Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

brak komentarzy pod jednym z artykułów był jednym z wymogów dystrybutora warunkujących dostarczenie urządzenia na testy,

Zastanawiam się czym to było umotywowane? :-)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Gość

(Konto usunięte)

brak komentarzy pod jednym z artykułów był jednym z wymogów dystrybutora warunkujących dostarczenie urządzenia na testy

Jak to mimochodem potwierdzają się jednak różne tajemnice poliszynela... ;)

Zdjęcia zostały poprawione. Komentować też już można. Wprowadzamy zmiany w Magazynie, poza tym Ola dopiero się wdraża, więc bądźcie proszę wyrozumiali.

Ok, dziękuję za informację.

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Wyświetl postUżytkownik don111 dnia 16.11.2013 - 19:53 napisał

Gdzie można sprawdzić, kto w danym wątku jest zbanowany ??

Czy tylko założyciel tematu widzi te osoby ?konkretnie chodzi mi o ten wątek:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tak, tylko założyciel i moderatorzy. Możesz zapytać kogoś z nich.

Rozumiem, ale z technicznego punktu widzenia czy to nie głupota ?

Mam wysyłać zapytanie na priv o to, czy przypadkiem nie zbanował tego czy tamtego usera po zatargu z prezesem klubu ?

A nie można by tak raz - klik i od razu mam listę ?

Druga sugestia - dział STEREO

Zapewne nie tylko mnie strasznie denerwuje, że po kliknięciu zakładki "stereo" ładuje się nowa strona gdzie mamy ponowne wybieranie działu - start czy hifi. Powinno być od razu na górze rozdzielone - stereo start i stereo hifi...

Ukryta Zawartość

Nie było żadnej "odgórnej modyfikacji" ani innej nocy długich noży ani nikt nie rozpuścił sztucznej mgły - choć myśleliśmy o posadzeniu brzozy...

Adres "sou***ls" został dodany do filtru, który zapobiega nieuczciwemu/nachalnemu/niekontrolowanemu* promowaniu i pozycjonowaniu innych serwisów w ramach forum, o czym zresztą była informacja zaraz po Twoim zgłoszeniu.

(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Co do problemów z zakładkami i pisaniem postów - czy na innych komputerach/przeglądarkach też pojawia się ten problem? Bo wygląda jak problemy z javascriptem.

Spróbowałabym odświeżyć cache i spr. czy pomogło.

Pozdr.

-------------------------

* niepotrzebne skreslić

Wszystko wróciło do normy, dzięki.

pozdr.

Ps. Ta litania złośliwości nie była potrzebna. wystarczyło napisać na priv. i sam skasowałbym drażniące treści. Wiem, że to rzadkość na tym forum, ale zaliczam się do normalnych ludzi.

Ukryta Zawartość

• Administratorzy

Masz rację, mogłeś od razu napisać do nas na priv zamiast tu :)

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Gość

(Konto usunięte)

Bo znam tu jeszcze kilku innych podobnych do mnie.

pozdr.

Musi to być straszną ujmą dla Waszej normalności, że musicie się akurat tutaj "spotykać", zewsząd otoczeni nienormalnymi...

• Użytkownicy+

Dajcie na luz. Znów większość wpisów nadaje się do śmietnika... a wystarczy przeczytać tytuł wątku ze zrozumieniem.

To po co jeszcze wśród nas, nienormalnych, przebywasz? ;)

Bo znam tu jeszcze kilku innych podobnych do mnie.

pozdr.

Czyli według tego schematu jak nie znasz kogoś, to na pewno nienormalny. Cholera nie wiedziałem, że jest tak źle:) czas już szykować kaftany...

037.gif

• Administratorzy

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:

https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Zauważam ostatnio, choć i sam daję się w to wciągnąć, że sporo wpisów a nawet całych tematów nadaje się do nowego działu : SPACERNIAK

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Szanowna administracjo!

Kilka razy wypowiadałem się na temat dręczących to forum problemów, lecz tym razem robię to po raz ostatni.

