Skocz do zawartości
IGNORED

Matrix mini-i dac - tani dac z xlr

essewissa

Rekomendowane odpowiedzi

No moze nie swiety ale uczciwy w przeciwienstwie do wiekszosci spoleczenstwa, co nie jest dzis (jak zreszta widac na zalaczonym obrazku) porzadana cecha.

Jak najbardziej jest to poŻądana cecha pod warunkiem do nie dorabiania ideologii do błahostek, przypisując im rangę absolutu....a niestety wystąpienia w temacie kolegi przypominały mi wiece PIS-u ze sławetnym "zdradzeni o świcie" włącznie, ale być może jestem przewrażliwiony :-)Tak poza tym społeczeństwo jest na tyle uczciwe, na ile uczciwi są nim rządzący.....niestety tak to współcześnie wygląda....Ale to nie wątek polityczny, więc pewnie zostanie wymoderowany :-)

• Moderatorzy

nie wiem jak jest wśrodku, ale generalnie to prucie klocka i wymiana diód podświetlających lub całego wyświetlacza

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

jestem krótko na forum, ale juz zdazylem zauwazyc, ze masz wielka ochote na pisanie postow.

Hehe, no niby jesteś krótko na forum, ale swoje fanaberie z iście PiS'owską obłudą wynosisz na ołtarze "uczciwości" budując swój wizerunek.

Do tego język ("wymordować miliony innych ludzi") którego nie powstydziłby się sam Prezes :). To coś jakbyś strzelił kogoś w twarz, a po chwili powiedział: "ok, rozwiążmy to pokojowo" i udawał niewiniątko.

Skoro oceniasz innych (w tym przypadku zyzio) pamiętaj że sam również podlegasz ocenie.

nie wiem jak jest wśrodku, ale generalnie to prucie klocka i wymiana diód podświetlających lub całego wyświetlacza

w takim razie wygodniej go bedzie po prostu schowac - bedzie dzialal jedynie jako dac, stad nie musze miec do niego jakiegos super dostepu.

a czy ktos powrownywal Arcam rdac z matrix mini? ktory jest lepszy? wiadomo matrix mini jest tanszy ale ktory jest lepszy?

chwilowy brak działalności w audio.

Prawdopodobnie w nadchodzących tygodniach (po świętach) takie porównanie będzie miało miejsce.

ok wiec czekam na wynik porownania...

Chciałbym kupić DACa, którego podłączyłbym do notebooka. Muzyki słucham tylko na słuchawkach, więc nasuwa się pytanie, czy ten Matrix Mini-i jest dobry pod tym względem, czy ma dobry wzmacniacz słuchawkowy. Nie ukrywam, że wolałbym nie kupować dodatkowego, "pełnoprawnego" wzmacniacza. Jeżeli nie Matrix, to co innego proponujecie z dobrym wzmacniaczem słuchawkowym?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

w opisie amplifier performance recenzent wychwala wyjscie sluchawkowego porownujac z matrixem m stage. wydaje mi sie, ze gosc pisze w miare obiektywnie. dodatkowo bylbys pierwszym (?) w Polandi posiadaczem i moglbys zweryfikowac te rewlacje. kto nie ryzykuje ten nie ma!

Ukryta Zawartość

The Protagonist DAC by McGyver, Dynaco ST35, Hifiman HE5LE:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Nie byłby pierwszym : )

Ok. 2/3 tygodni był ten d100 na allegro. Sprzedawal go człowiek, który akurat jest słuchawkowcem. Trochę z nim mailowałem. Poniżej cześć tej korespondencji, mam nadzieję, że się nie pogniewa:

"Pierwsze co się rzuca w uszy to brak jakiejkolwiek charakterystyki tego DACa, jest maksymalnie neutralny i liniowy. Dynamika bardzo dobra, scena szeroka i trojwymiarowa. Właściwie to jedyne zastrzeżenie jakie mam to czasami brakuje emocji, zwłaszcza w górnych partiach. Bas jest świetnie kontrolowany, szybki i mocny, bez zbędnego buczenia i dudnienia jak na tanich zestawach z subwooferem. Najdłużej słuchałem z słuchawkami DT 880PRO które mają opinie ubogich w bas, a jednak nie czułem że czegoś brakuję. Wzmacniacz słuchawkowy jest dość dobry jak na dodatek. Chociaż z w/w słuchawkami radził sobie średnio, SOHA 2 znacznie lepiej. Natomiast na Shure 840 było rewelacyjnie, właściwie gdyby nie fakt, że słuchawki strasznie męczyły mi uszy to zostawiłbym taki zestaw. Wejście USB bardzo dobre, mam konwerter na próbę MF V-Link i przy testach A/B nie potrafię rozróżnić z czego leci sygnał."

