Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  228 członków

Primare Klub
IGNORED

Klub zwolenników PRIMARE

Rekomendowane odpowiedzi

Powiem wam, ze nowego Primare nie słyszałem, ale recenzje są tak sprzeczne, że obawiam się iż to gniot nad gnioty....:( Przejadą się na klasie D, ale nie nie wiem czy wrócą do korzeni....szkoda w tym przypadku, że zachciało się im wchodzić w klasę D. Na spokojnie mogli rozwijać dawne integry i dzielonki w klasycznym stylu.....

Na dodatek jeszcze ta EISA....brr....

Powiem wam, ze nowego Primare nie słyszałem, ale recenzje są tak sprzeczne, że obawiam się iż to gniot nad gnioty....:( Przejadą się na klasie D, ale nie nie wiem czy wrócą do korzeni....szkoda w tym przypadku, że zachciało się im wchodzić w klasę D. Na spokojnie mogli rozwijać dawne integry i dzielonki w klasycznym stylu.....

Na dodatek jeszcze ta EISA....brr....

Pewnie trzeba to samemu zweryfikować - bo to co można przeczytać w recenzjach to jakby testy różnych urządzeń.

Co do samej klasy D - to nie ma co się zarzekać - irytują mnie wstawki że taki wzmacniacz nie może dobrze zagrać.

Gdyby nie było potencjału w tej technologii nie brałyby się za to takie firmy jak ARC czy Jeff Rowland.

Zastanawia mnie czy flagowy wzmacniacz też zostanie zmieniony na pracujący w klasie D czy pozostaną przy sprawdzonej technologii - jego budowa i parametry są wprost wzorcowe - więc trochę szkoda takiej dobrej konstrukcji - jak wypada dźwiękowo nie wiem bo nie słuchałem ale generalnie wzmak jest bardzo fajny.

• 2 tygodnie później...

Witam wszystkich a w szczegolnosci uzytkownikow Primare CD31.

Wlasnie testuje ten odtwarzacz u siebie, i zastanawia mnie bardzo glosna praca mechanizmu. Dosc glosny szum jest slyszalny z plyta w srodku nawet przy wcisnietym STOP (!) tak jakby plyta sie wciaz obracala. Po wcisnieciu PLAY szum pozostaje na podobnym poziomie, jest to dosc irytujace i calkiem dobrze slyszalne z 2 metrow w cichym pokoju.

Czy to przypadlosc mojego egzemplarza czy calej serii?

Dla porownania w moim Musical Fidelity CD A5 nie slysze absolutnie nic, nawet po przylozeniu ucha do obudowy...

• 2 tygodnie później...

Witam Szanownych Klubowiczów,

Poszukuję CD Primare serii 30 w najlepiej od 1-go właściciela w kolorze czarnym.

Jeżeli ktoś chciałby sprzedać w/w CD serii 30 w bardzo dobrym stanie to jestem zainteresowany.

Kontakt na PW.

Pozdrawiam,

Witam wszystkich a w szczegolnosci uzytkownikow Primare CD31.

Wlasnie testuje ten odtwarzacz u siebie, i zastanawia mnie bardzo glosna praca mechanizmu. Dosc glosny szum jest slyszalny z plyta w srodku nawet przy wcisnietym STOP (!) tak jakby plyta sie wciaz obracala. Po wcisnieciu PLAY szum pozostaje na podobnym poziomie, jest to dosc irytujace i calkiem dobrze slyszalne z 2 metrow w cichym pokoju.

Czy to przypadlosc mojego egzemplarza czy calej serii?

Słuchałem kilku sztuk a jedną posiadam i o szumach nie ma mowy.

Słyszałem o tej głośnej pracy napędu w niektórych egzemplarzach CD31, podobno zdarza się to, sprawny serwis eliminuje problem.

@Jarl

Nie wiesz moze w jaki sposob serwis eliminuje w/w problem? Czy calkowita wymiana napedu jest tu niezbedna?

Moj egzemplarz jutro laduje u autoryzowanego dealera Primare, ciekawe co zaproponuja...

• 1 miesiąc później...

Jest już znana cena BD Primare. Niestety nie jest ona niska ... 14500zł :(

Chciałem sprzedać swój DVD-26 mk3 i kupić to BD (początkowo mówiło się o 11kzł), ale szczerze mówiąc teraz się łamię ... nie wiem czy nie zostawię sobie DVD, bo na plazmie 50' HD Ready (720p) to i tak różnica nie będzie powalająca.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• 1 miesiąc później...

Zakres modyfikacji jest znacznie większy.

Blu-ray Primare to zmodyfikowane Oppo, po kiego kupować skoro 3 razy taniej jest Oppo93 NuForce Extreme Edition....tylko szaleńcy kupią to Primare.....

Zakres modyfikacji jest znacznie większy.

By usprawiedliwić cenę musiałaby to być autorska nieziemsko rozbudowana konstrukcja...a tak jak na urządzenie kina domowego jakby nie było cena jest po prostu bardzo, bardzo wysoka....

