Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

Jakieś jaja sie dzieją przy dodawaniu wpisów. Zawartość widoczna przed zatwierdzeniem różni się od tego co później jest widoczne po dodaniu!

Nie reaguje też na przyciski, np. nie mogę edytować swojego profilu.

Porażka...

Nie reaguje w firefoxie. W exporerze jest jakby lepiej.

w powiadomieniach nie można odczytać pełnej treści wiadomości, ani odpowiedzieć, chu.... z grzybnią.

Kto to robi - jacyś tetrycy- taka masa błędów przy migracji. MAAAAAAAASAKRA.

Czy to forum dla osób starszych? Tak czcionka jest za duża!

Za duże odstępy za dużo trzeba skrolować...

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

admini nie pracują w nocy. napisali wyrażnie, że dalsze prace jutro i pojutrze i jeszcze to potrwa. Sama aktualizacja poszła sprawnie ale prace "dodatkowe" mogą potrwać do następnej aktualizacji. Skąd my to znamy?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• Administratorzy

Pytanie do administratora: czy na dzisiaj tj. 28 lutego godzina 21:00 zmiany zostały zakończone?

Pytam ponieważ mój profil jest niepełny.

Nie zostały. Awatary się nie przeniosły, zamiast nich wstawiły się zdjęcia profilowe z poprzedniej wersji forum. Jutro postaramy się je przywrócić. Jeśli chcesz to możesz także samemu zmienić awatar teraz.

A ja mam takie pytanie. W jakim celu zmienia się wygląd forum? Czy to w czymś pomaga, przyciąga, więcej się będzie pisało, czytało? Jaki jest sens zmian? Nowe modele samochodów, czy sprzętu audio, to rozumiem, trzeba iść na przód, ale forum internetowe? Poprzedni layout i tak był na czasie i pewnie byłby jeszcze długo przez następnych kilka lat.

Zmiany są nieuniknione, gdyby tak nie było to nadal byśmy używali Windows 3.1.

Akurat wygląd miał pozostał względnie nietknięty. Forum korzysta z gotowego silnika IPBoard i to narzuca nam pewne rzeczy. Musimy dostosowywać silnik do naszych potrzeb. Oczywiście wcześniej były testy i aktualizacja była robiona lokalnie, ale w takim środowisku nie da się wykryć wszystkich błędów. Co więcej, część z nich pojawiła się dopiero w trakcie migracji.

Oczywiście daje to pewne niedogodności, ale są one jedynie chwilowe. Myślę, że w najbliższych dniach wszystko wróci do normy.

Aktualizacji przynosi ze sobą też kilka plusów, które zauważyło już kilka osób:

- jest chmurka z "o mnie" użytkownika i innymi danymi. Wyświetla się po najechaniu kursorem na czyjś nick. Dużo osób o to prosiło i jest to odpowiedź na ostatnie dyskusje na temat "o mnie". Ponadto pole "o mnie" pojawia się przy rejestracji nowego konta (ale nie jest obowiązkowe).

- jest nowy edytor postów, który automatycznie zapisuje treść pisanego posta co pewien czas. Powinno to wyeliminować problem utraconych pisanych postów.

- w edytorze doszło "moje media", które pozwala na ponowne użycie własnych załączników, bez potrzeby ich ponownego wgrywania.

- jest poprawiona paginacja. Klikając kursorem na "strona 59 z 59" możemy wybrać do której strony chcemy się przenieść. Przyśpieszy to w znacznym stopniu nawigację forum.

- jest lekko przebudowany widok profilu użytkownika. W pierwszej kolejności wyświetlane jest "o mnie", a nie statusy jak poprzednio.

- jest poprawiona skórka mobilna dla telefonów i tabletów. Obserwujemy stopniowy wzrost użytkowników używających tych urządzeń. Nowa skórka oferuje praktycznie pełną funkcjonalność serwisu.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Narzekać, nie narzekać... oto jest pytanie... Poczekać trzeba. Na razie Avatara mi wcięło. Ale co tam, czytać mogę. Serdecznie dziękuję poprawiającym moją funkcjonalność we wtym środowisku. Idę na szklaneczkę... pewnie mi przejdzie :)

Szczerze mówiąc jedyne co mnie trochę irytuje to ta szerokość. Poza tym raczej pod explorerem mi wszystko działa jak działało...

Edycja: a nawet te "podświetlania - podpowiedzi" przy najechaniu np. na login ułatwiają. Będę niepopularny, ale wg mnie jest lepiej.

Nie zostały. Awatary się nie przeniosły, zamiast nich wstawiły się zdjęcia profilowe z poprzedniej wersji forum. Jutro postaramy się je przywrócić. Jeśli chcesz to możesz także samemu zmienić awatar teraz.

Mogę oczywiście ale niech naprawia ten kto zepsuł.

Coraz bardziej mi się to forum nie podoba. Nieczytelne, nieprzejrzyste, full miejsca na reklamy, których nie znoszę. Sądziłem, że takie forum powinno być pomocne tym którzy szukają rozwiązania aktualnych problemów technicznych, a tu prawie sama polityka, hamskie pyskówki, drwiny. Wiele osób chce istnieć zakładając coraz to nowe głupsze jeden od drugiego tematy. Zastanawiam się czy chcem tu zaglądać?

Mniej czytelne i wygodne od poprzedniej wersji. Jeżeli ktoś się nudzi, lepiej niech robi sweter, skarpety na drutach (najlepiej z miedzi beztlenowej, by było w konwencji) a nie grzebie .......

Forum oczywiście wygląda gorzej, ale miejsca na reklamy jest więcej:) Klasyczne coś za coś, traci zawsze jedna strona - użytkownicy forum.

Zróbcie tez coś z wersją na komórkę, teraz nie da się z niej korzystać.

Gdzie się podział mój avatarek?

Sugerował bym by raz zamknięty side bar nie otwierał się ponownie po zmianie kategorii. Do momentu aż sam nie zechcę go przywrócić. Denerwujące jest każdorazowe zamykanie po przejściu np z stereo do pc audio

Forum stało się mało czytelne. Po co te awatary przy listach tematów?! Zajmują w cholerę miejsca. Poza tym te słowa to wpis testowy - chciałem sprawdzić jak działa opcja szybkiej odpowiedzi.

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

Ja tak mam po aktualizacji. Sidebar sam zniknął i nawet nie mam możliwości go przywrócić. Poważnie.

proszę o nieinterwencję administracji.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Jeśli już nie ma odwrotu od tej nowości, to wpadłem na taki pomysł... skoro teraz pod listą tematów wyświetlają się aktywni użytkownicy, to może wprowadzić jeszcze okienko chatu w celu lepszej integracji środowiska? :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

No właśnie, jak to jest? Awatary zajmują miejsce, ale lista tematów mieszcząca się na jednym ekranie (bez przewijania) jest teraz dłuższa. Można też kliknąć czarny kwadracik po prawo i forum od razu się rozjeżdża na całą szerokość strony:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.