Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Musical Fidelity

Rekomendowane odpowiedzi

A Musical "szaleje" :) - z serii M6 - super combo Encore 225 - pieknie wygladajaca stacja multimedialna z 225 W na kanal. Wyglada na to ze wlozono w srodek M6 Si plus CD plus HD 1Gb ssd plus niezly wyswietlacz plus funkcjonalny DAC. Brawo! Mi sie podoba - bardzo.

NIe tylko Tobie się podoba MF :-)

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Czy moglibyście mnie oświecić co to za model cd e601

To model z serii Electra (E60, E61, E601, E624).

Modele bodaj oparte o transport Sony - rok to ok.1998.

W tamtych czasach moim zdaniem czołówka CD w cenie do ok. 2 kzł.

Jesli w dobrym stanie i ze sprawnym laserem to może jeszcze pograć, ma wyjście cyfrowe.

Jeśli chodzi o cenę to myślę, że jest ok. te modele widziałem w zeszłym roku na Ebayu w podobnej cenie.

e601%20musical%20fidelity.jpg

IMG_1183.JPG

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

witam.

czy ktos ma zestaw monitor audio gs20 i MF A300?

jestem ciekawy brzmienia...

wczesniej miałem MF x-a2 i gralo to jak dla mnie ok..

cos mnie podkusilo i zmieniłem na onkyo a9070 ale ten dzwiek jest inny niz w MF.

jest bardziej zimny i sterylny-mi akurat nie przypadł do gustu..

teraz moge kupic MF a300 i pytanie brzmi czy zagra cieplej niz onkyo?

Witajcie,

Od jakiegoś czasu wisi na alle... AMS35P. Czy warto pchać się w ten sprzęt za 10k pln?

Ogólnie mam dylemat czy dokupić do obecnej końcówki (Primare A33.2) pre np. klon Lamm LL2.1, czy pozbyć się Primare i pójść w coś A-klasowego i tymczasowo sterować dac'iem.

Który wariant wniesie więcej do systemu? Generalnie sprzęt jest w zakładce 'o mnie'. A muzyka głównie jazz, ale lubię czasami wrzucić coś z metalu i rocka.

Bajzel

witam.

czy ktos ma zestaw monitor audio gs20 i MF A300?

jestem ciekawy brzmienia...

wczesniej miałem MF x-a2 i gralo to jak dla mnie ok..

cos mnie podkusilo i zmieniłem na onkyo a9070 ale ten dzwiek jest inny niz w MF.

jest bardziej zimny i sterylny-mi akurat nie przypadł do gustu..

teraz moge kupic MF a300 i pytanie brzmi czy zagra cieplej niz onkyo?

Od razu mówię że nie miałem do czynienia z w/w wzmacniaczem lecz

czytając ten dział we wcześniejszych wpisach kolegów mogę potwierdzić że

w/w zmak grał cieplejszym dźwiękiem

jedyna rada jeśli masz możliwość wypożyczenia to polecam tę opcje a z ciekawości cofnąć się w historie tego klubu

i poczytać ją ( wiele interesujących opisów tam jest )

sam posiadam MF ale nowego typu jest trochę inne granie ale po stronie tej cieplejszej ( tym bardziej z kolumnami które posiadam)

własnie tu jest problem..

nie moge porzyczyc i posłuchac-musze kupic.

ale mysle ze bedzie warto-zobaczymy

a jak nie przypadnie do gustu to na sprzedaz :)

Witajcie,

Od jakiegoś czasu wisi na alle... AMS35P. Czy warto pchać się w ten sprzęt za 10k pln?

Ogólnie mam dylemat czy dokupić do obecnej końcówki (Primare A33.2) pre np. klon Lamm LL2.1, czy pozbyć się Primare i pójść w coś A-klasowego i tymczasowo sterować dac'iem.

Który wariant wniesie więcej do systemu? Generalnie sprzęt jest w zakładce 'o mnie'. A muzyka głównie jazz, ale lubię czasami wrzucić coś z metalu i rocka.

Recki w zachodniej prasie ma przecudne. Gdybym mogl to sam chetnie bym go przetestowal. Jest to granie na bardzo wysokim poziomie.