Żadne artykuły, "nowe otwarcie", "nowa redakcja" nie pomoże w sytuacji, gdy zasadniczą częścią Audiostereo jest forum, a to leci na łeb na szyję, może nie dramatycznie, ale za to systematycznie. Większość zawartości Audiostereo znajduje się w wyszukiwarkach po tekstach z forum, a tu nie pomoże już ukrywanie niewygodnych faktów na Bocznicy. Tym bardziej, że moderatorzy zajmują się tylko i wyłącznie kneblowaniem głosów rozsądku, a faktyczne trollowanie ich kompletnie nie interesuje. Najlepszym dowodem jest wątek o wyższosci vinylu nad cd, w którym od dłuższego czasu trwa nawalanka, a moderatorzy nie reagują, bo tam napierdalają się sami swoi. A całkiem merytoryczny klub ateistów wylądował na bocznicy ze znacznie błahszych powodów.

Dziś już nawet początkujący użytkownik jest w stanie zauważyć, że poziom absurdu przekroczył wszelkie normy. I to nie tylko za sprawą Stasia P., który odróżnia jitter jednej milionowej sekundy od jednej miliardowej.

Ja tam wysiadam, lecz życzę powodzenia (tutaj moje szersze uzasadnienie).

Stary M.

Szanowna administracjo!

Kilka razy wypowiadałem się na temat dręczących to forum problemów, lecz tym razem robię to po raz ostatni.

Żadne artykuły, "nowe otwarcie", "nowa redakcja" nie pomoże w sytuacji, gdy zasadniczą częścią Audiostereo jest forum, a to leci na łeb na szyję, może nie dramatycznie, ale za to systematycznie. Większość zawartości Audiostereo znajduje się w wyszukiwarkach po tekstach z forum, a tu nie pomoże już ukrywanie niewygodnych faktów na Bocznicy. Tym bardziej, że moderatorzy zajmują się tylko i wyłącznie kneblowaniem głosów rozsądku, a faktyczne trollowanie ich kompletnie nie interesuje. Najlepszym dowodem jest wątek o

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , w którym od dłuższego czasu trwa nawalanka, a moderatorzy nie reagują, bo tam napierdalają się sami swoi. A całkiem merytoryczny

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) wylądował na bocznicy ze znacznie błahszych powodów.

Dziś już nawet początkujący użytkownik jest w stanie zauważyć, że poziom absurdu przekroczył wszelkie normy. I to nie tylko za sprawą Stasia P., który odróżnia jitter jednej milionowej sekundy od jednej miliardowej.

Ja tam wysiadam, lecz życzę powodzenia (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) moje szersze uzasadnienie).

Stary M.

wydaje mi ze operacje wysiadania wrecz przeciwnie nalezy zASTpic operacja ..wsiadania.

na zasadzie idiotow na..boook.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Szanowna administracjo!

Żadne artykuły, "nowe otwarcie", "nowa redakcja" nie pomoże w sytuacji, gdy zasadniczą częścią Audiostereo jest forum, a to leci na łeb na szyję, może nie dramatycznie, ale za to systematycznie. Większość zawartości Audiostereo znajduje się w wyszukiwarkach po tekstach z forum, a tu nie pomoże już ukrywanie niewygodnych faktów na Bocznicy. Tym bardziej, że moderatorzy zajmują się tylko i wyłącznie kneblowaniem głosów rozsądku, a faktyczne trollowanie ich kompletnie nie interesuje. Najlepszym dowodem jest wątek o

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , w którym od dłuższego czasu trwa nawalanka, a moderatorzy nie reagują, bo tam napierdalają się sami swoi. A całkiem merytoryczny

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) wylądował na bocznicy ze znacznie błahszych powodów.

Ja tam wysiadam, lecz życzę powodzenia (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) moje szersze uzasadnienie).

Stary M.

"Poniedziałek: Ja. Wtorek: Ja. Środa: Ja. Czwartek: Ja..." (Witold Gombrowicz)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Dziś już nawet początkujący użytkownik jest w stanie zauważyć, że poziom absurdu przekroczył wszelkie normy.

Zgadza się, o czym i mnie sygnalizuje wiele osób (chodzi o nowych Użytkowników) na PW.

Ważne natomiast, że w miejsce raptem jednego Klubu Ateistów Audio-voodoo, powstało kilka innych bardziej pożytecznych - vide: kluby założone parę dni temu przez POLPAK.

Ostatni dokonany wpis prawie 3 lata temu, a nagle - oczywiście z troski o innych Forumowiczów i z miłości do danych marek - zakłada kluby firm, którymi handluje. I tyle go w tych klubach widzieli... Ot, taki wielki miłośnik...

Oczywiście pojawili się też od razu obrońcy, że to przecież nic złego, jak by nie rozumieli, że właśnie tych marek tylko i wyłącznie dlatego, że nimi handluje. Jeśli zmieni się oferta, to automatycznie te marki już zaczną być "bee", co zresztą miało już miejsce wielokrotnie w przypadku innych spod znaku "Branża".

