Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  413 członków

Accuphase Klub
IGNORED

Klub fanów Accuphase

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie,

Zapytam z innej beczki - szukam sieciówek do kompletu DP-500 i A35. Kwota max do 7-8kzl za sztuke. Sprawdzalem i podobal mi sie Acrolink PC7300, ale cena ostatnio oszalala i wypadl poza budzet. Jakies pomysly?

Oprócz Acrolinka,Harmonix może się spodobać,Studio Master 350,i nowy model (nie pamiętam symbolu) jest znakomity.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Mam Dynaudio S25 i Accu e-560,chciałbym e-560 wymienić na p-7100.Moze ktos ma te monitory i p-7100.Proszę o kilka zdań.Bardzo mnie interesuje p-7100 jak zagra z Dynaudio S25.

Hej. Przymierzam sie do Dynaudio S25. Slyszales moze zestawienie z E-250tka??

Hej. Przymierzam sie do Dynaudio S25. Slyszales moze zestawienie z E-250tka??

U mnie Dynaudio S25 grały kilka lat z accu E-308 i naprawdę było super ( choć E 308 to lepszy piec od E-250) to na pewno będziesz zadowolony.

Mam pytanie proszę o pomoc w doborze kabli głośnikowych i interkonekt do Accu E-450 w cenie po ok5k każdy.

C

Ciężko coś polecić jak nie wiadomo z czym to gra ? Kablami dopracowuje się system. Mi pasuje tara labs od Air do góry.

U mnie Dynaudio S25 grały kilka lat z accu E-308 i naprawdę było super ( choć E 308 to lepszy piec od E-250) to na pewno będziesz zadowolony.

Mysle tez o Bowersach 805D ,lecz boje sie o niedobor basu.Miales okazje posluchac z accu??.za tydzien odsluch:)

Mysle tez o Bowersach 805D ,lecz boje sie o niedobor basu.Miales okazje posluchac z accu??.za tydzien odsluch:)

Bowersy 805N grały u mnie pewnie rok albo może nawet dwa. Nie znam różnicy z serią D,

pewnie głośnik wysokotonowy jest inny. Tak czy inaczej to super kolumny, ale basu jest niewiele.

S25 są jednak wg. mnie sporo lepsze właściwie pod każdym względem.

Bowersy 805N grały u mnie pewnie rok albo może nawet dwa. Nie znam różnicy z serią D,

pewnie głośnik wysokotonowy jest inny. Tak czy inaczej to super kolumny, ale basu jest niewiele.

S25 są jednak wg. mnie sporo lepsze właściwie pod każdym względem.

805D ma wieksza bude niz 805N no i oczywiscie diament na wysokotonowym, ciekawe tylko jak to sie ma do odsluchu bo ani jednych ani drogich nie sluchalem.

ze względu na zbliżający się sezon urlopowy zamierzam wybrać się na salonowe poszukiwania kolumn do e-250 w przedziale do 20kzł (podłogowe, monitory)(system kolegi) jeśli macie jakieś sugestie.....będę wdzięczny.....muzyka z przewagą elektroniki....pokoik ok.20m2......w trakcie zakupu wzmaka słuchaliśmy z Dynaudio Focus 160....bardzo przyjemnie

ze względu na zbliżający się sezon urlopowy zamierzam wybrać się na salonowe poszukiwania kolumn do e-250 w przedziale do 20kzł (podłogowe, monitory)(system kolegi) jeśli macie jakieś sugestie.....będę wdzięczny.....muzyka z przewagą elektroniki....pokoik ok.20m2......w trakcie zakupu wzmaka słuchaliśmy z Dynaudio Focus 160....bardzo przyjemnie

Witam. Jestem w podobnej sytuacj tzn. wzmak ten sam i z takim samym budzetem bo muzyka to glownie rock i troche bluesa. W nastepnym tygodniu jade odsluchac b&w 805d i sonus faber. Oczywiscie po powrocie podziele sie spostrzezeniami . Jesli natrafisz na cos ciekawego to informuj na biezaco. Dynaudio special 25 sa bardzo chwalone do Accuphase ale nie mam opcji odsluchu,roponuje posluchac.

Chwalone, jak najbardziej, przy czym trzeba mieć świadomość że E-250 nie wyciśnie pełni możliwości z S25. Do najwyżej będzie potencjał do upgrade'u w przyszłości:). Do muzy typu rock / blues Dynaudio jak najbardziej, S25, Contour, Focus, do 20 m2 oczywiście monitory D. bardziej niż podłogówki...

