Skocz do zawartości
IGNORED

EUROWIZJA - prestiż, szmira czy może ...

gelson

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Odpowiedź na temat wątku: trochę prestiżu, tony szmiry.

Niemieccy telewidzowie ocenili polski występ bardzo wysoko i pomimo niższej oceny niemieckiego jury dostał on od Niemców 10 punktów. Niemcy finalnie dali nam najwyższą punktację ze wszystkich, którzy dawali punkty polskiemu utworowi.

Pisałem o ocenach, a w zasadzie nagonce niemieckiej prasy i wypowiedzi jednego polskiego Siwca. To tak gwoli wyjaśnienia. To co napisałeś potwierdza to, co miałem na myśli - Niemcy lubią tego rodzaju folklor.

Niemcy w ogóle lubią folklor, jak również dobrą zabawę i zdecydowanie nie są takim ponurym i wiecznie niezadowolonym narodem jak Polacy. W radiu od rana robią sobie jaja z Conchity a Bild wydrukował nawet brodę do wycięcia dla każdego.

Bardzo inspirujący był występ człowieka-parówki.

Załączam parę innych inspiracji na przyszłe lata:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Stereofonia – elektroakustyczna metoda odbierania, zapisywania, transmitowania i odtwarzania dźwięku, tak aby u słuchającego wywołać wrażenie przestrzennego rozmieszczenia jego źródeł."

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Sądząc po tym co zatwierdziła ostatnio Ojrowizja standardem normalności jest dosiadanie jeźdźca przez konia.

Do tego jeszcze jeździec musi. Sieczkę wp***dalać.

• Administratorzy

Hahahaaaa... To mi przypomina żałosne obliczenia redaktorów w studio sportowym czy jeszcze mamy teoretyczne szanse na wyjście z grupy :)))

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Pisałem o ocenach, a w zasadzie nagonce niemieckiej prasy i wypowiedzi jednego polskiego Siwca. To tak gwoli wyjaśnienia.

Cześć chłopaki po przerwie :-)

Siwiec za kołnierz nie wylewa, i robi to nie tylko w towarzystwie kolegów polityków. Nawiasem mówiąc wpieprzanie się polityków do konkursu Eurowizji jest wielkim świństwem, i tutaj muszą wystawić swoje ryje, aby choć na chwilę zaistnieć w mediach.. I ci i ci stosują te same zasady: oszukują ludzi dogrywając do tego własne ideologie. Tak więc niech pan Siwiec i inny stulą grzecznie pyski i zajmą się własnym burdelem i przekrętami ( vide -wybory wszelakiej maści).

Eurowizja jak to Eurowizja, to festiwal kiczu i kolorowych piórek, choć nawiasem mówiąc w tym roku poziom był niezły. Pomijając tę Parówę z brodą- zaprzeczenie człowieczeństwa, które po stworzeniu ktoś zapomniał ubić- to Żiri pokazało jak od lat oszukuje ludzi wysyłających sms-y lub dzwoniących. Jak widać to jest biznes i żadne głosy nie mają wpływu na te szopki. Tak samo jest z innymi konkursami typu Mam Talent czy X-Factor. Tam producenci doskonale wiedzą kto wygra a łosie z telefonami wyłącznie nabijają im kasę.

Na miejscu tych co wysyłali SMS-y założyłbym jakiś ogólny protest.

Na temet naszych nie chciałbym się wypowiadać, bo to kicz i tego nie słucham, ale jako Polak byłem za naszymi.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

(..) Pomijając tę Parówę z brodą- zaprzeczenie człowieczeństwa, które po stworzeniu ktoś zapomniał ubić- (...)

Zastanów się człowieku, co ty piszesz? Może to ty jesteś zaprzeczeniem człowieczeństwa, które ktoś zapomniał ubić? Zresztą podobnych komentarzy w necie pojawiło się multum. Widzę, że spektakl telewizyjny masowo zaczął odbierać ludziom rozsądek.

Czy ktoś wam każe siłą przyklejać sobie cycki a waszym dziewczynom zapuszczać męski zarost?