Jak by nie rozumieli, że chodzi tylko i wyłącznie o darmową promocję i kryptoreklamę tego handlowca, o wyszukiwanie go potem w necie i klikanie na jego stronę.

To samo było z Klubem Audioquest...

Szanowny Handlowiec nawet nie raczył odpowiedzieć na zadane mu tam potem pytania przez zainteresowanych; ten zresztą robi to samo...

Tylko ja się pytam, dlaczego żaden z obrońców, jeśli tak wielbi daną markę, wcześniej nie raczył założyć takiego klubu?

W sumie to nawet na próżno oczekiwać odpowiedzi i nawet jest ona zbędna, skoro forum od dłuższego czasu wygląda tak, jak wygląda:

- niewygodne wpisy/tematy (głównie dla handlujących) lądują od razu w zakładce "Bocznica" albo na Marsie...

- jakiekolwiek pytanie o sprzęt zostanie zadane na forum, to z reguły w pierwszej kolejności odpowiedzi udzielają handlowcy, oczywiście przyozdabiając je odpowiednimi linkami do własnej oferty handlowej...

- kluby tematyczne już nie zakładają sami Forumowicze ani nawet producenci, tylko sklepy, których miłość do danego produktu przejawia się tylko w tym, że akurat nim handlują...

Wypadałoby tylko zapytać, po co w takim razie jest to forum w ogóle?

Przecież ofertę handlową sklepów można przeglądać na ich stronach internetowych - odpadnie im robota z wklejaniem linków, a pytania o sprzęt, np. jaki wzmacniacz do kolumn X, można przecież bezpośrednio pisać poprzez "Kontakt" na stronie danego sklepu.

A tutaj pozostawić tylko "Bocznicę", bo tak naprawdę to jeszcze tylko ona żyje :)

Cóż, takie cuda (przedgwiazdkowe, całoroczne) to tylko na AudioStereo ;)

Techniczne:

czy może mi ktoś wyjaśnić, dlaczego pod Firefoxem nie widzę materiałów/linków wklejonych jako media czyli tak

Ukryta Zawartość

??

Pod IE nie ma tego problemu, ale wolałbym uzywać firefoxa. Gdzie szukać przyczyny? W jakichś plug-inach (nie mam wiele albo wcale)?

Podobnie problem z pisaniem postów: jak kliknę wyślij to wyświetla się pusta biała strona. Dopiero ponowne wejście do tematu i widze swój post. Ki diabeł?

Ukryta Zawartość

Powrót po dłuższej przerwie...

Gość

(Konto usunięte)

czy może mi ktoś wyjaśnić, dlaczego pod Firefoxem nie widzę materiałów/linków wklejonych jako media

U mnie w FF działa to bez zarzutu.

Sprawdź, czy masz zainstalowany dodatek Shockwave Flash (Narzędzia > Dodatki > Wtyczki)?

Jeśli nie, zainstaluj: http://get.adobe.com/pl/flashplayer/

Emereko, dzięki. Problem w tym, że mam Shockwave Flash i zawartość wykorzystująca Flash na innych stronach działa. Mam też Adblocka i antitrackera jakiegoś, ale wcześniej działały one dobrze a teraz są zdezaktywowane. Przypusczam, że gdzięs w nich musi tkwić problem chyba...

Powrót po dłuższej przerwie...

Gość

(Konto usunięte)

Emereko, dzięki. Problem w tym, że mam Shockwave Flash i zawartość wykorzystująca Flash na innych stronach działa. Mam też Adblocka i antitrackera jakiegoś, ale wcześniej działały one dobrze a teraz są zdezaktywowane. Przypusczam, że gdzięs w nich musi tkwić problem chyba...

Też używam Adblock i nie ma on widocznie wpływu. Jeśli nie możesz doszukać się przyczyny, to może po prostu usuń FF i ponownie zainstaluj.

to przestaje być śmieszne gdy na otwarcie zakładki trzeba czekać i 30 sekund

Wyczyść na początek całą historie, ciasteczka, pamięć podręczną itd. odinstaluj te dwa dodatki, przeinstaluj fire

przerabialiśmy te bajery Administracjo

co ciekawe, inne witryny działają jak należy

albo Mikołaj rozwiąże Wam ten problem albo dobrą pałę powinniście dostać pod choinkę

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.