Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Audio Academy

Rekomendowane odpowiedzi

samo śpiewanie trochę nie po mojemu.

Podpisuje się pod zdaniem Michała

Zreszta mnie interesuje raczej wokal, a nie mowa :-)

Uuu... panowie... ja bym wobec BC nie próbował "talk shit"... Body Count ma dla Was odpowiedź :)

https://www.youtube.com/watch?v=sokdL-0iV9s&index=5&list=RDsi9G0PBamNI

Edytowane przez pit80

Dzięki za podpowiedzi ale nie mogę nigdzie namierzyć ani 965 ani 971 a jest jeden 02 z tym ze sprzedający się nie odzywa.

Masz info na ostatniej stronie w klubie Rotela, że jeden z klubowiczów będzie miał na sprzedaż 975. Widzisz, jak się nienerwowo szuka to się znajdzie

Hejka,

Z innej beczki! Jakby ktoś chciał kupić dobre lampy 12AX7 z bieżącej produkcji polecam chińskie Full Music! Miałem je przed wakacjami na testach a teraz kupiłem dla siebie! Wyśmienite bańki. Najlepsze jakie słyszałem z tych produkowanych obecnie i godne aby konkurować z dobrymi NOS'ami.

Brzmienie kremowe, naturalne z delikatną górą, pięknym analogowym wokalem i ciepłym, energetycznym dołem. Fajna głębia i oddech. Tung Sole Gold w porównaniu grają jaśniej, bardziej technicznie i nie mają tej analogowej zawiesiny. Nie spodziewałem się że można jeszcze dostać takie granie :) Ciekawe kiedy je spi***rzą?! ;)

Pozdrawiam,

Goliatpl

Gość Juno

(Konto usunięte)

... Ciekawe kiedy je spi***rzą?! ;)

Pozdrawiam,

Goliatpl

E tam. ciekawe kiedy jeszcze bardziej zdrożeją. Moje to jeszcze ze 4-5 lat pograją chyba. Mam nadzieję, że nie osiągną nigdy statusu kultowych.

• 2 tygodnie później...

Witam,

Od ponad pół roku jestem posiadaczem bezpieczników firmy Verictum o nazwie X-FUSE.

Chciałbym Was zachęcić do ich wypożyczenia. Od momentu zakupu mamy 18 dni na ich przetestowanie i decyzję - czy pozostaną? Jeśli się nie wpasowały w system możemy je odesłać producentowi i dostajemy zwrot pieniędzy.

W moim systemie się sprawdziły. Ja jestem zachwycony.

Najpierw kupiłem tylko do wzmacniacza, następnie do CD.

Teraz po tak długim już obyciu z nimi mogę napisać parę słów co zmieniły.

Przede wszystkim dały muzyce to coś. Coś co sprawia, że chce się słuchać, a wpływ na to ma:

- mocne zaznaczenie czarnego tła,

- wydaję się, że dźwięk cieplejszy, przyjemniejszy dla ucha,

- każdy instrument jest precyzyjniej umieszczony na scenie, jest bardziej wyrazisty, mocniej zaznaczony - bardziej w punkt i odseparowany od innych instrumentów,

- szczegółowość - słychać dużo dużo więcej... słychać linie melodyczne, których wcześniej nie słyszałem w utworach... i to nawet w sąsiednim lub nawet jeszcze dalszym pokoju... !!

to jest chyba najlepsze co dały - przyjemność z odsłuchu, taką pełnię muzyki...

co jeszcze dały...

- niesamowitą kontrolę dźwięku, w szczególności dla mnie istotniej rzeczy - zakresu niskiego i średniego basu - jest bardzo różnicowany i nie wzbudza się denerwująco (wcześniej miałem z tym problem, bo były płyty, które mnie pod tym względem drażniły - teraz jest to rzadkość),

- różnicowanie dotyczy również barwy, czyli prawdopodobnie każdego aspektu..

- płyty natarczywie brzmiące brzmią fajnie, wydaje się neutralnie, natomiast płyty dobrze zrealizowane w fajną barwą potrafią zauroczyć i dźwięk barwa jest najwyższej próby,

- większa namacalność dźwięku i ulubionych wokali,

Najczęściej słucham płyt niespecjalnie audiofilskich: np. najnowszą U2 czy starsze i na nowo odkrywam te płyty, jest przyjemność ze słuchania, bo tyle szczegółów i takie różnicowanie, że chce się słuchać.

goliatpl - dziękuję, że poinformowałeś o swoich doświadczeniach z lampami full music, także zastanawiałem się nad nimi. Myślę, że będą w przyszłości moje.

W tym momencie zbieram na nowe kolumny.. będą to RHEA lub nowe PHOEBE IV lub jeśli Pan Michał będzie miał jeszcze inne kolumny w ofercie to przesłuchamy i ostatecznie coś wybiorę.

Pozdrawiam serdecznie.

