Jump to content
IGNORED

Squeezebox - wymiana doświadczeń itp.


marc
 Share

Recommended Posts

6 godzin temu, kram napisał:

Na stronie link poniżej jest opis powrotu do oryginalnego oprogramowania SBT. Jak to zrobisz będziesz mógł na powrót uruchomić WiFi.

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

dziękuję za poradę, ale niestety nadal nie mam Wi-Fi. Zrobiłem dokładnie tak: reset przyciskiem przy gnieździe zasilania, potem pojawia się ekran wyboru języka- zostawiłem angielski- pojawia się komunikat, że urządzenie jest związane z kontem użytkownika i są dwie opcje wyboru - zaloguj, albo zarejestruj - klikam zaloguj. Następnie - settings-advanced- software update. Tutaj następuje instalacja softu w wersji 7.7.3r16676 (nie ma innej wersji do wyboru) Na koniec robię factory reset (klikając w advanced settings). No i tyle, nadal nie ma opcji wyboru sieci. W menu settings jest zakładka network, ale tam nie ma żadnego wyboru jest tylko ethernet. Jak wyjmę kabel LAN to pojawia się komunikat niepodłączony- nie można wykryć połączenia przewodowego 😞  czy robię coś źle? może ten reset fabryczny robię coś nie tak, skoro przy uruchomieniu od razu rozpoznaje powiązanie SBT z moim kontem.

Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)
11 godzin temu, zoltar77 napisał:

dziękuję za poradę, ale niestety nadal nie mam Wi-Fi. Zrobiłem dokładnie tak: reset przyciskiem przy gnieździe zasilania, potem pojawia się ekran wyboru języka- zostawiłem angielski- pojawia się komunikat, że urządzenie jest związane z kontem użytkownika i są dwie opcje wyboru - zaloguj, albo zarejestruj - klikam zaloguj. Następnie - settings-advanced- software update. Tutaj następuje instalacja softu w wersji 7.7.3r16676 (nie ma innej wersji do wyboru) Na koniec robię factory reset (klikając w advanced settings). No i tyle, nadal nie ma opcji wyboru sieci. W menu settings jest zakładka network, ale tam nie ma żadnego wyboru jest tylko ethernet. Jak wyjmę kabel LAN to pojawia się komunikat niepodłączony- nie można wykryć połączenia przewodowego 😞  czy robię coś źle? może ten reset fabryczny robię coś nie tak, skoro przy uruchomieniu od razu rozpoznaje powiązanie SBT z moim kontem.

Ja mam wgrany do SBT opcjonalny soft triode (USB 192kHz) i aktywacja WiFi wygląda następująco (mam ustawioną wersję językową polską): USTAWIENIA>ZAAWANSOWANE>SIEĆ>WYBIERZ SIEĆ. Box zaczyna szukać i po paru chwilach widzę dostępne SSID oraz możliwość wprowadzenia nazwy sieci, gdyby np. sieć była ukryta i to wszystko. Wcześniej oczywiście należy wyjąć kabel sieciowy, jeśli masz podłączony Touch po ethernecie. Jeszcze jedno, czy przypadkiem nie jest wyłączone radio po SSH, czyli z poziomu oprogramowania układowego (tam jest linux)?

 

Edited by kram
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

                  wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!


Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

 

Registered users can disable this message.