Skocz do zawartości
IGNORED

Hi-endowe nowości

Rekomendowane odpowiedzi

Po raz kolejny zaznaczam że mówię ogólnie o rynku Pro a rynek Pro to nie tylko studia nagrań.

Tak czy inaczej nie chciałbym mieć takich kolumn a nie jest to żaden problem bo są znacznie tańsze

niż dobre konstrukcje High Endowe, które swoją drogą są absurdalnie przedrożone nawet kilkukrotnie.

Łatwiej więc kupić sobie jakieś studyjne kolumny, może nie zaraz Geithain ale jest wiele innych.

Niemniej jednak nim ktoś się zdecyduje na taki krok niech najlepiej wpierw posłucha i sam oceni.

Może akurat to będzie to czego szuka. Gusta bywają różne.

Chyba szkoda słów na temat JBL M2 - wygląd powala .To nie są kolumny do słuchania w domu [chyba że ktoś b.chce] a raczej przeznaczone do dyskotek lub nagłośnienia imprez szkolnych.

Panowie - prośba o nie kontynuowanie dyskusji na temat JBLa. Proszę do tego celu założyć osobny wątek.

Dzięki !

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Nie zaśmiecajcie wątku poświęconego nowościom Hi-End !

Rafaell jak masz jakieś wątpliwości to zapraszam na PW, a najlepiej byłoby podyskutować się w realu.

msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png

German Physiks The Emperor Mk II

ANIMA_72ppi.gif

MGL1546.jpg

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• Redaktorzy

Warto wspomnieć o chłopakach z

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - właśnie zaprezentowali listwę sieciową Silver Passive Power Station:

901919_506434656086296_813728711_o.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

A jak gra taki wysoki model German Physiks?

Takie potwór powinien zagrać wielkim dźwiękiem.

Widziałem to kiedyś w Monachium ale nie przysłuchiwałem się

a może powinienem?

W tym roku ten właśnie model ma być więc zwrócę na to uwagę.

Faktem jest że wygląda nieco dziwnie.

Edytowane przez sly30

W sumie pomysł jest ciekawy, zmienia się propagacja wyższych i średnich tonów w pomieszczeniu, jeszcze jedna zabawka dla audiofilów :) no ale co z samym dołem? Może teraz drugie ramię na ruszanie cała kolumną :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Twoim zdaniem dół będzie kiepski? Oderwany od reszty?

Moim zdaniem będzie to co użytkownik ustawi pilotem :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• 2 tygodnie później...

Las Vegas 2013 : Audio Power Labs

Ukryta Zawartość

post-40176-0-63972600-1365017392_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pomyślałem, że fajnie było by zrobić watek o nowościach.Aby zachować przejrzystość takiego wątku, ważne jest jednak przestrzeganie jednej podstawowej zasady:

NIE KOMENTUJEMY ZDJĘĆ. WKLEJAMY TYLKO ZDJĘCIA PRODUKTÓW I ICH OPISY.

Kawero i Audio Power Labs 833TNTs na CES 2013

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez papiez

Z nowości to są nowe ceny np Avalon.

Topowy model Isis w zwykłej okleinie - 100 000 euro a w luksusowych okleinach 104900 euro czyli ok 440 000 pln!

Pewnie teraz inny też pójdą tą drogą i podniosą ceny.Powód zawsze się znajdzie, bo stal drożeje, bo Kim Dzong Un grozi światu,

bo Obama jest socjalistą, bo to...bo tamto....absurd.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez sly30

Żeby choć kapke ładniejsze były te Avalony... mówi się, że Wilsony są brzydkie, ale "Trumienki" biją na głowę pod względem brzydoty wszystkie kolumny :)

Jak nie śmierć, to KKK. Dizajner z Avalona ma chyba jakiś problem :)

Za to Magico sa przyjemne, nowoczesne i takie... normalne.

EDIT. W sumie zależy od okleiny. Tu są w miare w porządku

20101003_ISIS_DSF5634.jpg

• Użytkownicy+

Pomyślałem, że fajnie było by zrobić watek o nowościach. Cały czas wychodzi na świecie tyle nowych produktów, że ciężko to ogarnąć. Fajnie gdyby mozna było zobaczyć to w jednym miejscu - każdy z nas buszuje po internecie, i praktycznie codziennie spotyka jakieś ciekawe, nowe produkty. Wystarczy, że każdy choć raz na pewien czas coś wklei i będziemy mieli niezły przegląd rynku.

Inspiracją jest ten wątek:

Ukryta Zawartość

Aby zachować przejrzystość takiego wątku, ważne jest jednak przestrzeganie jednej podstawowej zasady:

NIE KOMENTUJEMY ZDJĘĆ. WKLEJAMY TYLKO ZDJĘCIA PRODUKTÓW I ICH OPISY.

Poza samym autorem tematu, wiele innych osób prosi o przestrzeganie powyższego wpisu. Proszę i ja w imieniu moderacji.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez palton

Słusznie. Prośba o wycięcie całej off topicowej dyskusji, od momentu ostatniego merytorycznego wpisu.

Poza samym autorem tematu, wiele innych osób prosi o przestrzeganie powyższego wpisu. Proszę i ja w imieniu moderacji.