Witam. Panowie czy wzmacniacz lampowy Cayin A55tp dobrze zgrywa się z Hyperionami IV? I jakie lampy polecacie EL34, KT88? Może inny lepszy zaproponujecie w cenie do 6tyś z pilotem?

Podczytywałem ten wątek od paru lat (no...od trzech 2zlosc.gif ) i się zastanawiałem skąd ten zachwyt nad min. Hyperionami IV ?

Od dzisiaj już wiem.

I niestety bardzo mi to komplikuje plany i finanse.

Chyba dzieciak nie będzie miał nowych butów na zimę.....2gwizd.gif

Yamaha R N803D, CD J&M CDD 201V, Hyperion IV

Podczytywałem ten wątek od paru lat (no...od trzech 2zlosc.gif ) i się zastanawiałem skąd ten zachwyt nad min. Hyperionami IV ?

Od dzisiaj już wiem.

I niestety bardzo mi to komplikuje plany i finanse.

Chyba dzieciak nie będzie miał nowych butów na zimę.....2gwizd.gif

Dla mnie te kolumny brzmią chłodno i sterylnie. Ale to tylko moja opinia. Kopułka w tym modelu jest niskich lotów. Jest szczegółowa ale brak w niej szlachetności.

Czy ktoś z klubowiczów łączył Exposure 1010 z Pheobe 3 pokój 17 m2

Co do Expo + AA to miałem przyjemność słuchać AA Phoebe III z Expo 3010S2 i brzmiało to poprawnie ale chłodno. Po wpięciu Vincenta 236, czar Exposure prysł. Vincent pozamiatał Exposure 3010S2 i na dodatek wskazał na braki Phoebe III. Szczególnie na basie.

Dla mnie te kolumny brzmią chłodno i sterylnie. Ale to tylko moja opinia. Kopułka w tym modelu jest niskich lotów. Jest szczegółowa ale brak w niej szlachetności.

Co do Expo + AA to miałem przyjemność słuchać AA Phoebe III z Expo 3010S2 i brzmiało to poprawnie ale chłodno. Po wpięciu Vincenta 236, czar Exposure prysł. Vincent pozamiatał Exposure 3010S2 i na dodatek wskazał na braki Phoebe III. Szczególnie na basie.

Expo 1010 to całkiem inne granie niż 3010 i 2010 .Słuchałem 2010 nada 356 i 1010 wypadł lepiej taki czaruś może nie ma kopa ale gra przyjemnie

No cóż, ja nie jestem żadnym specem. Hyperiony słuchałem z Yamahami R N602 i R N803D.

Dźwięk mnie urzekł, było w muzyce (rock progresywny itp) wszystko: expresja, plastyczność, dokładność, głębia, kontrolowany i głęboki bas, łatwość oddawania różnych klimatów (od wokali Daine Lekaien, poprzez instrumenty elektroniczne w Pokuszeniu Abraxas do gitary S. Rothery w Sugar Mice Marillion), wspaniała średnica i nie natarczywa góra.

Kolumny nie gubią się nawet przy kiepsko nagranych utworach z nadmiarem - dla większości zestawów głośnikowych - basu.

Słuchałem w sumie 8 kolumn. Hyperiony zmiotły 5 z nich.

Od jednych były "jeno krzynkę" lepsze, a jednych musiały uznać wyższość (dużo droższych....).

Jest szczegółowa ale brak w niej szlachetności.

Mnie takie opisy rozbrajają. Zupełnie nie chodzi o to czy komuś coś się podoba czy nie, ale co to znaczy "brak szlachetności" ? To jakiś nowy parametr dźwięku ?

Jakie to audio jest przesiąknięte górnolotnymi, nic nie mówiącymi określeniami.

Słuchałem w sumie 8 kolumn. Hyperiony zmiotły 5 z nich.

Nie wstydź się, napisz z czym porównywałeś ;)

Edytowane przez omen

Phoebe III, mimo swoich ograniczeń są naprawdę dobrymi kolumnami z fajną prezentacją dźwięku. U mnie grają od kilka lat i raczej nie zanosi się na zmianę. Czy można lepiej? Można! Czy trzeba lepiej? U mnie niekoniecznie.

Ale nie jestem audiofilen, tylko zwykłym melomanem.

Gość Juno

(Konto usunięte)

Ponieważ jestem w trakcie wymiany wzmacniacza do moich Hyperionów IV, co najczęściej się przewija wśród polecanych wzmacniaczy do Hypków?

Niech chcę tylko w czyste lampy wchodzić. Taki kaprys, żadnej ideologii.

Nie wstydź się, napisz z czym porównywałeś ;)

Stx Electrino 250

Bowers & Wilkins 683 S2

Elac Debut 5

Indiana Line Tesi 560

Pylon Saphhire 25

Dynavoice Definition DF6

Sounddeco Alpha F2 Plus

no i Hyperiony IV

Chyba czas podnieść cenę na Hyperiony IV.

