Skocz do zawartości
IGNORED

Hi-endowe nowości

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, sly30 napisał:

Tak, jest to absurd. Zresztą topowe Siltechy, Tary Labs i inne są w równie absurdalnych cenach. Ale to kupują szaleni audiofile do kolumn za milion i więcej. Wbrew pozorom, takich systemów jest w Polsce kilkadziesiąt. 

serio, jest kilkadziesiąt takich systemów?

obiektywnie o audio

zdaje się że nowość od accuphase e 4000.....w bardziej przystępnej cenie :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, S0nic napisał:

serio, jest kilkadziesiąt takich systemów?

Znam taki jeden, dzięki nie mu sprzedawca tego sprzętu (właściel sklepu w którym ten sprzęt został zakupiony) postawił sobie dom. 😂

Teraz, NRK napisał:

Znam taki jeden, dzięki nie mu sprzedawca tego sprzętu (właściel sklepu w którym ten sprzęt został zakupiony) postawił sobie dom. 😂

😄

obiektywnie o audio

2 minuty temu, NRK napisał:

To dobrze. Jedni dają zarobić innym. Tak napędza się rynek. Pieniądz powinien być w ruchu. Wtedy wszyscy na tym korzystają. Jest praca, jest konsumpcja, są podatki. Kręci się. 

4 minuty temu, sly30 napisał:

są podatki.

Akurat w przypadku tego sprzedawcy w to osobiście wątpię.

Tam jak upomnisz się o paragon lub fakturę, to usłyszysz coś takiego.

"dostałeś k**wa rabat, to czego jeszcze chcesz"😂

Edytowane przez NRK
2 godziny temu, GB napisał:

A jest coś w tych kablach co może usprawiedliwić ich cenę? Czy koszt ich produkcji to 1000pln a reszta to marketing i przekonanie kupującego, że grają najlepiej?

Nie ma nic co usprawiedliwia tą cenę. NIC.

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

2 godziny temu, GB napisał:

A jest coś w tych kablach co może usprawiedliwić ich cenę? Czy koszt ich produkcji to 1000pln a reszta to marketing i przekonanie kupującego, że grają najlepiej?

W każdych drogich kablach jest sporo marketingu, ale twierdzenie, że koszt ich produkcji to 1000 pln jest bzdurą. 

7 minut temu, Adi777 napisał:

No, też bym się cieszył 🤣 Ciekawe, co myśli o tym kliencie.

Bzdury. Zapytaj się 747, to Ci ładnie wszystko wytłumaczy 🤣🤣🤣

747 to wiadomo. On jest wyjątkowy. Dla niego 1mln$ to za mało na 1m kabelek.

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Teraz, sly30 napisał:

W każdych drogich kablach jest sporo marketingu, ale twierdzenie, że koszt ich produkcji to 1000 pln jest bzdurą. 

Jest głównie marketing. Technologia ta sama co w kablach 10 razy tańszych

1 minutę temu, babatular napisał:

Jest głównie marketing. Technologia ta sama co w kablach 10 razy tańszych

To tak samo jak taka sama technologia jest w Mercedesie C za 200 tys.i Mercedesie S za 700 tys.ale to jednak nie jest to samo. 

5 minut temu, sly30 napisał:

Zgadza się i dotyczy to całego audio high end. 

Dlatego tak naprawdę HI-END audio jedzie po równi pochyłej. Coraz mniej ludzi stać na wysokiej klasy systemy - bo jak te najlepsze kosztują bajońskie sumy to te całkiem dobre kosztują juz takie pieniądze że coraz mniej ludzi na nie stać.

2 minuty temu, sly30 napisał:

To tak samo jak taka sama technologia jest w Mercedesie C za 200 tys.i Mercedesie S za 700 tys.ale to jednak nie jest to samo. 

ok - ale porównaj Meca S za 700tys z kabelkiem 2x3m za 360 tys zł. To jest hucpa. Kabelek głośnikowy to nie jest dzieło sztuki, zegarek. To po prostu czysta farsa.

Edytowane przez babatular

2 godziny temu, slawek.xm napisał:

Ty piszesz 🙂

:-)))

5 godzin temu, babatular napisał:

ok - ale porównaj Meca S za 700tys z kabelkiem 2x3m za 360 tys zł. To jest hucpa. Kabelek głośnikowy to nie jest dzieło sztuki, zegarek. To po prostu czysta farsa.

Zgadza się, ale to trochę jak bardzo drogi zegarek czy kolia. Tu żaden racjonalizm nie działa. Ludzie do których adresowana jest taka oferta, nie podchodzą do tego tak zdroworozsądkowo. S klasę już mają, a nawet kilka innych też. 

Może 1200. Tak czy siak, cena z kosmosu. A grają tak jak kosztują? Czy to też urojenia marketingowe?

Szanuję cię Moderatorze, który usunąłeś mój post. Nie za to, że powiedziałem prawdę ale za to jak ją ująłem.
Nie mniej zdania nie zmieniam. Gdyby tylko mi się chciało a nie chce mi się ujął bym to ponownie i inaczej - bardziej zjadliwie dla wątpliwej wrażliwości tu obecnych.
Pozdrawiam i czyń to co potrafisz najlepiej - usuń.