Fajny link o nowosciach,szkoda ze zakonczyly sie wpisy w 2010roku,jak masz podobne na czasie to prosze dodaj,chetnie zobacze!
  • Redaktorzy

Wracając do meritum - na naszym rynku pojawiło się wielce przydatne urządzenie -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Audio Desk Systeme, czyli w skrócie szlifierka a raczej obrzynarka płyt CD. Efekt po usunięciu, jak się okazuje zbędnego, naddatku przechodzi najśmielsze oczekiwania.

CD-SOUND-IMPROVER-478KB.jpg

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Wracając do meritum - na naszym rynku pojawiło się wielce przydatne urządzenie - CD - Sound Improver Audio Desk Systeme, czyli w skrócie szlifierka a raczej obrzynarka płyt CD. Efekt po usunięciu, jak się okazuje zbędnego, naddatku przechodzi najśmielsze oczekiwania.

CD-SOUND-IMPROVER-478KB.jpg

pokazywał mi to Roger, fakt działa spektakularnie,dla mnie wszystkiego jest więcej,scena stabilna no czary:) ale działa!ale jeszcze fajniejsza jest myjka do vinyli....

Edytowane przez jamówię
  • Redaktorzy

Poprawie ulega przede wszystkim kontrola i zejście najniższych składowych a średnica zyskuje na namacalności, Najdelikatniejsze zmiany można zaobserwować na górze pasma, bo tutaj zachodzi głównie zminimalizowanie szumu tła i ewentualnej ziarnistości, przez co jest gładziej i czyściej. Jednak najlepsze jest to, że nie trzeba kupować obrzynarki, żeby przekonać się czy działa - doszły mnie słuchy, że niektóre salony audio będą świadczyły "usługi skrawaniem" pobierając jakieś symboliczne opłaty.

Edytowane przez Fr@ntz

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Poprawie ulega przede wszystkim kontrola i zejście najniższych składowych a średnica zyskuje na namacalności, Najdelikatniejsze zmiany można zaobserwować na górze pasma, bo tutaj zachodzi głównie zminimalizowanie szumu tła i ewentualnej ziarnistości, przez co jest gładziej i czyściej. Jednak najlepsze jest to, że nie trzeba kupować obrzynarki, żeby przekonać się czy działa - doszły mnie słuchy, że niektóre salony audio będą świadczyły "usługi skrawaniem" pobierając jakieś symboliczne opłaty.

A co się stanie jak rączka się obsunie?

Fr@ntz

Do czego można te zmiany porównać i jaki przybliżeniowy procent poprawy jakości dżwięku jest zauważalny - do np. wymiany kabli głośnikowych, IC, czy też może do zmiany żródła... I jeszcze jedno pytanie: czy działa to urządzenie, a właściwie jest przeznaczone dla starych płyt CD, czy równie dobrze można zauważyć/ usłyszeć pozytywne zmiany na zupełnie nowych krążkach...???

Parker's Mood

• Redaktorzy

Szymon - jak przy wszystkim tak i włączając ww. szlifierkę nie należy zapomnieć włączyć myślenia ;-) Warto też rzucić gałką na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - brak "wiórów" oznacza koniec skrawania.

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Fr@ntz

Do czego można te zmiany porównać i jaki przybliżeniowy procent poprawy jakości dżwięku jest zauważalny - do np. wymiany kabli głośnikowych, IC, czy też może do zmiany żródła... I jeszcze jedno pytanie: czy działa to urządzenie, a właściwie jest przeznaczone dla starych płyt CD, czy równie dobrze można zauważyć/ usłyszeć pozytywne zmiany na zupełnie nowych krążkach...???

Nie jestem Fr@ntz ale słuchałem i dla mnie była to zmiana na poziomie źródła.Co do płyt nie wiem Roger nie pokazywał mi czy to stary,czy nowy CD

• Redaktorzy

MarkN - zaobserwowane zmiany mogę spokojnie porównać do zmian w okablowaniu (IC) a nawet źródła/nośnika. Stosować można zarówno do starych jak i dopiero co odpakowanych krążków. Na razie proponuję się uzbroić w cierpliwość i poczekać aż salony zaczną "się chwalić" nowym nabytkiem. W Katowicach przynajmniej jedna sztuka powinna być ;-)

Edytowane przez Fr@ntz

Fr@ntz

"I am an audiophile"

jamówię, Fr@ntz - dzięki. Urządzenie wygląda całkiem całkiem i widzę u siebie jak najbardziej sens jego posiadania.

Pozdr, M

Parker's Mood

A to mnie tym zaintrygowaliście.

Słyszałem od ludzi że warto to mieć lub gdzieś na tym zrobić swoje płyty i wydało mi się to

audio voodoo i raczej wątpiłem a tu wygląda na to że byłem w błędzie.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

A to mnie tym zaintrygowaliście.

Słyszałem od ludzi że warto to mieć lub gdzieś na tym zrobić swoje płyty i wydało mi się to

audio voodoo i raczej wątpiłem a tu wygląda na to że byłem w błędzie.

Pamiętam jak ładowałem bezpieczniki Furutecha to pod nosem cały czas sobie wmawiałem,że wszystko jest ok i że nie wypadłem Matce z wózka:)a potem wk***iałem się,że dopiero teraz je włożyłem-no życie:)

jamówię, Fr@ntz - dzięki. Urządzenie wygląda całkiem całkiem i widzę u siebie jak najbardziej sens jego posiadania.

Pozdr, M

MarkN jak masz vinyle to zainwestuj jeszcze w ich myjkę,szoruje ultradzwiękami i wszystko robi sama:)czad!

• Pokaż nowe odpowiedzi