Zachowujecie się jak to ludzkie bydło w "Człowieku słoniu" Lyncha, goniące głównego bohatera za wygląd. Bo jak ktoś śmie tak wyglądać i burzyć mój spokój estetyczny, moje poczucie smaku - obeżreć się śniadania spokojnie nie można, a za wywołanie odruchów wymiotnych żądamy kary śmierci!

Gadanie rodem z działalności "wojowników" walczących z innymi rasami, klasami, nacjami, podludźmi...

Straszne po prostu.

Gadanie rodem z działalności "wojowników" walczących z innymi rasami, klasami, nacjami, podludźmi...

Straszne po prostu.

Straszne to było, ale na Eurowizji, gdzie to wstawiono medialny Produkt z Brodą, aby zamanifestować jakieś tam z góry założone wartości. Do tej pory był to festiwal muzyczny i kulturowy, teraz doszedł nowy element. Do tego w prosty sposób OSZUKANO ludzi, z czym nie mogę się zgodzić.

Co do tej postaci z brodą. Jest to niesmaczna prowokacja, ni to kobieta ni facet. Jakie ma on inklinacje to mnie wisi, ale jak na to patrzę to bierze mnie zwyczajne OBRZYDZENIE. Sam możesz zakładać damskie ciuszki, a twoja kobieta też może nosić brodę, i też mi nic do tego, bo to twoja sprawa, ale jeśli w brutalny sposób i to PUBLICZNIE MANIPULUJE SIĘ ludźmi pojawia się protest I NIESMAK.

z ruchów podobna

Azjowizja, w którym miejscu znajduje się podobieństwo...?

Rok wcześniej, - można ocenić postęp.

śliczniutkie

Na 747 pod tym względem zawsze można liczyć,

(...) Produkt z Brodą, aby zamanifestować jakieś tam z góry założone wartości. Do tej pory był to festiwal muzyczny i kulturowy, teraz doszedł nowy element. Do tego w prosty sposób OSZUKANO ludzi, z czym nie mogę się zgodzić.

(...)

Jaki nowy element? W '98 Eurowizję wygrała transseksualistka Dana International. W 2006 wyglądem szokowali (i wygrali) faceci z Lordi - chociaż to już była opcja z innej parafii (posądzanej o satanizm notabene).

Motywów szokujących, dorabiających ideologię do muzyki było z pewnością jeszcze więcej - trzeba by poszperać w annałach.

A tu nagle co po niektórzy, a nawet znacząca masa, odkrywają Amerykę.

Co do kwestii głosowania - to zupełnie inna sprawa i zgadzam się, że zrobiono widzów w balona, naciągając na sms-y, które w porównaniu z głosem jury miały marginalna wagę. Powinni to zrównoważyć, i np. punkty 12, 8, 6, 4, 2 przyznają widzowie, a dziesiątkę, 7, 5, 3 i 1 jury. A jeśli typy widzów i jury się pokrywają, to punkty otrzymują następni w kolejce.

DziadekWłodek - jestem wyluzowany, inaczej użyłbym sterty wulgaryzmów, adekwatnych do sytuacji.

Azjowizja, w którym miejscu znajduje się podobieństwo...?

747 proszę usunąć filmy z Hujnią z tego wątku. Nie przypominam sobie aby koreańska dziewczynka występowała w jakimkolwiek konkursie Eurowizji.

W 2006 wyglądem szokowali (i wygrali) faceci z Lordi - chociaż to już była opcja z innej parafii (posądzanej o satanizm notabene).

Kogo szokowali, to szokowali, to byli normalni zdrowi faceci. :-)

Wurst!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Siwiec za kołnierz nie wylewa, i robi to nie tylko w towarzystwie kolegów polityków. Nawiasem mówiąc wpieprzanie się polityków do konkursu Eurowizji jest wielkim świństwem, i tutaj muszą wystawić swoje ryje, aby choć na chwilę zaistnieć w mediach.. I ci i ci stosują te same zasady: oszukują ludzi dogrywając do tego własne ideologie. Tak więc niech pan Siwiec i inny stulą grzecznie pyski i zajmą się własnym burdelem i przekrętami ( vide -wybory wszelakiej maści).