Witam

Wbrew pozorom S25 są bardzo łatwe do wysterowania .Słyszałem je w wielu zestawieniach nawet z lampami po 20w na kanał i było super.Są zdecydowanie łatwiejsze od contura czy confidence ponieważ mają podobny układ magnetyczny ale większą średnicę przetwornika i dzięki temu wytwarzają większe ciśnienie akustyczne przy podobnej mocy.W porównaniu do focusa to zupełnie inna klasa przetworników.Odnośnie 805 D to godny rywal focusa natomiast S25 je miażdży pod każdym względem.

Pozdrawiam

Witam. Jestem w podobnej sytuacj tzn. wzmak ten sam i z takim samym budzetem bo muzyka to glownie rock i troche bluesa. W nastepnym tygodniu jade odsluchac b&w 805d i sonus faber. Oczywiscie po powrocie podziele sie spostrzezeniami . Jesli natrafisz na cos ciekawego to informuj na biezaco. Dynaudio special 25 sa bardzo chwalone do Accuphase ale nie mam opcji odsluchu,roponuje posluchac.

również zamierzałem pojechać do top hi fi.......ciekawi mnie połączenie z Vienna Acoustics

Witam

Wbrew pozorom S25 są bardzo łatwe do wysterowania .Słyszałem je w wielu zestawieniach nawet z lampami po 20w na kanał i było super.Są zdecydowanie łatwiejsze od contura czy confidence ponieważ mają podobny układ magnetyczny ale większą średnicę przetwornika i dzięki temu wytwarzają większe ciśnienie akustyczne przy podobnej mocy.

Takie audiofilskie perpetuum mobile

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Jestem po pierwszym odsluchu. E-250 z B&W 805d oraz SF Cremona Auditor M.Jechalem posluchac Bowersow ale ze mieli tez Sonusy to czemu nie:) ,niestety efekt z Sonusami tak jak sie spodziewalem:scena barrrdzo gleboka(stanowczo za )brak detali ,dynamiki i energii. Dzwiek ktory potrafi uspic nawet przy rocku.Przy plytkach Gudy Guya "Blues Singer" i Jakubowicz "Tylko Dylan" troszke lepiej ale tylko troszke.

W Bowersach z koleji zbyt duza role pelni gora srodka i gora pasma.Polaczenie bardzo zywe i energiczne ale za jasne jak dla mnie.Brakowalo mi wypelnienie w basie ,scena wyskoczyla troszke za bardzo do przodu i wydawala sie zbyt waska,brak magii.

Ciesze sie ze nie musialem wybierac zadnej z ww par kolumn.Szukam czegos pomiedzy : gleboki dzwiek z gleboka scena ale tez dosc energiczny i dynamiczny lecz nie za jasny.

W niedziele mam zamiar odsluchac Focal 1008be, a w najblizszej przyszlosci Dynaudio s25.

Jakies inne propozycje? Nie koniecznie monitory.

Dz.

Jestem po pierwszym odsluchu. E-250 z B&W 805d oraz SF Cremona Auditor M.Jechalem posluchac Bowersow ale ze mieli tez Sonusy to czemu nie:) ,niestety efekt z Sonusami tak jak sie spodziewalem:scena barrrdzo gleboka(stanowczo za )brak detali ,dynamiki i energii. Dzwiek ktory potrafi uspic nawet przy rocku.Przy plytkach Gudy Guya "Blues Singer" i Jakubowicz "Tylko Dylan" troszke lepiej ale tylko troszke.

W Bowersach z koleji zbyt duza role pelni gora srodka i gora pasma.Polaczenie bardzo zywe i energiczne ale za jasne jak dla mnie.Brakowalo mi wypelnienie w basie ,scena wyskoczyla troszke za bardzo do przodu i wydawala sie zbyt waska,brak magii.

Ciesze sie ze nie musialem wybierac zadnej z ww par kolumn.Szukam czegos pomiedzy : gleboki dzwiek z gleboka scena ale tez dosc energiczny i dynamiczny lecz nie za jasny.

W niedziele mam zamiar odsluchac Focal 1008be, a w najblizszej przyszlosci Dynaudio s25.

Jakies inne propozycje? Nie koniecznie monitory.

Dz.