ja slucham dt880pro z matrixem i jest swietnie. sluchalem hd650 i grado325is. owszem bas nie jest taki gleboki, ale za to swietny jakosciowo. nie sa to sluchawki tak efektowne jak wyzej wymienione, ale na dluzsza mete wolalbym je z tej trojki. jesli yulong gra choc troche podobnie to bedzie bardzo dobrze, przynajmniej na poczatek. bylem tez u McGyvera i podpialem calosc pod zlampizowanego DACa - jest wybornie, choc beyery to nie sluchawki do wszystkiego, a i DAC jest duzo drozszy. wszystko jest kwestia oczekiwan, osluchanmia i mozliwosci finansowych:)

ja slucham dt880pro z matrixem i jest swietnie. sluchalem hd650 i grado325is.

Masz na myśli DAC Matrix mini-i czy wzmacniacz Matrix m-stage?

Wg mnie np. takie SR325is mogą podobać się na dziurce Matrix mini-i, jednak nie w każdym repertuarze. W spokojnych klimatach owszem całość brzmi bardzo fajnie, z dobrą podstawą basową i głęboką sceną. Natomiast w ostrzejszym materiale potrafią przyciąć wyższą średnicą i stać się męczące.

Panowie, wytlumaczcie mi prosze sprawe Matrixowego pilota. Czy posiadajac go mozna podpiac koncowke mocy -> DAC -> zrodlo, i DAC odgrywac bedzie role przedwzmacniacza? Jak sobie w tej funkcji radzi? Czy sluzy on jedynie do zmiany zrodel/regulacji glosnosci w sluchawkach.

niestety nie. spytaj violet, chyba pisal recke odnosnie obu urzadzen

Violet pomagał mi w wyborze DAC, wiec wymieniłem z nim kilka zdać z których wynikła konkluzja, iż M-stage jest niewątpliwie rozwinięciem brzmienia w stosunku do wzmacniacza wbudowanego w Matrix mini-i, jednak nie koniecznie pokaże to z wszystkimi słuchawkami.

Niestety, przekracza mój budżet. Świetne recenzje zbiera też NuForce Icon HDP - zastanawiałem się, ale też jest za drogi. Biorę pod uwagę Audinsta HUD-mx1 (chwalonego przez użytkownika Redaktor i o dobrej cenie) oraz Matrixa mini-i. Tak do 800zł. Czy jest coś lepszego w tej cenie, głównie pod kątem słuchawek?

Violet pomagał mi w wyborze DAC, wiec wymieniłem z nim kilka zdać z których wynikła konkluzja, iż M-stage jest niewątpliwie rozwinięciem brzmienia w stosunku do wzmacniacza wbudowanego w Matrix mini-i, jednak nie koniecznie pokaże to z wszystkimi słuchawkami.

tutaj tez masz porownanie dziurki z mini i i matrixa m stage w opini recenzenta:

Ukryta Zawartość

zreszta jak jestes z Katowic to moge ci pozyczyc m stage i sobie porownasz

Ukryta Zawartość

tutaj tez masz porownanie dziurki z mini i i matrixa m stage w opini recenzenta:

Ukryta Zawartość

zreszta jak jestes z Katowic to moge ci pozyczyc m stage i sobie porownasz

Chętnie, napiszę do Ciebie PW.

Ukryta Zawartość

Zamówiłem Matrixa mini-i nna allegro(wersja z pilotem):).

Czy ten DAC potrzebuje wygrzania ,aby zagrać pełnym dźwiękiem,czy rozkoszować się będę jego możliwościami już od początku?

