Skocz do zawartości
IGNORED

Klub sympatyków marek Electrocompaniet i Abrahamsen

Rekomendowane odpowiedzi

Można próbować ale moim zdanie to krok w bok a nie do przodu. Chyba że planujesz sprzedać integrę, kupić końcówkę i wykorzystać wtedy ten pre.

to pre jest slabe jak cholera

odpusc sobie

wydasz sporo kasy na ekstra zasilajacy i interkonekt a dzwieku nie poprawisz

Dzięki za porady. I za zaoszczędzoną kasę

Słabe jak cholera to nie jest, pilot jest piękny, ale działa niezbyt precyzyjnie niestety, a fakt używania tego pre Z ECI 2 dość dziwny, chyba, że przejściowo...

pilot jest ladny i to tylko w tym exkluzywnym wydaniu. byly tez zwykle

ale to nie pilot gra

moim zdaniem to pre jest fatane

porownywalismy je kedys to dwoch chinczykow. mingdy i xindaka na STOCKOWYCH (!!!) lampach i oba zagraly lepiej od 4,5

o fatalnych potkach nie wspomne

Czy ktoś podłączał przedwzmacniacz do wzmacniacza electrocompaniet eci-2? Chciałbym trochę zmodyfikować dżwięk, zastanawiam się nad przedwzmacniaczem lampowym, albo jakimś electrocompaniet. Nie wiem tylko, czy to warte zachodu. Może ktoś podzieliłby się własnymi doświadczeniami. Z góry dziękuję.

a gdzie znalazles w ECI-2 rozpiecie koncowki i przedwzmacniacza?

jak nie ma jak jest.

opisane jako ext. proc z włożonymi zworami.

Trzeba wyciągnąć zwory, i mamy gniazda opisane jak in i out

Z tego co pamiętam przez in wchodzimy na końcówkę.

Edytowane przez benek1313

jak nie ma jak jest.

opisane jako ext. proc z włożonymi zworami.

Trzeba wyciągnąć zwory, i mamy gniazda opisane jak in i out

Z tego co pamiętam przez in wchodzimy na końcówkę.

probowalem z lampowym przedwzmacniaczem, jakos nie dziala. wedle niektorych tam sie wpina korektora, nie jest to wyjscie na koncowke, za wiele info o tym nie ma, instrukcja tez o tym milczy.

wiesz o tym z wlasnego doswiadczenia?

edit: o ile pamietam, ECI-2 moze sluzyc jako pre, jako koncowka mocy nie bardzo

Edytowane przez Moon

probowalem z lampowym przedwzmacniaczem, jakos nie dziala. wedle niektorych tam sie wpina korektora, nie jest to wyjscie na koncowke, za wiele info o tym nie ma, instrukcja tez o tym milczy.

wiesz o tym z wlasnego doswiadczenia?

edit: o ile pamietam, ECI-2 moze sluzyc jako pre, jako koncowka mocy nie bardzo

nie, kiedyś czytałem na ten temat, jak pamiętam w jakimś teście tak było napisane.

może napisz maila w tej sprawie do E.?

nie, kiedyś czytałem na ten temat, jak pamiętam w jakimś teście tak było napisane.

może napisz maila w tej sprawie do E.?

kiedys pytalem, ale bez odzewu, jak podlaczylem tak jak piszesz , przedwzmacniacz, to zaczelo strzelac w glosnikach i wolalem wylaczyc:)

z instrukcji mozna sie dowiedziec tego: A separate power amplifier may be connected to the connector marked PRE-OUT, nic o roli ECI-2 jako koncowki

Edytowane przez Moon

nie pamiętam już gdzie ten test był, ale było tam napisane, że wyjęcie zwór rozłącza pre i końcówkę, i można to wykorzystać.

Powinno być więc tak, ze podając sygnał na in rozłączonych gniazd powinieneś wejść bezpośrednio na końcówkę. Ciekawe dlaczego nie zadziałało :(

Może za duże wzmocnienie było z pre.

• 1 miesiąc później...

Macie jakieś doświadczenia z modyfikacjami eci-2? Natknąłem się na następującą stronę:

http://www.goldfinch-mod.eu/wzmacniacze-2/electrocompaniet/electrocompaniet-eci-2/

I jestem ciekaw efektów.

inna sprawa, wiem, źe już poruszana, ale bez powodzenia - jak to w końcu jest z tym ext.proc w eci-2, udało się tam komuś podłączyć przedwzmacniacz

Pozdrowienia dla foumowiczów

A to co??