• 1 miesiąc później...

Witam w klubie ;)

Kupilem sobie Primarka I21 i poszukuje do niego teraz kolumn mam male pomieszczenie 16m2 wiec jesli podlogowce to zeby mnie basem nie zalewalo mialem wczesniej AA Hyperion III Lux 8 ohm z lampowcem Yaqin MC-10L i basiska bylo za duzo Primare I21 ma mniej tego basu niz MC-10L i lepiej go kontroluje to juz wiem ale kompletnie nie wiem jakie kolumny do niego kupic uzywane w cenie do hmm... 4000pln moze cos doradzicie ?

Muzyka jakiej slucham to rock blues piekne damskie wokale itd.

Lubie dzwiek dosyc dynamiczny ale nie ostry kliniczny .

Slyszalem ze I21 nie jest za dynamiczny no ale moze z dobrze dobranymi kolumnami cos tam mi pokaze CD mam Atoll CD100 dosyc muzykalny i dynamiczny wiec pomoze w tym Primarkowi troche mam nadzieje ;)

• 1 miesiąc później...

Witam

Przed kilkoma dniami zakupiłem zestaw I22+CD22. Będzie on grał z kolumnami Focal Chorus 816V. Czeka mnie teraz zakup interkonektów oraz kabli głośnikowych. Proszę kolegów forumowiczów o radę, co by warto wypróbować. Dodam, że w przypadku kabli głośnikowych myślałem o Atlas Hyper 2.0

Witam

Przed kilkoma dniami zakupiłem zestaw I22+CD22. Będzie on grał z kolumnami Focal Chorus 816V. Czeka mnie teraz zakup interkonektów oraz kabli głośnikowych. Proszę kolegów forumowiczów o radę, co by warto wypróbować. Dodam, że w przypadku kabli głośnikowych myślałem o Atlas Hyper 2.0

A nie gra to przypadkiem za ostro i sucho ?

Witam

A nie gra to przypadkiem za ostro i sucho ?

też mam takie odczucia. Zestaw jednak jest jaki jest i póki co nic tu się nie zmieni. Jedyne co w chwili obecnej mogę zrobić to skorygować jego mankamenty kablami. Stąd moje pytanie. Proszę o rady.

Witam

Witaj

Od grudnia walczyłem z zestawem primare i22 plus cd22. Szukałem kabli i kolumn. Przewinęło się trochę kabli i kolumn przez moje mieszkanie jak i odsłuchy w salonach i u znajomych melomanow. Jest jedna firma produkująca kolumny która zagrała zdecydowanie najlepiej (przynajmniej w moim odczuciu jak i znajomych którzy ze mną słuchali) tą firmą jest Harbeth jeśli chodzi o kolumny(wszystkie Harbethy grają pięknie ,mi udało się kupić legendarne Harbeth HL-S8).Kable to CHORD ODYSSEY 4 cudnie wkomponowały się muzycznie .Dźwięk naturalny,bas szybki zdecydowany miękki i głęboki.Uważam że 2 miesiące poszukiwania kolumn i kabli dały rezultat(oj żona mocno zaniedbywana w tym czasie:)). Polecam bo Primare i Harbethy to piękny dźwięk.

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...

Wracając do tematu kabli głośnikowych do mojego zestawu (Primare I22/CD22+ Focal Chorus 816V), zdecydowałem na polskie kable Equilibrium Cello. Wszystkie kabelki, które w domu testowałem miały końcówki bananowe. Ja jednak skłaniałbym się do widełek. Proszę o udzielenie informacji, czy w gniazda wzmacniacza wygodnie się wpina kable zakończone widełkami, czy są jakieś ograniczenia.

Wracając do tematu kabli głośnikowych do mojego zestawu (Primare I22/CD22+ Focal Chorus 816V), zdecydowałem na polskie kable Equilibrium Cello. Wszystkie kabelki, które w domu testowałem miały końcówki bananowe. Ja jednak skłaniałbym się do widełek. Proszę o udzielenie informacji, czy w gniazda wzmacniacza wygodnie się wpina kable zakończone widełkami, czy są jakieś ograniczenia.

Raczej nie mogę polecić widełek do gniazd głośnikowych Primare - zdecydowanie łatwiej i lepiej trzymają banany....w przypadku widełek i ciężkiego kabla sytuacja się komplikuje dodatkowo.

Raczej nie mogę polecić widełek do gniazd głośnikowych Primare - zdecydowanie łatwiej i lepiej trzymają banany....w przypadku widełek i ciężkiego kabla sytuacja się komplikuje dodatkowo.

Jakiego rodzaju komplikacje masz na myśli?

• 2 tygodnie później...

Witam

A myslales o chordzie lub cardasie? Warte posluchania sa .... A jak cd 22 sie sprawuje pierwsze wrazenia?

Lolek

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.