Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  201 członków

Creek Klub
IGNORED

KLUB POSIADACZY CREEKA

Rekomendowane odpowiedzi

Na powaznie, cd Creek gra rowno, jest przyjazne dobrym spokojnym brzmieniom i dba o szczegóły wszelakie w innych relacjach gatunkowych. Ale! wg mnie harman cd 970 byl lepszy rockowo zdecydowanie!

Dzięki, dzięki.

Rocka słucham bardzo okazjonalnie w tzw. pochmurne dni. Ważne dla mnie aby CD od Creeka nie rozjaśniło mi przekaz w stosunku do tego co mam teraz, bo już jest na granicy. Jaśniej być nie może.

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

• 3 tygodnie później...

No i u mnie pięknie gra Creek Evolution ll taki naleśnik mały, a taki dziarski. Klasa prezentacje ma i prezencję. Coś bym jednak ze swoim systemem pokombinował, może interkonektem, może głośnikowymi, bo jak teraz słucham to jakby za dużo nut w muzyce jest :D ;)

albo przyjdzie przywyknąć do tego natłoku wydarzeń :)

Edytowane przez robin102

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

Jesli pisalbys o wzmacniaczu to bym sie zgodzil ale samo cd az tyle chyba nie wnosi... Zalezy tez co gralo u Ciebie wczesniej, bo wg mnie cd evo gra b. poprawnie choc brakuje troszke pazura w rocku.

Ladny jest bardzo, ja zawsze wyswietlacz przygaszam zeby sie nie wypalal-polecam.

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

Jesli pisalbys o wzmacniaczu to bym sie zgodzil ale samo cd az tyle chyba nie wnosi...

Czyli wzmacniacz Evolution 2 bardzo detaliczny przekaz ma podobnie jak mój AudioLab 8000S ? Jeśli tak to troszkę szkoda. Trzeba będzie mi się rozglądać za czarnym Destiny 1 lub 2 aby ożenić go w przyszłości z CD Evolution ll. Na dziś małżeństwo AudioLaba i CD Creeka skutkuje niesamowitą transparentnością przekazu. Nie jest to jakieś rozjaśnione granie, ale nut jest tyle :) że czasem nie nadążam ze słuchaniem :) Edytowane przez robin102

:) usmiecham sie bo to jest cos co wlasnie kiedys mnie uzeklo w creek.

Oj mialem jeszcze bardziej wiecej nut....-(jak to piszesz).BTW... z starszymi wersjami rotela-ktore sa cholernie muzykalne i tak uwazam owa nutnosc nazywac ;). Mysle ze poprostu masz myzykalny system i natlok informacji Ci robi i zachwyt i zdumienie i co wazne nie do konca satysfakcje.

Czesto rozmawialismy, pisalem Ci o moich spostrzezeniach i w tej konfiguracji majac wszystkie mozliwe wzmaki creek wybralem ten ktory zostal docelowo u mnie wg moich preferencji i nie jest to desiny, choc nic nigdy nie potrafi odtworzyc utworow sojki jak wlasnie ten wzmak!-zaden nie da rady lepiej oj nie...

Jeszcze powalczę jakiś dłuższy czas kabelkami, bo zagadnienie w sumie mnie nie pokonuje. Wzmacniacza szkoda wymieniać na inny bo i na co ? ten mój AudioLab 8000S ma świetny tor słuchawkowy który mi potrzebny, a generalnie wyjątkowy wzmak.

CD Evolution ll czuje, wiem, słyszę, że to odtwarzacza na długo i też szkoda by pchać gdzieś w świat za marne grosze, tylko te nuty, choć ułożone z sensem to jednak dużo ich :D

i to wszystko za małe piniądze :)

chyba, że wymienić wzmak na Destiny by się udało no to Sojka by się ucieszył :)

Edytowane przez robin102

Przysiegam uklaklem jednego dnia przy sojce z cd .. Dodam ze jego plyty sa nagrane GENIALNIE.. zrodlo cd2 evo, wzmak desiny, epos m12i, przewody DNM reson (czyli jak w zegarku szwajcarskim set)

Warto bylo to uslyszec, cholernie bylo warto - i na tym skoncze

Gwoli scislosci wybralem evo 5350-mocna bestia i faktycznie jest cos w nim. Jest rokowy bardziej niz evo i mniej beszczelny audiofilsko w muzyce wysublimowanej niz destiny.

Tutaj robin napisalbym da Ciebie specjalnie to co pamietam z pierwszego kontaktu:

Mniej nut, wiekszy bas, wiekszy pazur. Poczatkowo mnie to zdziwilo ba te mniej nut jest mniej? a no mniej i dla mnie lepiej akurat. Desiny wniusl bas, ale w wysokich to jest mistrz nad mistrzami...

/ja slucham i slysze i nadal mam creek, dzis tzn niebawem zerkne bo juz mam jak to zagra z uscher 601

Dodam cos jeszcze od siebie-jestem jedynym na tym forum, ktory ma pojecie o wzmacniaczach od evo 2, po desiny 1 i evo 5350.... niestety ale to prawda i sie nie dziwie... kazdy celowal w nowosci i mial w glebokim powazaniu 5350 bo i i po co?

A ze ja duren i idiota i etc...

powiem ze nie zaluje i nie stracilem w zaden sposob ani ja ani nabywcy potem-czysta synergia wyszla z tego a co wazne ze kazdy z nas ma to o co zabiegal.

Kocham ludzi z pasja, sam siebie za to lubie i zawsze bede oddawal to co we mnie najlepsze..

Edytowane przez jimmi

Poczytałem o tym 5350 i wychodzi na to, że opinie są dość kontrowersyjne, kontrowersyjny wzmacniacz. Takie urządzenia to zazwyczaj jak mnie doświadczenie nauczyło dobre sprzęty, tylko, że charakterystyczne. Tym samym nie dla każdego.

