Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  469 członków

Denon Klub
IGNORED

Klub marki Denon

Rekomendowane odpowiedzi

DCD-S10 gra naprawde przyzwoicie, powinien przypasc ci do gustu. Swietnie wyglada i przedewszystkim ma dostepny laser, a nie jak wiekszosc innych playerow. Nawet jak ci naped zdechnie, co sie raczej nie zdarza mozna kupic uszkodzone DCD-1015 za dosłownie pare dych i sobie wymienic.

?👈

Witam

Niestety nie mogę sprawdzić jego pełnych możliwości ponieważ po ostatnich roszadach w kolumnach nie mam czym napędzić moich Infinity 8.2i, mam kilka wzmacniaczy i nic nie daje rady, z poprzednimi Bang&Olufsen Penta pięknie grały Sanuie a teraz kicha. Cyba będę się musiał rozglądnąć za jakimś klockiem co to napędzi.

pzdr

Artcar

Witam

Jakby ktoś miał na zbyciu pilota RC-251 to jestem zainteresowany, lub jakiś inny do CD

rafal735r dzięki za informacje, w S-10II siedzi laser Sharpa 8147AF ogólnie dostępny, za ok 140 zł można nabyć oryginał, ale nic na razie nie zapowiada żeby był potrzebny :)

pzdr.

Artcar

Witam,

pomyślałem, że czas dołączyć do klubu. Od około pół roku Denon z serii 2000 cd i wzmacniacz.

Do tego kolumny diy (kupne, nie własnej roboty) na Iluminatorach, dwudrożne.

Jarekgarian

• 1 miesiąc później...

Nie słuchałem tego modelu, bo i w sumie nie było po co, ale z opinii i generalnie tendencji Denonów serii 1520/2020 itp., wynika, że klocki te w stosunku jakość/cena wypadają słabo. Wystarczy spojrzeć na recenzje nowego DCD-2020AE. A100 to taki odpowiednik DCD-2010AE z okazji rocznicy Denona. Osobiście w odtwarzacze CD Denona bym się nie pchał. Co innego wzmacniacze od 1500 wzwyż. Są to już dobre i solidne klocki z dużym zapasem mocy. Za ok 5-6k PLN możesz już kupić (używanego) fajnie grającego Electrocompanieta, Ayona lub coś podobnego.

• 4 tygodnie później...

A 18-letni DRM 740 i DCD 725 może być ?

Bez wzmaka bo jakieś scalaki wysiadły.

Tak jakoś mi to chodzi, ale nie przyznam się na czym.

PS.

Na razie niestety Mordaunt Shorty MS30 sobie stoją i czekają na mój przypływ gotówki.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Suche, sztywne, detaliczne to konieczne cechy brzmienia blach i szelestów.

Bez powietrza dźwięk by nie miał czym oddychać.

By mulił i melasował.

A tak nie.

PS. Czy ktoś przy zdrowych zmysłach by wyobraził sobie mięsisty łopot komarzych skrzydełek ?

Albo szczotkowanie talerzy ?

Albo zadęcia na aerofonach ?

PPS. Musi być sucho i sztywno.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

• 4 tygodnie później...

Za tyle to mozna trafic PMA 2000AE. Zglupial hanlarzyna.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

• 2 tygodnie później...

Moze ktos wie do czego sluzy przycisk Invert w playerze DCD-3000? Po jego wcisnieciu slychac jakis przekaznik, zapala sie dioda, na chwile przerywa muzyka i wsio dalej gra.

post-17230-0-37115800-1379608231_thumb.jpg

?👈

Moze ktos wie do czego sluzy przycisk Invert w playerze DCD-3000? Po jego wcisnieciu slychac jakis przekaznik, zapala sie dioda, na chwile przerywa muzyka i wsio dalej gra.

Troche lektury dla ciebie. http://www.head-fi.org/t/142578/cd-e5-phase-invert http://www.diyaudio.com/forums/digital-source/19003-inverted-phase-cd-s-why-2.html

• 4 tygodnie później...

Vintage Denona może zaskoczyć jakością, i to bardzo:)

PMA-770

post-18352-0-09481400-1381604207_thumb.jpeg

Edytowane przez jarex

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Ja wlasnie slucham sobie PMA-1055R i pozytywnie zaskoczyl mnie ten piecyk. Po przykrych doswiadczenaich z PMA-925R czy PMA-1315R nastąpilo mile zaskoczenie. Chyba najlepszy Denon jakiego mialem. No i wkoncu solidne zaciski glosnikowe.

?👈

O tak PMA770 to kawał mocnego Hi-Fi..szybki, konkretny i mocny wzmak konstrukcyjnie nie rózni sie od wyższych dzielonych konstrukji pre/power.

Tu srodek

Dokładnie:-) aż po jego odsłuchu nabrałem ochoty na zaznajomienie się z PMA-790, ale ciężko go "wyrwać" za przyzwoitą kasę.

post-18352-0-82179600-1382124189_thumb.jpg

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Dokładnie:-) aż po jego odsłuchu nabrałem ochoty na zaznajomienie się z PMA-790, ale ciężko go "wyrwać" za przyzwoitą kasę.

No ja na swojego jakiś czas polowałem....ale warto było dzisiaj takie rzeczy to za co najmniej 20tys zł...osobiście polecam..kocham niekiedy bardziej niż żonkę:)

post-798-0-42646200-1382560604_thumb.jpg

No ładna parka, Panie Piotrze:)

Witam wszystkich, w najbliższym czasie powinien do mnie dotrzeć PMA-1055R od Rafała, szukam do tego kolumn (zgodnie z tym co polecał sprzedający w grę wchodzi m.in. Magnat Quantum 655), w podobnej cenie można też kupić STX FS-250, nie mam też nic przeciwko używkom. Do wydania 1800zł.

16m2, muzyka bardzo różna, z przewagą spokojnej (Adele, Iza Lach, akustyczna lub w towarzystwie orkiestr symfonicznych).

Jako, że jest to mój pierwszy zestaw, każda rada bardziej doświadczonych użytkowników będzie dla mnie na wagę złota :)

Słabo kryzys, Panie kryzys....dzwonią, pytają ale jak nie chce zbytnio negocjować ceny to odchodzą...wiesz taniej naprawdę nie da rady...trochę w niego włożyłem, jest fajna sieciówka,pilot, daje laser do kompletu ..a małżonka mówi: "jak ma pójść za grosze to niech lepiej stoii"...zbieram na nowe kolumny tak bym nie sprzedawał...marzy mi się vienna acoustics...

• 2 tygodnie później...

Piękny!! Seria 20 była bardzo udana..no i księgowi w firmie aż tak nie sknerzyli:)...nawet najniższy w serii pma-520 był nie taki słaby i pożałowany jak późniejszy o la boga klękajcie narody pma-560..pomijam łatwopalność całej serii 60...ile ja już tego uzdrawiałem..a ile zezłomowałem..bo wypaliły się tak, że nic nie dało rady zdziałać... ostatnio w pma-860 to transformator wysypał mi sie w zwęglonych szczątkach!

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.