Wyraźnie widać, że komentujesz wypowiedź Siwca kompletnie jej nie znając.

A powiedział coś dokładnie w tym duchu - artysta wystąpił i o czym tu mówić - co było reakcją na histeryczne konwulsje polityków "prawicy".

Jestem Europejczykiem.

W dalszym ciągu podtrzymuję tezę, że człowiek-parówka nie była pierwszy/a:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Stereofonia – elektroakustyczna metoda odbierania, zapisywania, transmitowania i odtwarzania dźwięku, tak aby u słuchającego wywołać wrażenie przestrzennego rozmieszczenia jego źródeł."

747 proszę

Proszę nie generować konfliktu, wszystkie strony na forum obecnie zastanawiają się nad poprawą funkcjonalności działania, proszę poszukać sobie albo bardziej uspołecznionej formuły działania tu, jeśli to jest ponad możliwości, to proszę albo nie zakłócać rozmowy innych, albo całkowicie zrezygnować z uczestnictwa, z uwagi na niemożliwość z jakiegoś względu zastosowania mechanizmów przystosowawczych.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

trzeba by poszperać w annałach

chociaż dobrze że analnie, choć kto wie co z takiego szperania może wyniknąć ;-)

Co można powiedzieć/napisać, to to, że wysyłający sms'y zostali nabici w butelkę, po prostu sponsorowali ten "teatrzyk".

Po wtóre, przebieranie się za kobitę to mimo wszystko szybsze pójście na emeryturę ;-)

Proszę nie generować konfliktu, wszystkie strony na forum obecnie zastanawiają się nad poprawą funkcjonalności działania, proszę poszukać sobie albo bardziej uspołecznionej formuły działania tu, jeśli to jest ponad możliwości, to proszę albo nie zakłócać rozmowy innych, albo całkowicie zrezygnować z uczestnictwa, z uwagi na niemożliwość z jakiegoś względu zastosowania mechanizmów przystosowawczych.

ha.

"Proszę nie generować konfliktu"

człek se wieczorkiem zasiada przed telewizorkiem, a tu bęc.

To jak dostać przysłowiową gołą dupą w pysk.

Poprawnych politycznie genderofilów proszę o odrobinę tolerancji i wyrozumiałości. To oczywiste, że estetyka ewoluuje, a genderyści są w awangardzie, ale tradycja i dobre zwyczaje też są ważne. Np. rodzinnego posiłku nie spożywamy w WC, nie dłubiemy w nosie ani nie obnażamy się w miejscach publicznych itd.

Takoż owo coś na scenie, żonglujące cechami płciowymi, może uwłaczać poczuciu estetyki przeciętnego obywatela.

Parówce spokojnie i kulturalnie należy pokazać miejsce w szeregu, bo jak nie, to za rok gotów/owa wyskoczyć np. z wydalinami na klacie (owłosionej?).

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

A powiedział coś dokładnie w tym duchu - artysta wystąpił i o czym tu mówić - co było reakcją na histeryczne konwulsje polityków "prawicy".

Siwiec to autorytet.

A czyj?

Siwiec to autorytet.

A czyj?

Mędzisz dziadekwłodek jak stara baba. Albo jak komuch nawrócony na bogoojczyżniane hasła.

Jak widzę stwierdzenie Siwca odnosi sie również do Ciebie co jest o tyle zabawne, że wszyscy od dawna wiedzą, że masz nieuleczalną fobię na jego punkcie.

Jestem Europejczykiem.

747 nie wymądrzaj się. Po prostu nie chcę abyś po raz kolejny w innym wątku zasrał zdjęciami i linkami tej swojej koreańskiej Chujni. To wszystko.

747

Proszę napisać coś o swoich pistoletach, jest to bardziej interesujące do tego domniemam, że bliżej osobistych zainteresowań Kolegi niż okolice zjawisk związane z POP musik

zasra

Moderacja

Albo, albo, proszę się zdecydować jaka ma być nowa formuła forum?

po raz kolejny

Gdzie są te i inne wątki, pozbawione estetyki z powodu kogo?

