Skocz do zawartości
IGNORED

Wielkopolski Test ABX

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

17 minut temu, soundchaser napisał:

Skoro tak, to dlaczego Sceptycy tak uparcie dążą do narzucania Słyszącym swoich naukowych prawd?
Tak działają sekty, które namolnie starają się nawracać innych.

Sound nie rozkminisz tego, to problem dla psychologa 🙂

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

50 minut temu, soundchaser napisał:

Skoro tak, to dlaczego Sceptycy tak uparcie dążą do narzucania Słyszącym swoich naukowych prawd?

Po cóż takie wielkie i groźne słowa?

Narzucanie, za chwilę będzie coś o zniweoleniu?

Nic nikomu, nikt nie NARZUCA.

To są sprostowania półprawd, nieścisłości, błędów, nieprawdy.

Czynione za darmo i z dobrej woli, za które wypadałoby raczej podziękować, a nie czuć się poszkodowanym.

Dezorientacja i zaniepokojenie wierzacych, to powoduje aż takie określenia jak "narzucanie"?

Edytowane przez iro III
43 minuty temu, bum1234 napisał:

Jak można wpaść na pomysł "nawracania" kogoś na fizykę?

No przecież robicie to od początku działania forum.
Ty, Lech, Przemak i cała ta Wasza ferajna techników-sceptyków, żeby nie napisać "niesłyszących".

Czyli sekta. 😉

15 minut temu, iro III napisał:

Nic nikomu, nikt nie NARZUCA

Ty nie, ale taki bum z Lechem robią to bez przerwy.

2 minuty temu, soundchaser napisał:

Ty nie, ale taki bum z Lechem robią to bez przerwy

Nie odczuwam ich tak, może dlatego, że "tego niepokoju" u mnie brak? 🙂

Godzinę temu, soundchaser napisał:

Nie wiem.
patrząc na to z góry,obie strony próbują się nawracac wzajemnie.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

27 minut temu, soundchaser napisał:

No przecież robicie to od początku działania forum.

Faktycznie mogłeś to źle zrozumieć.

Zatem poprawiam się

Jak można wpaść na pomysł, że ktoś będzie próbował kogoś "nawracać" na fizykę?

Fizyka to nie wiara.

P.S.

W obecnych czasach trzeba wszystko wykładać "kawa na ławę". Inaczej nie zrozumieją 😄

Stąd też tak wiele osób daje się nabierać, np.: na kable audio itp.

27 minut temu, bum1234 napisał:

Faktycznie mogłeś to źle zrozumieć.

Niby co mogłem źle zrozumieć?
To, że od początku swojej misji na tym forum wchodzisz z brudnymi buciorami do każdego wątku, w którym piszą audiofile i z godną podziwu energią próbujesz im zawsze wmawiać, że mają słuchowe omamy?

Edytowane przez soundchaser
1 godzinę temu, soundchaser napisał:

Sekt należy szukać wśród wierzących w np. niezbadane przez naukę zjawiska fizyczne w audio. A Kolega to jak stara się nawracać swoich adwersarzy? Jedną metodę już przedstawił, zgłoszenia do moderacji osób które nie pasują do jego wiary a inne? Są jakieś? Np. takie spoza płaszczyzny voodoo i "Ja słyszę"?

29 minut temu, bum1234 napisał:

W obecnych czasach trzeba wszystko wykładać "kawa na ławę". Inaczej nie zrozumieją 😄

I do tego tą "Kawę na ławę" trzeba wielokrotnie powtarzać bo wiara jest silniejsza od nauki.

Godzinę temu, soundchaser napisał:

Czyli sekta.

Ale "sekta" opierająca się na nauce i technice a nie na wierze tylko w swój genialny słuch 😉.

1 godzinę temu, jar1 napisał:

Ło matko, ludzie ile można w kółko o tym samym? 😉

24 h/dobę i jeszcze trochę po południu 😉.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

8 minut temu, Lech36 napisał:

Sekt należy szukać wśród wierzących

No popatrz Lechu...a ja ją znalazłem wśród Niesłyszących. 😄

10 minut temu, Lech36 napisał:

zgłoszenia do moderacji osób które nie pasują do jego wiary

Nie zgłosiłem tylko grzecznie ostrzegłem, żebyś przestał trollować.

