Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

No ale ktorzy to ci zmiennicy:)

Biedron nie

Kidawa nie

Kamysz nie

Czyli brak:)

reszta sie nie liczy

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

3 minuty temu, jar1 napisał:

Czyli zniewolenie ?

Dlaczego, tylko brak wyboru, sensownego wyboru.

I to nazwalbym zniewoleniem, brak dobrego wyboru.

Nawet nieglosowanie jest zlym wyborem. Krotko mowiac, co nie zrobisz, zrobisz zle, i to jest prawdziwe zniewolenie, pod plaszczykiem wolnosci i wyboru.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

9 minut temu, bubusia napisał:

Dlaczego, tylko brak wyboru, sensownego wyboru.

I to nazwalbym zniewoleniem, brak dobrego wyboru.

Nawet nieglosowanie jest zlym wyborem. Krotko mowiac, co nie zrobisz, zrobisz zle, i to jest prawdziwe zniewolenie, pod plaszczykiem wolnosci i wyboru.

Nieprawda. To dzięki demokracji masz możliwość wyboru. To ten mechanizm, jako jedyny działa.  Nikt lepszego nie wymyślił. 

Chyba, że nie widzisz różnicy pomiędzy np. Biedroniem a Dudą, ale to już chociaż normalny człowiek z pewnością zauważy różnicę pomiędzy nimi a Kidawą.  Każda zmiana stwarza przynajmniej możliwość by było inaczej.

24 minuty temu, bubusia napisał:

No ale ktorzy to ci zmiennicy:)

Biedron nie

Kidawa nie

Kamysz nie

Czyli brak:)

reszta sie nie liczy

Eee tam. Niejaki Churchill swego czasu się wypowiedział z kim się jest w stanie sprzymierzyć aby zwyciężyć.  W obecnej sytuacji ten bon mot brzmi nad wyraz aktualnie...

Cyt Skynyrd "W swoim "antypisiorstwie" jesteście już tak zafiksowani, że wariujecie z wściekłości, gdy widzicie/słuchacie kogokolwiek, kto nie dmie w wszą trąbę."

Niezupełnie tak. Ja na przykład mając alergię na prawicę i zakłamanie prawicowych ugrupowań (nie tylko w Polsce) widzę również miałkość i bezradność opozycji i jej liderów. Dramatem naszego kraju jest brak rozsądnych i charyzmatycznych liderów i wiarygodnych ugrupowań politycznych. Różnice między PIS i PO są moim zdaniem jedynie estetyczne. Nie trawię pisowskiej demagogii podlanej nacjonalistyczno - patriotycznym sosem podwędzonej kościelnym kadzidłem i dymem z grillowanej przez suwerena karkówki. Ta prawicowa estetyka mnie razi i z dwojga złego wolę bezideowość opozycji. Tak naprawdę moja niezależność materialna pozwala mi patrzeć na to nasze piekiełko z pozycji turlającego się ze śmiechu na dywanie w przerwie pomiędzy kolejnymi wyprawami w świat

319ee5373772bbd948763308c78b010b.jpg4486dbda5d6504bf36348fbaea36e6d3.jpg

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka

W środowisku, gdzie życie polega na walce o koryto brak miejsca na inne wartości. 

Taką wartością są np. pluralizm, wolność słowa, demokracja, uczciwość , brak zakłamania. 

Z tym, że w wyborach takich, jak prezydenckie głosuje się na konkretnego człowieka. Wystarczy sobie samemu pomierzyć według powyższych wartości każdego z kandydatów i można już jakoś selekcji dokonać. Samemu. 

19 godzin temu, jar1 napisał:

Wystarczy przecież pozbyć się tylko tych, co nam przeszkadzają.... i już, łaska dobrobytu wszelakiego w nieograniczonej ilości będzie spływać na takich prawych i dumnych.  Takie gadki dla mieszkańców czworaków. ?

W takim razie kiedy łaska spłynie na pozostałych?

15 minut temu, jar1 napisał:

Taką wartością są np. pluralizm, wolność słowa, demokracja, uczciwość , brak zakłamania. 

Brawo.
Który to z obecnych kandydatów i kandydatki posiada wszystkie te cechy, wyznaje i stosuje w praktyce te wartości ?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

18 minut temu, xniwax napisał:

W takim razie kiedy łaska spłynie na pozostałych?

Brawo.
Który to z obecnych kandydatów i kandydatki posiada wszystkie te cechy, wyznaje i stosuje w praktyce te wartości ?

Żaden.

