Skocz do zawartości
IGNORED

Czy u was też jest tak gorąco ? ;-)

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

...."pojawiły się rezonanse. Tego nigdy wcześniej nie było. To już nie jest psychoakustyka"...

zmieniają się parametry układów, spadają moce i sprawności sieci, rośnie temperatura w jakiej prąd jest od elektrowni do sprzętu.

Skoro wnętrze samochodu nagrzewa się niemiłosiernie, to tak samo nagrzewają się linie napowietrzne, transformatory, zmienia się fizyka ciał i warunki przesyłu.

Tym bardziej, że to wszystko ma na ogół 40-50 lat!. Ma prawo już nawet nie działać, co dopiero w takich warunkach.

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

"I k... kiedy to się skończy,kiedy przykręcą tą żarówkę !!!"

Powinieneś napisać: kiedy przykręcimy tę żarówkę. Wzmacniacz w kasie A, lampowe pre i DACi - to ciągnie duuuużo energii. Do tego samochód. Czyli sama ekologia. Za audiofilskie brzmienie płaci się efektem cieplarnianym. I zawsze można zwalić na "onych" (dawniej zwalało się na Boga).

Mam gdzieś te ekologiczne - obłudne brednie.

Protesty cuda ,pierdoły dopóki dopóty ktoś nie załpłaci - wtedy można wszystko ;-)

To trochę tak jak ze sportem, nikt nie bierze ,a wszyscy jadą na koksie ;-) Są tylko złapani lub nie.

I nie o tą żarówkę mi chodziło ;-)

Nie chodziło mi o partie polityczne (bo wszystkie to ściema dla ubogich duchem), ani o zaangażowane gwiazdy estrady (te kłamią w żywe oczy a potem a migają SUVAmi). Chodzi mi o pewną świadomość: kto zużywa dużo energii, nie ma prawa narzekać na ociepleni, bo to dopiero hipokryzja ;)

4fury4, 13 Lip 2010, 19:21

teoria o ociepleniu to akurat faktyczna ściema ale świadomość, że póki są pieniądze trza wydawać to nie świadomość - to bezmyślność

ja nie grzeję bo: kasa do w powietrze i bo gorąco

a A classe to kolejne audiofilskie zadęcie - posłuchajcie sobie dobrego rocka z A classe - już nie jeden zwątpił

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

4fury4=>

Powiem ci jak użytkuje energię.

Prawa jazdy nie mam do dziś i mieszkam w ok.70m i wszystkie żarówki energooszczędne od blisko 20lat - od początku jak tylko się ukazały, wodę używam tylko parę litrów podczas prysznica - inaczej odkręcam tylko na czas pukania.Jeden energetyczny luksus u mnie to końcówka mocy.

Rachunek za prąd to ok.350zł na 2 miesiące na 4osoby ,przy elektrycznej kuchni.

zawi@

To właśnie myślenia kategoriami partii politycznych, czyli gangów służących własnym interesom. Ale na tym koniec, żeby nie zaśmiecać.

Faktycznie, wg niektórych, efekt cieplarniany to wymysł naukowców. A ocieplenie to proces naturalny, okresowy.

zawi@ "A co na to sąsiedzi??"

Nie wiem, nie pytałem. Ale: 1. nie słucham głośno (tak mi się wydaje); 2. nie słucham przed 6 rano i po 10 wieczorem. Chyba że na słuchawkach.

Ja od kiedy zmienilem wzmacniacz, prad wzrosl nieznacznie, czyli o 3zl i place teraz 52zl za 2 osoby i rowniez komputer, sprzet i TV w ciagu dnia chodza bardzo dlugo.

?👈

płacicie do stówki na m-c bo gotowanie na gazie

kuchnia elektryczna, czajnik + spora lodówa, hydrofor i 150zeta mało

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

rafal735r=>

Zrobił się ekologiczny temat ;-)

52zł na miesiąc na 2 osoby ? Dolicz do tego gaz !!

Ja gazu nie płacę w ogóle i wychodzi 175zł miesięcznie na 4osoby.

Nie jest to dużo.ale pewnie nie mało ,końcówka w klasie A swoje robi.

Ale jeśli mówimy o ekologii ,moja pani regularnie segreguje wszystkie śmieci,

choć wiem z miarodajnych źródeł,że ci panowie co odbierają śmieci i tak wszystko mieszają.

Bywały zimy gdy nie włączałem w domu ogrzewania w ogóle - oczywiście nie podczas ostatniej zimy ;-)

Mam regularnie zwroty za ogrzewanie.