W swoim czasie gralem na zestawie E450 - Electra 1037 be ,wg mnie b. udanym. Sadze , ze 250 tez sie dobrze zgra z Focalami , moga byc tez tansze Elektry z serii S ( bez berylowego tweetera)

Konto w trakcie usuwania

W swoim czasie gralem na zestawie E450 - Electra 1037 be ,wg mnie b. udanym. Sadze , ze 250 tez sie dobrze zgra z Focalami , moga byc tez tansze Elektry z serii S ( bez berylowego tweetera)

Jasne ze moga :),ale mam tylko opcje odsluchu 1008be i 1028be z czego te drugie za drogie ,po za tym nie wiem czy 250ka poradzi sobie z 1028. Edytowane przez mar.s
  • 2 tygodnie później...

Witam

Kolejny raz widać ,że zadawanie pytań na tym forum nie ma najmniejszego sensu.Ludzie wypowiadają się na temat sprzętu a nawet go nie widzieli na oczy przykładem jest powyższy wpis gdzie człowiek myśli ,że jak większa cyfra w Ayonie to lepiej i drożej a tymczasem 1sc gra zdecydowanie lepiej i jest idealnym połączeniem z 450.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Witam

Kolejny raz widać ,że zadawanie pytań na tym forum nie ma najmniejszego sensu.Ludzie wypowiadają się na temat sprzętu a nawet go nie widzieli na oczy przykładem jest powyższy wpis gdzie człowiek myśli ,że jak większa cyfra w Ayonie to lepiej i drożej a tymczasem 1sc gra zdecydowanie lepiej i jest idealnym połączeniem z 450.

Pozdrawiam

Witam

Panowie mam pytanie odnoszące się do powyższej kwestii, jakie kolumny zagrają optymalnie z 450 i Ayonem 1sc bo z Xavianami Giulia gra to cokolwiek sucho?

Pozdrawiam

„Pomnij, że sąd laika, gdy mówi o dziele

O dziele mówi mało; o laiku – wiele!”

— Henryk Elzenberg

obawiam się , że co nie podłączysz będzie jak wyżej

ten typ (e-450) tak ma

Czyli najlepiej wejść w klasę A, a więc 550 lub 560 :)

Wg Nautilusa 450 dobrze gra z Dynaudio SPECIAL 25.

„Pomnij, że sąd laika, gdy mówi o dziele

O dziele mówi mało; o laiku – wiele!”

— Henryk Elzenberg

Gość intenser

(Konto usunięte)

Czyli najlepiej wejść w klasę A, a więc 550 lub 560 :)

na pewno będzie lepiej niż e-450 (ale o to akurat nie trudno poruszając się w określonym przedziale cenowym)

ale z drugiej strony też w podobnych $$ da się wyszukać lepszą amplifikację

Witam

Pozdrawiam

Dear 77 , Ayon 1 SC jest lepszy od Ayona 7 , natomiast Ayon 7 jest lepsza od Ayona 1 . Ayon 1 a Ayon 1 SC to brzmieniowo spora różnica i na serio ich słuchałem .

Piotr

• 3 tygodnie później...

Hej.

Ciesze sie ze o Ayonach mowa , bo wlasnie zastanawiam sie nad jednym z nich Cd 1sc lub 2s. Polaczenie z Accu e-250 i Dynaudio s25.Do tej pory slyszalem u siebie to zestawienie z Meridianem G08,2 i Naimen Cdx2. Najm w polaczeniu z moim zestawem to dla mnie nieporozumienie . Meridian zagral bardzo fajnie (zywo, dynamicznie i przeogromna scena ,w sensie szeroka). Wszystko by bylo fajnie ,ale oprocz tych aspektow ktore wymienilem chcialbym dodac trozke glebi i lepiej wypelnic srodek sceny .Nie wiem tylko czy jest to mozliwe nie tracac przy tym na szerokosci.

PS. Dear77 dzieki za podsuniecie pomyslu z Dynaudio. Jak dla mnie super i pewnie na dlugie lata.

Accuphase E-406V vs Musical Fidelity A300 , A308 lub caspianM2 lub Krell KAV300i

Czy ktoś może podzielić się doświadczeniem z porównania w/w wzmacniaczy z Accu 406V?

Miałem kiedyś E-212 i np. Musical A300 bardziej mi leży. Jest równie bajeczny a przy tym równiejszy i dynamiczniejszy.

406 to inna klasa ale czy warta dopłaty. Będę wdzięczny za opinie.

pzdr.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.