ECI 2 to bardzo dobra integra, jak chce się lepiej, trzeba zainwestować we wzmacniacz dzielony lub lepszą integrę;-)

pewnie tak trzeba. Dlatego wystawiłem eci2 na allegro. Ale trochę go żal - lubię tę jego nieco kiczowatę charyzmę, mam na myśli wygląd, nie brzmienie

pewnie tak trzeba. Dlatego wystawiłem eci2 na allegro. Ale trochę go żal - lubię tę jego nieco kiczowatę charyzmę, mam na myśli wygląd, nie brzmienie

ECI 2 to wejście do grupy Electrocompaniet. Za chwilę będzie do sprzedania niezły komplet kolegi AW 100 DMB i EC 4.5

w b.dobrym stanie.O dżwięku nie bedę mówił bo każdy fan Electrocompanieta wie jak brzmią dzielone klocki.

Ale trochę go żal - lubię tę jego nieco kiczowatę charyzmę, mam na myśli wygląd, nie brzmienie

A ja uważam, że ich wzornictwo jest świetne, chociaż nie musi się wszystkim podobać, do mnie trafia;-)

• 5 tygodni później...

Czy porównywał ktoś integry EC i A? Wspólny wątek a mało jest informacji o tak bliskim produkcie. Trudno znaleźć recenzje wzmacniaczy A. Pozatym czy ktoś porównywał integry Electrocompaniet z Hegel?

Sprzedam VITUS RI100

w czasie poszukiwań wzmaka miałem okazje porównać H110 z H200 i Electrocompaniet ECI 5 i mnie najbardziej poszedł ECI 5. Bardziej muzykalny bez dwóch zdań. Dla mnie Hegel to przede wszystkim markieting ale cicho sza bo inaczej fani hegla zlinczują mnie :)

w czasie poszukiwań wzmaka miałem okazje porównać H110 z H200 i Electrocompaniet ECI 5 i mnie najbardziej poszedł ECI 5. Bardziej muzykalny bez dwóch zdań. Dla mnie Hegel to przede wszystkim markieting ale cicho sza bo inaczej fani hegla zlinczują mnie :)

Jakie kolumny Używasz pod EC.

PS Hegel ma normalny marketing... tzn nie zamulony ;) można rzec wzorcowy. gdybym prowadził jakiejkolwiek firmie Audio marketing - pewnie robiłbym go podobnie

Edytowane przez Marcin_Sz

Sprzedam VITUS RI100

nie zdecydowałem się na EC. Poszedłem w kierunku Lavardina.

Myślę, że z Sugdena Masterclas byłbyś bardziej zadowolony ew. Modwright 100SE, 150 SE.

Baaardzo subiektywnie Panie kolego! Nie jest tak czarno - biało zły/dobry. Hegel jest dobry i tani, a dlaczego jest dobry? Bo tani! ;-) H300 kosztuje jedną marną pensję (dziś)!, więc kto za tak niewiele oferuje tak dużo pytam!?!?!?!

*****************...bo najważniejsza jest muzyka!!!...*****************

Ehh gdybym Ja tak marnie zarabiał żeby sobie kupic wzmacniacz za jedna wyplate... :)

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

• 3 tygodnie później...

Witam szanownych Kolegów (a może również i Koleżanki...).

Chciałbym dołączyć do klubu. Niedawno nabyłem:

- EMP 3

- EC 4.8

- 2 x AW 400

Zestaw gra już dwa miesiące, przyzwyczajam się.

Z klubu McIntosh'a się nie wypisuję. Założycielowi chyba nie wypada...

post-17481-0-13609100-1436466447_thumb.jpg

Witam szanownych Kolegów (a może również i Koleżanki...).

Chciałbym dołączyć do klubu. Niedawno nabyłem:

- EMP 3

- EC 4.8

- 2 x AW 400

Zestaw gra już dwa miesiące, przyzwyczajam się.

Z klubu McIntosh'a się nie wypisuję. Założycielowi chyba nie wypada...

post-17481-0-13609100-1436466447_thumb.jpg

Bravo, witamy kolegę w Klubie Dobrego Brzmienia. Ciekawe czy Stary Audiofil ( zagorzały fan McIntosh'a) będzie w stanie przeczytać tę informację....Naprawdę zakupiłeś dobry sprzęt . Nie wiem za bardzo co to jest ECM 3, więc skrobnij parę słów na jego temat.

Od siebie dodam że powinieneś zadbać o dobre sieciówki do monobloków AW 400 które jeszcze bardziej dociążą

dźwięk. Ja podpiąłem K - S Emotion z dobrym rezultatem.Zwróć uwagę na polaryzację fazy która powinna być po lewej

stronie trzymając małą wtyczkę którą wpinasz do wzmacniaczy - czyli patrząc na tył wzmacniacza prąd powinien być po lewej stronie a uziemienie wyżej po środku .Pamiętaj również o pełnym sygnale xlr od źródła do Aw400 - będziesz zadowolony z dźwięku gdyż AW 400 są w pełni zbalansowane.Czekamy na wrażenia kiedy system wygrzeje się .

Edytowane przez Magnepan
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.