Jako, że dac-ów używam tylko z cd, to chcę zwrócić uwagę na to, że bardzo ważny jest transport. Np. taki mini przejmuje charakter danego playera (jak na wyjściu analogowym cd) i wyraźnie to słychać po zmianie odtwarzacza. Słyszalnie większa zmiana jest po zmianie źródła niż daca. Niestety dobre transporty są bardzo drogie. Wierzę w bit-p ale myślę, że ma to związek z samym odczytem. Nie wiem jak to się ma do flac playerów, nie miałem okazji przekonać się o tym. W/g mnie ciężej o dobry transport w rozsądnej kwocie, niż przyzwoitego dac-a.

W/g mnie ciężej o dobry transport w rozsądnej kwocie, niż przyzwoitego dac-a.

Jest dokładnie tak jak piszesz. Dlatego najlepiej jest kupić DAC z asynchronicznym wejściem USB - dźwięk jest lepszy niż z najlepszego transportu, a komputer praktycznie każdy ma.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Jest dokładnie tak jak piszesz. Dlatego najlepiej jest kupić DAC z asynchronicznym wejściem USB - dźwięk jest lepszy niż z najlepszego transportu, a komputer praktycznie każdy ma.

tez zauwazylem ten problem i mam pytanie co zrobic jesli chcemy podlaczyc pod cd lub odtwarzacz plikow jak SBT w ktorym nie ma wyjscia USB jak wyeliminowac wplyw transportu albo na co zwracac uwage przy wyborze DACa zeby nie bylo problemow o jakich pisze liberas ?

tez zauwazylem ten problem i mam pytanie co zrobic jesli chcemy podlaczyc pod cd lub odtwarzacz plikow jak SBT w ktorym nie ma wyjscia USB jak wyeliminowac wplyw transportu albo na co zwracac uwage przy wyborze DACa zeby nie bylo problemow o jakich pisze liberas ?

Mógłbym Cię zacytowac jak w którymś wątku kogoś pouczales żeby sobie daca pożyczył i sam posłuchał..

Z moim dacem squeezebox touch zgrywa się idealnie. Próbowałem rożnych transportów-b. Fajny był Oppo 83, (był wyraźnie lepszy od pioneera dv-300 z modem). Z drugiej strony Pioneer lepiej zgrywa się z beresfordem 7520 którego używam w zestawie sluchawkowym.

Do cedekow kupiłem sobie ostatnio litle dot cdp - taniutki transport cd. Wychodzę z wyjścia Bnc przez kabel belden z wtykami 75ohm Canare (BNC-RCA). I muszę powiedzieć ze jak narazie to najlepiej zgrywajacy się z moim dacem transport. Gra to wszystko rewelacyjnie.

Btw. Ten little dot używa mechanizmu montowanego w nowych cyrusach.

Mógłbym Cię zacytowac jak w którymś wątku kogoś pouczales żeby sobie daca pożyczył i sam posłuchał..

Z moim dacem squeezebox touch zgrywa się idealnie. Próbowałem rożnych transportów-b. Fajny był Oppo 83, (był wyraźnie lepszy od pioneera dv-300 z modem). Z drugiej strony Pioneer lepiej zgrywa się z beresfordem 7520 którego używam w zestawie sluchawkowym.

Do cedekow kupiłem sobie ostatnio litle dot cdp - taniutki transport cd. Wychodzę z wyjścia Bnc przez kabel belden z wtykami 75ohm Canare (BNC-RCA). I muszę powiedzieć ze jak narazie to najlepiej zgrywajacy się z moim dacem transport. Gra to wszystko rewelacyjnie.

Btw. Ten little dot używa mechanizmu montowanego w nowych cyrusach.

no to dobrze jak sie zgrywa, SBT jesli nie ma sie porownania z CD i wlaczy dobrze zrealizowane plyty to tez potrafi zagrac przyzwoicie (tylko porownanie z moim cd juz pokazuje ze jednak z cd jest lepiej (zarowno z samego cd jak i wykorzystanie go jako transportu daje lepszy dzwiek)

jutro porownam z tanim dvd...

a i co to za DAC ktory dobrze sie zgrywal z SBT?

a co do odsluchow to masz racje jesli sie zdecyduje na kupno kolejnego daca to najpierw postaram sie odsluchac roznych i porownac i wybrac najlepszy

• 3 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.