny w tej kwestii, ale Daris666 widocznie opacznie zrozumiał albo chciał tak zrozumieć kropka.

wcześniejszy argument mega merytoryczny tylko trzeba zdjąć czerwone okulary.

No no. Widocznie tylko nieliczni potrafią zrozumieć przekaz wiadomości. Ja się do nich nie zaliczam. 

Czerwone okulary się poddały...

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

10 minut temu, daris666 napisał:

No no. Widocznie tylko nieliczni potrafią zrozumieć przekaz wiadomości. Ja się do nich nie zaliczam. 

do kogo będziesz miał pretensje jeśli na woodstock historia się powtórzy?

6 minut temu, witek_z napisał:

do kogo będziesz miał pretensje jeśli na woodstock historia się powtórzy?

Decyzja kierownictwa TAI ma związek z czwartkowym odcinkiem programu, w którym wyemitowano karykaturalną animację autorstwa Barbary Pieli o Wielkiej Orkiestrze Świątecznej Pomocy. Sugerowano w niej między innymi, że Jerzy Owsiak działa na zlecenie Hanny Gronkiewicz-Waltz, do której trafiają pieniądze z kwest. Animacja była zatytułowana "Metoda 'na siema'", co nawiązywało do określeń metod stosowanych przez oszustów. Jeden z banknotów Owsiaka miał dorobioną gwiazdę Dawida. 

Po wybuchu skandalu autorka animacji zadeklarowała, że wycofuje się z tworzenia kolejnych "plastusiowych" produkcji dla TVP. "Ja mam gdzieś te TV, nie wracam! Sami zniszczyli młot na lewaków" - stwierdziła Piela. 

Więcej:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

nagrywamy.com

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.