1 minutę temu, soundchaser napisał:

No popatrz Lechu...a ja ją znalazłem wśród Niesłyszących. 😄

A spełniają oni warunek wiary? Audio wiary oczywiście żeby nie było wątpliwości.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

2 minuty temu, Lech36 napisał:

A spełniają oni warunek wiary? Audio wiary oczywiście żeby nie było wątpliwości.

A jak jedziesz samochodem po drodze polnej i asfaltowej to widzisz różnicę? Wyznawcy dróg asfaltowych to też sekta?

28 minut temu, soundchaser napisał:

Niby co mogłem źle zrozumieć?
To, że od początku swojej misji na tym forum wchodzisz z brudnymi buciorami do każdego wątku, w którym piszą audiofile i z godną podziwu energią próbujesz im zawsze wmawiać, że mają słuchowe omamy?

Dalej nie rozumiesz 😄

Normalne.

19 minut temu, Lech36 napisał:

Oczywiście. Wierzą w to, że wszystko gra tak samo. 😉

28 minut temu, caleb66 napisał:

A jak jedziesz samochodem po drodze polnej i asfaltowej to widzisz różnicę? Wyznawcy dróg asfaltowych to też sekta?

Chyba też czegoś nie rozumiesz, sekta w w/w przypadku będzie jak będziesz jechał po drodze polnej i wierzył że jest tak równa jak asfaltowa i można jechać po niej tak jak po tej asfaltowej i jeszcze do tego wmawiał innym że to jedyna prawda 😉. Wtedy to chyba można będzie nazwać sektą. 

16 minut temu, soundchaser napisał:

Wierzą w to, że wszystko gra tak samo.

Tak trzymaj, musisz wierzyć że są na tym świecie tacy którym wszystko gra tak samo, wiara czyni cuda w audio też.

2 godziny temu, bum1234 napisał:

Jak można wpaść na pomysł, że ktoś będzie próbował kogoś "nawracać" na fizykę?

Fizyka to nie wiara.

spoko, parę razy słyszałem od wierzących że ateizm to wiara jak każda inna a niektórzy ateiści to wręcz fanatycy. Można? Można. Zwyczajna, poczciwa projekcja.

9 minut temu, Peter75 napisał:

spoko, parę razy słyszałem od wierzących że ateizm to wiara jak każda inna a niektórzy ateiści to wręcz fanatycy. Można? Można. Zwyczajna, poczciwa projekcja.

no co?

1393187154_by_cenot_500.jpg?1393236373

4 godziny temu, jar1 napisał:

Ło matko, ludzie ile można w kółko o tym samym? 😉

Ło matko,tak,dokładnie jak Ty w "polityce"
🙂

4 godziny temu, soundchaser napisał:

Nie wiadomo,prawdopodobnie to ten sam mechanizm,lub podobny,co u Czcicieli.

Z tym,że prawdy nikomu nie można narzucić.
Prawda jest niezależna od naszych poglądów na nią.
ktoś ją może dostrzegać,inny nie,nie jest to obowiązkowe.
Prawda jest jedna,natomiast zdań na dany temat może być wiele.
Często ta sama osoba ma wiele zdań na ten sam temat (np. sprzedawca w zależności od klienta)
Z tym,że nie muszą one pokrywać się z prawdą.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

9 godzin temu, Zbig napisał:

To proste.  Słyszenie o którym jest tu mowa, jest kwestią wiary.  Im mocniej wierzysz, tym więcej słyszysz. 🙂

To jest kwestia która na pewno nie pomaga a tylko przeszkadza, bo przecież jak można nie dać wiary we własny słuch 🙂 To buduje niechęć do sprawdzania na własną rękę i brak świadomości istnienia różnych zjawisk tych psychoakustycznych zwłaszcza. Jestem przekonany, że ta wiara we własną nieomylność stawia czasem taki mur, że nawet nikomu nie chce ruszać tematu.

Jaki mur? Naprawdę nie macie większych zmartwień niż udowadnianie na siłę słyszącym, że się mylą co do własnego słuchu?
Przecież to chore. Niech sobie słyszą co chcą...nawet bezpieczniki i podstawki kolcowe.
Kiedy w końcu zrozumiecie, że obie strony mają zupełnie inne podejście i priorytety?
A może po prostu nie chcecie tego zrozumieć, albo nie potraficie?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.