Kidawa - głupia baba, która ma przywrócić do koryta byłych lamerow

Biedron - po prostu gej, i dlatego zaistniał, taka moda.

Duda - interesują go interesy jego obozu, wyłącznie, tak jak Kidawe jej obozu, wylacznie.

I to jest ten wybor, wolność i demokracja.

44 minuty temu, bubusia napisał:

Żaden.

Kidawa-Błońska
   Prawdopodobnie inteligencja umyka jej z wiekiem i nie chce się odrodzić.
   Postać do permanentnego sterowania zza pleców, istnieje ryzyko, że sterujący może się srogo zawieźć z uwagi na to niekontrolowane
   umykanie z niej resztek inteligencji. Po prostu kandydat słup.

Biedroń-Śmiszek
   Gejostwo to mały nieszkodliwy pikuś przy szkodliwej dla Polski głupocie tego kandydata.
   Cała Polska nie chce być traktowana jak Słupsk.

Kosiniak-Kamysz
   Czy Polska potrzebuje sobowtóra al-Asada?
   Chyba nie jesteśmy na to gotowi.

Bosak
   W zasadzie nie mam uwag ale czy na arenie światowej polityki będzie traktowany poważnie z taką fizjonomią "podlotka".
   Wróćmy do tematu za...15-20 lat.

Duda , ten walczący o kolejną obecność
   No cóż, dałbym drugą szansę, choć brak mu w wielu sytuacjach stanowczości, szczególnie na arenie międzynarodowej.

Hołownia
   Ma talent ale bez Prokopa nie da rady.
   Poza tym zbyt epatuje sztuczną inteligencją.
   Generalnie Jezu i Maryjo chrońcie nas przed fałszywymi prorokami.

Mamy to co mamy, a że jest demokracja to każdy kto skończył 35 lat i ma troszku więcej pieniądzorów ma szanse.
Skoro szefem jednej z partii może być Budka w gaciach, to wszystko jest możliwe.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

No, gdyby ktokolwiek miał jakiekolwiek wątpliwości czy nasz Ixik to pisorek, to po powyższym już mieć nie może. Wszyscy źli lub jeszcze gorsi, jedynie Adrianek przejawia tylko "pewne niezdecydowanie w sprawach międzynarodowych". Reszta jak można mniemać super. I cała ta, tak długo pielęgnowana przez Ixika narracja jaki to on obiektywny i bezstronny poszła się w końcu oficjalnie paść. Oficjalnie, bo w jego "obiektywizm" i tak, nikt nigdy nie wierzył. Ixik - wyrzuć to wreszcie z siebie, wykrzycz pełnym głosem; tak kocham i kaczuszkę i Adrianka, i pinokio też. Przynajmniej przestaniesz być uważany za zakłamanego hipokrytę...

Kidawa-Błońska
   Prawdopodobnie inteligencja umyka jej z wiekiem i nie chce się odrodzić.
   Postać do permanentnego sterowania zza pleców, istnieje ryzyko, że sterujący może się srogo zawieźć z uwagi na to niekontrolowane
   umykanie z niej resztek inteligencji. Po prostu kandydat słup.
Biedroń-Śmiszek
   Gejostwo to mały nieszkodliwy pikuś przy szkodliwej dla Polski głupocie tego kandydata.
   Cała Polska nie chce być traktowana jak Słupsk.
Kosiniak-Kamysz
   Czy Polska potrzebuje sobowtóra al-Asada?
   Chyba nie jesteśmy na to gotowi.

Bosak
   W zasadzie nie mam uwag ale czy na arenie światowej polityki będzie traktowany poważnie z taką fizjonomią "podlotka".
   Wróćmy do tematu za...15-20 lat.
Duda , ten walczący o kolejną obecność
   No cóż, dałbym drugą szansę, choć brak mu w wielu sytuacjach stanowczości, szczególnie na arenie międzynarodowej.

Hołownia
   Ma talent ale bez Prokopa nie da rady.
   Poza tym zbyt epatuje sztuczną inteligencją.
   Generalnie Jezu i Maryjo chrońcie nas przed fałszywymi prorokami.

Mamy to co mamy, a że jest demokracja to każdy kto skończył 35 lat i ma troszku więcej pieniądzorów ma szanse.
Skoro szefem jednej z partii może być Budka w gaciach, to wszystko jest możliwe.

Duda?
No nie wiem

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka

1 godzinę temu, bubusia napisał:

Żaden.

Kidawa - głupia baba, która ma przywrócić do koryta byłych lamerow

Biedron - po prostu gej, i dlatego zaistniał, taka moda.

