Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  215 członków

Pro-Ac Klub
IGNORED

Klub marki ProAc

Rekomendowane odpowiedzi

A dac'a nie masz już? Fajne te głośniki. Praktycznie nie słyszałem pro ac nigdy a z opisów to zawsze chciałem ;)

nie mam juz dac'a. nie wykorzystywalem w pelni jego mozliwosci wiec poszedl pod mlotek...

Naim CD5x + Flatcap 2x + NAC 72 + NAP 135 + KEF 105.2 Reference

To co piszę to tylko i wyłącznie moja refleksja, nie chcę niepotrzebnie "jątrzyć" - miałem Response1S i 1SC - faktycznie magiczne głośniki, grają przepięknie muzykę.

Stare 1S w stosunku do 1SC praktycznie nie miały basu, ale chyba je wolałem, bo słuchanie płyt np Brendana Perry-ego to było coś - aż ciary przechodziły a wokół hektary przestrzeni.

Paradoksalnie "cofnąłem się" do Studio 100 - bo w nich czuć krew (jeżeli ktoś "lizał" własną wie o co mi chodzi) i ziemię.

1SC faktycznie są bardziej efektowne, ale pięknie kłamią, że są większe - setki niczego nie udają.

Tak czy owak konstrukcje Proaka bywają proste do bólu, ale część z nich tworzy już chyba historię czegoś o nazwie "high - fidelity" :)

Naim: transport cd -> DC1 -> NDAC/TP XPS -> Hi-Line -> NAC 282/TP DTCap/NAP 250-2 -> NAC A5 -> Lipinski L-707/Target Audio MR70B

Mi si udało wyhaczyć za bezcen z racji niemałych obić (na szczęście przetworniki są igła). Z drugiej ręki w dobrym stanie musisz się liczyć z wydatkiem od 3500 - 4200zł. Ale moim zdaniem wato.

W 18m2 spokojnie dadzą radę przy odpowiednim ustawieniu.

Edytowane przez PiotrJ
Co powiecie__?gosc wystawia kolejny raz,warto?http://allegro.pl/proac-studio-100-i4883418946.html Edytowane przez kamil79

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

Dlaczego nie??Coś z nimi nie tak?

no ich stan nie jest chyba zbyt dobry, przetworniki dosc zmeczone i nie wiadomo czy wczesniej nie wymieniane, no i ta cena. jak napisalem wczesniej, ja bym ich nie kupowal za takie pieniadze

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

Co powiecie__?gosc wystawia kolejny raz,warto?http://allegro.pl/proac-studio-100-i4883418946.html

Mają wymieniony jeden głośnik. Kiedyś znajomy w Studio 1 wymienił zawieszenie piankowe membran i nie grało to już tak samo...

też kiedyś zastanawiałem się nad ich zakupem jednak ewidentnie widać, że został wymieniony tylko jeden przetwornik. Jeżeli wymieniać przetworniki to tylko parami i z podobnego okresu produkcji jak te poprzednie. Ja tak wymieniałem w swoich studio 140 i jest naprawdę ok, ale trzeba liczyć się z kosztem ok. 50% wartości używanych kolumn. Więc biorąc pod uwagę, że studio 100 są coraz rzadziej spotykane i bardzo Ci na nich zależy a do tego jesteś gotów dopłacić jeszcze ok 1300 zł za przetworniki, jesteś na tyle cierpliwy, żeby je wygrzewać przez kilkadziesiąt godzin a najpierw użerać się z Audioklanem to bierz.

A ZA 2100?

posluchaj, to nie pierwsze i nie ostatnie takie kolumny. wiadomo, ze trzeba cierpliwosci, ale czasem oplaca sie poczekac. to jak z autem, jak ci sie spodoba, a rozum sie wylaczy, to mozna kupic niezla mine

Ta. Kamil poczeka nast. pół roku kiedy wreszcie pojawi się na sprzedaż i ktoś pięknie mu z przed nosa sprzątnie. Kamil sobie pomyśli "nast. pół roku czekania" i pójdzie kupic Chario. Jeśli S100 to może rozejrzeć się na Ebay ? Są co chwilę. U nas jednak chyba ludzie cenią tą markę, bo jest ich na Alle naprawdę mało.

Ok te odpuszczę,tak w sumie to bardziej z ciekawosci i z racji ceny o nich myslalem.Docelowo chcialbym d18 lub d20.Jak by ktoś z was miał jakis namiar to poproszę.

Ta. Kamil poczeka nast. pół roku kiedy wreszcie pojawi się na sprzedaż i ktoś pięknie mu z przed nosa sprzątnie. Kamil sobie pomyśli "nast. pół roku czekania" i pójdzie kupic Chario. Jeśli S100 to może rozejrzeć się na Ebay ? Są co chwilę. U nas jednak chyba ludzie cenią tą markę, bo jest ich na Alle naprawdę mało.

sorry, ale akurat w przypadku tych kolumn jest szansa, ze jesli je kupi, to bedzie mial z nimi problem i zamiast cieszyc sie muzyka bedzie dumal, jak je sensownie i normalnych pieniadzach doprowadzic do stanu uzywalnosci.

po co swiadomie pchac sie w klopoty?

Grzegorz274 potwierdzil przeciez z wlasnego doswiadczenia, ze jesli sensownie wymieniac przetworniki to parami, koszt niemaly. tu sam sprzedawca twierdzi, ze wymieniono tylko 1. to proszenie sie o klopoty

Mnie D40 powaliły ,tak zywych wciągających kolumn nigdy nie słyszałem,3 godz je słuchałem w TOPHIFI i było mi mało.Od tamtej pory mam już wyznaczony cel jaki chce uzyskac.

Nie słuchałem D40/R, ale sądząc po tym, co pokazały D20R w 26mkw, jestem pewien, że spadłyby mi kapcie.

To jednak jest dopiero 1/3 drogi, przed Carbon Pro 8 :)

Edytowane przez WuMike
  • 2 tygodnie później...

Panowie nowe proc d20 na wtedze czy ktoś słyszał ,szukam nowych kolumn do salonu a one wygladaj zgrabnie ,bo teraz mam harberty grają świetnie Ale za duzo miejsca zajmują i kolorystycznie nie pasują !

Czy ktoś może powiedzieć na temat ich coś?

:)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.