Dla ścisłości nie grzeją mnie sąsiedzi - raczej to fizycznie nie możliwe.

Gutekbull,

na szczęście w Gdyni mamy ładną plażę w Śródmieściu. Należy więc zabrać na plażę: leżaczek (można także wypożyczyć za 5zł), piwko i oczywiście przenośny sprzęt słuchawkowy i następnie rozkoszować się ciepłym plażowym słońcem oraz muzyką! :)

Kapitalny sposób na każdy upał!

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Witam,

na zewnątrz 32 st. C

wewnątrz planowe 22 st.C

Klimatyzacja.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Gorąco :-) pzdr.

Nubira2CDX

Ukryta Zawartość

gutekbull, 13 Lip 2010, 20:42

>rafal735r=>

>Zrobił się ekologiczny temat ;-)

>52zł na miesiąc na 2 osoby ? Dolicz do tego gaz !!

Nie mam gazu. Kuchenka jest elektryczna.

>moja pani regularnie segreguje wszystkie śmieci,

Moja tez, skrzywienie zawodowe rozpoczete juz w czasie studii.

?👈

gutekbull, 13 Lip 2010, 10:40

>Mam końcówkę w klasie "A" o wadze blisko 50kg, pre lampowe i dwa DACi na lampach i dysk twardy w

>serwrze bez wiatraka - QNAP,to wszystko się mocno grzeje,a końcówka mocy wprost parzy

Sprzęt ma to do siebie że się grzeje. Jeśli nawet dopuszczalna temperatura pracy wynosi 40 st. C. to jeśli w pomieszczeniu masz 32 st. C urządzenie nie ma GDZIE tego ciepła odprowadzić. Żaden radiator tu nic nie pomorze. Dla mnie jedynym miejscem wytchnienia jest aktualnie serwerownia. Boże co za rozkosz. :) W blizniaczej instytucji padła klima właśnie w serwerowni. Czyjniki temteratury w serwerach zadziałały, ale dopiero przy temperaturze 40 st. C z hakiem. Maszyny ocalały, ale na plastikowcyh częściach odbudów widać było wyraźne odkształcenia.

Odpowiedź krótka - odpuść sobie słuchanie w czasie upałów (komp tak samo) lub zainstaluj porządną klimę w chacie.

>-tak prawdę mówiąc przestałem ją włączać bo się troszkę boję.

I bardzo słusznie.

>I k... kiedy to się skończy,kiedy przykręcą tą żarówkę !!!

W domu mam w godz. 12.30 - 21.00 temp. 33 st. C i datego teraz sobie ulżę.

NIENAWIDZĘ tej złocistej, parchatej kuli w lipcu i sierpniu. NIENAWIDZĘ! Kwiecień, maj, wrzesień, październik - tak. Zima daje się przeżyć, ale lipiec i sierpień - nie! Jakby to ode mnie zależało ustawił bym tak orbitę ziemi w koło tego palącego potwora że mielibyśmy 5 miesięcy wiosny, 5 miesięcy jesieni i 2 miesiące zimy.

Lato niech idzie się dmuchać!

To pisałem ja - diabelnie rozłoszczony i rozpalony Mrok

Lato. Cudownie . Ciepłe morze , cykady , trochę zwiedzania , chłodne piwo , lenistwo na leżaku itd. Opaleniznę złapałem w kilka godzin . Najpiękniejszy czas w roku . A muzyka nigdy nie brzmi tak dobrze jak w ciągu tych kilkunastu minut gdy słońce juz zajdzie i widac tylko poświatę a juz zapalaja sie lampy na ulicach ...nawet tranzystor gra ,, ciepło " ;p

...there is no spoon...

Trzymam ciemną stronę Mroka. Ale w lecie nic nie smakuje lepiej od whisky. Leżenie na leżaku i opalanie- bleeee - to musi być straszne. Całe szczęście że nie mam czasu na wakacje

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Grzegorz7, 14 Lip 2010, 17:48

>Jest logika w twojej filozofii. . .

>Ale co byś jadł?

Do tego żeby dojrzewały owoce i warzywa nie jest potrzebna temp. 40 st.

>A w ogóle: co jędzą Mroki?

Z reguły wyszukane potrawy, ale czasem też swoich adwersarzy. ;)

A ja w ten deseń ......cafe frozen

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Eee, tam. Nie ma to jak miła muzyczka w uszach na plaży. Z iPoda i z Koss PortaPro :)

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.