Edytowane przez robin102

czyje opinie? :) podaj choc 1 procz branzy...Choc jedna prosze

podlacz do 5350 kiedykolwiek ca sreamer 6 w plikach i poczuj to, uuuu wez to poczuj...

Cholernie szczegółowy ten przekaz z Creeka i to od dołu do góry przez średnicę. Nie wydaje jest rozjaśniony, choć w porównaniu do NAD-a 541i którego posiadam można o to posądzić na pierwszy rzut ucha o kolumnę. No albo może ciut ciut tylko ;) Z detalicznie grającym AudioLabem jest po prostu na bogato :). Może się rozejrzę za zmianą wzmacniacza na Roksana Caspiana, może na Creeka Destiny, albo na Cayin lampowy, albo przywyknę, bo wiem, że ludzie o taki przekaz walczą, a ja mam :) tylko nie wiem czy ja już taki angażujący rodzaj prezentacji lubię gdzie wszystko słychać. Czas pokaże.

Edytowane przez robin102

Wiem co masz na mysli, mysle ze wiem dokladnie o co sie rozchodzi. Ale bywa, ze jesli zamienisz (podepniesz) stary cd-ek to zacznie Ci czegos brakowac,

Musisz wiedziec ze z Creekow wydobywa sie myzyka poprostu ;).. Wyobraz sobie teraz spokojny repertuar, gdzie wg mnie wiecej informacji daje ciekawszy odbior. Trzeba rozwazac teraz dobor sprzetu do materialu muzycznego jaki posiadasz w bibliotece.

Destiny moze Cie rozczarowac jak oczarowac, ja wybralem mocniejszy i mniej kolorowy przekaz bo mialem podobny dylemat pasujacy do Twojego.

Z tym ze ja mialem problem z wyborem ostatecznym wzmacniacza a nie cd, a poza tym mialem je w domu oba przez prawie rok.

Mysle ze zadowolilbys sie jesli chodzi o cd tylko-Harmanem hd980 , wyszla tez nowa wersja. Swietny cd i rozwiazalby Ci problem. (pozycz i posluchaj zanim cos o nim skrobniesz ;)) Moze i plasikowy i malo przekonuje wygladem-chociaz?.. Dzwiekowo napewno jest bardzo dobry Jakosc/cena i ma lampowe brzmienie, b fajne zreszta.

Edytowane przez jimmi

Jakoś nie przepadam za kinowym graniem Harmana, może nowsze grają inaczej, ale to paskudniki. Nie zamierzam sprzedawać CD . Dopasowuje dobry interkonekt i będzie gitara :)

hej

Jak macie podwójne gniazda to polecam dokupienie drugiego creeka i zrobienie biamping. U mnie dzwięk zmienił się baaardzo na plus. Jak znajde w sieci 5350 se to dokupie trzeciego. Creeki mają to do siebie że używane są tanie i tak naprawde niewielkim w sumie kosztem można poprawić znacząco dzwięk.

hej

Jak macie podwójne gniazda to polecam dokupienie drugiego creeka i zrobienie biamping. U mnie dzwięk zmienił się baaardzo na plus. Jak znajde w sieci 5350 se to dokupie trzeciego. Creeki mają to do siebie że używane są tanie i tak naprawde niewielkim w sumie kosztem można poprawić znacząco dzwięk.

hej

a gdzie???? w Wlk B. może (?)

w Polsce!!! są tanie jak barszcz! nikt tego nie chce. oprócz Destiny akurat najgorszy i nie mający nic wspólnego z zamysłem/dźwiękiem prawdziwych Creek'ów to wszystko inne jest za grosze!!! A Destiny też powoli opada z ceną...

5350SE - kiedyś (ok 6lat temu) norma to 2,2 i nikt nie protestował.. - obecnie jak zdarzą się 3-4 sztuki na raz nie ma chętnego tygodniami na żadną choćby cena była 1300 !!!!!!!!

5250SE - kiedyś trzeba było zapłacić ok 1700 - obecnie za 1000 nikt nie chce

CD53 (!) - lata temu już można było kupić za ok 1700 , ja w 2011 umawiałem się z gościem na niecałe 1,5 , ok 4 lat temu na allegro była 53-ka za ok 1,5 kilka tygodni nie zeszła , gość cenę opuszczał aż za 999 ktoś w końcu wziął .. ale za taka cenę to już zawsze ktoś weźmie choćby nie wiedział z "czym to się je".. ale jak było "kup teraz" 1100 to nikt nie klikną .. miałem wtedy dobre cd więc widząc to szukałem wśród znajomych czy ktoś nie chce bo k@#$wa za grosze można mieć super cd ..nikt nie chciał..

CD50 też ok 1000zł

EVO - wzmacniacze i cd można kupić za +/- 1200 ja CD EVO2 idealne kompletne za 1400 sprzedałem i to tygodniami się ogłaszałem

TO wszystko jest drogo?

Tylko Destiny (wzmacniacze) trzymają w miarę cenę.. cd-eki już za ok 2,8 można kupić..

Edytowane przez stereofan

Zgadza się swojego drugiego 5350 kupiłem rok temu za 1300zł.stan igła

Mam pytanie do posiadaczy. Czy też macie problemy z trzeszczącymi selektorami i zanikaniem dzwięku. W pierwszym miałem ten problem i nawet wymiana potencjometru nic nie dała.teraz pracuje jako końcówka.

Na szczęście nowy nie ma tych dolegliwości.

Ale mam znajomego który ma 50tke i ma ten sam problem

• 1 miesiąc później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.