Generalnie to ja jestem za wolnością słowa, ale Waszmość na ciężką próbę wystawią moją tolerancję, oj na ciężką...0acute.gif

ale co to znaczy "brak szlachetności" ? To jakiś nowy parametr dźwięku ?

to akurat, wydaje mi się, łatwo zrozumieć.....

oczywiście problem to opisywanie słowami wrażeń i doznań wywoływanych przez dźwięk... jest to bardzo trudne zadanie i czasami przeradza się w radosną twórczość, jednak w tym przypadku, jak dla mnie, przekaz jest zrozumiały;-)

• 2 tygodnie później...

No to niniejszym oficjalnie dołączam do klubu. 0drinks.gif

Zaraz po rozpakowaniu:

zdjecie.jpgzdjecie.jpg

Ponieważ jestem w trakcie wymiany wzmacniacza do moich Hyperionów IV, co najczęściej się przewija wśród polecanych wzmacniaczy do Hypków?

.

Jeśli szukasz taniego, dobrego grania to polecany był w tym Klubie m.in hybryda Vincent SV 226.

Leży taki u mnie w szafie w bardzo dobrym stanie i z bardzo dobrymi lampami w środku. Jeśli jesteś zainteresowany pisz na priw.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

No to niniejszym oficjalnie dołączam do klubu. 0drinks.gif

Zaraz po rozpakowaniu:

zdjecie.jpgzdjecie.jpg

Witamy w klubie ciesz się świetnymi kolumnami i doskonałym dźwiękiem.

Dodam dla tych, którzy nie mają w sobie duszy odkrywcy/audiofila poszukiwacza, że gra u mnie od dziś zestaw:

Yamaha R N803D > Chord C-Line > CD mitchell&johnson CDD201V > Chord Odyssey II > Hyperion IV.

I ten zestaw mnie w pełni satysfakcjonuje.

Pozdrawiam i szacun dla twórcy kolumienek. 2gwizd.gif

Hejka,

Pestek zainteresował mnie Twój wpis odnośnie bezpieczników :) Może i ja bym spróbował? ;) Gdzie to tak wypożyczają i ile kosztuje takie cudo?

PS. Pojawił się nowy Vincent SV-237MK. Od dzisiaj go rozgrzewamy... Jak pogra dam znać, ale już mogę powiedzieć iż gra inaczej od SV-237.

Pozdrawiam,

Goliatpl

Aha i jeszcze jedno - jakby ktoś szukał używanego Monolitha 2x2.5 (taśma) to mam do odsprzedania.

Szczegóy na priva.

Hejka,

Pestek zainteresował mnie Twój wpis odnośnie bezpieczników :) Może i ja bym spróbował? ;) Gdzie to tak wypożyczają i ile kosztuje takie cudo?

PS. Pojawił się nowy Vincent SV-237MK. Od dzisiaj go rozgrzewamy... Jak pogra dam znać, ale już mogę powiedzieć iż gra inaczej od SV-237.

Pozdrawiam,

Goliatpl

Aha i jeszcze jedno - jakby ktoś szukał używanego Monolitha 2x2.5 (taśma) to mam do odsprzedania.

Szczegóy na priva.

Ja mam Padisa bezpieczniki zeby nie pakowac sie w jakies ogromne koszta. 160 zl teraz kosztuje sztuka. Ja placilem 4 lata temu 120 zl. Warto. Wrzucilem do wzmaka i Cd. Powietrze poqietrze i jeszcze raz powietrze. To przede wszystkim

Kurcze, tylko że w 226mkII siedzą cztery! A to już generuje koszty plus jeszcze pewnie w cedeku trzeba byłoby zmienić... Eh! ;(

Jeżeli dobrze kojarzę Albedo chyba ma też bezpieczniki w swojej ofercie. W poniedziałek się zorientuje co i jak :)

Jeśli ktoś miał jeszcze jakieś doświadczenia z bezpiecznikami - piszcie co i jakie zmiany zaszły?

Pozdrawiam,

Goliatpl

Edytowane przez goliatpl

Kurcze, tylko że w 226mkII siedzą cztery! A to już generuje koszty plus jeszcze pewnie w cedeku trzeba byłoby zmienić... Eh! ;(

Jeżeli dobrze kojarzę Albedo chyba ma też bezpieczniki w swojej ofercie. W poniedziałek się zorientuje co i jak :)

Jeśli ktoś miał jeszcze jakieś doświadczenia z bezpiecznikami - piszcie co i jakie zmiany zaszły?

Pozdrawiam,

Goliatpl

To jest spora kasa już. Jak jest opcja wypożyczenia to najlepiej to zrobić. Jak wspominałem wcześniej, w moim 237 różnica jest minimalna dosłownie. W Exposure 2010S różnica była KOLOSALNA. Nie wiem z czego to wynika. Ciekawe czy po zmianie lampki na FMG będzie spektakularnie na plus :) Czekam na telefon od Pana w ich sprawie :P Pozdrawiam :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.