Skocz do zawartości
IGNORED

Hi-endowe nowości

Rekomendowane odpowiedzi

Dzieki WIELKIE kolego :)

hehehe dither szumu, rezonans kwantowy :D ..... Trzeba przyznac ze firma Reimyo kopie dzialki audio elektroniki ktore nikt nie kopie. Wielki szacunek dla Reimyo oraz dla nagran XRCD ktore sa wspaniale - mysle ze Reimyo to firma ktora wie co robi. Jesli chodzi o prace tego kondycjonera/stabilizatora to dalej malo wiadomo ale domyslalem sie ze tu jest jakies nakladanie szumu na szum. W kazdym badz razie jest to urzadzenie z pewnoscia niesamowicie przemyslane i to co wyniklo na plytkach wynika z jakichs zaawansowanych pomiarow jak i przemyslen tematu.

Jak jest tego cena?

Standardowa wersja z gniazdami US oscylowała w okolicach 5 tys. Euro.

„Pomnij, że sąd laika, gdy mówi o dziele

O dziele mówi mało; o laiku – wiele!”

— Henryk Elzenberg

• Redaktorzy

Dzieki WIELKIE kolego :)

hehehe dither szumu, rezonans kwantowy :D ..... Trzeba przyznac ze firma Reimyo kopie dzialki audio elektroniki ktore nikt nie kopie. Wielki szacunek dla Reimyo oraz dla nagran XRCD ktore sa wspaniale - mysle ze Reimyo to firma ktora wie co robi. Jesli chodzi o prace tego kondycjonera/stabilizatora to dalej malo wiadomo ale domyslalem sie ze tu jest jakies nakladanie szumu na szum. W kazdym badz razie jest to urzadzenie z pewnoscia niesamowicie przemyslane i to co wyniklo na plytkach wynika z jakichs zaawansowanych pomiarow jak i przemyslen tematu.

Jak jest tego cena?

Oficjalna cena w PL to 25 990 PLN. W tym tygodniu powinienem mieć możliwość na spokojnie posłuchać tego "prądouzdatniacza", porobić zdjęcia a może i porównać z czymś równie topowym i równie japońskim ;-)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Oficjalna cena w PL to 25 990 PLN. W tym tygodniu powinienem mieć możliwość na spokojnie posłuchać tego "prądouzdatniacza", porobić zdjęcia a może i porównać z czymś równie topowym i równie japońskim ;-)

Jesli bedziesz robil zdjecia to ja poprosze zdjecie tych malych plyteczek ale na tyle dokladne aby mozna bylo zobaczyc napisy na scalaczku.
  • Redaktorzy

Może z Acoustic Revive Ultimate ?

Na razie nie chcę zapeszyć, ale szykuje się coś o zdecydowanie poważniejszym "ciężarze gatunkowym" ;-)

Jesli bedziesz robil zdjecia to ja poprosze zdjecie tych malych plyteczek ale na tyle dokladne aby mozna bylo zobaczyc napisy na scalaczku.

Jeśli tylko będzie można ALS-777 rozkręcić, to standardowo zamieścimy hi-resy trzewi.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Nowe Spectrale - 300RS i 400RS.

DMA-300 RS €23000

DMA-400 RS €43000 /pr

300rs.jpg

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Magico S3

index.jpg

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

A byłem pewien,że dołożą jeden głośnik na dole,a tu niespodzianka :).

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

To może być bardzo fajny głośnik do pomieszczeń 30-40m2. Ostatecznie nie każdy potrzebuje 2x 25cm na basie, a cena ma być dużo niższa. Środek i góra są identyczne z tymi z S5.

W czarnym lakierze fortepianowym mogły by fajnie wyglądać.

Ciekawe jakie są wymiary,ile się różni wysokością od S1.

S1 to są świetne "gabarytowo" głośniki,można próbować w 15 metrach,a i równie spokojnie zagrają w 25.

Magico S1 vs S3.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez cloudior

Magico S1 vs S3.

Dzięki,teraz wszystko jasne :).

Różnie z tym bywa.......czasami nam się tylko wydaje że wszystko jest jasne....

Czy Magico S1 mogły polec przy miniaturkach Bravo ? Kiedy posłucham tych baby's będę znał prawdę.

