Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  215 członków

Pro-Ac Klub
IGNORED

Klub marki ProAc

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba nie muszę ci mówić kto robi mega dobre standy?

:))

Napisz. Inni co jeszcze nie wiedzą to się dowiedzą

Wysokotonowy głośnik w Proac 2.5 jest lepszy czy gorszy niż w D2 i Studio 100?

Edytowane przez krzysiekol

Witam

Jakie Proaci polecilibyście do 15 mkw, do lampy( dwa monobloki) mam na oku response 1.5( ile za nie można dać zeby nie przepłacić?) Ale może to za duże kolumny do takiego metrażu ?

Napisz. Inni co jeszcze nie wiedzą to się dowiedzą

Wysokotonowy głośnik w Proac 2.5 jest lepszy czy gorszy niż w D2 i Studio 100?

A ma to jakieś znaczenie?, ProAci nie grzeszą zwrotnicami, a jakoś tak wypada, że grają bdb.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Witam,

mam wzmacniacz Naim Supernait 2 i kolumny JBL 4312E w 24m2. Chciałbym spróbować innego grania z monitorami podstawkowymi. Po przeczytaniu wielu opinii wybór padł na firmę Proac oraz Dynaudio. Na początek przygody z "nowymi" kolumnami chciałbym przeznaczyć ok. 3-4 tys. PLN.

W tej chwili na rynku jest kilka ofert kolumn używanych firmy Proac. Np Studio 118, Studio 110, Response 1s. Ceny podobne jednak roczniki różne. Co możecie polecić biorąc pod uwagę mój wzmacniacz, metraż oraz muzykę, którą jest: rock, metal, pop.

Nie wiem czy nie chcę. Tak sobie założyłem że monitory. Miałem sporo podłogowych ale po pozytywnych doświadczeniach z obecnymi monitorami (wiem, że specyficzne) obrałem ponownie ten kierunek.

• 4 tygodnie później...

Mialem okazje sluchac ProAc d18 z Copland cta 405-a i Yamaha cds 3000.

Fajne granie ale przez chyba cd yamaha troche techniczne.

Z jakims cieplejszym zrodlem mysle ze byloby bardzo fajnie.

Response d two cherry zakupione 12.11.2017?

Nowe grały max 30h

Chyba już pojawiły się na giełdzie HIFI:)

Porównywał ktoś Response D2 z PMC 5.22?

Szukam kolumn do Supernait 2 do pomieszczenia 23 m2.

Bo okazało się, że są lepsze głośniki....

Naim: transport cd -> DC1 -> NDAC/TP XPS -> Hi-Line -> NAC 282/TP DTCap/NAP 250-2 -> NAC A5 -> Lipinski L-707/Target Audio MR70B

Proaki - to super głośniki.

Ale bywają również inne....

Naim: transport cd -> DC1 -> NDAC/TP XPS -> Hi-Line -> NAC 282/TP DTCap/NAP 250-2 -> NAC A5 -> Lipinski L-707/Target Audio MR70B

Panowie, dajcie spokój.

Dawno temu zrobiły na mnie duże wrażanie Dynaudio i dość długo byłem wierny firmie.

Później, niejako przez przypadek wszedłem w posiadanie Focali serii Electra - nigdy nie byłem entuzjastą tej firmy, chociaż nawet nie chciałem za bardzo nigdy ich posłuchać - ot tak po prostu wiedziałem, że to nie moje granie.

Jak typowy głupek - nie słyszałem, ale wiem.

I okazało się, że grają - i to jak!

Zawsze jednak gdzieś "za uszami" miałem setki Proaka - do tej pory uważam, że to genialne w swojej prostocie konstrukcje - żyło mi się z nimi w przyjaźni dobre kilka lat.

Gdyby było mnie stać na taki ruch nigdy bym ich nie sprzedał - ale nawet w momencie sprzedaży odwdzięczyły się pięknie, cena jaką za nie uzyskałem, znacznie przekroczyła cenę zakupu (a kupiłem nowe) - to chyba jednak o czymś świadczy.

I znowu powrócił temat Focali, tylko tym razem serii Utopia - a to już jednak zupełnie inna bajka.

Mini okazały się u mnie za duże i obecnie cieszy się nimi Kumpel, a u mnie idealnie wpasowały się Micro Utopie, chociaż ta nazwa jest mocno zwodnicza.

Każdy z tych monitorów waży ponad dwadzieścia kilogramów sztuka, plus drugie tyle oryginalne, zasypane standy - razem około 100 kilogramów - tak właśnie wygląda wydanie Micro z serii Utopia - totalny bezkompromis wykonania i przede wszystkim dźwięku.

Pozdrawiam wszystkich miłośników Proaka, bo sentyment jednak pozostał :)

A to pięknie - na mnie kiedyś bardzo pozytywne wrażenie zrobiły Mini Utopie - tylko fakt, potrzebują troszkę przestrzeni...

A co do Studio 100 - chyba każdy posiadacz, które je odsprzedał, gdzieś tam z tyłu głowy ma dziwną myśl - czy na pewno musiałem???

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.