Witam,

Jak Szanowni Klubowicze oceniają połączenie MF A3 z kolumnami Focal Chorus 806VW? Noszę się z zamiarem kupna A3 celem zmiany NADa C320BEE + mod muda44. Chciałem kupić Baltlaba Epoca 1 v.3 lub 2 ale na rynku wtórnym nie sposób ich znaleźć.

Czy ma ktoś skan z testu A3? Np. z Audio 2/2002?

Pozdrawiam

M.

Recki w zachodniej prasie ma przecudne. Gdybym mogl to sam chetnie bym go przetestowal. Jest to granie na bardzo wysokim poziomie.

No właśnie tak może być, że zagra bardzo dobrze. U mnie jeszcze dochodzi problem wysterowania 3-drożnych kolumn na scanach a na basie jest revelator 22cm alu.

Tego najbardziej się obawiam, bo nie mam możliwości posłuchania w swoim systemie.

Ale dzięki za info :)

Bajzel

No właśnie tak może być, że zagra bardzo dobrze. U mnie jeszcze dochodzi problem wysterowania 3-drożnych kolumn na scanach a na basie jest revelator 22cm alu.

Tego najbardziej się obawiam, bo nie mam możliwości posłuchania w swoim systemie.

Ale dzięki za info :)

Wydaje mi sie ze te 35W w klasie A spokojnie poradzi. :)

Wydaje mi sie ze te 35W w klasie A spokojnie poradzi. :)

35W to jest 35W i tyle :)

A że generalnie słuchamy na góra 5-10 wat, to wiadomo że wystarczy.

Edytowane przez patrick.mc

Pewnie ze tak - ale wskaz mi jakis niezly tranzystor klasy AB ktory bedzie mial wydajnosc pradowa 100A... nawet jesli Ci sie uda to na pewno nie przy takiej charakterystyce jaka ma AMS35.

Pewnie ze tak - ale wskaz mi jakis niezly tranzystor klasy AB ktory bedzie mial wydajnosc pradowa 100A... nawet jesli Ci sie uda to na pewno nie przy takiej charakterystyce jaka ma AMS35.

Przepraszam, ale ja jestem prostym melomanem - muzyki słucham.

Czasy słuchania parametrów mam już dawno za sobą.

A muzyki ile jeszcze zostało do posłuchania?

I na co wydasz kasę, na kabelki czy na lody truskawkowe? ;)

de752c9cad2ece12498582fa56bc3650.jpg

Edytowane przez patrick.mc

Czasy słuchania parametrów mam już dawno za sobą.

A muzyki ile jeszcze zostało do posłuchania?

I na co wydasz kasę, na kabelki czy na lody truskawkowe? ;)

de752c9cad2ece12498582fa56bc3650.jpg

Chyba kabelki bo jestem na diecie ;)

A precisiomy u mnie tez graja :)

A Musical "szaleje" :) - z serii M6 - super combo Encore 225 - pieknie wygladajaca stacja multimedialna z 225 W na kanal. Wyglada na to ze wlozono w srodek M6 Si plus CD plus HD 1Gb ssd plus niezly wyswietlacz plus funkcjonalny DAC. Brawo! Mi sie podoba - bardzo.

Będzie też wersja Encore Connect bez wzmacniacza.

Niestety będą to drogie zabawki.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Spokojnie, wszystko z czasem. Są też budżetowe serie MX i LX, które z czasem doczekają się strumieniowych rozwiązań.

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Stawiam raczej na 3000 funtów ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Jak 3 to cos mi nie pasuje - sam M6 to ok 2500 wiec jak go odjac to co zostaje? :) fakt ze z DAC doliczyc trzeba ale w M6 to prawie jakby DACa nie bylo. Licze ze 2 I firma nie bedzie z siebie robic pajaca :)

Dobra, 2,5k funtów i się dogadaliśmy ;-)

Strumieniowiec będzie niewiele tańszy. To pełny Encore M6 pozbawiony tylko końcówek mocy.

Sądzę, że raczej 19.995, ale jak na razie brak oficjalnej informacji.

Miałem na myśli Encore Connect ...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.