Sam Kolego Sittek, jesteś elementem niszczącym walory poznawcze tematów na forum, poczytaj tylko samego siebie, poziom do jakiego się trzeba zniżyć aby nawiązać z Tobą nic porozumienia jest nieprzyjemnie brzmiącym wyrażeniem!

Chodzi mi dokładnie o te słowa- pełne demagogii i obłudny : - I co z tego? A jak Polka z połową piersi na wierzchu udaje, że poddaje się czynności seksualnej, to was nie uraża? - odpowiadał mu Marek Siwiec.

Jestem pewien, że przyjął jedynie takie stanowisko, aby wyłącznie dokopać swoim adwersarzom z prawicy. Tamci byli szybsi i nie mógł im przyznać racji. Przecież wybory za pasem. Gdyby był fair odniósłby się do oszustwa z głosowaniem a nie pitolił farmazonów, że mu te cycki tak nagle przeszkadzają. Poza tym o jakich czynnościach seksualnych bredził? Ja tam takiego nic nie widziałem. Wszystko musi mu się kojarzyć z seksem? Jeśli tak, to jego problem. Nie wie matoł jak drzewniej masło było wyrabiane?

747 daruj sobie te swoje wywody. Normalny by zrozumiał. I nie potok słów świadczy o elokwencji.

(...)

Takoż owo coś na scenie, żonglujące cechami płciowymi, może uwłaczać poczuciu estetyki przeciętnego obywatela.

Parówce spokojnie i kulturalnie należy pokazać miejsce w szeregu, bo jak nie, to za rok gotów/owa wyskoczyć np. z wydalinami na klacie (owłosionej?). (...)

Normalnie szok, iż ludzie przeżywają szok. Przecież muzyka pop/rock od zawsze karmi się przekraczaniem estetycznych barier i uderza co rusz wizualnym szok gromem w przeciętnego "szaraczka". Moim zdaniem dużo bardziej kontrowersyjny był np. wygląd Freddiego Mercury na koncertach w latach 70, o teledysku do utworu "I Want to Break Free" z '84 nie wspominając. I co? Grupa Queen od kilkudziesięciu lat należy do najpopularniejszych na świecie, także w Polsce.

Mimo wiadomych fanaberii Mercurego.

Należę do fanów Queen (to moja pierwsza i być może największa miłość muzyczna), a mimo to trans-przebieranki wokalisty nigdy się mi nie podobały i zdecydowanie wolałem słuchać "kontrowersyjne" kawałki, niż je oglądać.

W przypadku panego Kiełbasianego zaobserwowałem u siebie rzecz autozaskakującą - "kupuję" panego jako całość, samą piosenkę, świetny głos i wygląd sceniczny, który wydał się mi bardzo ESTETYCZNY. I na tym polega największy szok. Gdyby odebrać z wizualizacji panego kiełbasianego brodę, otrzymujemy niezwykle piękną (oczywiście napudrowaną, wyszminkowaną, wystylizowaną) kobietę, coś w rodzaju wyszczuplonej wersji Kim Kardashian.

Naprawdę 1000 razy wolę oglądać w tv przebranego panego Kiełbasego, niż dajmy na to nieprzebranych Ryszarda Kalisza i Karola Karskiego. A mimo to nie postuluję o zakazie pokazywania owych panów, bo budzą mój odruch wymiotny. Może tak wszyscy w zaciszu gdzieś wyrzygajmy się po stokroć, może nas to oczyści, odnowi moralnie i weselej spojrzymy na świat.

konchita_kielbasa.jpg

Dziadekwlodek - to byli prawdziwi muzycy ktorzy potrafili niezle grac (szczegolnie na scenie). Ten polski wystep MUZYCZNIE byl zenujacy.

Na czym grali? Bo jeśli mnie pamięć nie myli to potrafili obsługiwać tylko flety:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.