Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Czy Koledzy widzieli gdzieś ostatnio przewodniczącego Związków Zawodowych "Solidarność", niejakiego Piotra "Kacperek" Dudę?

Związkowcy nie mają żadnych problemów?

Jestem Europejczykiem.

4 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Czy Koledzy widzieli gdzieś ostatnio przewodniczącego Związków Zawodowych "Solidarność", niejakiego Piotra "Kacperek" Dudę?

Związkowcy nie mają żadnych problemów?

Pewno znowu wypoczywa z Kacperkiem w "Bałtyku"

"Relaksuje się w apartamencie za 1300 złotych i dostaje wyszywane ręczniki dla psa Kacperka. Na koszt ośrodka korzysta z zabiegów odnowy biologicznej i alkoholu, a na drogę dostaje do bagażnika limuzyny kartony z wędzonymi rybami. W kołobrzeskich penthouse'ach gościli też bliscy przewodniczącego: jego żona, córka i rodzina zięcia, a przy ich obsłudze pracowali ludzie na umowach śmieciowych. "

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

6 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Jak za CRZZ tu !

Część tych ośrodków wypoczynkowych "Solidarność" dostała w spadku właśnie po CRZZ. Widać został stary genius loci.

Jestem Europejczykiem.

No właśnie.

"Profesor Mirosław Piotrowski oficjalnie potwierdził Onetowi, że wystartuje w tegorocznych wyborach prezydenckich. Były europoseł PiS chce reprezentować środowiska katolicko-narodowe, które są rozczarowane prezydenturą Andrzeja Dudy. Piotrowski liczy też na wsparcie ojca Tadeusza Rydzyka."

Jak nam mówi, prof. Piotrowski zdecydował się na start po konsultacjach z licznymi środowiskami, którym nie podobają wszystkie działania urzędującego prezydenta. - Wiele osób i środowisk katolickich oraz patriotycznych jest zawiedzionych obecną prezydenturą. Sądzę, że po niedawnych deklaracjach urzędującego prezydenta w sprawie związków partnerskich i LGBT automatycznie stracił on ich poparcie - przekonuje Piotrowski.

O ile Piotrowski zbierze podpisy to Maliniak będzie miał już dwóch konkurentów na prawo od siebie.

Jestem Europejczykiem.

7 godzin temu, bubusia napisał:

Myślisz, ze inna władza zapewniłaby Ci niskie ceny i wysokie zarobki.

Zarobki może nie, ale rząd co chwila dowalający nowe podatki (np. zapowiadany od zawartości cukru w cukrze), zwiększający obowiązkowe odpisy (np. na ZUS), podnoszący urzędowe ceny energii elektrycznej, czy dodający coraz to nowe "daniny" i "opłaty" (nowomowa aby tylko nie nazwać tego po imieniu podatkami) do paliw płynnych - jest wprost i bezpośrednio odpowiedzialny za wzrost cen detalicznych i nakręcanie spirali inflacji.

Trzeba ściągnąć skądś pieniądze na kupowanie sobie głosów lumpen-elektoratu rozdawnictwem w rodzaju Flaszka+.

10 minut temu, skynyrd napisał:

Kupuj w sklepie internetowym, tam ceny są niskie.

Poważnie.

Trudno pieczywo, jajka, mleko czy warzywa kupować przez Internet.

Cytat

Podatek cukrowy – podatek akcyzowy nakładany na sprzedaż napojów słodzonych cukrem (ang. sugar sweetend beverages SSB), ew. innych produktów z wysoką zawartością cukru, w celu ograniczenia ich masowej konsumpcji i jej społecznie niepożądanych konsekwencji zdrowotnych.

Akcyza ta jest przedmiotem debaty w wielu państwach. Sprzeciwiali się jej producenci słodkich napojów (np. Coca-Cola we Francji[1]); jej orędownicy, tacy jak krajowe zrzeszenia medyczne i Światowa Organizacja Zdrowia, promują ją jako przykład podatku Pigou, mającego być efektywną metodą walki z epidemią nadwagi i otyłości[2], oraz zachęcania społeczeństwa do zdrowego odżywiania[3].

Ale to przecież nie jest ważne.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

24 minuty temu, skynyrd napisał:

Od paru lat robię w ten sposób zakupy i na początku bałem się kupować mięsa, wędlin, owoców i warzyw.

Teraz zamawiam nawet pieczywo. Przy takim obrocie, jaki w tej chwili mają nic nie zdąży się zestarzeć.

Uchyl rąbka tajemnicy: jak się to robi? Na jakiej stronie?

Ukryta Zawartość

"Spontaniczny głos poparcia" za pomocą klaki zwiezionej autokarami. W 1976 po wydarzeniach w Radomiu i Ursusie na stadionie X-lecia był podobny spęd poparcia dla kierownictwa PZPR i osobiście tow. Gierka. 

P.S. Czy Sakiewicz zapłacił swoim pracownikom zaległe pensje?