W wątku o Audio Show nie mogę pisać, gdyź Elberoth mnie zbanował. A poniewaź to o nowościach to można napisać tu nim teź nie zbanuje. Napisał, że będą kolumny Raidho i że to świetne kolumny a nawet rozważał je jako zakup dla siebie gdyby nie wyszło z Magico lub Rockport. I fajnie bo to rzeczywiście dobre kolumny. Miałem okazje dłużej posłuchać w Monachium a nawet uciąć sobie pogawędkę z właścicielem firmy. Co ciekawe to kolumny w całości wykonywane ze zwykłego MDF i do tego obudowy są robione w Chinach. Pamietam jak wiosną Elberorh przeklinał kolumny z MDF, że to szajs i nigdy by takich nie kupił. A teraz pisze, że są bardzo dobre i myślał o ich zakupie!! Nie wiem co o tym myśleć..... :-)

Włoski "styl i smak"

Jakoś tak mi się kojarzą z Ponte Vecchio w Florencji, coś w tym jest ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Najnowsze i najmniejsze kolumny Vivida - G4.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Elberoth

Trzeba mieć specyficzny gust by do domu wstawić takie paskudztwo jak kolumny Vivid. Nawet gdyby mi dano je za darmo to bym ich nigdy nie wstawił.

Ale oczywiście gusta są różne.

Gość

(Konto usunięte)

Nie sądzę, abym miał specyficzny gust. Na pewno nie jestem "jakąś Barbie". Takie paskudne kolumny Vivid Audio wstawiłbym do domu. Nawet gdyby dawano mi je za darmo :)

Bo gusta są oczywiście różne...

Edytowane przez Gość
Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Tak samo ja, te kolumny nic nie mają wspólnego z wyrafinowanym wysokiej klasy audio, no może spodobały się jakiejś Barbie, do jej komputerka.

Abstrahując od "wzornictwa" Vivid , 90% kolumn które prezentujesz w wątku"Wysoko skuteczne kolumny HI-END!" to techniczne i wzornicze kurioza wydajesz się mało uprawniony do takich wypowiedzi.

Ale oczywiście gusta są różne :)

Jest jeszcze tylko małe ale.

Dlaczego na pierwszym miejscu jest gust a nie techniczna strona produktu ?

p.s. proszę o lekko humorystyczne odebranie tego co napisałem.

Edytowane przez HarpiaAcoustics

O gustach rozmawiać nie będę (mi to się podobają nawet Avalon Tesseract), ale te Vividy zawsze grały bardzo ładnie, np. w Monachium. Kolumny egzotyczne (z RPA), ale dźwięk na pewno prima sort.

Znaczy się jakby miał skarpetki to byłoby kuriozum czy nie ?

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Tak samo ja, te kolumny nic nie mają wspólnego z wyrafinowanym wysokiej klasy audio, no może spodobały się jakiejś Barbie, do jej komputerka.

Rozumiem ,że na imię masz Dolce czy może jednak Gabbana ? ;)

P.S.

Podobnie jak kol. Harpia uważam ,że 90 % kolumn wklejanych w wątku o "wysokoskutecznych itd " przez ciebie nie nadają się do wstawienia nawet do stodoły u sołtysa ......

Więc jak widać gusta są różne i niektórzy założą nawet białe skarpetki do sandałów na swój ślub i są zadowoleni ;)

Edytowane przez jarek&ania
  • 3 tygodnie później...

Wilson Sasha series II

Rozumiem ,że na imię masz Dolce czy może jednak Gabbana ? ;)

P.S.

Podobnie jak kol. Harpia uważam ,że 90 % kolumn wklejanych w wątku o "wysokoskutecznych itd " przez ciebie nie nadają się do wstawienia nawet do stodoły u sołtysa ......

Więc jak widać gusta są różne i niektórzy założą nawet białe skarpetki do sandałów na swój ślub i są zadowoleni ;)

Nie ma to jak, wspierająca się grupa branżowców wydłubująca sobie na wzajem bobki z majtek,....i wali mnie to.

Prawdopodobieństwo tego jest małe. Nowsze Alexie także są bardzo trudnym obciążeniem - nie widzę tu zmiany trendu.

Aleź kolego Azus...Jarek nie jest z branży audio. Jest do niej nawet dość krytycznie nastawiony. Zresztą ja teź a szczególnie po ostatnich nagrodach jakie po Audio Show przydzielił portal Highfidelity. Choć lubię opisy W.Pacuły wbrew wielu opiniom na forum to tym razem tą sytuacje uważam za kompromitację!!

• Pokaż nowe odpowiedzi