Gość

(Konto usunięte)

masz dziwne hobby zrażania ludzi do siebie wpisami , niedługo nie będziesz miał z kim popisać

do mnie na PW też już nie opisuj swoich odsłuchów poszukaj sobie kogoś innego

7 minut temu, slawek.xm napisał:

masz dziwne hobby zrażania ludzi do siebie wpisami , niedługo nie będziesz miał z kim popisać

do mnie na PW też już nie opisuj swoich odsłuchów poszukaj sobie kogoś innego

Być może.  Nie lubię jak ktoś pisze nie będąc kompetentnym (np Gerard) lub w każdym wątku lansuje się na siłę i za wszelką cenę jak np Ty.  Ja nad tym jednak nie ubolewam jak Ty w tej chwili. Lubię niektórych mądrych poczytać ale za wielu tu nie ma. 747 i baba bije Was wszystkich na łeb i szyję bo się nie spinają jak większość.  No ale.... Ty tego raczej nie jesteś w stanie pojąć. 

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, piorasz napisał:

lansuje się na siłę i za wszelką cenę jak np Ty

aby popełnić przestępstwo trzeba mieć motyw

znajdź mój skoro tak uważasz 🙂

poza tym jestem uroczym facetem , którego urokowi sam często dałeś się zaczarować 🙂

21 minut temu, piorasz napisał:

Być może.  Nie lubię jak ktoś pisze nie będąc kompetentnym (np Gerard) lub w każdym wątku lansuje się na siłę i za wszelką cenę jak np Ty.  Ja nad tym jednak nie ubolewam jak Ty w tej chwili. Lubię niektórych mądrych poczytać ale za wielu tu nie ma. 747 i baba bije Was wszystkich na łeb i szyję bo się nie spinają jak większość.  No ale.... Ty tego raczej nie jesteś w stanie pojąć. 

O jakiej niekompetentności mojej piszesz ?
Jakie lansowanie ? A ja nie lubię gburów z tirów którzy interesują się i wytykają innym 

To moje Hobby, w wolnym czasie dziele się i staram doradzać
Jakbyś nie zauważył to forum o audio a nie kurnik .....

Edytowane przez .:Gerard:.
17 minut temu, .:Gerard:. napisał:

O jakiej niekompetentności mojej piszesz

Pisałem o tym ale szanowana moderacja usunęła post, gdyż użyłem niewłaściwych słów.  Ogólnie Gerrard bardzo Cię lubię - naprawdę. Napiszę więc krótko to co skasowano.  Odwiedź kiedyś salon z dobrą akustyką zanim następnym razem zdecydujesz się cokolwiek oceniać.  Macie w ogóle takie w Dojczlandzie? Bo odnoszę wrażenie (nie gniewaj się), że tylko wstyd niemcą przynosisz tymi Twoimi wpisami.  Naprawdę się nie gniewaj bo w gruncie rzeczy wiem, że źle nie chcesz ale wychodzi jak wychodzi .

A tak w ogóle to kończę temat i nie będę tu raczej więcej pisał dla mnie to jakiś koszar. 

Cua.

Edytowane przez piorasz
11 minut temu, piorasz napisał:

Pisałem o tym ale szanowana moderacja usunęła post, gdyż użyłem niewłaściwych słów.  Ogólnie Gerrard bardzo Cię lubię - naprawdę. Napiszę więc krótko to co skasowano.  Odwiedź kiedyś salon z dobrą akustyką zanim następnym razem zdecydujesz się cokolwiek oceniać.  

Jak chcesz to przyjesz do Monachium, Sternberg, oprowadzę cie po salonach ze zrobiona akustyka o jakieś żeś nie śnił.

Czy ty myślisz ze sklepy w których maja kabe nie wspominając o systemach za setki tysięcy € nie stać na akustyka ?
Da twojej informacji, niektóre salony nawet specjalizują się w akustyce u klientów, nawet kin domowych 

Edytowane przez .:Gerard:.
1 minutę temu, .:Gerard:. napisał:

Czy ty myślisz ze sklepy w których maja kabe nie wspominając  o systemach za setki tysięcy € nie stać na akustyka ?

No to mnie uspokoiłeś. Odwiedź je i z tamtąd zrób relację.  Dobranoc. 

A ja nie lubię gburów z tirów

No to się wygłupiłem.....
1 minutę temu, piorasz napisał:

No to mnie uspokoiłeś. Odwiedź je i z tamtąd zrób relację.  Dobranoc. 

Odwiedzałem, znam niektóre salony i wiem ile czasu poświecili w przebudowę, w dyskretna akustykę, klient tego nie widzi

Kliknij sobie na różne salony, da ciebie to są ściany ale one są warstwowe

Ukryta Zawartość

To co tam jest poukrywane to twoja wyobraźnia nie sięga

Mógłbym następne linki do salonów w Monachium podawać, gdzie sufit ma kanały strojone dla wysoko-skutecznych systemów
itd.

..... weź ty człowieku jebnij najlepiej ze ścianą czołówkę aż ci się zrobi wesoło a nie ciągle do kogoś się przypier....

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi