Skocz do zawartości
IGNORED

PCM1704 DAC

Rekomendowane odpowiedzi

Gdybym się decydował na wersję zbalansowaną to lepiej zrobić jeden kanał na PCM1704K a druki na PCM 1704U czy wymieszać układy.

Lepiej pewnie zamontować po jednym K i jednym U na kanał. Tak aby oba kanały były wykonane tak samo.

Skąd bierzesz PCM1704U?

Jedyne pewne źródło jakie znam to Farnell. Mam nadzieję że jest pewne bo tanie to nie jest.

mnie by szlag trafił jak bym miał mieć mieszane kości U i K w jednym kanale

napisz do elfa distrelec - oni mają K tylko nie wiem ile trzeba czekać

napisz do elfa distrelec

Tylko czy to pewne źródło ? Różnica jest w zniekształcenach K 0,008 do 0,015% a J 0,015 do 0,025% pytanie czy różnica jest słyszalna.

Najgorsze zestawienie to 0.008% i 0,025% a optymalnie 0,015% i 0,015%. Jeszcze tydzień temu w fanellu były 32 szt K teraz jest 0. Prawdę mówiąc wolę wymieszać gradację U i K ale mieć oryginalne kości pytanie tylko co będzie lepsze - zrobić jeden kanał w K a drugi w U czy mieszać. W elfa distrelec dostępność do 7 dni jest 0 boję się że zamówię a oni po 5 dniach opiszą że im przykro a w międzyczasie w Farnellu zostanie tylko PCM1704J albo i nic. Do poniedziałku mogę jeszcze coś zmienić bo zamówienie w Farnellu jest już otwarte.

Tylko czy to pewne źródło ? Różnica jest w zniekształcenach K 0,008 do 0,015% a J 0,015 do 0,025% pytanie czy różnica jest słyszalna.

Najgorsze zestawienie to 0.008% i 0,025% a optymalnie 0,015% i 0,015%. Jeszcze tydzień temu w fanellu były 32 szt K teraz jest 0. Prawdę mówiąc wolę wymieszać gradację U i K ale mieć oryginalne kości pytanie tylko co będzie lepsze - zrobić jeden kanał w K a drugi w U czy mieszać. W elfa distrelec dostępność do 7 dni jest 0 boję się że zamówię a oni po 5 dniach opiszą że im przykro a w międzyczasie w Farnellu zostanie tylko PCM1704J albo i nic. Do poniedziałku mogę jeszcze coś zmienić bo zamówienie w Farnellu jest już otwarte.

z elfy na 100% będą oryginalne - to duża i szanowana siec dystrybucji

Najgorsze zestawienie to 0.008% i 0,025% a optymalnie 0,015% i 0,015%. Jeszcze tydzień temu w fanellu były 32 szt K teraz jest 0. Prawdę mówiąc wolę wymieszać gradację U i K ale mieć oryginalne kości pytanie tylko co będzie lepsze - zrobić jeden kanał w K a drugi w U czy mieszać. W elfa distrelec dostępność do 7 dni jest 0 boję się że zamówię a oni po 5 dniach opiszą że im przykro a w międzyczasie w Farnellu zostanie tylko PCM1704J albo i nic. Do poniedziałku mogę jeszcze coś zmienić bo zamówienie w Farnellu jest już otwarte

ciekawe czy ktoś słyszy różnice między K. U. J

jak się wie jakie się ma to słychać ;) lepsza gradacja - lepsze samopoczucie - więcej endorfin - lepszy odbiór muzyki

I to jest sedno :) nie wiem może ktoś słuchał dwóch takich samych DACów na PCM1704 w gradacji K i J . Druga sprawa to świadomość że w środku jest coś co jest mniej doskonałe.

Ja swoje dostałem po 4 miesiącach, ale wyglądają OK.

4 miesiące oczekiwania ?? O takich terminach to dawno nie słyszałem - ciekawe co mi odpowiedzą w Elfie. W Farnellu to zamówiłem chyba w poniedziałek około 12 a na drugi dzień odwiedził mnie kurier a mieszkam w Polsce

A wracając do mieszania U i K jak byłoby lepiej ? Kanał na u plus kanał na K czy mieszać?

Zrobiłem dwa zestawy pcm1704 balanced mk2 projektu Waldiego jedne na PCM1704U drugi na gradacji K poruwnywałem je raczej ocena jest subiektywna wieksze znaczenie ma jakie się zastosuje podzespoły np. do odsprzegania układów oraz oscylator.

Moja ocena

jak się wie jakie się ma to słychać ;) lepsza gradacja - lepsze samopoczucie - więcej endorfin - lepszy odbiór muzyki

dokładnie

Edytowane przez dumek

Ja kupowałem w Nigeo Gliwice wersję K czekałem może tydzień

I mam nadzieję że oryginał - bo 350 to taniej niż Farnell czy Elfa no i jest wersja K na stanie.

I tu dziękuję wszystkim za odzew i pomoc.

I mam nadzieję że oryginał - bo 350 to taniej niż Farnell czy Elfa no i jest wersja K na stanie.

I tu dziękuję wszystkim za odzew i pomoc.

w jaki sposób taniej niż na Elfa?

w jaki sposób taniej niż na Elfa?

330 zł plus VAT 23% daje 405 zł brutto.

W Farnellu jest niby taniej ale tam jest płatność kartą i za przewalutowanie trzeba zapłacić coś około 5-6% (tzw. spread), poza tym to nalepiej ceny zobaczyć w funtach i przeliczyć po obecnym kursie bo ten na stronie to cena w funtach przeliczona po jakimś średnim kursie, no i oczywiście jeszcze VAT plus jeszcze wysyłka - co prawda wysyłka 20 więc cena zupełnie normalna.

W Farnellu jest niby taniej ale tam jest płatność kartą i za przewalutowanie trzeba zapłacić coś około 5-6% (tzw. spread),

Nie, to nie jest spread. Spread to różnica między ceną kupna i sprzedaży waluty w banku. Opłata za przewalutowanie to inna opłata wynosząca jakieś 1-2% od kwoty.

U mnie na Elfa cena za 1704 K wynosi 270 zł netto.

Ja swoje kupowałem ma przełomie kwietnia i maja 2015. Zamówiłem 24.04, 9.05 miałem w domu. Zapłaciłem 252 zł netto. Z transportem z ELFY za 4 szt. było poniżej 1250 zł.

Opłata za przewalutowanie to inna opłata wynosząca jakieś 1-2% od kwoty.

A w mBanku wygląda niestety to tak:

Nazwa karty waluta rozliczeniowa prowizja za przewalutowanie

Visa Classic PLN 5,90%

Bank musi zarobić :( niech żyją płatności internetowe oby tylko firmy handlujące częściami zaczęły z nich korzystać.

U mnie na Elfa cena za 1704 K wynosi 270 zł netto.

teraz niestety jest PLN 330,87 również netto

Zapasy się kończą, chętni są nadal - więc ceny w górę niestety. Mam nadzieję że uda mi się jeszcze kupić brakujące dwa układy po normalnej cenie

Edytowane przez trebor_m

A w mBanku wygląda niestety to tak:

Nazwa karty waluta rozliczeniowa prowizja za przewalutowanie

Visa Classic PLN 5,90%

Bank musi zarobić :( niech żyją płatności internetowe oby tylko firmy handlujące częściami zaczęły z nich korzystać.

teraz niestety jest PLN 330,87 również netto

Zapasy się kończą, chętni są nadal - więc ceny w górę niestety. Mam nadzieję że uda mi się jeszcze kupić brakujące dwa układy po normalnej cenie

270 netto jest cały czas

330 jest już brutto

Edytowane przez bikerbo

270 netto jest cały czas

niestety tylko do momentu zalogowania się na konto - po zalogowaniu jest 330,87 i dalej netto, zadzwonię tam dzisiaj i się dopytam. Edytowane przez trebor_m

270 netto jest cały czas

330 jest już brutto

Dzięki - tak jest rzeczywiście, choć opis na stronie po zalogowaniu wprawdza w błąd (sprawa wyjaśnia się po dodaniu produktów do koszyka). Zamówiłem w Elfie - realizacja - do miesiąca czasu (tak obiecywali) . W tej chwili to najtańsza oferta. Jeszcze raz dzięki - Myślę żę wątek zakupowy można uznać za zamknięty. Z uwagi na to że zamówiłem wersję K problem jak rozłożyć kostki sam się rozwiązał. Mogę spokojnie składać DACa.

Jak nowe kostki to nie opłaca się na ebayu (no chyba, że ktoś na firmę i sobie VAT odliczy)? W kwestii przewalutowania - ja mam konto $ w city i przelewam sobie na niego pieniądze z kantoru - czyli nie płacę nic za przewalutowanie. Świetnie się sprawdza jak jest płatność kartą albo paypalem.

Jak nowe kostki to nie opłaca się na ebayu (no chyba, że ktoś na firmę i sobie VAT odliczy)? W kwestii przewalutowania - ja mam konto $ w city i przelewam sobie na niego pieniądze z kantoru - czyli nie płacę nic za przewalutowanie. Świetnie się sprawdza jak jest płatność kartą albo paypalem.

powodzenia w kupowaniu na eBay pcm1704 z Azji

Kupowałem na eb PCM1704, AD1865, TDA1541, TDA1543. Wszystkie grają. Chyba mam farta :-)

No grać może grają. Raczej chodzi mi o ich oryginalność. Skąd Chińczycy mają mieć zapasy NOSów 1541?

No grać może grają. Raczej chodzi mi o ich oryginalność. Skąd Chińczycy mają mieć zapasy NOSów 1541?

Nie mam bladego pojęcia. Może coś "skitrali" na ciężkie czasy, podobnie jak ruscy NOS-y swoich lamp ;-)

A ciutkę poważniej, to pytanie o oryginalność NOS-ów to iście hamletowskie pytanie. Czytam opisy i staram się kupować wyluty. Pod warunkiem, że są to wyluty, a nie "podstarzone" podróby. No cóż - to be or not to be.

• Pokaż nowe odpowiedzi