Ukryta Zawartość

Gość Mysza 13

(Konto usunięte)
1 godzinę temu, Bobcat napisał:

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/demonstracja-poparcia-dla-zmian-w-sadownictwie-pod-gmachem-tk-w-warszawie/xfvcg34#slajd-14

"Spontaniczny głos poparcia" za pomocą klaki zwiezionej autokarami. W 1976 po wydarzeniach w Radomiu i Ursusie na stadionie X-lecia był podobny spęd poparcia dla kierownictwa PZPR i osobiście tow. Gierka. 

Łetam - ja tam widziałem ze 200 - 300 tyś. spontanicznych demonstrantów.

0dash2.gif

Kupuj w sklepie internetowym, tam ceny są niskie.

Poważnie.

Lynyrd - ale ile można stracić w sferze duchowej i wizualnej. . Pieniądz to nie wszystko.

Ukryta Zawartość

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka

Ukryta Zawartość

9 godzin temu, Grzegorz7 napisał:

Widzisz Skynyrd.

Zaimponowałeś Kolegom.

Tak trzymaj.

Mnie nie:(

Kupując przez internet, wybierasz towar, który jest na obrazku (póki co).

Oczywiście, zapewne możesz odmówić, gdy towar nie spodoba się...

Po drugie - z reguły im taniej, tym większe ryzyko kupiienia byle czego (co ważne - zwłaszcza przy jedzeniu).

Po trzecie - póki co, jaj od gospodarza, który karmi i trzyma kurki naturalnie, czy też wędlin od rzeźnika ze wsi - też raczej nie uświadczysz.

Po czwarte - tracisz doznania... j.w. na obrazku.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

15 godzin temu, Bobcat napisał:

Ukryta Zawartość

"Wzięli w niej udział m.in. opozycjoniści z czasów PRL oraz osoby pokrzywdzone przez sądy."

Jasne, a co z osobami pokrzywdzonymi przez sądy za panowania PiS? Jestem uczciwym człowiekiem, wbrew pozorom nie jest fanem PO, a do grupy ww. pokrzywdzonych się zaliczam.

Zwykła układowa komuna, nic ponadto.

W dniu 8.02.2020 o 03:39, Jaro_747 napisał:

Byłem wczoraj na zakupach w Leclerc i w Biedronce. Ceny warzyw masakra. Inne ceny też ostro w górę.

Wszystkie ceny idą w górę. Moje obecne lokum przypomina wielki magazyn. Siedzę teraz na okresowym wynajmie i kupuję wszystko co się da do nowego mieszkania z rocznym(sic!) wyprzedzeniem, bo za rok będę musiał zapłacić za to samo 10-20% lub więcej. To nie jest normalny kraj.

Co do cen, obejrzyj sobie ceny mieszkań w Szczecinie. Totalny odlot.

Ktoś powie że pluję jadem. Nie pluję jadem, tyko dość mam opłacania posadek zajmowanych przez idiotów.

Ukryta Zawartość

11 minut temu, Mrok napisał:

To nie jest normalny kraj.

12 minut temu, Mrok napisał:

dość mam opłacania posadek zajmowanych przez idiotów.

Rychło w czas przejrzałeś na oczy?

Godzinę temu, Mrok napisał:

Ktoś powie że pluję jadem. Nie pluję jadem, tyko dość mam opłacania posadek zajmowanych przez idiotów.

To jest niezwykle celne i mądre spostrzeżenie, otaczającej nas, polskiej, patriotycznej (teraz na topie), aktualnej rzeczywistości. Clou!

Problem w tym, że ciągle jest zbyt wielu, którzy te posadki opłacają i wybierają idiotów. Wystarczy, że owi zapewnią im to iż publicznie: pomachają szebelką, flagą,  czy też krzyżem, wykrzyczą patriotyczne hasła, pobiją jakiegoś obcokrajowca, człowieka innej wiary czy zabarwienia skóry. Z lubością dowalą (przynajmniej słownie) człowiekowi o innej orientacji. Itd...

A takim jak Ty, zarzucą właśnie plucie jadem i antypolskość. 

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Czarzasty mnie się podoba:)

5 godzin temu, zukzukzuk napisał:

A takim jak Ty, zarzucą właśnie plucie jadem i antypolskość. 

Dla mnie patriotą jest ten, kto dba o swój dom. Ja tej troski o Polskę nie widzę.
Jestem za udzielaniem wsparcia potrzebującym, ale jeśli ta troska ma być kartą przetargową w politycznych rozgrywkach, to nie jest dla mnie warta funta kłaków.
Ponoć ludzie biedni na tych dodatkach coś zyskali. Zobaczmy co stracili. Poniżej krótkie (1 minutowe) podsumowanie człowieka, który 6 lat temu wyjechał z Polski.
Czas - 1:00-2:07

2 godziny temu, Mrok napisał:

Dla mnie patriotą jest ten, kto dba o swój dom. Ja tej troski o Polskę nie widzę.

Troski kogo?

Patriotą jest ten kto płaci w kraju podatki a w razie potrzeby stanie bronić swój kraj.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.