Duda - interesują go interesy jego obozu, wyłącznie, tak jak Kidawe jej obozu, wylacznie.

I to jest ten wybor, wolność i demokracja.

Masz jeszcze tego knypka z buźką Flinstona.

Jestem Europejczykiem.

2 godziny temu, jar1 napisał:

W środowisku, gdzie życie polega na walce o koryto brak miejsca na inne wartości. 

Z tym, że w wyborach takich, jak prezydenckie głosuje się na konkretnego człowieka. Wystarczy sobie samemu pomierzyć według powyższych wartości każdego z kandydatów i można już jakoś selekcji dokonać. Samemu. 

Problemem demokracji w naszym nieszczęśliwym kraju jest następujący.

Polityk po wyborach dostaje specyficznej formy amnezji a lud głosujący sięga pamięcią góra 3 lata wstecz.

Dla bardziej pamietliwych partia zmienia nazwę a trupy chowa do szafy.

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

3 godziny temu, jar1 napisał:

Chyba, że nie widzisz różnicy pomiędzy np. Biedroniem a Dudą, ale to już chociaż normalny człowiek z pewnością zauważy różnicę pomiędzy nimi a Kidawą.

Biedroń też była kobietą...?

3 godziny temu, jar1 napisał:

Nieprawda. To dzięki demokracji masz możliwość wyboru. To ten mechanizm, jako jedyny działa.  Nikt lepszego nie wymyślił. 

To prawda.

Na Białorusi też jest demokracja.

Problem w podaży lokalnych działaczy społecznych na szczebel ogólnokrajowy. Aktualnie rządzący zrobią wszystko aby zablokować przepływy między dołami a górą. I zwyczajnie mamy pozór demokracji. Wybieramy spośród tych których nam ktoś poda na tacy. Wybierają więc rozmaici sekretarze, prezesi...

3 godziny temu, bubusia napisał:

Krotko mowiac, co nie zrobisz, zrobisz zle

Oczywiście, rżniesz bez końca,  byleby tylko piciusie trwały.

Obojętnie, jakby nie próbować tłumaczyć. Tak czy siak. Po stokroć lepiej jest COŚ zrobić, niż w dalszym ciągu delektować się, polewając głowę gównem...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

2 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Masz jeszcze tego knypka z buźką Flinstona.

Przypomniałem sobie - Bosak.

No ale jak jakiś bosak może zostać prezydentem dumnego kraju który powstał z kolan???

Nie dość że bosak, to jeszcze golas, bo gdyby brać na poważnie jego oświadczenia majątkowe to facet żywi się powietrzem.

Jestem Europejczykiem.

3 godziny temu, Adalbert95 napisał:

No, gdyby ktokolwiek miał jakiekolwiek wątpliwości czy nasz Ixik to pisorek, to po powyższym już mieć nie może. Wszyscy źli lub jeszcze gorsi, jedynie Adrianek przejawia tylko "pewne niezdecydowanie w sprawach międzynarodowych". Reszta jak można mniemać super. I cała ta, tak długo pielęgnowana przez Ixika narracja jaki to on obiektywny i bezstronny poszła się w końcu oficjalnie paść. Oficjalnie, bo w jego "obiektywizm" i tak, nikt nigdy nie wierzył. Ixik - wyrzuć to wreszcie z siebie, wykrzycz pełnym głosem; tak kocham i kaczuszkę i Adrianka, i pinokio też. Przynajmniej przestaniesz być uważany za zakłamanego hipokrytę...

Duda jaki jest każdy wie, a raczej ma zdanie, ale do Kidawy mu na szczęście daleko.

Słyszałem dzisiaj w trójce, jak ta aspirująca do roli prezenterki (bo chyba nie Prezydentki, chociaż Prezydentką by była dobrą) mówiła, że przekopu mierzei nie powinno być bo natura tego nie chce, bo jakby chciała to przekop po prostu by był. I chyba natura sie z nią zgadza bo przez chwile nie mogłem dobyć z siebie głosu.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

2 minuty temu, jar1 napisał:

Kidawa tez jest bez jaj, ale ma cycki. I tyle w temacie.

Odmaszerować !

Fakt.

Duda nie ma ani jednego, ani drugiego.

Jestem Europejczykiem.

22 minuty temu, Jacchusia napisał:

Słyszałem dzisiaj w trójce

Nie masz wrealu24 czy mediów narodowych albo cepowiśle, czego Ty słuchasz, to już lepiej Pastora Chojeckiego.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.